Netavisens nyhedslinks uge 52
Verden rundt
Se også
Danmark og Norden - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Nyheder fra folkets kamp i Colombia? Se nyhedsbureauet ANNCOL
Nyheder fra folkets kamp på Filippingrne? Se bladet Bulatlat
Iintifadaen? Se f.eks. The Palestine Chronicle ---
Electronic Intifada
'Den muslimske verden'? Se Unmah News
Nyheder om krig og fred? Se Antiwar
Faglige nyheder? Se Labour Start

Alle links åbner i selvstændigt vindue.
Dagens nyheder længere nede på siden.

Saudiarabien vil nu tillade USA brug af baser i Irak-krig
[Netavisen - link 29.12.02] New York Times. Eng.
Så ser de reaktionære herskere i Saudiarabien igen ud til at være banket på plads i krigsgeledderne: Nu kan USA bruge de vigtige baser dér til den kommende Irakkrig.'

Duisenberg indrømmer euro'en betyder prisstigninger
[Netavisen - link 29.12.02] EU-Observer. Eng.
Den europæiske Centralbansk præsident Wim Duisenberg har i et TV-interview for første gamng indrømmet at introduktionen af euro har ført til øget inflation.

USA ruster sig til krig mod Irak
[Netavisen - link 29.12.02] Berlingske Tidende.
Endnu flere krigsskibe, fly, felthospitaler og soldater er på vej til Kuwait, Qatar, Bahrain og andre stater i området omkring Den Persiske Golf.

Lula og finansmændene
[Netavisen - link 27.12.02] Klassekampen. No.
Brasiliens nye præsident Lula bliver nærmest båret rundt på guldstol af finansoligarkiet, efter at han op til sin tiltræden har dannet en regering med monopolernes foretrukne kandidater på ministertaburetterne - men han savner stadig flertal i parlamentet.

Jordløse brasilianere kæmper videre
[Netavisen - link 27.12.02] Yelah. Sv.
De brasilianske jordløses bevægelse MST fortsætter ufortrødent sin kamp på trods af ufattelig brutalitet fra godsejernes lejegorillaer og politiet. Vilkårene har ikke ændret sig trods lovens formelle mulighed for jordinddragelser. Nu må vi se, om dette spørgsmål får en anden behandling under præsident Lulas kommende styre ...

USA må bruge tyrkisk flybase
[Netavisen - link 27.12.02] Politiken.
Til trods for Tyrkiets erklæringer om, at en Irak-krig vil volde store problemer for landet, er USA's ret til at anvende en strategisk vigtig luftvåbenbase blevet rutinemæssigt fornyet.

Nazificeringen af USA
[Netavisen - link 27.12.02] Hermes-press. Eng.
En tankevækkende parallelisering mellem nazisternes og Hitlers magtovertagelse i 1930'erne og det amerikanske ultrahøjres i dag under Bush II.
Bestemt ikke for sjov.

"Bosættere er nazister"
[Netavisen - link 26.12.02] Yellow Times. Eng.
Endnu et indlæg om nazismens paralleller i dagens verdensorden, her om zionismen. Den engelske digter Tom Paulin bliver udsat for intensiv hetz og beskyldt for antisemitisme m.v., fordi han ved en lejlighed tillod sig at sammenligne Israels bosættelsespolitik over for palæstinenserne med nazisme. Kommentaren foretager en konkret sammenligning mellem de zionistiske bosætteres ideologi og nazismen.

Mere sandfærdig info om Venezuela

Mere sandfærdig info om Venezuela
[Netavisen - link 26.12.02] San Francisco Bay Area Indymedia. Eng.
Interview med udgiveren af Narco News, Al Giordano, som kan fortælle meget om, hvad der foregår i Venezuela under Chávez' "bolivariske revolution" og de fascistiske kupforsøg imod det nye demokratiske styre. Meget
anbefalelsesværdig.
Se også her
Massemediernes arrogante løgneproduktion angående Venezuela
Kupmageri i Venezuela: Bush og olie-faktoren.

