Netavisens nyhedslinks uge 48
Danmark og Norden
Se også
Verden rundt - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Alle links åbner i selvstændigt vindue

Perssons ØMU-flertal er forsvundet
[Netavisen - link 01.12.02] EU-Observer
Opinionsmålinger peger på, at svenskerne er blevet mere tvivlende overfor en udskiftning af svenske kroner med euro efter meddelelsen om, at der skal være folkeafstemning. Afstemningen finder sted den 14. september 2003.

Den danske økonomi skrumper ind
[Netavisen - link 30.11.02] Berlingske Tidende.
Danmarks Statistik konstaterer, at bruttonationalproduktet – der måler samfundets totale produktion – faldt én procent i årets tredje kvartal. Opgørelsen viser også, at 11.600 mistede deres arbejde i kvartalet. Arbejdsløsheden tegner til at stige yderligere. Danmark er i økonomisk krise med direkte produktionsfald.

Hurtig dansk folkeafstemning om EU-forbehold måske på vej
[Netavisen - link 30.11.02] Politiken
Den svenske beslutning om at afholde folkeafstemning om deltagelse i euroen 14. september næste år øger presset på statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) for også at sætte det danske forbehold til afstemning.
Den konservative regeringspartner opfordrer direkte til at følge svenskernes eksempel og »rykke i retning af en hurtig folkeafstemning i Danmark«.

Den danske model sikrer freden
[Netavisen - link 28.11.02] Berlingske Tidende.
På det danske arbejdsmarked er et ord stort set et ord, og der er få vilde strejker. Men i hovedstaden kan de dyre boliger skabe problemer, hvis der ikke bygges nyt. Det samme kan uhæmmet privatisering, mener overborgmesteren.
Se også
Social uro ulmer over hele Europa Berlingske Tidende.

Fransk-tysk forsvarsudspil presser Danmark
[Netavisen - link 28.11.02] Politiken
Danmark kan for alvor være ved at komme i klemme i EU takket være de fire forbehold. Ikke mindst når det gælder samarbejde om en europæisk forsvarsdimension. Onsdag afleverede Frankrig og Tyskland et fælles oplæg til det såkaldte EU-konvent med forslag om en egentlig fælles sikkerheds- og forsvarsunion.

Hærchef for retten
[Netavisen - link 28.11.02] Politiken
Torsdag er det store eksamensdag for den nyoprettede danske anklagemyndighed for krigsforbrydelser og forbrydelser mod menneskeheden. Torsdag formiddag afgør Østre Landsret, om den tidligere irakiske hærchef Nizar al-Khazraji fortsat skal forblive i husarrest, eller om han skal have mulighed for at forlade Danmark, som han har ønsket.

Lomborg og de beskidte kontakter
[Netavisen - link 28.11.02] BT.

Danmarks internationale miljø-stjerne nummer ét har tætte kontakter med nogle af de mest betænkelige miljø-lobbygrupper i verden. De er vilde med ham og betaler gerne et fyrsteligt honorar for at kunne skrive ham på talerlisten ved deres konferencer. Oliekoncerner og andre virksomheder står i kø for at hyre profeten med den akademiske glans.

Nummerplade på politibetjente
[Netavisen - link 27.11.02] SiD.
Politibetjente skal optræde med synligt nummer, når de er på arbejde i forbindelse med faglige konflikter, forslår en retspolitisk konference under SiD's ledelse. Numrene skal hjælpe med at afsløre politivold, der bl.a. dækker sig ind under uniformernes anonymitet.

Lavkonjunktur saboterer VK's reform
[Netavisen - link 26.11.02] SiD.
Det voldsomme fald i beskæftigelsen lige nu, kan ødelægge resultaterne af arbejdsmarkedsreformen, mener arbejdsmarkedsforsker Flemming Ibsen. Men måske var det meningen, at de arbejdsløse skulle piskes - samtidig med at man massefyrer?

Gammeldags knokleri på danske byggepladser
[Netavisen - link 25.11.02] Fyens Stiftstidende.
Arbejdsmiljøsituationen på de danske byggearbejdspladser er nu så elendig, at branchens kapitalister er begyndt at anse nedslidningen for en skadelig konkurrencefaktor.

S: Klar til opgør om velfærd
[Netavisen - link 24.11.02] Berlingske Tidende.
Klog af skade vælger Mogens Lykketoft (S) at nedtone udlændingepolitikken for i stedet at sætte ind med angreb på regeringen på velfærdsområdet. Her har S historiske fordele, som kan udnyttes, når udlændingestramningerne har bundfældet sig i befolkningen.

Ny dansk plan smider afghanere ud af EU
[Netavisen - link 24.11.02] Information
Integrationsminister Bertel Haarder er klar med ny plan, der skal tvinge afghanenske flygtninge ud af hele EU – stik imod FN’s advarsler om at sikkerhedssituationen er værre end under Taleban.

Norsk finanslov: Røvertogt
[Netavisen - link 24.11.02] Nettmagasinet Revolusjon
Den ny norske finanslov er et krigsbudget. Krigsministeren prale uhæmmet om at at hun er den store budgetvinder og at «vi er den NATO-allierte som bruker mest på forsvaret per hode etter USA».

Pamperaristokrater tømmer fagbevægelsens kasse
[Netavisen - link 23.11.02] Aftonbladet. Sv.
De svenske LO-ledere har fået indført en såkaldt faldskærmsordning (på dansk gyldent håndtryk), der indebærer, at de har kunnet trække sig tilbage fra det tunge ansvar med enorme arbejdsfrie formuer. Nu er den dertil indrettede kasse tom, og forbundenes medlemmer er begyndt at skulle betale direkte af deres slunkne lommer til den kongelige socialdemokratiske pamperelites forkælelse.
Mere svensk pamperi

______________________________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik 2002 (pdf)

Tilbage til Nyheder