Netavisens nyhedslinks uge 43
Verden rundt
Se også
Danmark og Norden - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Nordiske resourcer med nyhedslinks:
Antiimperialisme-sida Norge Manifest Sverige
Stop Terrorkrigen. dk.
Fred på Nettet dk.
Engelsk
Antiwar US A.N.S.W.E.R.

Alle links åbner i selvstændigt vindue.
Dagens nyheder længere nede på siden.

Boykot israelske varerStregkodenummer 7-2-9 betyder at varen er made in Israel!

Nyheder fra folkets kamp i Colombia? Se nyhedsbureauet ANNCOL
Nyheder fra folkets kamp på Filippinerne? Se bladet Bulatlat
Den palæstinensiske intifada? Se f.eks. Electronic Intifada

EU gør klar til kamp for Galileo-frekvenser
[Netavisen - link 27.10.02] Ingeniøren.net
EU går i gang med det politiske forarbejde for de kommende frekvensforhandlinger næste år. Det fremtidige europæiske satellitnavigationsnetværk, Galileo, skal sikres de rette frekvenser.

Nye afsløringer om USA og dødspatruljerne i Latinamerika
[Netavisen - link 27.10.02] New York Times. Eng.
Den amerikanske holdning til de højreorienterede latinamerikanske regimers brug af dødspatruljer har altid været kompromitteret. Nye dokumenter viser, at op til mordet på den tidligere chilenske udenrigsminister Orlando Letelier i 1976 annulleredes en ordre om at lægge pres på regimerne for at få dem til at stoppe brugen af dødspatruljer (som i øvrigt i vidt omfang er blevet udklækket på den amerikanske School of the Americas)

Russisk gidseldrama slut
[Netavisen - link 26.10.02] Berlingske Tidende
Russiske sikkerhedsstyrker stormede tidligt i morges det teater i Moskva, hvor 700 mænd, kvinder og børn siden onsdag har været holdt som gidsler af tjetjenske oprørere.

USAs besked til FN: I er med os - eller I er imod os
[Netavisen - link 25.10.02] Sydney Morning Herald. Eng.
USAs ny udkast til FN-resolution omfatter truslen om militær magtanvendelse og åbner vejen til krig. Samtidig er det et signal til FN og ikke mindst sikkerhedsrådsmedlemmerne.
Se også
Frankrig dropper måske sine forbehold mod militær invasion The Guardian. Eng.

Dødsdom over nigeriansk kvinde ophævet
[Netavisen - link 25.10.02] SiD.
31-årige Amina Lawal, der i august blev kendt skyldig i utroskab, undgår at blive stenet til døde. Det garanterer Nigerias Indenrigsminister.

Bilderberg-kataloget 2002: Imperialismens ansigter
[Netavisen - link 25.10.02] Indymedia Sverige. Eng.
Hermed linker vi til et af de mest konkrete billeder, vi her på KomPol kan opdrive af Dyret I Åbenbaringen: toppen af den vestlige hemisfæres monopolborgerskab i selskab med prominente meningsdannere m.fl., som samles i den hemmelighedsfulde og gammeldags fascistloge ved navn Bilderberg-gruppen. Her finder vi i bestyrelsen bl.a. Tøger Seidenfaden, chefredaktør på Politiken, i konspirativt selskab med folk som Henry Kissinger, senior-folkemorder, J. D. Wolfensohn, Verdensbank-præsident, og chefredaktøren for den tyske avis Die Zeit, Matthias Nass. Listen over medlemmer tæller repræsentanter for en række prominente dynastier i det imperialistiske finansoligarki samt ledende militære fascister som amerikanske Paul Wolfowitz.

Latinamerika for alvor baggård
[Netavisen - links 25.10.02] Yelah. Sv.
Den svenske højskole-march med den latinamerikanske ALCA/FTAA-aftale som emne nåede forleden dag sit mål. Her bringer de en kronik om den USA-dikterede frihandels-zone, der vil berøre 800 millioner latinamerikanske fattigrøve voldsomt negativt.

