Netavisens nyhedslinks uge 23
Verden rundt
Se også
Danmark og Norden

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Nordiske resourcer med nyhedslinks:
Antiimperialisme-sida Norge Manifest Sverige
Stop Terrorkrigen. dk.
Fred på Nettet dk.
Engelsk
Antiwar US A.N.S.W.E.R.

Alle links åbner i selvstændigt vindue

Hvad er ISM - Den internationale Solidaritetsbevægelse - Fredsvagterne

Se hjemmesiderne:

INTERNATIONAL SOLIDARITY MOVEMENT

INTERNATIONAL SOLIDARITY MOVEMENT to Free Palestine

Dansk: Palæstinarejser

VM for de rige - VM for de fattige
[Netavisen - link 08.06.02] Policy & Information Center for International Solidarity (PICIS). Korea. Eng.
De koreanske fagforeningers kampagne mod VM-sponsorer, som udnytter børns og voksnes arbejde.

Rumsfeld til NATO: Det eneste forsvar mod terror er angreb
[Netavisen - link 07.06.02] Yahoo. Eng. Den såkaldte 'forsvarsalliance' NATO vil blive en angrebsalliance -mod terror' - alias terrorister og 'slyngelstater'. NATO skal hurtigt reformeres til at blive 'slankere og mere ond' - og hurtigt kunne besvare 'nye trusler'.

Bush vil oprette ministerium for sikkerhed
[Netavisen - link 07.06.02] Politiken. USA's præsident George W. Bush forsøgte i en tv-tale i nat at genvinde amerikanernes tillid til kampen mod terrorismen. Præsidenten beklagede fejltagelser i efterretningstjenesterne og oplyste, at han vil oprette et nyt superministerium for sikkerhed med op til 170.000 ansatte. Pris:300 mia. kroner.

På atomkrigens rand
Links til vigtige artikler om Kashmir, Indien og Pakistan Stop Terrorkrigen

OECD: Terror tynger verdensøkonomien
[Netavisen - link 07.06.02] Berlingske Tidende. Voksende rustningsudgifter og stigende forsikringer påvirker verdensøkonomien. Samtidig vil skrappe kontrolforanstaltninger - begrundet i 'terrorbekæmpelse' - dæmpe verdenshandlen, siger rapport fra OECD.

Den israelske lobby er USAs tredie parti
[Netavisen - link 07.06.02] The Palestine Chronicle. Af Ahmed Amr. Eng I løbet af de sidste fem årtier er Israel-lobbyen i USA gået hen og blevet et tredie større politiske parti med et program, som konkurrerer med både republikanernes og demokraternes.

Benelux-lande afviser forslag om en EU-præsident
[Netavisen - link 07.06.02] EU-Observer. Holland, Belgien og Luxembourg har i et fælles memorandum om EU's fremtid vendt sig mod Storbritanniens og Frankrigs forslag om en EU-præsident

Officer beskylder Bush for forhåndskendskab til 9.11 - og fyres
[Netavisen - link 06.06.02] Monterey Herald. Eng. En officer i det amerikanske luftvåben i Monterey har i et læserbrev anklaget George W. Bush for at have forhåndskendskab til angrebet den 11. september - uden at gribe ind mod det, fordi han ønskede sin 'krig mod terror'. Officeren er nu fyret.

Studenterstrejken i Tyskland udvikler sig
[Netavisen - link 06.06.02] Sv. Indymedia. Eng. I Tyskland udvikler studenterstrejken mod de nyliberale reformer i det tyske uddannelsessystem sig hastigt. Stadig flere universiteter og læreanstalter har sluttet sig til strejken, siden dens start i maj. Demonstrationer og aktioner er blevet omfattende.
Se også
Uddannelse er ikke til salg
Hjemmeside for de europæiske studenteraktioner

Politisk storstrejke
[Netavisen - link 06.06.02] Yelah. Sv. Den største italienske fagforening - med et medlemstal som Danmarks indbyggertal - varsler "punktvis generalstrejke" den kommende måned i protest mod Berlusconi-regimets arbejdsmarkedspolitik.

Ingen vand - så drik Coke!
[Netavisen - link 06.06.02] CorpWatch India. Eng.
I Latinamerika anklages Coca Cola for at finansiere dødspatruljer mod fagforeningsfolk og aktivister - i Indien slås det oprindelige folk, der er kendt som adivasi i Indien mod Coca Colas tapperi i Plachimada i Palakkad-distriktetet, Kerala, for at få den lukket. Coca-Colas grådige vandforbrug udtørrer egnen.
Se
Ingen vand - så drik Cola
Coca-Cola tørlægger indfødte områder
Profitører på vand

USA-offensiv mod Chavez
[Netavisen - link 06.06.02]Klassekampen. Norsk. På det interamerikanske topmøde i OAS fremlagde USA en plan for at afsætte Venezuelas populære og ikke særlig imperialismevenlige præsident Hugo Chavez - igen. For ganske nylig støttede amerikanerne ganske åbenlyst et fascistisk kupforsøg mod Chavez, i "demokratiets" navn. Nu skal Chavez tale med kupmagerne, mener Washington.

Sharon til USA for at forhindre fredsplan
[Netavisen - link 05.06.02] The Guardian. Eng. Ariel Sharon tager i weekenden til Washington i et forsøg på at forhindre at en ny 'fredsplan' annonceres. Den ægyptiske præsident Mubarak søger angiveligt under sit igangværende besøg i USA at få USA til at anerkende en palæstinensisk stat på basis af grænserne fra før 1967.

