Netavisens nyhedslinks uge 50
Verden rundt
Se også
Danmark og Norden - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Nyheder fra folkets kamp i Colombia? Se nyhedsbureauet ANNCOL
Nyheder fra folkets kamp på Filippinerne? Se bladet Bulatlat
Iintifadaen? Se f.eks. The Palestine Chronicle ---
Electronic Intifada
'Den muslimske verden'? Se Unmah News
Nyheder om krig og fred? Se Antiwar
Faglige nyheder? Se Labour Start

Alle links åbner i selvstændigt vindue.
Dagens nyheder længere nede på siden.

Netanyahu: Israel vil med i EU
[Netavisen - link 13.12.02] Ha'aretz. Eng.
Israel vil være med i EU, siger udenrigsminister Benjamin Netanyahu - et skridt der uttvivlsomt bakkes op af Bush ligesom det tyrkiske medlemsskab. Israel regner med tysk støtte til formålet.

CIA og MI5 forbundet med mordet på Dag Hammerskiöld
[Netavisen - link 13.12.02] South News. Eng.
Dokumenter, som den sydafrikanske Sandhedskommission er faldet over, forbinder sydafrikanske agenter med FN-generalsekretæren Dag Hammarskjölds død ved et flystyrt - men de viser også at attentatet var udkllækket på de højeste niveauer i det amerikanske CIA og det britiske MI5.

Røde lamper i El Salvador
[Netavisen - link 12.12.02] Yelah. Sv.
Selvom en altomfattende strejke i sundhedssektoren dette efterår forhindrede, at El Salvadors indbyggere skulle til at betale private firmaer for sundhedsydelserne, er der stadig arbejdskamp på dagsordenen. Kravet lyder nu genansættelse af de fagligt aktive, der blev fyret i forbindelse med storstrejken.

Etnisk udrensning i praksis - i Hebron
[Netavisen - link 12.12.02] Yelah. Sv.
"En passende zionistisk besvarelse" var, hvad Israels Führer A. Sharon blev citeret for at kræve efter et vellykket palæstinensisk attentat på bosættermilits-folk i Hebron. Det "passende svar" består i en intensiv fordrivelse af palæstinenserne fra deres by og deres erstatning med zionistiske bosættere. Et Knesset-medlem har f.eks. udtalt, at Hebron og andre byer på Vestbredden burde terror-bombes og grænserne åbnes, så de derboende palæstinensere flygter, hvis de ikke bliver dræbt.

Bag om medieløgnene om Venezuela
(Hele menuen: http://www.dr.dk/orientering/ark0250.htm )
[Netavisen - link 12.12.02] Orientering, P1 (radio)
Ikke kun de etablerede globale massemedier, men også diplomatiet fra f.eks. Danmark bidrager aktivt til at formidle et løgnagtigt billede af situationen i det latinamerikanske land Venezuela, der befinder sig i en revolutionær krise, hvor den demokratiske præsident Chavez med folkeflertallets opbakning forsøger at afværge det ultrareaktionære, proimperialistiske borgerskabs kup-planer. De såkaldte strejker, vi hører om i tv og radio, er organiseret af borgerskabet under vejledning fra USA, og de har kun begrænset opbakning.

"Rapporteringen forulemper det venezuelanske folk"
[Netavisen - link 12.12.02] Indymedia Sverige. Sv.
En anden kommentar - med baggrundsoplysninger - til medierapporteringen fra Venezuela, her med et svensk eksempel som udgangspunkt.

Flertallet i Venezuela på gaderne imod kupplaner
[Netavisen - link 11.12.02] Narco News. Eng.
Mandag aften gik de fattige venezuelanere, som støtter Chavez på gaderne i et enormt antal - som kun set engang før, ved kupforsøget sidste år - for at stoppe de amerikanskstøttede kupplanlæggeres nye destabiliseringskampagne.
Se også
James Petras: USA bag destabiliseringskampagnen Narco News.
USA søger at destabilisere Venezuela. Den amerikanske sociologiprofessor James Petras siger: 'Taktikken ligner meget dem, der blev brugt i Chile (op til Pinochets kup mod Allende). Jeg var i Chile, da en nærmest identisk kampagne blev organiseret. Civile bruges til at skabe en følelse af kaos, og et falsk billede af Chavez som 'diktator' bliver opbygget, og så anspores militæret til at gennemføre et kup 'for landets skyld''.

Jimmy Carter advarer mod 'katastrofal' krig
[Netavisen - link 10.12.02] BBC
Den amerikanske ekspræsident, der - uberettiget - fik Nobels fredspris, fordømte i takketalen Bush-doktrinen og dens 'forebyggende krige'.

Den irakiske rapport kan afsløre våbenleverandører
[Netavisen - link 10.12.02] CNN
USA har af mange grunde stor interesse i at få fingre i den irakiske rapport - og vfideregive en amerikansk-tilrettet version til de øvrige Sikkerhedsrådsmedlemmer. Det amerikanske pirateri kan f.eks. tilsløre nogle våbenleverandører og eksporterende lande - eller fremhæve andre.

USA hugger Iraks rapport til FN
[Netavisen - link 10.12.02] The New York Times. Eng.
USA satte sig i besiddelse af Sikkerhedsrådets eneste eksemplar af Iraks rapport til FN om dets våbenprogrammer - i strid med hvad alle 15 Sikkerhedsrådsmedlemmer besluttede fredag: at ingen skulle have den før den var blevet renset af FN-eksperter for alt, hvad der kunne føre til atomvåbenspredning.
Se også
Bush rasende over Blix-beslutning om våbenrapport
[Netavisen - link 09.12.02] The Telegraph. Eng.
Iraks våbenrapport på 43 bind og 11.807 sider vil ikke blive udleveret til USA og andre sikkerhedsrådsmedlemmer uden at følsommer oplysninger, der kan bruges i krig, har Hans Blix besluttet. USA har indledt en kamp i Sikkerhedsrådet.
Se også
Våbenchef censurerer Iraks våbenrapport The Telegraph. Eng.

USAs støtte til Israel: 1.6 billioner dollars siden 1973
[Netavisen - link 10.12.02] Christian Science Monitor. Eng.
Den amerikanske hjælp til israel, som har sikret den amerikanske imperialisme en forpost i den arabiske verden, udgør et svimlende beløb: 1600 milliarder dollars på mindre end 30 år.

Godt tre års fængsel for Bush-joke
[Netavisen - link 09.12.02] CNN. Eng.
Richard Humphreys fra Portland, Oregon, er blevet idømt 37 måneders fængsel for på et værtshus over for bartenderen at true med at dræbe eller skade den amerikanske præsident: 'Jeg sagde, at Gud måske ville tale til verden via en 'brændende busk' ('burning Bush'). Det havde jeg sagt tidligere, og jeg syntes det var sjovt', sagde Humphreys i retten. Dommeren var ikke enig. Humphreys skal være glad for at han ikke lever i Nazityskland, hvor man hverken tålte vittigheder eller 'profetier' om the Chief.

Våbeninspektører vrede over amerikanske påstande
[Netavisen - link 07.12.02] THe Times. Eng.
Forholdet mellem USA og FN om våbeninspektørerne stadig mere anspændt.

Det spegede spil om Tyrkiet og EU
[Netavisen - link 07.12.02] EU-Observer
Tyrkiet har høje forventninger til EU, og det kommer til at præge næste uges topmøde i København.

_________________________________________________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik 2002 (pdf)

Tilbage til Nyheder