Netavisens nyhedslinks uge 22
Verden rundt
Se også
Danmark og Norden

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Nordiske resourcer med nyhedslinks:
Antiimperialisme-sida Norge Manifest Sverige
Stop Terrorkrigen. dk.
Fred på Nettet dk.
Engelsk
Antiwar US A.N.S.W.E.R.

Alle links åbner i selvstændigt vindue

Hvad er ISM - Den internationale Solidaritetsbevægelse - Fredsvagterne

Se hjemmesiderne:

INTERNATIONAL SOLIDARITY MOVEMENT

INTERNATIONAL SOLIDARITY MOVEMENT to Free Palestine

Dansk: Palæstinarejser

Big Brother: Udvidede overvågningsbeføjelser på net og telefoni - i USA og EU
FBI og CIA går online med nye magtbeføjelser
[Netavisen - link 01.06.02] The Register. Eng. FBI har fået nye beføjelser til at spionere mod personer og organisationer, der ikke engang er mistænkt for kriminalitet.
EU stemmer for at afslutte data og telefonhemmeligheden
[Netavisen - link 01.06.02] The Guardian.Eng. De europæiske myndigheder får omfattende beføjelser til at overvåge telefoni, email- og internettrafikken.

EU-ministre forhandler fælles grænsepoliti
[Netavisen - link 31.05.02] EU-Observer. Trods modstand fra enkelte lande forventes EU's indenrigsministre at vedtage et forslag om fælles bevogtning af Unionens ydre grænser.
Se også
Europa strammer terror-kursen
[Netavisen - link 31.05.02] Berlingske Tidende. Den internationale terrorisme har for længe levet på, at der fortsat er grænser i Europa, når det gælder efterforskning og retsforfølgelse. EU har derfor efter terrorangrebene på New York og Washington 11. september 2001 på rekordtid vedtaget en første harmonisering af fælles arrestordrer, udlevering af og definition på terrorister. Men USAs brug af dødsstraf blokerer for et samarbejde over Atlanten.

PFLP og DFLP afviser tilbud fra Arafat om regeringsposter
[Netavisen - link 31.05.02] Yahoo. Eng. Arafat har angiveligt tilbudt de to venstreorienterede palæstinensiske organisationer del i selvstyreregeringen - begge skal have takket nej.

Indien og Pakistan flytter atomvåben til grænserne
[Netavisen - link 30.05.02] The News. Pakistan. Eng. Begge de asiatiske atommagter har nu flyttet 'taktiske' atomvåben med en 200 km. rækkevidde frem til grænsen. Atomkrig forberedes ...

EU-parlamentet stemmer om elektronisk overvågning
[Netavisen - link 30.05.02] Wired News. Eng. Torsdag skal EU-parlamentet stemme om en lov, der vil forvandle internetudbydere og telefonselskaber til spionagenturer til overvågning af borgerne. Borgerrettighedsgrupper og andre demokratiske kræfter har opfordret til afvisning af forslaget:
Protestbrev fra internationale borgerrettighedsorganisationer Eng

Rekordstort tal boykottede colombiansk 'valg'
[Netavisen - link 30.05.02] ANNCOL Eng. Godt 54 pct. af de 24 mio. registrede colombianske vælgere (af en befolkning på 40 mio.) stemte ikke. Den høje boykotprocent gav Uribe Velez kun 5.8 millioner stemmer - 24 procent af de stemmeberettigede. Det kaldes en 'jordskredssejr' i de borgerlige medier.

Latinamerikas nye reservehitler
[Netavisen - link 30.05.02] Klassekampen. No. Colombias nye præsident, der blev valgt ved et 100 pct. illegitimt farcevalg i søndags, står til årets Goebbelspris af 1. grad. Han erklærer at ville forbedre menneskeretssituationen, at ville skaffe fred og social fremgang, selvom hans forbindelse til landets fascistiske dødspatruljer er åbenlys såvel som hans solide forankring i Colombias depraverede borgerskab. Præsident Uribe, USA's darling, har under påskud af "terrorkrigen" planer om dødspatruljer af rwandiske dimensioner, hvis opgave er at forhindre de væbnede befrielsesbevægelsers magtovertagelse. Analyse.

Den nye McCarthyisme
[Netavisen - link 30.05.02] Klassekampen. No. En beretning om, hvor nidkært guds og demokraturets eget land undersøger sindelaget hos f.eks. kunstnere, boghandlere og journalister. Bøh-ordet "kommunisme" er erstattet af "terrorisme".

Den kurdiske forfatter Mehmed Uzun forfølges fortsat
[Netavisen - link 30.05.02] Klassekampen. No. Mehmed Uzun blev for nylig frikendt af den tyrkiske forfatningsdomstol for at have opfordret til seperatisme - men den absurde proces mod den kurdiske forfatter er alligevel ikke slut.

