Netavisens nyhedslinks uge 26
Verden rundt
Se også
Danmark og Norden

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Nordiske resourcer med nyhedslinks:
Antiimperialisme-sida Norge Manifest Sverige
Stop Terrorkrigen. dk.
Fred på Nettet dk.
Engelsk
Antiwar US A.N.S.W.E.R.

Alle links åbner i selvstændigt vindue

Hvad er ISM - Den internationale Solidaritetsbevægelse - Fredsvagterne

Se hjemmesiderne:

INTERNATIONAL SOLIDARITY MOVEMENT

INTERNATIONAL SOLIDARITY MOVEMENT to Free Palestine

Dansk: Palæstinarejser

Rapporter fra et Argentina i revolutionær krise
[Netavisen - link 28.06.02] Indymedia Argentina, eng.
Onsdag kulminerede de revolterende folkelige opstande i Argentina med, at politiet endnu en gang dræbte demonstranter. To blev dræbt og adskillige såret under en demonstration, som den fascistiske præsident Duhalde benyttede til at vise ordensmagtens viljestyrke over for. De revolutionære uroligheder i landet er vokset massivt i omfang, efter at den økonomiske krise i den seneste tid har sendt den såkaldte middelklasse, som førhen har accepteret regimet, ned i den dybeste armod. Den argentinske sektion af Indymedia følger begivenhederne på nærmeste hold.

Sydkorea brillerer også i arbejder-undertrykkelse
[Netavisen - link 28.06.02] SiD
19 fagforeningsfolk er i løbet af VM-måneden smidt i fængsel for aktiviteter, der er at betegne som almindeligt fagligt arbejde. I alt sidder 51 fagforeningsfolk i fængsel for at have passet deres faglige arbejde. Andre 75 er anklaget og kan forvente også at havne i fængsel. De nøgne tal illustrerer vilkårene for fagligt arbejde i det neokoloniale udstillingsvindue Sydkorea, som der torsdag blev protesteret imod ved en international aktion.

Israelsk fredsleder arbejder for Palæstina
[Netavisen - link 27.06.02] SiD.
Lederen af den israelske fredsbevægelse Gush Shalom, Uri Avneri, arbejder for en tostatsløsning med Østjerusalem som hovedstad i en fri Palæstina-stat på Vestbredden og i Gaza. Han agiterer i den forbindelse for en samlet europæisk boykot af varer fra de illegale zionistiske bosættelser.

Frygt for antisemit-lorten
[Netavisen - link 27.06.02] Yelah, sv.
Den svenske netavis Yelah kommenterer den zionistiske kampagne med at stemple fordømmelser af Israel som antisemitisme: "Varför blev inte alla de skribenter som efter 11: e september bevisade sin intellektuella begränsning och inneboende koloniala rasistiska natur i sina okunniga och fördomsfulla artiklar anklagade för att vara just rasister? Är det så att Israelvänner har större makt att göra sig hörda än arabvänner? Nej, ett sådant resonemang skulle vara en konspirationsteori. Men att den suveräna staten Israel har större makt att påverka nyhetsförmedlingen om sig själv än vad statslösa palestinier har är sanning, bevis för det är att Israel stoppade nyhetsbevakning av Jenin tills man hade hunnit städa upp efter sig."

Europa er kun for de uddannede
[Netavisen - link 23.06.02] Information. I takt med at flere og flere unge europæere får højere og højere uddannelse, bliver det næsten umuligt for dem uden uddannelse at komme ind på arbejdsmarkedet.

_________________________________________________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik 2002 (pdf)

Tilbage til Nyheder