Amerikanske immigrationsmyndigheder tilbageholder stadig hundreder af mænd fra Mellemøsten i Los Angeles
[Netavisen - link 25.12.02] World Socialist Web Site. Eng.
Op til 700 mænd fra Syrien, Sudan, Libyen og Irakmen blev arresteret i Los Angeles i ugen 9.-16. december, da de skulle møde op til en 'særlig registrering' beordret af 'justitsminister' John Ashcroft. De blev fotografere, der blev taget fingeraftryk - og mange af dem blev arresteret. Ifølge myndighederne er de fleste nu løsladt mod kaution - men myndighederne oplyser ikke, hvor mange der stadig er fængslede. Disse fascistiske metoder har vakt voldsom protest. Næste gruppe skal registreres den 10. januar: folk fra Afghanistan, Algeriet, Bahrain, Eritrea, Libanon, Marocco, Nord-Korea, Oman, Qatar, Somalia, Tunisen, De Forenede Arabiske Emirater og Yemen . En tredie gruppe skal registreres pr. 21. februar - bl.a. fra Pakistan og Saudiarabien.
Se også
Muslimer tilbageholdt i kolde og overfyldte opsamlingssteder Reuters. Eng.
ACLU betegner Immigrant-Registreringsprogrammet et påskud for masseinternering ACLU Eng

Bush vil kontrollere internettet
[Netavisen - link 24.12.02] Politiken.
Måske bør det ikke længere hedde 'Big Brother' men 'Big Bush'. I hvert fald planlægger den amerikanske Bush-regering at bruge internetvirksomhederne til at indføre et centralt system til at overvåge, hvem der gør hvad på internettet.

USA rev 8000 sider ud af den irakiske rapport
[Netavisen - link 24.12.02] Sunday Herald. Eng.
Mere end 8000 af 11.800 sider i den irakiske rapport blev holdt tilbage af USA, før den barberede version blev viderebragt til de 10 ikke-permanente medlemmer af Sikkerhedsrådet.

Harpo Marx var amerikansk spion og FBI-agent
[Netavisen - link 24.12.02] Herald Sun. Aus. Eng.
Stalin var en fan af Marx Brothers - og Harpo Marx var amerikansk spion i Sovjet og FBI-agent i Hollywood. Ak, ak, ak ...

Advarer mod krigs-katastrofe
[Netavisen - link 23.12.02] Klassekampen. No.
FN's nødhjælpsorganisationer UNICEF og WFP opruster sideløbende med USA's krigsplaner mod Irak for at forberede sig på en påkrævet indsats mod den forventede humanitære katastrofe, der forventes at ramme de i
forvejen plagede irakere i den forbindelse.

Kvinder i rødt forsvarer Venezuela
[Netavisen - link 23.12.02] Indymedia Norge. Eng.
En internationalistisk kvindeorganisation retter en skarp protest mod forsøgene fra mange kanter på at undergrave Venezuelas reformdemokratiske regering og giver ligeledes et varmt forsvar, fra et kvindeperspektiv, for den venezuelanske demokratiproces under den i medierne tilsværtede præsident Chávez. Anbefales som modgift til tv's giftige propaganda om, hvad der sker i landet.

EU og USA indgår aftale om udveksling af persondata
[Netavisen - link 21.12.02] Politiken
USA og EU har fredag indgået aftale om at udveksle persondata, såsom oplysninger om bankkonti og telefondata, i forbindelse med sager vedrørende mistænkte terrorister og anden alvorlig kriminalitet.

Blair og Bush gør klar til krig i slutningen af januar
[Netavisen - link 21.12.02] Politiken
Britiske styrker skal holde sig klar til en eventuel krig mod Irak, sagde premierminister Tony Blair fredag i en julehilsen til landets væbnede styrker. Slutningen af januar har tidligere været nævnt som et muligt tidspunkt for et angreb på Irak.

Galloway advarer om ny Sykes-Pikot: Irak-krig første skridt
[Netavisen - link 21.12.02] Islam Online. Eng.
På en konference i Cairo i International Campaign Against U.S. Aggression on Iraq (ICCA) den 18.-19.december rettede det britiske parlamentsmedlem for Labour George Galloway en kraftig opfordring til befolkningerne i de arabiske lande om at modsætte sig en ny Irak-krig, hvis de ville undgå en ny imperialistisk opdeling af Mellemøsten med skabelse af nye grænser, som i øjeblikket forberedes i USA og i London.

Blix: USA og UK bør lægge beviserne frem
[Netavisen - link 21.12.02] Politiken
Chefen for FN's våbeninspektører, svenskeren Hans Blix, opfordrer USA og Storbritannien til at udlevere deres efterretningsoplysninger om, hvor Irak gemmer masseødelæggelsesvåben

Nestlé presser sultramt land
[Netavisen - link 21.12.02] Politiken
Mens Etiopien står over for sin værste hungerkatastrofe nogensinde, kræver verdens største fødevarekoncern Nestlé, der blandt andet står bag Nescafé og After Eight-chokolade, en erstatning på over seks millioner dollar (knap 45 millioner kroner) for en fabrik, som blev nationaliseret af en tidligere regering i Etiopien for 27 år siden.

_________________________________________________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik 2002 (pdf)

Tilbage til Nyheder