Netavisens nyhedslinks uge 15
Verden rundt
Se også
Danmark og Norden

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Nordiske resourcer med nyhedslinks:
Antiimperialisme-sida Norge Manifest Sverige
Stop Terrorkrigen. dk.
Fred på Nettet dk.
Engelsk
Antiwar US A.N.S.W.E.R.

Alle links åbner i selvstændigt vindue

 

Løgnene om kuppet i Venezuela
[Netavisen - link 13.04.02] ANNCOL. Eng. Det velforberedete kup udløstes ikke af skud mod de 50.000 demonstranter (ikke 500.000) - det er uvist hvem der udløste skuddene, hvor flere parter deltog. De fleste døde er Chavez-støtter. Øjenvidneberetning.
PS Netavisen: Chavez er ikke trådt tilbage, som generalerne påstår, men er fængslet og afsat. Kupmagterne har udpeget erhvervsmand som præsident for at give det et 'civilt' præg. Juntaens første handling var at afbryde olieeksporten til Cuba!

Skak - men ikke skakmat
[Netavisen - link 13.04.02] Al Ahram. Eng. Azmi Bishara, palæstinensisk medlem af Knesset, om Israels krig og dens perspektiver.

Olie og oprørte vande
[Netavisen - link 13.04.02] Asia Times Ahram. Eng. Pepe Escobar i Irak: Iraqs olieblokade i foreløbig 30 dage udgør en kæmpeudfordring til USA og krigskoalitionen.
PS Netavisen: Det kan have været en medvirkende årsag til at kuppet i Venezuela kom netop nu.

Oliepriserne går ned
[Netavisen - link 13.04.02] Financial Times. Eng. Kuppet i Venezuela har fået oliepriserne til at falde yderligere. At Iraq ikke har fået andre arabiske lande med til en blokade havde i forvejen sendt priserne ned efter de var steget stærkt, da Iraq erklærede stop.

Militærkup i Venezuela
[Netavisen - link 12.04.02] Indymedia. Svensk. Rapport om kuppet mod Hugo Chavez og den amerikansk-støttede generalstrejke, som ledte op til det.

Det Hvide Hus kalder Sharon 'en fredens mand'
[Netavisen - link 12.04.02] Reuters. Eng. Det Hvide Hus slog med syvtommersøm fast torsdag, at dets støtte til Israel og Ariel Sharon ikke er ved at fordufte.

Colombia: Guerillaer går i offensiven
[Netavisen - link 12.04.02] ANNCOL. Eng. Oprørerne fra FARC sigter nu efter Colombias politiske elite og økonomiske strukturer. Interview med talsmand fra FARC.
Se også:
Dødspatruljerne begår ny massakrer

Galileo: Hverken betalt eller under europæisk kontrol
[Netavisen - link 12.04.02] EU-Observer. EU’s kommende navigationssystem, Galileo, skal ifølge planen primært betales af brugerne, men meget tyder på, at regningen havner hos skatteyderne og signalkontrollen i Pentagon.

Jenin: Husk dette ord
[Netavisen - link 11.04.02] Jerusalem Indymedia Center. Eng. Jenin - Husk dette ord. For hver gang du mister troen på menneskene, behøver du blot at genkalde det.
Se også
Israel graver massegrave - dækker over krigsforbrydelser
Henrettelser uden rettergang i Jenin-flygtningelejren
[Netavisen - link 11.04.02] LAW. Eng

Flere USA-atomvåben til Sydkorea
[Netavisen - link 11.04.02] KCNA. Eng. USA har kammeratligt anmodet sine sydkoreanske allierede om at købe amerikanske offensive atomvåben, hvilket de følgelig gør. Nordkoreas regeringsavis kommenterer.

Bysamfund sammen mod kikse-kapitalister
[Netavisen - link 11.04.02] Yelah. Svensk. KCNAArbejderne på en kiksefabrik i Spanien holdt den lokale bestyrelse i den transnationale koncern som fanger i tolv timer i protest mod lukningen af fabrikken. Arbejdet skal flyttes til et land med endnu billigere arbejdskraft.

Militærmagten Israel: Regional supermagt
[Netavisen - link 10.04.02] The Star Ledger. Eng. Israel er militært stærkt nok til at gå sine egne veje, siger amerikanere. Med fakta om den israelske hær.

Syn for sagn: Hvem styrer den israelsk-amerikanske alliance?
[Netavisen -link 10.04.02] The Independent. Eng. Af Robert Fisk. Bush og Sharon: Deres behandling af muslimer er ens: tortur, henrettelser, brutalitet.

