Netavisens nyhedslinks uge 8
Verden rundt
Se også
Danmark og Norden

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Netavisens linksamling 11.09-07.10.2001 USA går i krig
Nordiske resourcer med nyhedslinks:
Antiimperialisme-sida Norge Manifest Sverige Fred på Nettet
Engelsk
Antiwar US A.N.S.W.E.R.

Bush: Udslettelsen af de colombianske frihedskæmpere skal være erklæret mål for amerikansk politik
[Netavisen - link 24.02.02] LATimes. Eng. Den amerikanske regering diskuterer at prioritere udryddelse af guerillaen i Colombia og øge det amerikanske 'engagement' i Colombia.

USA udvider terrorkrig til Georgien
[Netavisen - link 24.02.02] WorldNet Daily. Eng. To fly med 40 amerikanske militærfolk er ankommet til Georgiens hovedstad Tblisi - for at gå ind i 'jagt på Al Qaeda og tjetjenske oprørere' som de første i en stærkt forøget amerikansk militær tilstedeværelse i landet. USA søger nu at fortrænge russisk indflydelse fra alle de tidligere kaukasiske sovjetrepublikker.

Rusland bistår Makedonien med 'anti-terror-kampagne'
[Netavisen - link 24.02.02] WorldNet Daily. Eng. Den russiske indflydelse på Balkan er voksende - og den makedonske regering søger hjælp til terroristbekæmpelse - herunder at lære de russiske metoder fra Tjetjenien.

Afrikanske reaktioner mod EUs og USAs Zimbabwe-sanktioner
[Netavisen - link 24.02.02] Klassekampen. Norsk. Flere afrikanske lande og organisationer reagerer negativt på sanktionerne, som EU med England i spidsen, og Danmark som ivrig medspiller, har gennemført.

Saddam giver Bush svar på tiltale
[Netavisen - link 24.02.02] BBC. Eng. Saddam Hussein ironiserer over Bushs eventyr for børn - og erklærer, at det er bedre at USA søger at vælte hans regime gennem undergravende virksomhed end gennem en bombekampagne, der vil ramme tusinder af civile.

Slavehandel i Pakistan
[Netavisen - link 24.02.02] Boston Phoenix. US. Eng. Slavehandel med fattige - ikke mindst afghanske flygtningebørn, til bl.a. prostitution og børnearbejde - er et almindeligt fænomen i Pakistan. Under diktatoren Zia Ul-Haq styrkedes reaktionær islamisk fundamentalisme med åbningen af massevis af religiøse skoler, der skulle indgyde fattigfolk underdanighed og accept af deres tjenende rolle for de rige.

Colombia: Amerikanskstøttede elitetropper angriber FARC-bastion
[Netavisen - link 23.02.02] The Independent. Eng. 10 amerikanske Black Hawk-helikoptre indsatte colombianske elitetropper i FARC-kontrolleret område i går efter Pastranas krigserklæring.

USA: Måske 30.000 tropper i Afghanistan
[Netavisen - link 23.02.02] Yahoo. Eng. USA bliver i Afghanistan med mkassive troppestyrker - man overvejer at sende 30.000 til at understøtte Karzai-regimet!
Se også CIA: Krigsherrer kan udløse ny krig The Independent

Nordkorea svarer igen
[Netavisen - link 23.02.02] KNCA. Eng. Nordkorea svarer nu igen på Bushs trusler mod landet før og især under
sit besøg i den sydlige, amerikansk besatte og styrede del af landet. Pyongyang gider ikke finde sig i angreb på deres 'afvigende' samfundssystem fra en USA-præsident, der med sine bemærkninger tramper på hele det koreanske folks følelser, og som selv er udemokratisk valgt. Når Bush ikke anerkender det nationalt uafhængige styre i Nordkorea, vil nordkoreanerne heller ikke tale med Bush.

Reaktionens offensiv i Colombien
Storoffensiv mod guerillaen i Colombia
[Netavisen - link 22.02.02] Sydsvenskan. Svensk. Pastrana-regeringen har definitivt afbrudt fredsforhandlingerne med FARC og indledte torsdag en militær storoffensiv.
Se også
Glem narkotikaen - det drejer sig om at bekæmpe guerillaen
Indymedia. The Guardian. Eng. USA retter opmærksomheden og våbnene mod Colombia - og bekæmpelse af befrielsesbevægelserne.
Flybombardementer mod oprørere BBC

Skuffet Bush i Kina
[Netavisen - link 22.02.02] Politiken. En skuffet amerikansk præsident mener ikke Kina gør nok for at forhindre spredning af masseødelæggelsesvåben i sit nabolag!

