Netavisens nyhedslinks uge 25
Verden rundt
Se også
Danmark og Norden

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Nordiske resourcer med nyhedslinks:
Antiimperialisme-sida Norge Manifest Sverige
Stop Terrorkrigen. dk.
Fred på Nettet dk.
Engelsk
Antiwar US A.N.S.W.E.R.

Alle links åbner i selvstændigt vindue

Hvad er ISM - Den internationale Solidaritetsbevægelse - Fredsvagterne

Se hjemmesiderne:

INTERNATIONAL SOLIDARITY MOVEMENT

INTERNATIONAL SOLIDARITY MOVEMENT to Free Palestine

Dansk: Palæstinarejser

EU-topmøde i Sevilla
Følg med på Indymedia Barcelona og Indymedia Madrid

10 millioner deltog i spansk generalstrejke
[Netavisen - link 21.06.02] BBC. Eng. 10 millioner spanske arbejdere fulgte fagforeningernes opfordring til generalstrejke torsdag, hvor Spanien blev sat i stå og Sevilla lammet. Fagforeningerne varsler nye aktioner i protest mod Aznars arbejderfjendtlige reformer.

Varm sommer under EUs himmel
[Netavisen - link 20.06.02] Berlingske Tidende. En flyvelederstrejke i Frankrig og flere andre europæiske lande, en generalstrejke i Spanien i dag og fortsat uro på det tyske arbejdsmarked med strejker blandt bygningsarbejdere og bankansatte peger på en mere varm sommer på det europæiske arbejdsmarked.
Se også
Chikanen strammes mod EU-dissidenter
Rapport fra aktivisternes barske vilkår under protesterne mod EU-toppens studemarked og krigsstrategimøde i Sevilla. Indymedia. Svensk.
Spanien: Varm uge i Sevilla Yelah. Sv.
Følg med i topmødet på
Indymedia Barcelona og Indymedia Madrid
Generalstrejke i Baskerlandet
Indymedia Tyskland. På tysk.
Den spanske generalstrejke indledtes allerede i går med en total strejke i Baskerlandet.

EUs nye terrorliste - komplet
[Netavisen - link 20.06.02] EU-Observer. Den seneste opdatering af EU´s terrorliste omfatter seks nye palæstinensiske organisationer - samt israelske. Også dte colombianske FARC terrorstemples. Det kurdiske PKK - men ikke efterfølgeren KADEK - er med på listen. Se listerne.

Krigsforbrydertribunal finder USA og NATO skyldige
[Netavisen - link 20.06.02] Indymedia. Portland. Eng. En alternativ internationalistisk folkeretsdomstol i New York - hvor den tdl. amerikanske justitsminister Ramsey Clark fungerede som hovedanklager - fandt den 10. juni foran 500 deltagere USA og NATO skyldig i krigsforbrydelser i forbindelse med krigen mod Jugoslavien i kølvandet på Kosova-konflikten.
Den endelige kendelse på engelsk.

Britisk politi deltog i nordirsk dødspatrulje
[Netavisen - link 20.06.02] BBC. Eng. Der er i Storbritannien og Nordirland rejst vrede krav om efterforskning af en konkret sag, hvor det britiske politi hjalp loyalistiske terrorister med at dræbe en irsknationalistisk advokat i 1989. Ifølge partiet Sinn Fein, der har spillet en ledende rolle i den irske nationale kamp i Nordirland, kan sagen være mere prekær end "Bloody Sunday"-massakren.

Undtagelsestilstand i Syd-Peru
[Netavisen - link 20.06.02] The News. Mexico. Eng. Præsident Toledo har sat et område i militært jerngreb, efter at store arbejderprotester mod privatiseringer og nationalt udsalg har udviklet sig i revolutionært tempo.
Se også
Voldsomme protester efter privatiseringer Yelah. Sv.

Global undertrykkelse af arbejdskampe
[Netavisen - link 20.06.02] Yelah. Sv. Det USA-sponsorerede og -understøttede Colombia har igen rekorden i forfølgelser og drab på fagligt aktive i FFI's nye rapport om dette fænomen på global basis.

Israel vil genbesætte Vestbredden
[Netavisen - link 19.06.02] TV2-Nyhederne. Israel planlægger at genbesætte dele af Vestbredden og forblive på området, så længe der fortsat er palæstinensisk "terror", hed det i nat i en erklæring fra den israelske regering.

EU terrorstempler palæstinensiske grupper
[Netavisen - link 19.06.02] Yahoo.dk. EU har terrorstemplet flere palæstinensiske grupper med forbindelser til den palæstinensiske leder, Yasser Arafat. Nye navne på listen er Folkefronten for Palæstinas Befrielse (PFLP) og al-Aqsa-martyrernes brigader. PFLP er den næststørste gruppe i paraplyorganisationen PLO, som ledes af Arafat.

