Netavisens nyhedslinks uge 24
Verden rundt
Se også
Danmark og Norden

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Nordiske resourcer med nyhedslinks:
Antiimperialisme-sida Norge Manifest Sverige
Stop Terrorkrigen. dk.
Fred på Nettet dk.
Engelsk
Antiwar US A.N.S.W.E.R.

Alle links åbner i selvstændigt vindue

Hvad er ISM - Den internationale Solidaritetsbevægelse - Fredsvagterne

Se hjemmesiderne:

INTERNATIONAL SOLIDARITY MOVEMENT

INTERNATIONAL SOLIDARITY MOVEMENT to Free Palestine

Dansk: Palæstinarejser

Britisk atomvåbenfabrik til brug mod 'terrorister'
[Netavisen - link 16.06.02] The Guardian.Eng. UK er i gang med at bygge en større atombombefabrik i Aldermaston, Berkshire. Den skal udvikle en ny generation mindre atomsprænghoveder, der skal anvendes mod 'terrorister' og 'slyngestater'.

Nyt irsk nej kan ryste EU
[Netavisen - link 16.06.02]Politiken. Hele Europa vil holde vejret, når irerne først på efteråret igen skal stemme om Nice-traktaten, som et flertal på 53 procent sagde nej til ved en folkeafstemning tidligere på året

Bush underskriver hemmelig anti-Hussein plan
[Netavisen - link 16.06.02] MSN. Eng. Bush har underskrevet dekret der øger CIAs redskaber til at undergrave og vælte Hussein - indbefattet militære.

Israel har undervandsbaserede A-våben
[Netavisen - link 16.06.02] Washington Post.Eng. Atommagten Israel har anskaffet sig tre undervandsbåde til fremføring af atommissiler fra havet.
Se også
Israel forbereder den 'anden front' i Libanon Washington Post

Israeler får medalje for massakren i Jenin
[Netavisen - link 16.06.02] Proletären. Sv. Mens den blodige undertrykkelse fortsætter får 12 israelske soldater medaljer for forårets 'indsats'.

Det er nu en amerikansk krig mod Irak skal forebygges
[Netavisen - link 15.06.02] TFF. Af Jan Øberg og Christian Hårleman. Enhver type af krig mod Irak vil skabe flere problemer og ikke løse nogen på langt sigt. Hvis de frie medier fokuserede på de 24,999,999 andre irakere snarere end på Saddam Husayn, stillede de ansvarlige kritiske spørgsmål om scenariet for Irak og regionen efter Saddam, og endelig gav stemme til anti-krigs majoriteten i Vesten og i Irak, ville der være en chance for at undgå den overhængende katastrofe.

Argentinas økonomi bliver stadig dårligere
[Netavisen - link 15.06.02] LATimes. Eng. Argentina er på vej mod en ekplosion - det står med hatten i hånden over for IMF og USA, men spises af med ingenting. Og vreden vokser ...

Krig mod Irak sandsynlig til vinter
[Netavisen - link 14.06.02] The Times. Eng. En krig mod Irak vil ifølge The Times sandsynligvis starte til vinter. USA forventer at engelske tropper vil deltage på amerikansk side.
Se også
USA har fordoblet antallet af tropper i Kuwait World Tribune

Sharon hjem med carte blanche til at smadre palæstinenserne
[Netavisen - link 14.06.02] The Daily Star. Libanon. Eng.
Efter sit besøg i Washington og London står Ariel Sharon med grønt lys til at smadre palæstinenserne. Ideen om en foreløbig palæstinensisk stat (som bl.a. Colin Powell har luftet) blev skudt ned af Bush, som har givet Sharon sin fulde opbakning til fortsatte forbrydelser mod menneskeheden.

Hård kurs splitter EU
[Netavisen - link 14.06.02] Politiken. Noget må der gøres for at begrænse den illegale immigration til EU. Så langt er de 15 EU-lande enige. Men præcis hvad der skal gøres, kan de tilsyneladende ikke blive enige om. Det stod klart efter at unionens justits- og integrationsministre torsdag mødtes i Luxembourg med illegal immigration som vigtigste punkt på dagsordenen.

Bushs raketskjoldsplaner kører
[Netavisen - link 14.06.02] Yahoo. Eng.
Fra i går er USA officielt ude af ABM-traktaten - og planerne for opbygningen af det såkaldte missilskjold (atomoverlegenhed i rummet) går videre for fuld kraft.

Afghanistan
Karzai 'valgt' som afghansk leder
[Netavisen - link 14.06.02] Yahoo. Eng.
USAs enekandidat som præsident for Afghanistan, Karzai, er nu blevet 'valgt' - med overvældende flertal i stammerådet.
Se også
USA spillede en rolle i fangenedslagtning
[Netavisen - link 14.06.02] The Scotsman. Eng. Amerikanske soldater deltog i tortur mod taleban-fanger og har spillet en rolle i 'forsvindingen' og nedslagtningen af omkring 3000 mænd i Mazar-i-Sharif i det nordvestlige Afghanistan, ifølge en ny dokumentarfilm.

Kinesisk kritik af ny militærdoktrin
[Netavisen - link 13.06.02] Politiken. Kina kritiserede onsdag i kraftige vendinger præsident George W. Bushs nye 'slå-først doktrin', der lægger op til brug af forebyggende angreb for at forhindre terrorangreb mod USA. I en ledende artikel i det officielle dagblad China Daily hed det, at den nye amerikanske politik ikke kan retfærdiggøres, navnlig ikke for store, magtfulde lande.