NATO: Europa må opruste
[Netavisen - link 22.02.02] EU-Observer. NATO’s generalsekretær, George Robertson, mener det er nødvendigt, at Europa bruger flere penge på militær. Ellers vil USA, der står for 40 pct. af verdens rustningsudgifter, blive endnu mere enerådende, siger han: NATO-landene skal støtte USAs krige.

Britisk forslag om mere magt til ministre i EU
[Netavisen - link 22.02.02] EU-Observer. Fremtidens Europa: Storbritannien vil skabe en helt ny styrelse af nationale ministre, der skal fungere som en slags EU-regering. Det roterende formandskab skal afskaffes. UK er på banen med modspil til de tyske og franske unionsmodeller.

12 amerikanere dræbt på Filippinerne
[Netavisen - link 22.02.02] Washington Post. Eng. De første tabstal for USA i den nye krige på Filippinerne: 12 døde ved helikopterstyrt. Ingen oplysninger om det var i forbindelse med kamphandlinger.

Argentina: Arbejdsløse blokerer veje og marcherer til kongressen
[Netavisen - link 22.02.02] Ananova. Eng. Tusinder af arbejdsløse har blokeret indfaldsveje i adskillige byer i protest mod den ny regerings tackling af landets økonomiske krise.

Internationale faglige protester over israelsk bombning af palæstinensisk LO
[Netavisen - link 22.02.02] ICEM. Eng. Det palæstinensiske LO er blevet offer for israelske luftbombardementer. Internationale faglige organisationer protesterer kraftigt i brev til Sharon.

Arbejdsløsheden i Hongkong historisk høj
[Netavisen - link 22.02.02] IHLO Solidarity. Eng. Den officielle arbejdsløshed i et af de kapitalistiske centre i Asien - Hongkong - har med 6.7 pct. aldrig været højere. Den asiatiske krise er ikke kun japansk.

Bush i Sydkorea
[Netavisen - link 21.02.02] Bush er på sin charme- og krigsophidselsesturne i Asien nået til Sydkorea, hvor han er blevet mødt med kraftige demonstrationer.
Se
Kommentar fra Nordkorea KCNA Eng.
Synet fra Rådhuspladsen Politiken
Bush kaster et blik på et 'Ondskabens rige' Asia Times Eng.
En plaget halvø, Baggrund om Korea.
Synet fra Rusland Pravda.Eng.

Thomas Miller-Els sag skal gennemgås
[Netavisen - link 21.02.02] Yelah. Svensk. Den amerikanske dødsfange Thomas Miller-El, hvis åbenlyst uretfærdige domfældelse har vakt internationale protester, er midlertidigt reddet fra sin middelalderstraf. En dommer skal gennemgå dommens racistiske karakter.

Den amerikanske propagandakrigs beskidte metoder
[Netavisen - link 21.02.02] Politiken. Der lyves, svindles og bedrages fra Pentagon og CIA for at vinde propagandaslaget i 'krigen mod terror'.

37 mio. ludfattige amerikanere
[Netavisen - link 21.02.01] Yelah. Svensk. Næsten 37 millioner amerikanere er så fattige, at de har svært ved at klare til dagen og vejen, til trods for et forudgående årtis økonomisk rekordvækst i verdens rigeste land.

Indymedia under angreb
[Netavisen - link 21.02.02] Indymedia. Norge. Den progressive, åbne nyhedstjeneste Indymedia er under angreb fra flere kanter. Rabiate zionister, der voldtager holocaust-ofrenes minde, har fået lukket Indymedias schweiziske side. Italiensk politi har begået razziaer mod Indymedia i Italien.

EU optrapper kolonialistisk indblanding i Zimbabwe
[Netavisen - link 20.02.02] Workers Daily Internet Edition. UK. Eng. Kritik af EUs politik og dokumentation omkring Cotonou-aftalen og SADC Parlamentarisk Forum, som EU-beslutningen om sanktioner henviser til.

Mugabe: EU bedriver økonomisk terrorisme
[Netavisen - link 20.02.02] Aftonbladet. Svensk. Zimbabwes premierminister Robert Mugabe reagerer på EUs sanktioner.
Se også USA følger EU med sanktioner Nettavisen, Norsk

Moskva antyder mulig militærintervention i Georgien
[Netavisen - link 20.02.02] Eurasia. Eng. Under påskud af kamp mod Al Qaeda antyder højtstående russiske militærfolk, at Rusland kan intervenere militært i Georgien. Præsident Sjevardnadze er kategorisk imod, men afviser ikke en fælles amerikansk-georgisk militæraktion.

Kinesisk uro over amerikansk militæropbygning i Centralasien
[Netavisen - link 20.02.02] Eurasia. Eng. Kina føler at den ny amerikanske militære tilstedeværelse i Centralasien og lande som Kirgisien og Kasakhstan sigter på at inddæmme kinesiske indflydelse og er vendt mod kinesiske interesser.