Arafat fordømmer den israelske mur
[Netavisen - link 18.06.02] Palestine Chronicle. Eng. Arafat kalder bygningen af den ny elektriske 'Berlinmur' for en racistisk handling og udtgryk for apartheid.

Bush vil formalisere 'slå-først' politik
[Netavisen - link 18.06.02] New York Times. Eng. Bushs ny slå-først-strategi - angiveligt for at ramme terrorister og terrorstater - er et afgørende skridt væk fra koldkrigsstrategierne 'afskrækkelse' og 'inddæmning'. Mens FN anerkender et lands ret til selvforsvar, strider Bush-doktrinen direkte mod FNs charter.

Palæstinensisk menneskerettighedssagfører arresteret
[Netavisen - link 18.06.02] Palestine Chronicle. Eng. Lederen af LAW Shawqi Issa arresteret.

Palæstinenserne bures inde bag israelsk 'Berlin-mur'
[Netavisen - link 17.06.02] Politiken. En ny 'Berlin-mur' er oprettet på Vestbredden - en elektrisk mur, der skal spærre palæstinenserne inde i nye apartheid-ghettoer. Se Hanne Foighels beretning i den pro-zionistiske avis Politiken.
Se også
Israel bygger el-indelukke på Vestbredden Aftonbladet. Sv.
Rice: Arafats styre vil ikke danne basis for palæstinensisk stat
[Netavisen - link 17.06.02] Mercury News. Eng. Det ventede amerikanske fredsudspil vil ifølge Condoleezza Rice ikke regne med Arafat som leder!

IMF's sult-spor i Malawi
[Netavisen - link 17.06.02] Hufvudstadsbladet. Finl. Svensk. En hungerkatastrofe er under opsejling i det centralafrikanske land Malawi, hvor IMF i starten af året pressede regeringen til at sælge landets kornlagre for at skaffe penge til gældsbetalinger nordud.

Sprækker i herredømmet i Saudi-Arabien
[Netavisen - link 17.06.02] Berlingske Tidende. De saudiarabiske medier vover mere, systemkritikerne vover mere og landets elite, den hovedrige kongelige familie med prins Abdullah i toppen, forsøger at bevare kontrollen med en omverden i hastig forandring.

Åbenhed et flop
[Netavisen - link 17.06.02] EU-Observer.Nye EU-regler om offentlig tilgængelighed af dokumenter fra apparatsjinkkerne har ikke medført, at man kan få indsigt i flere af slagsen. EU-bureaukratiet tilbageholder, hvad de synes skal tilbageholdes. Paragraffer er lavet af slidstærkt gummi.

Britisk atomvåbenfabrik til brug mod 'terrorister'
[Netavisen - link 16.06.02] The Guardian.Eng. UK er i gang med at bygge en større atombombefabrik i Aldermaston, Berkshire. Den skal udvikle en ny generation mindre atomsprænghoveder, der skal anvendes mod 'terrorister' og 'slyngestater'.
Se også
Miniatomvåben skræddersys til terrorbekæmpelse Aftonbladet. Sv.

Nyt irsk nej kan ryste EU
[Netavisen - link 16.06.02]Politiken. Hele Europa vil holde vejret, når irerne først på efteråret igen skal stemme om Nice-traktaten, som et flertal på 53 procent sagde nej til ved en folkeafstemning tidligere på året

Bush underskriver hemmelig anti-Hussein plan
[Netavisen - link 16.06.02] MSN. Eng. Bush har underskrevet dekret der øger CIAs redskaber til at undergrave og vælte Hussein - indbefattet militære.

Israel har undervandsbaserede A-våben
[Netavisen - link 16.06.02] Washington Post.Eng. Atommagten Israel har anskaffet sig tre undervandsbåde til fremføring af atommissiler fra havet.
Se også
Israel forbereder den 'anden front' i Libanon Washington Post

Israeler får medalje for massakren i Jenin
[Netavisen - link 16.06.02] Proletären. Sv. Mens den blodige undertrykkelse fortsætter får 12 israelske soldater medaljer for forårets 'indsats'.

Det er nu en amerikansk krig mod Irak skal forebygges
[Netavisen - link 15.06.02] TFF. Af Jan Øberg og Christian Hårleman. Enhver type af krig mod Irak vil skabe flere problemer og ikke løse nogen på langt sigt. Hvis de frie medier fokuserede på de 24,999,999 andre irakere snarere end på Saddam Husayn, stillede de ansvarlige kritiske spørgsmål om scenariet for Irak og regionen efter Saddam, og endelig gav stemme til anti-krigs majoriteten i Vesten og i Irak, ville der være en chance for at undgå den overhængende katastrofe.

Argentinas økonomi bliver stadig dårligere
[Netavisen - link 15.06.02] LATimes. Eng. Argentina er på vej mod en ekplosion - det står med hatten i hånden over for IMF og USA, men spises af med ingenting. Og vreden vokser ...

_________________________________________________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik 2002 (pdf)

Tilbage til Nyheder