Palæstinas fremtid
[Netavisen -link 10.04.02]Counterpunch. Eng. Af Edward Said. 'Fakta er, at vi er et folk og et land, og på trods af Israels vilde angreb på de palæstinensiske myndigheder et samfund, som fortsat fungerer'.

Red Jenin og Nablus
[Netavisen 09.04.02] Stop Terrorkrigen. Indtrængende appel fra de 40 internationale solidaritetsfolk, der er indespærret i præsidentpaladset i Ramallah sammen med Yassir Arrafat.

Pentagon vil udvide terrorkrigen
[Netavisen 09.04.02] The Times.Eng. Øgede opkøb af såkaldte 'oppositionskræfter' i en række lande er en af metoderne.

Ny minister for etnisk udrensning i Sharons kabinet
[Netavisen 09.04.02] Jerusalem Post. Eng. Fascisten Effie Eitam er optaget i Sharon-regeringen: Hans erklærede drøm er at fordrive tre millioner palæstinensere til Jordan.

Handelshindringer via Pentagon
[Netavisen 09.04.02] UPI. Eng. Bush-regeringen planlægger nye attentater mod de eksisterende frihandelsaftaler ogh opbygge en mur af protektionisme. Nu skal Pentagon have import-vetoret.

Blair rasler igen med sablen
[Netavisen - link 08.04.02] The Guardian. Eng. Toni Blair giver hidtgil stærkeste støtte til Bushs kommende krig mod Irak - mens der er stadig voksende uro i hans parti.

Massakrerne forstærkes
[Netavisen - link 08.04.02] Yahoo. Eng. Det ville kræve en telefonopringning fra Bush at stoppe Sharon. Den er ikke kommet. Israel får lov til at gennemføre sine massakrer - uanset Powells snak og forventningerne til hans besøg.

Demonstrationerne mod Israel breder sig
[Netavisen - link 08.04.02] BBC. Eng. Men demonstrationerne for Palæstinas forsvar verden over retter sig i høj grad mod USA.
Se også
20.000 demonstrerede i Paris
Indymedia Sverige
Demonstration i Chicago for Palæstina Indymedia
Mindst 1 mio. marokkanere demonstrerer BBC

Sydkoreansk besøg i Pyongyang
[Netavisen - link 08.04.02] KCNA. Eng.
Dokumentation om situationen i Korea:
Sydkoreanske præsidentkandidater om USA-Nordkorea-forholdet.
Den forhenværende Newsweek-redaktør i Tokyo om USA-Nordkorea-forholdet
Indonesiens præsident på historisk besøg i Pyongyang
Budget 2002 vedtaget af NordKoreas folkeforsamling
Nordkoreansk kommentar om de medie-opgejlede afhopninger i Kina i marts

Irak stadig målet, siger Bush
[Netavisen - link 06.04.02] The Times. Eng. Bush og Blair planlægger stadig et angreb på Irak - Bush erklærer på amerikansk TV, at han for længe siden har besluttet, at 'Saddam skal væk'. USA insisterer på, at Israel/Palæstina-konflikten og Irak er to 'adskilte spørgsmål'.

Israel 'gør arbejdet færdigt' før Powell kommer
[Netavisen - link 06.04.02] Sydney Morning Herald. Eng. Ariel Sharon har optrappet de militære operationer for at knuse den palæstinensiske infra- og sikkerhedsstruktur, før Powell kommer og 'finder en løsning'.

Hamas sværger hævn
[Netavisen - link 06.04.02] Sunday Times. Eng. Efter at et israelsk raketangreb har dræbt 6 ledende Hamas-folk lover gruppen en gengældelse af en hidtil uset slags.

USA forbereder flytning af saudisk base til Qatar
[Netavisen - link 06.04.02]MSNBC. Eng. I forberedelserne af en krig mod Irak søger USA at reducere sin afhængighed af Saudiarabien og Prince Sultan Air Base for det tilfælde, at det saudiske dynasti skulle blive rokket eller at det nægtede USA brug af basen til ny aggression.

'Plan Colombia' en fiasko i forhold til det angivne mål
[Netavisen - link 06.04.02] ANNCOL. Eng. 'Plan Colombia' er angiveligt en antinarko-plan - men vender sig i realiteten mod den folkelige opstand. Coca-produktionen slår derimod som i de foregående år nye rekorder.

_________________________________________________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Tilbage til Nyheder