Terrorkrig afslører alliance-kvaler
[Netavisen - link 29.05.02] Berlingske Tidende. Kommentar. På overfladen var den amerikanske præsident George W. Bushs besøg i Europa en succes med underskrivelser af vigtige aftaler med Rusland. Men Bush magtede ikke at dække over den stigende kløft i forholdet mellem USA og Europa – en kløft som vokser på grund af den vidt forskellige indstilling til læren af terrorangrebet 11. september.

NATO omfavner den russiske bjørn
[Netavisen - link 29.05.02] The Independent Eng. Rusland er blevet juniorpartner i NATO ... og NATO har fået grønt lys til at optage 7 lande i Ruslands gamle - og Vestens ny - 'interessesfære'.

Kina: WTO vil bringe jobs - men arbejdsløsheden vokser
[Netavisen - link 29.05.02] Peoples' Daily Eng. Kineserne forventer to-tre mio. nye jobs årligt i fremtiden fra deres indtræden i WTO. Ingen andre lande i WTO har oplevet noget i den retning. Til gengæld vokser arbejdsløsheden hurtigt lige nu: Tre-fire millioner er inden for den sidste tid blevet arbejdsløse, og den officielle arbejdsløshed i det kapitalistiske Kina er nu 2 pct.

Colombia: Uribe beder straks om penge fra USA
[Netavisen - link 29.05.02] LA Times. Eng. Det første den ny ultrahøjrepræsident Uribe i Colombia- kendt for sine nære forbindelser med dødspatruljerne - gjorde, var at anmode USA om flere penge og mere støtte til kampen mod oprørerne. Det svindelagtige valg blev boykottet af FARC og den militante opposition.
Forbereder krig mod marxistiske oprørere The Independent Eng

Colombia: FN afklarer tragedie
[Netavisen - link 29.05.02] ANNCOL. Eng. .En FN-undersøgelse har bekræftet, at det ikke var befrielsesbevægelsen FARC, der var skyld i mange civiles brutale død, men de højreorienterede paramilitære styrker, der støttes af regimet og USA.

To veje til fremtidens EU
[Netavisen - link 29.05.02] EU-Observer. Kortfattet gennemgang af de to generelle strategier, der tørner sammen i EU's interne kamp for, hvordan Europas Forenede Stater skal opbygges. Frankrig og Storbritannien vil have stærke (store) delstater, mens Kommissionen har en plan for en mere tætsvejset føderation.

Jøder rejser sig mod Sharon & Co.
[Netavisen - link 29.05.02] Proletären. Sv. "Der findes en kraftfuld jødisk modstandsbevægelse i Israel og over hele verden." Nej, det er ikke endnu en rabiat zionistgruppe, der tales om, men tværtimod: en sammenslutning af jødiske bevægelser og personer, der kæmper mod den israelske okkupation af Palæstina og for at sprede solidaritet med palæstinenserne.
Dror Feilers tale i FN: Nu er tiden inde

12 mio kunne dø øjeblikkeligt i atomkrig Indien-Pakistan
[Netavisen - link 28.05.02] New York Times. Eng. En amerikansk efterretningsrapport konkluderer, at op til 12 millioner mennesker kunne dø straks ved udbruddet af en indisk-pakistansk atomkrig.
Se også
Washington skubber Indien og Pakistan til grænsen af krig
Center for Research on Globalisation. Eng. Af Michel Chossudovsky.

Bush i Rusland
Atomtraktat begrænser ikke atomvåben
[Netavisen - link 25.05.02] Common Dreams. Eng. Den såkaldte historiske atomnedrustningstraktat, der skulle eleminere 'arven fra den kolde krig' er et slag i luften - og højst en ommøblering.
Traktat siger intet om taktiske atomvåben
[Netavisen - link 25.05.02] LA Times. Eng
Glansen gået af topmødet i Moskva
[Netavisen - link 25.05.02] The Times. Eng. Topmødet præget af store modsætninger omkring atomvåbenspredning, især i forholdet til Iran.

Nyttigt Link:
Behind the Bushes
Progressive Review
Hvem står bag Bush-administrationen - samt portrætter af dens nøglefigurer.

Pentagon: Ikke parat til Irak-angreb nu
[Netavisen - link 25.05.02] The Times. Eng. Pentagon kommer tilsyneladende ud mod Bushs plan om meget snarligt storangreb på Irak - advarer om at man ikke er parat til storstilet landinvasion.

_________________________________________________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik 2002 (pdf)

Tilbage til Nyheder