Det amerikanske militær permanent til Sydøstasien
[Netavisen - link 05.06.02] Sydney Morning Herald. Eng. Pentagon signallerer nu en permanent militær tilbagevenden til Filippinerne - som i kolonitiden og de glade dage under Marcos-regimet.

Unicef: Millioner af børn eksisterer ikke
[Netavisen - link 04.06.02] Berlingske Tidende. Ikke færre end 50 millioner børn, der blev født i år 2000, er aldrig blevet registreret og har dermed ikke fået det medlemskort, der giver dem fuld adgang til samfundet. Det fastslår FNs børnefond, Unicef, i en ny rapport, »Birth registration – right from the start«, der bliver offentliggjort i dag.

Bush: Terrorkrigen må ramme 60 nationer
[Netavisen - link 04.06.02] The Times Online. Eng. I en stor udenrigspolitisk tale lørdag - som angiveligt markerer et nyt vendepunkt for amerikansk politik - erklærede Bush at USA må være parat til at tage terrorkrigen til omkring 60 lande for at forhindre masseødelæggelsesvåben i at falde i terroristhænder.

Bush erkender klimaproblem
[Netavisen - link 04.06.02] Politiken. 'Good news': Akkurat som det meste af den øvrige verden har USA's regering langt om længe set lyset, når det gælder den globale opvarmning. For første gang indrømmer USA officielt, at den globale opvarmning skyldes menneskelige aktiviteter. Bad news: Det er der ikke noget at gøre ved ...

Indien forbereder blietzkrieg
[Netavisen - link 03.06.02] The Scotsman. Eng. Indien forbereder en lynkrig i løbet af 14 dage, medmindre Pakistan får stoppet 'terroraktionerne' i det indisk-besatte Kashmir.

Sudan: Olie, religion, magtkamp - og amerikansk indblanding
[Netavisen - link 03.06.02] All Africa. Eng. Det borgerkrigsplagede Sudan, som er et af de lande, USA kan sætte på sin liste for terrorkrigsmål, er også et potentielt rigt olieland. Kontrollen over det er et af hovedspørgsmålene i krigen mellem Sudan's National Islamic Front (NIF) , der sidder på regeringsmagte, og oprørshæren Sudan Peoples Liberation Army (SPLA). USA søger nu gennem 'humanitære hjælpeoperationer' og diplomatiske aktiviteter at opræde som 'mægler' - og få en afgørende indflydelse i landet.

Nyt fascistoidt overgreb på italiensk fagforening
[Netavisen - link 03.06.02] Indymedia. Norge. Det italienske politi gennemførte i sidste uge et voldsomt overgreb, der tramper på forfatningsmæssige rettigheder og varsler regulær fascisme i Italien. Fagforeningen Coba søges kriminaliseret af rene ideologiske årsager.
Se også
Pressemeddelelse fra Cobas

IMF volder sultedød
[Netavisen - link 03.06.02] Indymedia. Sverige. Regeringen i det afrikanske land Malawi blev presset til at sælge af sine fødevarelagre for at kunne afdrage på sine IMF-lån.

Mexico: 26 bønder dræbt i bagholdsangreb
[Netavisen - link 03.06.02] Politiken. Jorddrotterne nedslagter bønder i Mexico - som mange andre steder i Central- og Latinamerika.

Gasledningen gennem Afghanistan
[Netavisen - link 02.06.02] Klassekampen. NO. Ledere fra Afghanistan, Pakistan og Turkmenien har nu underskrevet en aftale om den store gasledning gennem Afghanistan, som har været et væsentligt element for hele den afghanske krig.

Prisstigninger i ly af euro'en
[Netavisen - link 02.06.02] Fyens Stiftstidende. 90 pct. af tyskerne mener, at priserne er steget i ly af euroen

CIA's paramilitære trussel
[Netavisen - link 02.06.02] Hufvudstadsbladet. Finl. Svensk. CIA er ofte de første amerikanske soldater i aktion - og de lyder ikke ordrer fra hæren eller forsvarsministeriet, men har deres egne kriminelle metoder.

Big Brother: Udvidede overvågningsbeføjelser på net og telefoni - i USA og EU
FBI og CIA går online med nye magtbeføjelser
[Netavisen - link 01.06.02] The Register. Eng. FBI har fået nye beføjelser til at spionere mod personer og organisationer, der ikke engang er mistænkt for kriminalitet.
EU stemmer for at afslutte data og telefonhemmeligheden
[Netavisen - link 01.06.02] The Guardian.Eng. De europæiske myndigheder får omfattende beføjelser til at overvåge telefoni, email- og internettrafikken.

EU-ministre forhandler fælles grænsepoliti
[Netavisen - link 31.05.02] EU-Observer. Trods modstand fra enkelte lande forventes EU's indenrigsministre at vedtage et forslag om fælles bevogtning af Unionens ydre grænser.
Se også
Europa strammer terror-kursen
[Netavisen - link 31.05.02] Berlingske Tidende. Den internationale terrorisme har for længe levet på, at der fortsat er grænser i Europa, når det gælder efterforskning og retsforfølgelse. EU har derfor efter terrorangrebene på New York og Washington 11. september 2001 på rekordtid vedtaget en første harmonisering af fælles arrestordrer, udlevering af og definition på terrorister. Men USAs brug af dødsstraf blokerer for et samarbejde over Atlanten.

PFLP og DFLP afviser tilbud fra Arafat om regeringsposter
[Netavisen - link 31.05.02] Yahoo. Eng. Arafat har angiveligt tilbudt de to venstreorienterede palæstinensiske organisationer del i selvstyreregeringen - begge skal have takket nej.

_________________________________________________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik 2002 (pdf)

Tilbage til Nyheder