Netavisens nyhedslinks uge 45
Verden rundt
Se også
Danmark og Norden - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Nordiske resourcer med nyhedslinks:
Antiimperialisme-sida Norge Manifest Sverige
Stop Terrorkrigen. dk.
Fred på Nettet dk.
Engelsk
Antiwar US A.N.S.W.E.R.

Alle links åbner i selvstændigt vindue.
Dagens nyheder længere nede på siden.

Boykot israelske varerStregkodenummer 7-2-9 betyder at varen er made in Israel!

Nyheder fra folkets kamp i Colombia? Se nyhedsbureauet ANNCOL
Nyheder fra folkets kamp på Filippinerne? Se bladet Bulatlat
Den palæstinensiske intifada? Se f.eks. Electronic Intifada

Bushs plan: Store styrker, hurtige angreb
[Netavisen - link 10.11.02] New York Times. Eng.
200-250.000 amerikanske soldater: Bushs angrebsplan - godkendt i 'de seneste uger' - vil starte med inytensiv bombning og mindre styrker. Udstyret til en storkrig fra december - og en invasion en måneds tid senere - bringes fortsat i position. Sikkerhedsråds-resolutionen synes at have SIKRET krigen.
Se også
UK mobiliserer 15.000 mand til angreb på Irak The Telegraph. Eng.

Bush har angrebsplan mod Irak klar
[Netavisen - link 10.11.02] Infopaq
George Bush vil sætte godt 200.000 soldater ind i eventuelt angreb på Irak.Først bomber i en månedstid, så landtropper.

Vægten af krig hænger på Blix
[Netavisen - link 10.11.02] The Scotsman. Eng.
Den 74-årige svenske chefvåbeninspektør Hans Blix har et enormt ansvar for, om der bliver krig. Han ventes at tage til Bagdad i løbet af de næste to uger. Portrætartikel.

Mere end en halv million marcherer mod Irak-krig i Firenze
[Netavisen - link 09.11.02] Reuters. Eng.
Mere end en halvmillion krigsmodstandere fra hele Europa marcherede gennem renæssance-byens gader lørdag i en højlydt og farverig demonstration mod ethvert amerikansk angreb på Irak.

Efter valgsejren: Bush går i krig
[Netavisen - link 07.11.02] The Scotsman. Eng.
George Bush fremlagde en ny skrap FN-resolution, der skal give ham 'mandat til krig', få timer efter den store valgsejr, som påstås at give ham opbakning til at optrappe 'krigen mod terror' - på trods af at republikanernes samlede stemmetal er på mindre end 20% af vælgermassen.
Se også
Bush er sluppet løs UPI eng

Valgmaskinerne: Mulighed for fup
[Netavisen - link 07.11.02] Talion.com. Eng.
Der har været hysterisk hastværk med at få hele USA computeriseret valgmæssigt. DER ER INGEN PAPIRSTEMMESEDLER AT EFTERTÆLLE! de eneste der ved hvordan tallene er fremkommet, er valgmaskinefabrikanterne, der ikke har skullet dokumentere upartiskhed eller uafhængighed! Der er simpelthen ikke andre der har fået lov at kende til de anvendte programmer, og kun fabrikanternes folk kan tjekke for fejl, tælle sammen osv!

USA: Flere unge end ældre støtter krig mod Irak
[Netavisen - link 07.11.02] Christian Science Monitor. Eng.
Opbakningen bag en ny krig mod Irak i den amerikanske befolkning er langt fra så stor, som medierne vil have os til at tro. De store antikrigsmanifestationer, hvor alle generationer har været stærkt repræsenteret, er udtryk for den massive folkelige modstand mod en krig. Men en ny undersøgelse viser, at indoktrineringen af de amerikanske unge og manglende erfaring med de amerikanske krigseventyr har givet en vis bonus: Der er flere unge end ældre amerikanere, der er villige til at støtte Bushs nye krig. Det er mere end tvivlsomt om tilsvarende undersøgelser uden for USA ville give samme resultat.

Amerikanske marinesoldater til kamp i Colombia fra februar 2002
[Netavisen - link 07.11.02] Guerilla News Network. Eng.
To battalioner U.S. Marine Jungle Expeditionary Forces har for nylig modtaget ordrer til at gå i krig i Colombia fra februar 2003. Ifølge pålidelige kilder skal de omkring 1100 mand bevæge sig ind og ud i det sydlige Colombia - med ordre om at dræbe alle FARCs højtstående officerer.

David Trimble mødes med terrorister
[Netavisen - link 07.11.02] Modkraft.
Den afgåede nordirske premierminister David Trimble har holdt møder i Sydafrika med unionistiske organisationer, der står bag drab og voldelige overfald. Nogle af de deltagende organisationer repræsenterer ekstremistiske paramilitære grupper. PUP repræsenterer således Ulster Volunteer Force. UPRG og DUP repræsenterer Ulster Defence Association (UDA).

