Fredag den 13. december kl. 15-18: Rød jul

Julemarked og lyrik i Oktober Bogcafe København


Julemarked og lyrik, musik og æbleskiver i  Oktober Bogcafe, Vesterfælledvej 1b på Vesterbro den 13. december fra kl. 15.  Reception for Kristian Dalgaards debutdigtsamling ’Lykkelands lænker’.  Oktober Forlag udgiver tre lyriksamlinger på én gang.


Hele ugen 9.-13.12  er der åbent i butikken fra kl. 12-18 og alle priser nedsat med 10 %.
Kristian Dalgaard er bedst kendt som frontmand for KPnetTV - Nu debuterer han som lyriker


Oktober Bogcafe har nu huseret på Vesterfælledvej 1b  på Vesterbro   i mere end et år. Hvor der førhen var nikotinbrune vægge og lofter fra et forladt værtshus, er der nu lyse flotte lokaler. Skal man beskrive stedet med en farve, må det dog alligevel blive RØD.

Oktober er ikke en helt almindelig bogcafe. Den er drevet af aktivister og har et mindre trykkeri i baglokalet, den har et billedgalleri og lokalradioen Station 2000 sender derfra. Oktober Forlag med bladet Kommunistisk Politik og nye bogudgivelser holder til der.

Kigger man efter bøger i butikken kan man finde en række klassiske værker og forfattere, romaner og noveller, men også politisk faglitteratur der fylder flere af butikkens hyldemeter. Det hele er suppleret med et anseeligt udbud at lyrik.

Netop butikkens lyrik-afdeling bliver den 13. december udvidet med hele tre nye digtsamlinger af tre forfattere, der udkommer samtidig på Oktober Forlag.

Den ene af forfatterne, Kristian Dalgaard - ikke mindst kendt som videodokumentarist på KPnetTV - bogdebuterer med en fyldigt bind digte, han kalder Lykkelands lænker.  Fra kl. 16 vil han præsentere sin samling og læse op fra den.

De øvrige nyudgivelser fra Oktober Forlag er arbejderdigteren B.C. Andersens efterladte erotiske digte Sommerfuglens Manifest og  Klaus Riis’ Hvilken musik vil du ha – sange og digte fra klassekampen.

Der er mange andre nye bøger i butikken, og man kan erhverve sig den netop genudgivne slumstormerplade Det kan blive bedre kammerat , Savage Roses CD’er – eller litografier og plakater af Ib Spang Olsen og malerier og postkort af Jørgen Buch, som udstiller sit Anegalleri.

Der vil også være et lille gavemarked med fine sager arrangeret af Oktober Støttekreds. Støt også gerne aktiviteterne ved selv at medbringe en ting til julemarkedet!  

Brug nogen af de mørke decembertimer til en hyggestund i Oktober Bogcafé og find samtidig de bedste julegaver i hele byen!


Se mere om arrangementet på facebook


Netavisen 7. december 2013