EU-lande smider benzin på bålet
[Netavisen - link 13.06.02] Politiken. En række af de 15 EU-landes stats- og regeringschefer kritiseres nu for at være gået i selvsving. Kampen mod illegale immigranter er blevet gjort til det helt store emne op til EU-topmødet i næste uge i Sevilla.

EFS støtter strejker for socialt Europa
[Netavisen - link 13.06.02] LO. Dk. Den Europæiske Faglige Sammenslutning, EFS, støtter generalstrejken i Spanien dagen før EU-topmødet i Sevilla den 21. juni.

Afghanistan: Indsættelsen af en amerikansk marionet
Karzai eneste kandidat
[Netavisen - link 12.06.02] The Guardian. Eng. Det afghanske stammeråd er fuld af konflikter, men er nu åbnet med den amerikansk-indsatte Karzai som eneste kandidat til fremtidig præsident. USA har presset 'ekskongen' til at melde sig ud af løbet.
Se også
Udvandring fra afghansk stammemøde Yahoo. Eng.
Protesterer mod USAs hånd The Independent Eng.

Kissinger søges udleveret til Chile
[Netavisen - link 12.06.02] The Guardian. Eng. En dommer der undersøger USAs rolle i kuppet i Chile i 73 vil have den amerikanske krigsforbryder Kissinger afhørt i Chile.

Fisk: Bushs titaniske krig mod terror vil - synke i havet
[Netavisen - link 12.06.02] The Independent. Eng. Af Robert Fisk. Den berømte britiske journalist påpeger at den 'sindsyge krig' udnyttes til egne formål af de erklærede terroristbekæmpere verden over.

Indien-Pakistan
[Netavisen - link 12.06.02] Center for Research on Globalisation.
UK har bevæbnet begge parter Af Michael Evans Eng
Konflikten skabt af de samme kræfter som udløste 'krigen mod terror' Af Paul J. Watson Eng

Den globale polarisering højre-venstre: Stemmesedlen og gaden
[Netavisen - link 12.06.02] Center for Research on Globalisation. Af prof. James Petras. Eng. Forsøg på analyse af den globale 'højrebølge' og den internationale politiske polarisering.

USA bakker op om ny israelske angreb
[Netavisen - link 11.06.02] The Times. Eng. Bush støtter åbent de fornyede israelske angreb i de besatte områder og indrykning i Ramallah til Arafats hovedkvarter.
Se også
Bush støtter Sharon i betingelser for fredssamtaler The Independent Eng
Bush og Sharon vil af med Arafat International Herald Tribune Eng

Uro i NATO om Bushs uvarslede angrebsplaner
[Netavisen - link 11.06.02] The Times. Eng.
Bushs plan om 'first strike uden varsel' mod 'terrorister' (og såkaldte slyngelstater) præsenteres for den amerikanske kongres. Dette 'strategiskift' vækker bekymring i andre NATO-lande.

Sultens anatomi
[Netavisen - link 11.06.02] Berlingske Tidende.I disse dage holder FNs landbrugorganisation FAO topmøde i Rom. Hovedemnet er endnu engang verdens katastrofale sultproblemer. Samtidig truer en ny hungersnød befolkningen i det sydlige Afrika - et kontinent, hvor hungerproblemet ifølge engelsk forsker har fået kronisk karakter

Skyer i horisonten for styrket Chirac
[Netavisen - link 11.06.02] Berlingske Tidende.Jacques Chirac har haft succes med at samle den moderate franske højrefløj bag sig. Han vil kunne regere uforstyrret i de næste fem år, men til gengæld er det ikke lykkedes ham at forlige franskmændene med deres udskældte demokrati.

Bush: Ingen tidsfrist for palæstinensisk stat
[Netavisen - link 10.06.02] BBC. Eng. Bush har afvist den ægyptiske præsident Mubaraks forslag om fastsættelse af dato for oprettelsen af palæstinensisk stat.
Se også
50 nye bosættelser i de besatte områder kommet til på et år under Sharon Zawya.com Eng

Angolagate
[Netavisen - link 10.06.02] Guerilla News Network. Eng. Af Wayne Madsen. Menneskerettighedsorganisationer forlanger undersøgelse af Bushs rolle i våben-for-olie-skandalen, der har ramt Angola.

Storbritannien advarede USA før 11. september
[Netavisen - link 10.06.02]Dagens Nyheter. Sv. To år, før det blev virkelighed, varslede det britiske efterretningsvæsen om Al Qaeda-planer om at bruge kommercielle fly som levende bomber mod skyskrabere.
Andet om 11.09.02 (eng.)
Peaceful Tormorrows
Unanswered Questions. org
Video fra From the Wilderness Publications

En israelsk bulldozerchauffør praler af sine bedrifter i Jenin
[Netavisen - link 10.06.02] Indymedia. No. Uddrag af artikel i israelsk avis.

Mord på fagligt aktive
[Netavisen - link 10.06.02]Proletären. Sv. Rapport fra Colombia, hvor faglig aktivitet koster folk livet, med regimets billigelse. Amerikanske koncerner udbytter arbejdskraft som i Europa i starten af 1800-tallet.

'Revolutionært TV'
[Netavisen - link 10.06.02]Klassekampen. No. Interview med producer og programleder for den af USA forhadte TV-station Al-Jazeera, Dana Suyyagh. Al Jazeera sende nyheder på arabisk til den arabiske verden.

VM for de rige - VM for de fattige
[Netavisen - link 08.06.02] Policy & Information Center for International Solidarity (PICIS). Korea. Eng.
De koreanske fagforeningers kampagne mod VM-sponsorer, som udnytter børns og voksnes arbejde.

_________________________________________________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik 2002 (pdf)

Tilbage til Nyheder