De nederstes demonstration
[Netavisen - link 24.10.02] Yelah. Sv.
Lørdag demonstrerede ca. 10.000 i Paris som den sidste i en række af demoer til støtte for Frankrigs papirløse - illegale - indvandrere, som lever under kummerlige forhold på bunden af samfundet.

Historier fra et kæmpende folk
[Netavisen - link 24.10.02] Klassekampen. No.
To norskere har frembragt en 380 siders bog om den kurdiske nationalitets og Kurdistans historie, kultur og politiske liv. Forfatterne har ladet kurdiske stemmer komme til orde, hvilket ikke er hverdagskost i nogen af de lande, de millioner af kurdere bebor.

USA øger presset på FN
[Netavisen - link 23.10.02] The Telegraph. UK. Eng.
USA udtrykker stærk utilfredshed med FN og den langstrakte behandling af en ny sikkerhedsrådsresolution - som ikke adskiller sig væsentligt fra den første krigsresolution.

Den ufortalte historie om Diego Garcia
[Netavisen - link 22.10.02] SiD
Hvem har nogensinde hørt om, hvad der skete med indbyggerne på øen mellem Afrika og Indien, da England nærmest forærede øen til militær anvendelse for amerikanerne?...

Valggyser for bananarbejderne
[Netavisen - link 22.10.02] SiD
Ecuadors største bananeksportør Alvaro Noboa Pontón og den venstreorienterede Lucio Gutierrez kæmper om præsidentposten. - Jeg elsker mine bananarbejdere, udtalte Alvaro Noboa Pontón efter, at han havde beordret væbnede mænd til at skyde på de strejkende på plantagen Los Alamos.

Tyrkisk politiker anholdt for at tale kurdisk
[Netavisen - link 22.10.02] Politiken.
En politiker, som stiller op til det tyrkiske parlamentsvalg i november, er blevet anholdt for at tale kurdisk under sin valgkampagne. Den tyrkiske valglov forbyder kandidaterne at tale andre sprog end tyrkisk

Irland stemmer ja til Nice
[Netavisen - link 21.10.02] EU-Observer. Eng.
Ved den totalt udemokratiske omafstemning om Nicetraktaten i Irland lykkedes det den pengestærke tilhængersider at få et ganske stort JA gennemtrumfet.

"Klar til dialog"
[Netavisen - link 21.10.02] BBC. Eng.
Kong Gyanendras ny-udpegede premierminister Chand har sendt et signal om forhandlingsvilje ift. de maoistisk ledede revolutionære styrker i Nepal.

Unionsparlamentariske rumlerier
[Netavisen - link 21.10.02] EU-Observer.
Ideen om at oprette et andetkammer i EU bestående af medlemsstaternes parlamenter er død, hedder det fra Europaudvalgets formand, Claus Larsen-Jensen, i forbindelse med et møde i forsamlingen af Europaudvalgene i
medlemslandenes parlamenter. I stedet skal parlamenterne have mere direkte indflydelse på beslutningsprocessen.

"Intet økonomisk lys for enden af tunnellen"
[Netavisen - link 21.10.02] Klassekampen. No.
Redaktøren af Kapital og Finansavisen i Norge, som har en vis autoritet, tillader sig at være åbent pessimistisk på den kapitalistiske verdensøkonomis vegne. For Norges vedkommende har man ikke været kørt så langt
i bund siden krigens tid, siger han. Og det amerikanske forbrug er kunstigt oppustet som en betændt byld.

Viva Chavez
[Netavisen - link 21.10.02] Yelah. Sv.
Mere om massedemonstrationen til støtte for Venezuelas moderat antiimperialistiske præsident Chavez, som er blevet udsat for et kupforsøg og truet med endnu et af det depraverede borgerskab. Chavez anklagede i forbindelse med demoen de privatejede massemedier for at være fascistiske propagandaorganer.

Det går skidt med at udrydde sult
[Netavisen - link 20.10.02] SiD.
Der er kun sket små fremskridt i de seneste år i bekæmpelsen af sult, skriver FN's fødevareorganisation i en ny rapport....

_________________________________________________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik 2002 (pdf)

Tilbage til Nyheder