Netavisens nyhedslinks uge 46
Danmark og Norden
Se også
Verden rundt - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Alle links åbner i selvstændigt vindue

SiD går ind i efterlønsdebat - Hjort Frederiksen glad
[Netavisen - link 16.11.02] SiD
Beskæftigelsesministeren er glad for, at SiD er gået ind i debatten om fremtidens efterløn. Finansredegørelsen viser, hvor stor opgave vi står foran, siger Claus Hjort Frederiksen.
Se også
Efterlønnen er igen til debat Baggrund. SiD

Legos store pengetank sidder tungt på Strøget
[Netavisen - link 16.11.02] Berlingske Tidende.
Kirk Kristiansen-familiens pengetank er i dag den største enkeltstående ejendomsbesidder på Strøget, hvor ejendomsselskaber de seneste år har haft succes med opkøb og videresalg til kommanditselskaber.

Drilleleg om satspuljeforlig
[Netavisen - link 15.11.02] SiD
Siden 1990 er der brugt ca.18,8 milliarder kroner på forskellige projekter for samfundets svage grupper. Pengene stammer fra overførselsindkomster som dagpenge og folkepension. Overførslerne er nemlig ikke blevet forhøjet i samme takt som det øvrige "arbejdsmarked. Op til 0.3 procent af stigningerne i overførsler er i stedet blevet ført ind i satspuljen. Pengene bliver fordelt til 'sociale formål' hvert år under forhandlingerne om finansloven. Rigsrevisionen kritiserede i denne uge skarpt håndteringen af satspuljepengene. Pengene går ikke kun til de grupper, som har betalt, nemlig modtagere af overførsler, lød dommen. Det vil regeringen rette op på med nyt lovforslag. Det sker ved at præcisere, hvem der kan modtage penge fra puljen. Enhedslisten tilslutter sig et nyt satspuljeforlig - for at føre pengene tilbage til giverne. Sabotage, siger Venstre. Ja, svarer Enhedslisten.

Folkeskolen får nyt skema
[Netavisen - link 15.11.02] Information.
Man må ikke på forhånd regne med store besparelser på specialundervisning, fordi det nu bliver lettere at oprette hold på tværs af klasserne, advarer Danmarks Lærerforening

Ambitiøs ISS-strategi for pleje får dødsstød
[Netavisen - link 15.11.02] Berlingske Tidende.
Selvom der om halvanden måned opstår et nyt marked for private leverandører af hjemmehjælp, har en af de største udbydere af ældrepleje, ISS, valgt at trække sig ud af det mia.-store forretningsområde.

Budene bærer byrden
[Netavisen - link 15.11.02] SiD
Lav løn, mistillid, lang arbejdstid og lønsedler, der ikke er til at gennemskue. Det byder distributionsselskabet Forbrugerkontakt sine reklamebude under 18 år.

Jurist advarer mod dansk fravigelse af dobbelt strafbarhed
[Netavisen - link 14.11.02] Orientering P1 (radio).
Interview med Forsker ved Juridisk Fakultet på Københavns Universitet, Lene Ravn, der ikke kan forstå den vildt principielle grund til at bryde med det gamle retsprincip om dobbelt strafbarhed i forbindelse med en hastelov mod omskæring af småpiger. Man kan overveje, om den nye lovgivning - med udgangspunkt i en folkeligt opbakket sag - skal give præcedens i andre typer sager ...

HT: Kollektiv trafik amputeres
[Netavisen - link 13.11.02] Berlingske Tidende.
Hver tiende HT-bus spares væk i løbet af de kommende tre år. I yderområderne skal linjer nedlægges eller sammenlægges, og over alt i hovedstadsregionen bliver der færre afgange aften og weekend.

Uwe Jensen: Jeg er CIA-agent
[Netavisen - link 13.11.02] Politiken.
Uwe Jensen, der er sigtet for at have smuglet våben til en højreekstremistisk colombiansk milits for narko og kontanter, vil basere sit forsvar på, at han har arbejdet for CIA og det amerikanske narkopoliti, DEA. Hans forsvarer var overrasket over oplysningen.
Se også:
Jeg var agent BT
Enten er filmen endegyldigt knækket for den terrorsigtede dansker Uwe Jensen. Eller også kan han ryste ikke bare USA men hele den internationale kamp mod terror

Topchefer enige: Opsving udskudt
[Netavisen - link 11.11.02] Berlingske Tidende.
Danske virksomhedsledere har opgivet håbet om, at et økonomisk opsving er lige om hjørnet. Det kommer tidligst om et år, viser det seneste Strategibarometer fra Berlingske Tidendes Nyhedsmagasin.

