Netavisens nyhedslinks uge 18
Verden rundt
Se også
Danmark og Norden

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Nordiske resourcer med nyhedslinks:
Antiimperialisme-sida Norge Manifest Sverige
Stop Terrorkrigen. dk.
Fred på Nettet dk.
Engelsk
Antiwar US A.N.S.W.E.R.

Alle links åbner i selvstændigt vindue

Israel slår hårdt ned på opposition
[Netavisen - link 05.05.02] The Independent. Eng. Sharon-regeringen har øget kontrollen over medierne og slår hårdt ned på udtryk for modstand mod den brutale krigsførelse.

Sharon vil have Bush til at udskifte Arafat
[Netavisen - link 05.05.02] Ha'aretz. Isr. Eng. Ved indledningen til et nyt UDSA-besøg (på det sidste aftaltes den israelske storoffensiv) vil Sharon nu have Bush til at udskifte Yassir Arafat.

Venezuela frygter nyt kup
[Netavisen - link 04.05.02] Yahoo. Eng. Den venezuelanske vicepræsident siger, at regeringen har beviser for planlægningen af et nyt kup - efter at et første amerikanskstøttet kupforsøg slog fejl. Denne gang vil man dræbe præsident Hugo Chavez.

Dick Armey opfordrer til etnisk udrensning
[Netavisen - link 04.05.02] Counterpunch. Eng. Gengivelse af den republikanske majoritetsleders opsigtsvækkende, fascistiske udtalelser på amerikansk TV.

"Vellykket urban krigsførelse"
[Netavisen - link 04.05.02] Klassekampen. No.Den israelske okkupationshær erklærer åbenlyst, at den har lært af nazisternes bekæmpelse af jøderne i ghettoen i Warszawa under 2. verdenskrig. Jenin var palæstinensernes Warszawa.

USA dybere ind i Colombia
[Netavisen - link 04.05.02] BBC. Eng. USA står umiddelbart over for direkte konfrontation med de colombianske partisaner.

Den amerikanske Kongres støtter ubetinget Israel
[Netavisen - link 03.05.02] New York Times. Eng. De to amerikanske kamre har i hurtig rækkefølge udtrykt støtte til den folkeretsstridige israelske militæroffensiv mod palæstinenserne.

Politisk kløft mellem USA og EU uddybes
[Netavisen - link 03.05.02] LA Times. Eng. Forholdet mellem USA og EU er anstrengt på en lang række punkter - fra synet på 'krigen mod terror' til ståltariffer.

Britiske tropper i spidsen for ny afghansk offensiv
[Netavisen - link 03.05.02] The Independent. Eng.
En af det afghanske felttogs største offensiver er nu gået i gang - med 1000 engelske tropper i forrestelinje i 'Operation Snipe'.

De nepalesiske oprørere fornyer fredstilbud
[Netavisen - link 03.05.02] BBC. Eng.
Presset på den nepalesiske premierminister Deuba for at vende tilbage til forhandlinger med de maoistiske oprørere vokser. Maoisterne har erklæret sig villige til at indgå i forhandlinger.

Pakistansk valg giver bagslag
[Netavisen - link 03.05.02] Politiken. Den pakistanske kupgeneral Musharrefs 97 pct. valgsejr var oplagt svindel - og valfarcen miskreditterer hans regime.

Humanitær 1. maj
[Netavisen - link 02.05.02] Yelah. Sv. Demonstranter over hele Australien benyttede 1. maj-dagen til med militante midler at gøre opmærksom på den racistiske behandling af landets flygtninge.

USA-base på Filippinerne under opbygning
[Netavisen - link 02.05.02] Oslo Posten. No. Ved hjælp af en ombenævnelse af militæropbygningen til "logistisk støtte" samt 35 mio. dollars til hjælp til den fattige lokalbefolkning omkring sin nye base er det indtil videre lykkedes USA at få ganske godt fodfæste i Filippinerne, som ellers smed amerikanerne ud for ti år siden.
(Artiklen nævner ikke den socialistiske oprørshær NPA, som er den væsentligste lokale grund til amerikansk militær tilstedeværelse, red.).

Stigende fransk arbejdsløshed
[Netavisen - link 02.05.02] Fyens Stiftstidende. Eng. Trods store investeringer er det ikke lykkedes at holde ledigheden nede. Den er nu på 9 pct. - 2,23 mio.

"Ikke én arabisk skolebog omtaler holocaust"
[Netavisen - link 02.05.02] Klassekampen. No. Interview med Israels p.t. mest populære skønlitterære forfatter, Etgar Keret, som giver udtryk for nogle af de forestillinger om palæstinenserne, krigen og fremtiden, der florerer blandt israelerne.

Regeringer involveret i våbensmugling til Colombias paramilitære
[Netavisen - link 01.05.02] The Panama News. Eng. Af Michelle Lescure og Eric Jackson. Adskillige regeringer er involveret i illegal våbenforsyning til de paramilitære styrker i Colombia AUC (dødspatruljerne). En større skandale er under udvikling. Seslskaber i Guatemala og Panama, and regeringerne i Colombia, Panama, Nicaragua og Israel er implicerede. Hånden bag det er USAs - og det er en del af Plan Colombia-operationen.

Tyskland rammes af strejker
[Netavisen - link 01.05.02] Berlingske Tidende. Forbundskansler Gerhard Schröder får ikke opfyldt sit ønske om et strejkefrit valgår. Metalarbejdere i flere delstater stemte tirsdag for at gå i strejke fra mandag.

