Netavisens nyhedslinks uge 44
Verden rundt
Se også
Danmark og Norden - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Nordiske resourcer med nyhedslinks:
Antiimperialisme-sida Norge Manifest Sverige
Stop Terrorkrigen. dk.
Fred på Nettet dk.
Engelsk
Antiwar US A.N.S.W.E.R.

Alle links åbner i selvstændigt vindue.
Dagens nyheder længere nede på siden.

Boykot israelske varerStregkodenummer 7-2-9 betyder at varen er made in Israel!

Nyheder fra folkets kamp i Colombia? Se nyhedsbureauet ANNCOL
Nyheder fra folkets kamp på Filippinerne? Se bladet Bulatlat
Den palæstinensiske intifada? Se f.eks. Electronic Intifada

Indonesien optrapper fascismen i "kamp mod terror"
[Netavisen - link 01.11.02] Klassekampen. No.
Præsident Megawati Sukarnoputri har indført nye "antiterror"-love, der truer alle oppositionelle med "terror"-stempling og hårde straffe, op til dødsstraf. Listen over militante politiske kampe i Indonesien er
lang, og de kan alle blive ramt af de nye love.

FN: 35 millioner dør i år uden grund
[Netavisen - link 31.10.02] Modkraft
En ny rapport fra FN’s Menneskerettighedskommision fastslår, at verden trods løfter og voksende rigdom ikke er nærmere at udrydde sult, skriver den amerikanske nyhedsportal Common Dreams.

Skitsen til en forfatning for Europas Forenede Stater
[Netavisen - link 30.10.02] EU Observer.
Formanden for EU-Konventet, Valéry Giscard d'Estaing, har fremlagt den første skitse til en forfatning for Europa. I artikel 1 siges det direkte, at det drejer sig om intet mindre end "oprettelse af Europas Forenede Stater".
Se også
Ris og ros til Giscards EU-forfatning EU Observer.
Giscard d'Estaings skitse til en forfatning for Europas Forenede Stater fik en hård medfart af EU-kritikerne, mens f.eks. socialdemokraternes medlem af EU-Konventet, Henrik Dam Kristensen, er positiv overfor Giscards udspil.

Hans Blix sætter spørgsmålstegn ved USAs tidsfrist
[Netavisen - link 30.10.02] The Boston Globe. Eng.
USA presser på for at få vedtaget en sikkerhedsresolution, der vil bemyndige en krig. Frankrig og Rusland modsætter sig. Våbeninspektørchefen Hans Blix sætter spørgsmålstegn ved den 30-dages tidsgrænse, USA sætter for at Irak kan 'opfylde inspektionskravene.'

Brasilien: "Lula" fik 61 pct. af stemmerne
[Netavisen - link 28.10.02] DR Online
Den 57-årige tidl. fagforeningsmand Luis Inacio da Silva vandt præsidentvalget i Brasilien og hans modstander, José Serra, har erkendt sit nederlag.

Marines på vej til Colombia?
[Netavisen - link 28.10.02] Modkraft.
Washington forbereder et storstilet angreb på mål i det sydlige Colombia som led i den verdensomspændende »Krig mod Terror«. Colombia og nabolandene Venezuela og Ecuador har strategisk betydning for USA, der henter mere olie i disse lande end i hele den Persiske Golf tilsammen.

Lægger landbruget øde
[Netavisen - link 28.10.02] Klassekampen. No.
Mens den israelske stat forbyder palæstinensiske landbrug at bore efter vand og høste deres afgrøder, supplerer nazistisk inspirerede bosættere med pogromer mod de palæstinensere, der for at overleve vover at trodse forbudene.

Kup-trusler i Venezuela
[Netavisen - link 28.10.02] Klassekampen. No.
Fascistiske officerer arbejder sammen med den socialdemokratiske kollaboratør-fagbevægelse og kapitalejerne på højtryk for at undergrave præsident Chavez' styre, bl.a. med indtagelsen af en velhavende bydel i Caracas som "befriet område". De USA-støttede kupmagere fra foråret rumsterer åbenlyst med højforræderiske planer.

Fremstrakt hånd fra Pyongyang
[Netavisen - links 28.10.02] Arbejderen.
"Hvis USA giver Nordkorea en formel garanti for ikke-aggression, herunder en garanti for, at de ikke vil bruge atomvåben mod landet, så vil Nordkorea være parat til at lette USA for sine bekymringer om sikkerheden," siger Nordkorea som reaktion på hysteriet omkring landets påståede eksperimenteren med nuklear militær teknologi.
Se også
Sydkorea støtter ikke
Sydkorea støtter ikke USA's beskyldninger mod Nordkorea. Det fremgår det af en fælles erklæring fra de to lande på den koreanske halvø.

EU gør klar til kamp for Galileo-frekvenser
[Netavisen - link 27.10.02] Ingeniøren.net
EU går i gang med det politiske forarbejde for de kommende frekvensforhandlinger næste år. Det fremtidige europæiske satellitnavigationsnetværk, Galileo, skal sikres de rette frekvenser.

Nye afsløringer om USA og dødspatruljerne i Latinamerika
[Netavisen - link 27.10.02] New York Times. Eng.
Den amerikanske holdning til de højreorienterede latinamerikanske regimers brug af dødspatruljer har altid været kompromitteret. Nye dokumenter viser, at op til mordet på den tidligere chilenske udenrigsminister Orlando Letelier i 1976 annulleredes en ordre om at lægge pres på regimerne for at få dem til at stoppe brugen af dødspatruljer (som i øvrigt i vidt omfang er blevet udklækket på den amerikanske School of the Americas)

Russisk gidseldrama slut
[Netavisen - link 26.10.02] Berlingske Tidende
Russiske sikkerhedsstyrker stormede tidligt i morges det teater i Moskva, hvor 700 mænd, kvinder og børn siden onsdag har været holdt som gidsler af tjetjenske oprørere.

_________________________________________________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik 2002 (pdf)

Tilbage til Nyheder