Medlemsflugt fra Kristelig A-kasse
[Netavisen - link 11.11.02] Kristeligt Dagblad.
Den fri konkurrence på markedet for arbejdsløshedskasser har på en måned fået 6000 medlemmer til at forlade Kristelig A-kasse

Skåne-modellen ser uhelbredeligt syg ud
[Netavisen - link 11.11.02] Berlingske Tidende.
Den nye »regering« i Skåne lægger nu an til at skrotte den såkaldte bestiller-udfører model for driften af regionens sygehuse. Den har skabt økonomisk kaos og usikkerhed om ansvaret for sundhedsvæsenet, lyder argumentet.

Storcenter vil suge i hele Østjylland
[Netavisen - link 11.11.02] Århus Stiftstidende.
Eksperterne er ikke i tvivl. De seneste 20-30 års udvikling bliver forstærket. Titusinder af østjyder mister deres lokale butikker, mens århusianerne får mange flere forretninger at vælge imellem. Sådan går det ifølge prognosemagere i Århus Amt, når det kommende storcenter Bruuns Galleri er etableret, og andre indkøbscentre i Århus er færdige med at bygge til og bygge om.

Putin på Norgesbesøg
[Netavisen - link 11.11.02] Indymedia Norge. No.
Ruslands fascistiske præsident Putin besøger Norge, hvor han er blevet mødt med folkelige protester for sit ansvar for krigen i Tjetjenien. Det lokale Indymedia følger besøget og protesterne.

Blyanter til Irak er strafbart
[Netavisen - link 11.11.02] Proletären. Sv.
En beretning om, hvor absurde sanktionerne mod Irak er. De er målrettet global/amerikansk terror mod civilbefolkningen.

DF vakler om eksklusivaftaler
[Netavisen - link 11.11.02] Fagbladet/SiD.
DF er parat til at forhandle om et forbud mod eksklusivaftaler - mindre end en måned efter at have meldt definitivt fra.

PET tjekker indvandrere og EU-modstandere
[Netavisen - link 11.11.02] Modkraft
PET kom på besøg hos ung EU-modstander – de spurgte ud om EU-topmødet til december og ville have navne på aktive folk.
Også en ung tyrkisk studerende fik besøg af politiet. PET havde fået en telefonisk henvendelse, forklarede de to betjente. Fra en kilde, der mente, at Mehmet sympatiserede med terrorangrebet i New York. Og at han selv kunne finde på at begå terrorisme.

Jonathan Motzfeldt kritiserer dansk holdning
[Netavisen - link 10.11.02] Berlingske Tidende.
Grønlands fungerende landsstyreformand, Jonathan Motzfeldt, siger, at han er overrasket over, at Danmark tilsyneladende har skiftet politik i sagen om missilskjoldet.

Fogh bag skjoldet
[Netavisen - link 09.11.02] Information. Leder.
Efter et møde i Udenrigspolitisk Nævn den 23. oktober har regeringen meddelt de amerikanske myndigheder, at såfremt USA fremsætter en anmodning om at bruge Thule-radaren, så er regeringen »selvsagt rede til at modtage og behandle en sådan«. Ifølge gængs diplomatisk sprogbrug kan en sådan henvendelse af modtageren kun opfattes som en invitation. Regeringen i Washington får at vide, at den er velkommen. Det er højt spil i forhold til både Grønland og de europæiske allierede, der fortsat ser missilforsvaret som en i bedste fald overflødig og sandsynligvis risikofyldt foranstaltning

NATO-strategi truer dansk forsvar
[Netavisen - link 09.11.02] Berlingske Tidende.
NATOs nye globale rolle og nedlæggelsen af de gamle NATO-hovedkvarterer stiller spørgsmål ved hele forsvarets struktur, mener en netop afgået topchef i dansk forsvar.

Dødt løb i svensk ØMU-opinion
[Netavisen - links 09.11.02] EU-Observer.
48 procent af svenskerne ville stemme ja til ØMU-medlemskab i dag, mens 47 procent ville stemme nej.
Se også her

"ØMU-debat bygger på fup"
[Netavisen - links 09.11.02] EU-Observer.
Vicedirektør i den svenske nationalbank mener, der er tale om manipulation og hyklerisk politik, når det gælder Sveriges forhold til EU. Euroen har Sverige allerede sagt ja til med vedtagelsen af Maastricht-traktaten.

______________________________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik 2002 (pdf)

Tilbage til Nyheder