Netavisens nyhedslinks uge 14
Verden rundt
Se også
Danmark og Norden

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Nordiske resourcer med nyhedslinks:
Antiimperialisme-sida Norge Manifest Sverige Fred på Nettet
Engelsk
Antiwar US A.N.S.W.E.R.

Alle links åbner i selvstændigt vindue

Irak stadig målet, siger Bush
[Netavisen - link 06.04.02] The Times. Eng. Bush og Blair planlægger stadig et angreb på Irak - Bush erklærer på amerikansk TV, at han for længe siden har besluttet, at 'Saddam skal væk'. USA insisterer på, at Israel/Palæstina-konflikten og Irak er to 'adskilte spørgsmål'.

Israel 'gør arbejdet færdigt' før Powell kommer
[Netavisen - link 06.04.02] Sydney Morning Herald. Eng. Ariel Sharon har optrappet de militære operationer for at knuse den palæstinensiske infra- og sikkerhedsstruktur, før Powell kommer og 'finder en løsning'.

Hamas sværger hævn
[Netavisen - link 06.04.02] Sunday Times. Eng. Efter at et israelsk raketangreb har dræbt 6 ledende Hamas-folk lover gruppen en gengældelse af en hidtil uset slags.

USA forbereder flytning af saudisk base til Qatar
[Netavisen - link 06.04.02]MSNBC. Eng. I forberedelserne af en krig mod Irak søger USA at reducere sin afhængighed af Saudiarabien og Prince Sultan Air Base for det tilfælde, at det saudiske dynasti skulle blive rokket eller at det nægtede USA brug af basen til ny aggression.

'Plan Colombia' en fiasko i forhold til det angivne mål
[Netavisen - link 06.04.02] ANNCOL. Eng. 'Plan Colombia' er angiveligt en antinarko-plan - men vender sig i realiteten mod den folkelige opstand. Coca-produktionen slår derimod som i de foregående år nye rekorder.

En regional krig ville blive hurtig og rasende
[Netavisen - link 05.04.02] National Post. Eng. Det kan ikke udelukkes, at Israel ville bruge atomvåben i en regional krig - og Sharon har forberedt den.

"Sharon kan bruge atomvåben"
[Netavisen - link 05.04.02] Aftonbladet. Svensk. 37 jøder kræver at Sharon indleder fredsforhandlinger. Blandt underskriverne er Noam Chomsky og en række kendte svenske navne.

En anden front i Libanon mulig
[Netavisen - link 05.04.02] The Guardian. Eng. Faren for at Israel vil angribe Libanon massivt vokser.

Sølvpenge fra USA's våbenindustri
[Netavisen - link 04.04.02] Klassekampen. Norsk. Den israelske økonomi er hårdt ramt. Bidragene fra USA er livsvigtige.

Tyrkiet - nøglelandet bagerst i køen
[Netavisen - link 04.04.02] EU-Observer. Tyrkiet står som nr. 13 i ansøger-køen til et EU-medlemskab. Alligevel kan landet komme til at spille en central rolle for det danske EU-formandskab. Statsminister Anders Fogh Rasmussen besøger fredag Tyrkiet

Israelske henrettelse: 'Jeg så ligene, dræbt med skud i hovedet'
[Netavisen - link 03.04.02] The Observer. UK. Eng. Israel henretter tilfangetagne palæstinensere.

Omfattende protester i USA og verden rundt for palæstinenserne
[Netavisen - link 02.04.02] International Action Center. Eng. Der har været omfattende protestdemonstrationer mod det israelske storangreb ikke bare i den arabiske verden og over hele Mellemøsten, men også i USA og en lang række europæiske byer.

Israelske tropper åbner ild mod udenlandske fredsaktivister
[Netavisen - link 02.04.02] Yahoo. Eng. 5 udenlandske fredsaktivister og en palæstinensisk TV-mand blev såret, da israelske tropper åbnede ild mod en fredsdemonstration i Beit Jala på Vestbredden.
Israelske tropper skyder på demonstranter og journalister BBC-reportage fra Bethlehem. Video. Eng.

Krav om FN-tiltag overfor Israel
[Netavisen - link 02.04.02] Sydsvenskan. Svensk.
De muslimske lande kræver at FN vedtager sanktioner mod Israel. Den israelske hær fortsætter offensiven også efter Sikkerhedsrådets resolution.

USA planlægger baser i Rumænien og Bulgarien
[Netavisen - link 02.04.02] Yahoo. AP. Eng. USA vil nu bruge baser i Rumænien og Bulgarien som udgangspunkter i sin fortsatte 'krig mod terror'.

Nepal søger amerikansk hjælp mod den maoistiske opstand
[Netavisen - link 02.04.02] BBC. Eng. Efter at have søgt og fået indisk bistand i kampen mod befrielseshæren henvender den nepalesiske regering sig nu til USA om hjælp til at nedkæmpe den folkelige opstand - under påskud af 'terrorbekæmpelse'.

USA starter igen bombardementer af Vieques
[Netavisen - link 02.04.02] Fox News. Eng. På trods af stor folkelig modstand genoptager USA bombeøvelserne på Vieques.

Udtalelse fra amerikanske Vietnamveteraner til israelske soldater
[Netavisen - link 02.04.02] Indymedia. Jerusalem. Eng. "I er i krig. I beordres til at skyde på alt, som bevæger sig. Palæstinensiske børn, journalister, ambulancefolk og internationale observatører er indenfor jeres riffelsigte. Der vil flyde meget blod og meget af det vil være på jeres hænder. Som Vietnamveteraner blev vi også beordret i kamp mod et lille folk, der kæmpede for deres land. Vi lærte på den hårde måde, at denne kamp var forkert."

Det centrale Cairo rystet af pro-palæstinensiske demonstrationer
[Netavisen - link 02.04.02] Al-Ahram. Eng. På trods af demonstrationsforbudet, der har været i kraft siden undtagelseslovene indførtes i 1982, demonstrerede tusinder af vrede ægyptere mod Israel i Cairo søndag.

Boykot israelske varer
[Netavisen - link 02.04.02] Boycott Israeli Goods. Eng. En ny hjemmeside for den internationale kampagne for boykot af israelske varer.

Sikkerhedsrådets resolution
[Netavisen - link 02.04.02] Alternative News Center. Eng. Den fuldstændige tekst til Sikkerhedsrådets resolution med krav om israelsk tilbagetrækning. Teksten blev formuleret af Norge og vedtaget med 14 stemmer mod 0. Syrien undlod at stemme.

Resolutionen fra det arabiske topmøde
[Netavisen - link 01.04.02] Alternative News Center. Eng. Den fuldstændige tekst på engelsk med den saudiske fredsplan, der godkendtes på det arabiske topmøde i Beirut torsdag dean 28. marts.

Korea: Forfølgelse af fagligt aktive
[Netavisen - link 02.04.02] Picis. Eng. Indvielsesfestlighederne for koreanske regeringsansattes fagforening blev undertrykt af politi.

Korea: Elektricitetskrigen
[Netavisen - link 02.04.02] Picis. Eng. Fra 2. april udvides offentlig ansatte elarbejdernes strejke i protest mod de planlagte fyringer af 4000 arbejdere.

_________________________________________________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Tilbage til Nyheder