Netavisens nyhedslinks uge 13
Verden rundt
Se også
Danmark og Norden

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Netavisens linksamling 11.09-07.10.2001 USA går i krig
Nordiske resourcer med nyhedslinks:
Antiimperialisme-sida Norge Manifest Sverige Fred på Nettet
Engelsk
Antiwar US A.N.S.W.E.R.

Alle links åbner i selvstændigt vindue

To FN-medarbejdere dræbt: Hvem gjorde det?
[Netavisen - link 27.03.02] Electronic Intifada. Eng. Israelske talsmænd påstår at palæstinensere skød og dræbte to ubevæbnede FN-observatører i Hebron. Observatørstyrken erklærer katagorisk, at den ikke ved, hvem der gjorde det.

Det manglende led
[Netavisen - link 27.03.02] MeionOnline. Eng. Sceneriet ligner i uhyggelig grad det der førte til Golfkrigen for 11 år siden. Vil det arabiske topmøde svighte eller tage et principielt standpunkt til forsvar for både det truede Irak og de angrebne palæstinensere.

Sammen mod Berlusconi
[Netavisen - link 26.03.02] Klassekampen. Norsk. Fagbevægelsens demonstration i weekenden var den største i landets historie, men statsminister Berlusconi giver sig ikke. Beskyttelsen mod fyringer skal udhules. Svaret bliver generalstrejke.

Israel forbereder storoffensiv
[Netavisen - link 26.03.02] Politiken. Israelske tanks er rykket ind i et palæstinensisk område nær Betlehem. Hvis der ikke i løbet af få dage aftales en våbenhvile, vil Israel iværksætte et omfattende militært angreb på palæstinenserne.

Ytringsforbud til israelsk politiker
[Netavisen - link 26.03.02] Information. En kontroversiel retssag mod et fremtrædende arabisk medlem af Israels parlament sætter fokus på, at demokratiet ikke favner landets arabiske mindretal.

Washington har en kærlighedsaffære med terror
[Netavisen - link 26.03.02] Stop-Terrorkrigen. Af Robin Miller.Når Washington fordømmer andres terror, hvor præcist findes den moralske grundvold, som det foregiver at stå på?

Ti bryllupper og to begravelser
[Netavisen - link 26.03.02] EU-Observer. EU-Kommissionen ventes at anbefale ti lande som nye medlemmer af EU fra 2004. Rumænien og Bulgarien kan ikke komme med i første omgang, men de kæmper hårdt for at få en dato for medlemskab.

Bush: Andes-regionen skal forblive stabil
[Netavisen - link 25.03.02] New York Times. Eng. Under Bushs besøg i Peru, der fremkaldte store protestdemonstrationer, forpligtede den amerikanske præsident sig til at 'holde Andes-regionen stabil'. Det betyder øget militærhjælp til Peru og de øvrige Andes-lande som Colombia og Ecuador. Stabilitet betyder krig - og amerikansk kontrol. Derefter drog Bush til El Salvador, hvor han mødtes af nye protester. Se
Bush lover de centralasiatiske ledere frihandelspolitik UPI. Eng.

En opposition er født i Italien
[Netavisen - link 25.03.02] Berlingske Tidende. Kæmpedemonstrationen i Rom i weekenden lancerede den 54-årige fagforeningsleder Sergio Cofferati som Silvio Berlusconis nye modstander.

Unionen på vej ud i universet
[Netavisen - link 25.03.02] Berlingske Tidende. Tirsdag tager EU - efter godkendelsen på topmødet i Lissabon - formentlig det formelle skridt ud i rummet og godkender satellitprojektet Galileo. Officielt handler det udelukkende om industriens udvikling og civile interesser - uofficielt er det frustrationen over Europas militære afhængighed af USA, der er forklaringen på EUs megainvestering.

Kina og Indonesien styrker forbindelser
[Netavisen - link 25.03.02] People's Daily. Kina. Eng. Kina tilbyder favorable lån til Megawati/Indonesien.

