Netavisens nyhedslinks uge 31
Verden rundt
Se også
Danmark og Norden

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Nordiske resourcer med nyhedslinks:
Antiimperialisme-sida Norge Manifest Sverige
Stop Terrorkrigen. dk.
Fred på Nettet dk.
Engelsk
Antiwar US A.N.S.W.E.R.

Alle links åbner i selvstændigt vindue

Hvad er ISM - Den internationale Solidaritetsbevægelse - Fredsvagterne

Se hjemmesiderne:

INTERNATIONAL SOLIDARITY MOVEMENT

INTERNATIONAL SOLIDARITY MOVEMENT to Free Palestine

Dansk: Palæstinarejser

Ritter og von Sponeck om Irak
[Netavisen – link 31.07.02] Institute for Public Accuracy. Eng.
Kommentarer til det amerikanske senats udenrigskomitéhøringer om Irak, der indledtes onsdag.

Eks-FN-chef: USA udnyttede våbeninspektion i Irak
[Netavisen – link 31.07.02] Politiken
En tidligere chef for FN's våbeninspektion i Irak, svenskeren Rolf Ekeus, beskylder nu USA og andre magter for at have udnyttet våbeninspektørerne for at gavne egne politiske mål. Blandt andet skal våbeninspektørerne være blevet bedt om at kortlægge Iraks præsident, Saddam Husseins, bevægelser.

FN: USA har fjernet beviser fra sønderbombet landsby i
Afghanistan

[Netavisen – link 31.07.02] Politiken
De amerikanske styrker i Afghanistan har fjernet beviser fra det område, hvor en amerikansk kamphelikopter 1. juli beskød flere landsbyer og dræbte over 50 civile afghanere, hedder det i en foreløbig FN-rapport om sagen.

USA's oliesnabel i Afrika
[Netavisen - link 30.07.02] Klassekampen. No.
USA arbejder for tiden på at opgradere olieimporten fra Afrika fra 15 til 25 pct. af den samlede import for at undgå at blive slået ud, hvis eller når de arabiske og andre oliehaner lukker som følge af krig, oprør m.v. Nigeria og Sudan er de vigtigste lande i kikkerten.

Ingen oversigt over dræbte i Afghanistankrigen
[Netavisen - link 29.07.02] Klassekampen. No.
Mellem 3122 og 3594 civile er dræbt under USA's krig i Afghanistan, vurderer en seriøs civil analytiker. Men de ansvarlige militærfolk oplyser, at de slet ikke interesserer sig for de civile ofre og derfor overhovedet ikke kan give et officielt bud på drabstallet. Terrorattentatet på World Trade Center dræbte 3067 mennesker. Folkelig splittelse om britiske tropper til Irak

Momentan Krystalnat i Hebron
[Netavisen - link 29.07.02] Aftonbladet. Sv.
En 14-årig blev dræbt, adskillige såret af kugler og huse ødelagt, da ultrazionistiske bosættere gik amok med skydevåben mod tilfældige civile mål i den palæstinensiske by Hebron. Det blodige opløb skete i forbindelse med begravelsen af en soldat og bosætter fra den ekstremt fanatiske bosætterenklave i Hebron, som faldt for en palæstinensisk væbnet gruppes aktion.

Vestsaharas fremtid afgøres nu
[Netavisen - link 29.07.02] Proletæren. Sv.
FN's skal senest 31. juli have afgjort det af Marokko besatte Vestsaharas skæbne. USA arbejder på at få stadfæstet besættelsen og droppet de gamle planer om en folkeretlig afgørelse, der vil føre til landets selvstændighed. Marokko truer med at gøre landet tilet "Afrikas Palæstina", hvis ikke folket der føjer sig for besættelsesmagten.

Modstand mod at sende britiske tropper til Irak
[Netavisen – link 29.07.02] Berlingske Tidende. Mere end halvdelen af den britiske befolkning ønsker ikke at Storbritannien skal deltage i en mulig amerikansk-ledet militær aktion mod Irak. Det viser en meningsmåling, der blev offentliggjort i dag.