Paris frygter en hed 1. maj
[Netavisen - link 01.05.02] Politiken. Vejrudsigten siger 15 grader i Paris, men denne 1. maj kan godt gå hen og blive en meget hed dag. Både Le Pen og hans modstandere vil marchere, ganske vist i hver sin retning og på forskellige tidspunkter

'Den irakiske forbindelse' til 9.11 falsk
[Netavisen - link 30.04.02] MSNBC. Eng. Det amerikanske forsøg på at kæde Irak sammen med angrebet 11.09 holder ikke.

CIA: Invasion eneste mulighed for at vælte Saddam
[Netavisen - link 30.04.02] Ananova. Eng. CIA har meddelt Bush at en storstilet invasion som en gentagelse af Golfkrigen er eneste mulighed for at fjerne Saddam Hussein.

Irak parat til at tillade våbeninspektører
[Netavisen - link 30.04.02] The Guardian. Eng. Den irakiske udenrigsminister påbegynder samtaler med Kofi Annan om våbeninspektion.

46 %: "Bush vidste besked"
[Netavisen - link 30.04.02] Indymedia. Eng. Her ser vi en svipser i de amerikanske massemediers krigsliderlige dækning af Terrorkrigen: en meningsmåling om, hvor mange der tror, at regeringen på forhånd vidste, der ville ske noget voldsomt 11. september. Næsten halvdelen af de elektroniske stemmer bekræftede troen på Washingtons medviden, før målingen blev standset. Målingen blev foranlediget af et enkelt modigt kongresmedlems offentlige fremsættelse af sådanne anklager mod Bush-regimet.

Studenterforbund for etnisk udrensning
[Netavisen - link 30.04.02] Indymedia. Isr. Eng. Det israelske studenterforbund har tilsluttet sig den regerende
fascisme med hud og hår og forbyder al arabisk politisk aktivitet på universiteterne.

Arbejderdemo i Polen samler titusinder
[Netavisen - link 30.04.02] Yelah. Sv. Den gamle reaktionære fagbevægelse Solidaritet, der hjalp det nuværende
system til magten, er nu blevet katalysator for protesterne imod de planlagte stærkt arbejderfjendske love. I fredags manifesteredes modstanden i en stor demonstration i Warszawa.

Israel afviser at samarbejde med FN-mission
[Netavisen - link 29.04.02] Ekstra Bladet. Israel vil forhindre FN-mission i at nå frem til flygtningelejren i Jenin

Sharons plan: At fordrive 2 mio. palæstinensere
[Netavisen - link 29.04.02] The Telegraph.UK. Eng. Den israelske historiker Martin van Creveld forudsiger at et amerikansk angreb på Irak eller et massivt terrorangreb i Israel vil udløse en generel etnisk udrensning af palæstinenserne i de besatte områder.

Storinvasion af Irak næste år
[Netavisen - link 29.04.02] Yahoo. New York Times. Eng. En ny Bush-plan planlægger angiveligt et angreb på Irak efter nytår med massive luftangreb og indsættelse af 70-250.000 tropper i et landangreb. Målet: at vælte Saddam Hussein og indsætte et proameikansk lydregime.

Donald Rumsfeld i Turkmenistan
[Netavisen - link 29.04.02] Times of India. Eng. Rumsfeld drøfter 'krig mod terror' med Turkmenistans Niyazov. Som naboland til Afghanistan, der har tilladt USA at operere derfra i stor skala, har Turkmenistan spillet en central rolle i den amerikanske invasion og besættelse af landet.

Rumsfeld i Afghanistan
[Netavisen - link 29.04.92] BBC. Eng. Til US-tropperne: 'Jeres mission er den første - men ikke den sidste i 'krigen mod terror''. Den militære situation i Afghanistan 'ikke fuldstændig under kontrol'. Raketangreb mod lufthavnen i Kabul!

USA venter en udvidet krig på to fronter i Colombia
[Netavisen - link 29.04.92] New York Times. Eng. USA planlægger en udvidelse af krigen i Colombia. Bush-administrationen planlægger omfattende amerikansk militær deltagelse i 'oprørsbekæmpelse'.

Europol oprustes: Euro-CIA udbygges
[Netavisen - link 29.04.02] The Telegraph.UK. Eng. Den europæiske Union opbygger i hurtigt tempo en fuldt udbygget politi- og efterretningsgren, som svarer til FBI og CIA lagt sammen, i Europols hovedkvarter i Haag. EUs justitsministre har netop øget bevillingerne med knap 50 pct - til 51.6 mio. euro.

Kissingers skæbnetime må vente
[Netavisen - link 29.04.02] CNS. Eng. En britisk advokat måtte i denne omgang opgive at få stillet den aldrende amerikanske krigsforbryder og fascistmentor Henry Kissinger for en domstol for sine gerninger i Indokina i 1960'erne og 70'erne.

Universet i 'endeløs cyklus'
[Netavisen - link 28.04.02] BBC. Eng. En ny teori om universet, som stemmer fint overens med den dialektiske materialismes antagelse om evig udvikling og forandring, uendelig og uden begyndelse og/eller afslutning. Den velkendte teori om Big Bang - altings begyndelse i et brag - er i modstrid med denne grundantagelse. Det samme gælder de forskellige traditionelle antagelser om universets skæbne, der alle har et apokalyptisk perspektiv, varmedød eller Big Crunch eller lignende. Det eneste konstante er princippet om forandring, som udtrykkes præcist i den dialektiske materialismes klassiske tekster.
Se også Big Bang drages i tvivl MSNBC. Eng

Den israelske hær fortsætter storoffensiven
[Netavisen - link 27.04.02] Electronic Intifada. Eng. Af Patricia Smith. Tro ikke den israelske hær er ved at trække sig tilbage. Ariel Sharon - 'fredens mand', som George Bush siger - har fået grønt lys til at gennemføre og gøre sin storoffensiv færdig. Terroren mod Palæstina og den palæstinensiske civilbefolkning fortsætter.

_________________________________________________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Tilbage til Nyheder