Sydkoreansk strejke-sejr
[Netavisen - link 07.11.02] Yelah. Sv.
En vellykket arbejdsnedlæggelse arrangeret af fagbevægelsen KCTU tvang den sydkoreanske regering til at tage et aktuelt lovforslag af bordet, som ville have indebåret forværrede vilkår under dækning af en forbedret arbejdsuge-standard. Og som noget epokegørende er de statsansatte begyndt at gå ud i arbejdskampe, hvilket er decideret ulovligt.

Republikanerne vandt - fik kontrol med Senatet
[Netavisen - link 06.11.02] DR-Online.
Efter en intens valgkamp lykkedes det republikanerne at få flertal i både Senatet og i Repræsentanternes Hus. Resultatet giver USA's præsident, George Bush, større muligheder for at kontrollere amerikansk politik, det giver ham stærke kort på hånden forud for præsidentvalget i 2004, og Bush kan nu presse hårdere på for et militært angreb mod Irak.

Yemen-aktion efter Bushs nye 'regler'
[Netavisen - link 06.11.02] New York Times. Eng.
Missilangrebet fra en ubemandet drone i Yemen på en formodet Al Qaeda-leder var det første kendte eksempel på de operationer, Bush har bebudet kan finde sted uvarslet og hemmeligt overalt i verden.

Tyrkisk leder afviser USAs brug af baser - kritisk over for Israel
[Netavisen - link 06.11.02] Yahoo. Eng.
Lederen af Tyrkiets største parti efter valgsejren søndag, Recep Erdogan, afviser, at Tyrkiet vil tillade amerikiansk brug af de tyrkiske flybaser til en krig mod Irak - og betegnede den nære allierede Israels politik over for palæstinenserne som 'terrorisme'.

EUs sortlistning: Terrorlisten er USAs, demagogien EUs
[Netavisen - link 05.11.02] Indymedia Montreal. DHKC International. Eng.
EU fortsætter sin demagogi ved sortlistningen (terrorlisten), der blev fornyet den 28. oktober ved bl.a. efter amerikansk krav at tilføje den filippinske New Peoples Army og Jose Maria Sison. Dens virkelige hensigt er at bekæmpe revolutionære organistaioner og bevægelser. Ikke at bekæmpe terror. For et syns skyld vedføjes også nogle enkelte fascistiske organisationer på listen.

USA udvikler en ny generation af kemiske og biologiske våben
[Netavisen - link 04.11.02] Bulatlat. The Guardian. Eng.
USA bryder selv internationale konventioner om biologiske våben, samtidig med at præsident Bush anklager Irak for det samme. Fremtrædende videnskabsfolk på begge sider af Atlanten advarer om, at USA udvikler en ny generation af våben, som underminerer og muligvs krænker internationale traktater om biologisk og kemisk krigsførelse.

"Vore patienter dør, og vi kan intet gøre"
[Netavisen - link 04.11.02] Proletären. Sv.
En beretning fra Irak om følgerne af de USA-dikterede sanktioner. Folk, især børn, dør som fluer pga. mangel på de nødvendige medikamenter.

Israel vil forbyde menneskerettigheds-»stikkere«
[Netavisen - link 04.11.02] Modkraft.
Formanden for Sharon-regeringens parlamentsgruppe fremlagde den 30. oktober et lovforslag, der vil gøre det til en forbrydelse for enhver israelsk statsborger at yde hjælp til den Internationale Menneskerettighedsdomstol i Haag.

Profil: Israelsk krigsminister Shaul Mofaz
[Netavisen - link 03.11.02] BBC. Eng.
Udnævnelsen af Shail Mofaz som ny israelsk krigsminister efter Arbejderpartiets udtræden af Sharon-regeringen er udtryk for endnu en skærpelse af undertrykkelseskampagnen mod palæstinenserne.

Interview om Iraq: Slutspil for FN
[Netavisen - link 02.11.02] Institute for Public Accuracy. Eng.
Sådan lyder paragraf 1, artikel 2 i FNs charter (eng):
"Alle medlemmer skal bilægge deres mellemfolkelige tvistigheder ved fredelige midler på en sådan måde, at mellemfolkelig fred og sikkerhed såvelsom retfærdighed ikke bringes i fare.
Alle medlemmer skal i deres mellemfolkelige forhold afholde sig fra trussel om magtanvendelse eller brug af magt; det være sig mod nogen stats territoriale integritet eller politiske uafhængighed eller på nogen anden måde, der er uforenelig med de Forenede Nationers formål."
FN-pagten (FNs charter) Dansk
UN Charter (Chapter I, Article 2) Se: www.un.org/aboutun/charter

Tyske telekunder betalte for politiaflytning
[Netavisen - link 02.11.02] IngeniørenNet.
Ved et uheld kom det tyske politis aflytninger med på folks telefonregninger.Det tyske teleselskab O2 har trådt i spinaten med begge ben. Et stykke software til beregning af kundernes telefonregninger blev ikke tjekket tilstrækkeligt, før det blev sat i drift, og det gav helt nye informationer på de månedlige opgørelser.

_________________________________________________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik 2002 (pdf)

Tilbage til Nyheder