Undervurdér aldrig palæstinenserne
[Netavisen - link 29.07.02] Palestine Chronicle. Eng. Af Hatim Khatib.
Arafats og resten af de arabiske ledelsers kompromitterede og vestligt-orkestrerede fred vil aldrig blive accepteret. Palæstinensernes store ofre er uudslettelige mindelser om, hvor modstandsdygtig denne tapre nation er, og hvor fast dens beslutning er om at fastholde sit krav om en plads unmder solen og fortsætte sin march mod frihed og frelse. Fra Jenins og dens søsterbyers aske vil den palæstinensiske Fugl Føniks rejse sig og dens uophørlige skrig vil fylde himlen indtil retfærdighed for palæstinenserne sker fyldest.

Kvinder går til kamp mod det multinationale uhyre
[Netavisen - link 29.07.02] Counterpunch. Eng. Af Russell Mokhiber and Robert Weissman.
De nigerianske kvinders kamp i Nigerdeltaet mod ChevronTexaco, hvor de har overtaget en olieterminal, viser hvad der er nødvendigt: man må lægge krop til en kamp, der vil flytte noget.
Opdatering om Delta-kvindernes fortsatte kamp Project Underground eng.
Fakta om ChevronTexaco Project Underground eng. pdf

Krig mod Irak til januar (eller oktober)
[Netavisen - link 28.07.02] Seattle Times. Eng.
Planerne for krig mod Irak bliver fastere. En storkrig vil komme i januar - eller med et 'overraskelsesangreb' i oktober. Ifølge den tdl. våbeninspektør Scott Ritter vil man være klar til krig midt i oktober - før det amerikanske midtvejsvalg:
Den kommende oktoberkrig i Irak truthout eng.
Andre mener at forberedelserne er så langt fremme, at krigen allerede kan kome i august
Angreb på Irak umiddelbart forestående? WorldNet Daily eng.

3 mio. palæstinensere på vej mod udsultning
[Netavisen - link 28.07.02] The Palestine Chronicle. Eng.
Fattigdom og nagende sult breder sig på Vestbredden og i Gaza-striben som følge af den israelske besættelseshær brutale optræden. En trediedel af de palæstinensiske børn er permanent underernærede. 30 pct. af børn under 6 er kronisk sultne - mod 7 pct. før intifadaen.
Den israelske strangulering og udsultning af den palæstinensiske befolkning udgør endnu en større krigsforbrydelse.

Grundlaget på plads for undtagelsestilstand i USA
[Netavisen - link 28.07.02] Sydney Morning Herald. Eng. By Ritt Goldstein
Nylige udtalelser fra Bush-administrationen og 'nationale sikkerhedsinitiativer' fra Reagan-tiden betyder, at vi vil kunne komme til at se kz-lejre og undtagelsestilstand i USA. Den tidligere præsidentrådgiver John Deansiger, at USA glider hen imod et 'konstitutionelt diktatur' og undtagelseslov.

Grådighed er godt
[Netavisen - link 28.07.02] Z-Net. The Guardian. Af Kevin Watkins.
Johannesburg-topmødet om social udvikling i næste måned vil blive brugt af selskaberne som en mulighed for at beskytte deres globale handelsprivilegier - ikke som en chance til at bringe verdens fattigste ud af håbløsheden.

Avis: Blair og Chirac støtter amerikansk angreb mod Irak
[Netavisen - link 27.07.02] Berlingske Tidende
Storbritanniens premierminister, Tony Blair, støtter et amerikansk angreb mod Irak, hvis den irakiske præsident, Saddam Hussein, afviser at tillade FN's våbeninspektører tilbage i landet. Det skriver den britiske avis The Guardian.
Se
Bush og Blair enige omkrig krig mod Irak The Guardian. Eng.

Saddams omstridte våben
[Netavisen - link 27.07.02] Information
B
Mens USA og Storbritannien hele tiden varsler krig mod Irak, fordi Saddam Hussein besidder masseødelæggelsesvåben, ved ingen ret beset, om han overhovedet har dem

Formanden for IG-Metall politiundersøges
[Netavisen - link 27.07.02] Berlingske Tidende
En tysk koncerndirektør fik 30 millioner euro, da en britisk konkurrent overtog virksomheden. Nu undersøger anklagemyndigheden, om der skal rejses sag mod en formanden for IG-Metall Klaus Zwickel og Josef Ackermann, en chef for Deutsche Bank, der var med til at bevilge affindelsen.

_________________________________________________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik 2002 (pdf)

Tilbage til Nyheder