'Der er krig': Interview med Sharon
[Netavisen - link 25.03.02] Newsweek. Eng. Sharon nægter at trække sig tilbage til eller anerkende 1967-grænserne.

Beskæmmet israelsk militær
[Netavisen - link 25.03.02] CBC. Eng. En israelsk tv-kanal har brudt militærcensuren ift. billeder fra besættelsen af Palæstina. Mange israelere har her for første gang set et glimt af palæstinensernes blodige virkelighed. Regeringen udtrykker "skuffelse" over, at billederne af hærens drab på en civil palæstinenser er vist.

Gujarat-optøjerne var koordinerede
[Netavisen - link 25.03.02] Indymedia. Indien. Engelsk. Af Harsh Mander. Refleksioner omkring et besøg i området.

Demonstration i Beograd på årsdag for NATO-bombning
[Netavisen - link 25.03.02] Politiken. Flere tusinde mennesker demonstrerede søndag i hovedstaden Beograd på treårsdagen for NATO's bombeangreb mod Jugoslavien.

Syrisk massedemonstration før arabisk topmøde
[Netavisen - link 25.03.02] Politiken. Over 100.000 mennesker var søndag på gaderne i den syriske hovedstad Damaskus. Målet var at markere støtte til palæstinensernes opstand mod den israelske besættelse og at advare mod et eventuelt amerikansk angreb på Irak.

Spanien vil forbyde partier som støtter ETA
[Netavisen - link 24.03.02] NRK. Norge. De spanske ministre godkendte i dag et lovudkast som giver landets højesteret mulighed for at forbyde politiske partier som 'støtter terrorisme'.

Den israelske spionring i USA
[Netavisen - link 24.03.02] Antiwar. Af Justin Raimondo. En grundig gennemgang af sagen omkring den israelske spionring, der var meget aktive i USA i perioden frem til 11. september - bl.a. på basis af en hemmelig, men lækket regeringsrapport. Der er ingen tvivl om at spionringen arbejdede - men med hvad?

Taliban planlægger kampe i det sydlige Afghanistan
[Netavisen - link 24.03.02] Asia Times. Eng. I forbindelse med det afghanske nytår forventes taliban(mujaheddin)-styrker at gå til angreb på amerikanske tropper - især i området omkring Kandahar, hvor USA ikke har megen lokal støtte.

Venezuela - Det næste Chile?
[Netavisen - link 24.03.02] Klassekampen. Norsk. Af John Pilger. Næsten 30 år efter den voldelige knusning af Salvador Allendes reformistiske regering i Chile planægges en reprise i Venezuela - med præsident Hugo Chavez og USA i hovedrollerne.

Nyt mord på fagforeningsmand i Colombia
[Netavisen - link 24.03.02] Indymedia. Engelsk. Fagforeningsaktivisten Rafael Jaimes Torra fra USO - Unión Sindical Obrera - i Barrancabermeja i det nordlige Colombia og ansat ved ECOPETROLs olieraffinaderi, blev skudt ned og dræbt foran sit hus den 20. marts. Hans nevø blev såret og døde senere. Opfordring til øjeblikkelig aktion!

To millioner demonstrerer i Rom
[Netavisen - link 23.03.02] Politiken. Millioner af italienske arbejdere protesterer mod Berlusconi-regeringens arbejder- og fagforeningsfjendske højrepolitik. Se også
Italienske arbejdere på gaden BBC. Eng.

Israel: Ødelægger beduinernes afgrøder
[Netavisen - link 23.03.02] Washington Post. Eng. Beduinerne i Israel er begyndt at protestere mod deres andenrangs-status efter at zionisterne har ødelagt deres afgrøder.

EU gør sig parat til militær rolle i Makedonien
[Netavisen 23.03.02] The Times. Eng. EU vil overtage 'den makedonske operation' fra NATO.
Tilføjelse Netavisen: Det ville betyde de danske styrkers deltagelse i EU-militær i strid med forbeholdene.

_________________________________________________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Tilbage til Nyheder