Filippinerne: Amerikanske tropper ikke velkomne!
[Netavisen - link 20.02.02] Workers World. US. Eng. Modstanden mod de ny amerikanske tropper på Filippinerne er hurtigt voksende og minder om den, der tvang USA til at forlade sine baser.

Pentagon: Falske nyhedshistorier
[Netavisen - link 20.02.02] Yahoo. New York Times. Eng. Pentagon vil gå i CIAs fodspor og plante falske nyhedshistorier bl.a. i udenlandske medier for at påvirke stemningen til fordel for USA.

Strømvending i Palæstina
[Netavisen - link 19.02.02] Dawn. Pak. Eng. Franske militærstrateger mener at et større omslag i krigen mod Palæstina kan være indtrådt, da palæstinenserne ødelagde en israelsk tank i de besatte områder med tydelige tegn på at overgå til de militære metoder, der anvendtes af det libanesiske hizbollah, og som tvang de israelske besættelsesstyrker ud.

Israelske reservegeneraler går ind for ensidig tilbagtrækning
[Netavisen - link 19.02.02] Ha'aretz. Isr. Eng. En større gruppe militær- og efterretningsfolk går nu ind for total israelsk tilbagetrækning fra Vestbredden og størstedelen af Gaza.

Somalia forbereder sig på krig
[Netavisen - link 19.02.02] The Mirror. UK. Eng. 'Hvis amerikanske tropper begynder at skyde somaliere, vil de kæmpe til sidste mand. Det vil få Afghanistan til at ligne en skovtur.'

Amerikanske specialtropper begynder flypatruljering på Filippinerne
[Netavisen - link 19.02.02] Yahoo. Singapore. Eng. De amerikanske specialstyrker indleder nu natlige flymissioner i kampen mod 'muslimske terrorister'.

Hvem myrder hvem i Kabul?
[Netavisen - link 18.02.02] Aftonbladet. Svensk. Blev den ny turistminister myrdet af ophidsede pilgrimme? Eller offer for intrige i den demokratisk indsatte regering i Kabul? rejser Karzai falske anklager? Og hvordan går det med valmuehøsten?
Se også
Udenlandske tropper beskudt i Kabul

Frankrig: Sejr for strejkende McDonalds-arbejdere
[Netavisen - link 18.02.02] Yelah. Sv. Den længste strejke nogensinde på en McDonalds endte med at ledelsen blev tvunget til at gå ind på de strejkendes krav.

EU-formandsskabet: Antiglobaliseringsaktivister er terrorister
[Netavisen - link 18.02.02] Heise. Tyskland. Engelsk. Spanien vil have spionagenetværk i medlemslandene til at registrere og informere om politisk aktivisme.
Samme på norsk Plus nyttig tillægsinformation Indymedia. Norge.

Den nepalesiske folkehær i modangreb
[Netavisen - link 18.02.02] SVT.Sv. Svensk.Over 100regeringssoldater og politifolk er blevet dræbt ved tre koordinerede angreb fra partisanhæren.
Se også Maoistiske oprørere dræber 128 The News. Pak. Eng.

Endlosung i de besatte områder
[Netavisen - link 18.02.02] Indymedia. Norge.
Oversættelse af artikel fra Z-Mag om den israelske proppaganda - og om hvordan læren af Holocaust fortrænges af de officielle medier.

Sharon kan dømmes!
[Netavisen - link 17.02.02] Indict Sharon. De belgiske advokater for ofrene for Sabra og Shatila udtaler sig på baggrund af Den internationale Haag-domstols afgørelse af, at en anklaget minister er beskyttet af immunitet. De påpeger, at den belgiske domstol KAN dømme efter international lov vedrørende krigsforbrydelse - men at man først senere kan udstede en arrestordre. Altså når Sharon ikke længere er minister.

Den italienske regering beordrede skuddene i Genova
[Netavisen - link 17.02.02] Indymnedia. Norge. Claudio Scajola, Italiens indenriksminister, har indrømmet overfor pressen at have givet ordre til skydning under G8-mødet i Genova sidste sommer.

Afghanistan: Tusinder af døde af sult og følgesygdomme
[Netavisen - link 16.02.02] BBC. Eng."Tusinder er allerede døde af sult og sult relaterede følgesygdomme. Hundrede mere vil uundgåeligt dø inden krisen er over." BBC's repporter i Afghanistan fortæller, at den amerikanske regerings m.fl. erklæring om, at hungerskatastrofen er afværet er en sandhed med modifikationer.

_________________________________________________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Tilbage til Nyheder