Netavisens nyhedslinks uge 52
Danmark og Norden
Se også
Verden rundt - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Alle links åbner i selvstændigt vindue

USA ville sikre sin irakisk hærchef mod krigsforbryderanklage
[Netavisen - link 29.12.02] Politiken.
Præsident George W. Bushs administration arbejdede i månedsvis på at få den mistænkte krigsforbryder og tidligere chef for den irakiske hær, Nizar al-Khazraji, indlemmet i kampen mod Saddam Hussein - og sikre ham mod retsforfølgelse som krigsforbryder. al-Khazraji og hans familie var på vej til Saudi-Arabien, da han for halvanden måned siden blev anholdt af dansk politi og formelt sigtet for krigsforbrydelser.

Kriminelle bag dødsskibet Scandinavian Star
[Netavisen - link 29.12.02] Ekstra Bladet.
Udsigten til hurtige og store penge var drivkraften i personkredsen bag det amerikanske krydstogtrederi SeaEscape, som den 7. april 1990 stod opført som ejere af dødsfærgen Scandinavian Star. Penge-mændene er dømt som medejere af 'svindelfabrik'.
Se også
Hjemmesiden om Scandinavian Star

Vælgerne vil vente med EU-afstemning
[Netavisen - link 29.12.02] Berlingske Tidende.
Syv ud af ti vælgere vil vente med en folkeafstemning om EU-forbeholdene, viser Gallup-måling. Berlinmgske Tidende udlægger det som en tilslutning til Foghs plan for en senere folkeafstemning end de andre EU-partier vil have det. Det rummer imidlertid også dem, der slet ikke vil have en omafstemning om forbeholdene.

Huller i vejene for 10 mia. kr.
[Netavisen - link 29.12.02] Berlingske Tidende.
Bilisterne skal i endnu højere grad lære at køre sik-sak mellem hullerne i de danske veje. Selv om det danske vejnet allerede er hårdt medtaget, skruer både amter og kommuner næste år ned for asfaltmaskinernes og vejtromlernes aktivitet, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Julegaven til de uddannelsessøgende: Beskåret SU til hjemmeboende
[Netavisen - link 24.12.02] Berlingske Tidende.
Færre penge til de 55.000 studerende, der stadig bor hjemme hos far og mor. Og flere til dem, der selv har børn. Det kan blive en realitet til næste år, efter at et flertal på Christiansborg nu sætter spørgsmålstegn ved, om en studerende kan modtage op imod 2.100 kroner om måneden, selv om kødgryderne deles med forældrene.

Recession i Danmark
[Netavisen - link 24.12.02] TV2-Nyhederne
Den økonomiske aktivitet i Danmark er faldet i to kvartaler i træk. Det er ifølge økonomer et tegn på, at der er indtrådt recession

Falck vil drive asylcentre i Australien
[Netavisen - link 24.12.02] Politiken
En række asylcentre i Australien skal efter alt at dømme drives af Group 4 Falck. Den australske regering meddeler, at man lige nu forhandler med Falck om centrene. Den superreaktionære multinationale har endnu ikke trukket sig ud af beskyttelsen af de ulovlige israelske bosættelser.

Togstewardesser strejker hele julen
[Netavisen - link 24.12.02] DR-Online.
De cirka 340 togstewardesser og togstewarder på DSB's intercitytog mellem Sjælland, Fyn og Jylland har strejket siden fredag morgen - og vil strejke julen ud for højere løn.

Paranoiaen er vel begrundet
[Netavisen - link 23.12.02] Proletären. Sv.
KPML(r) er et af de svenske partier, der dokumenteret sort på hvidt har været i søgelyset for efterretningstjenesten SÄPO. Her bringes partiets kommentar til afsløringerne og dets krav til mere offentlighed om tjenesten.

Gang i Foreningsdanmark
[Netavisen - link 23.12.02] Århus Stiftstidende.
Der er stadig mange danskere, der er medlemmer af foreninger med mere eller mindre gode erklærede formål, f.eks. miljøorganisationer. Amnesty International har interessant nok oplevet mere end en fordobling af
medlemstallet det seneste halvandet år. Mange må mene, at der er øget behov for at kæmpe for menneskerettighederne.

Kontanthjælp kræver aktivering
[Netavisen - link 21.12.02] TV2-Nyhederne
Køge Kommune har nu fået rettens ord for, at kommunen godt må indstille kontanthjælpen, hvis en borger afviser tilbud om aktivering. Dette er en dom med uhyrlige konsekvenser ...

Ny rapport: Danskerne arbejder stadig mere og får mindre fritid
[Netavisen - link 21.12.02] DR Online
Der er mindre tid til hygge og samvær end for 15 år siden, konkluderer en ny rapport 'Tid og velfærd'. Danskerne arbejder mere, føler sig mere stressede og ser mere fjernsyn, end de gjorde for 15 år siden. Og de har i gennemsnit en time mindre om dagen til fritidsaktiviteter. Arbejdstid og arbejdstempo er med andre ord skruet op.
Se
Sådan bruger danskerne deres tid Pressemeddelelse Socialforskningsinstituttet
Tid og Velfærd (Bog som pdf-fil)

I krig: Forulykket F16 fyldt med bomber
[Netavisen - link 21.12.02] TV2-Nyhederne
Det danske F16-kampfly, der torsdag forulykkede under landing i Afghanistan, var tungt læsset med bomber.

______________________________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik 2002 (pdf)

Tilbage til Nyheder