Netavisens nyhedslinks uge 45
Danmark og Norden
Se også
Verden rundt - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Alle links åbner i selvstændigt vindue


Jonathan Motzfeldt kritiserer dansk holdning
[Netavisen - link 10.11.02] Berlingske Tidende.
Grønlands fungerende landsstyreformand, Jonathan Motzfeldt, siger, at han er overrasket over, at Danmark tilsyneladende har skiftet politik i sagen om missilskjoldet.

Fogh bag skjoldet
[Netavisen - link 09.11.02] Information. Leder.
Efter et møde i Udenrigspolitisk Nævn den 23. oktober har regeringen meddelt de amerikanske myndigheder, at såfremt USA fremsætter en anmodning om at bruge Thule-radaren, så er regeringen »selvsagt rede til at modtage og behandle en sådan«. Ifølge gængs diplomatisk sprogbrug kan en sådan henvendelse af modtageren kun opfattes som en invitation. Regeringen i Washington får at vide, at den er velkommen. Det er højt spil i forhold til både Grønland og de europæiske allierede, der fortsat ser missilforsvaret som en i bedste fald overflødig og sandsynligvis risikofyldt foranstaltning

NATO-strategi truer dansk forsvar
[Netavisen - link 09.11.02] Berlingske Tidende.
NATOs nye globale rolle og nedlæggelsen af de gamle NATO-hovedkvarterer stiller spørgsmål ved hele forsvarets struktur, mener en netop afgået topchef i dansk forsvar.

Operation Dagsværk samlede 6,5 millioner ind til Nepal
[Netavisen - link 07.11.02] Berlingske Tidende.
Mere end 30.000 danske gymnasieelever investerede en dags arbejde i en bedre fremtid for tidligere slavearbejdere i Nepal. Resultatet af Operation Dagsværk blev på ca. 6,5 millioner kroner - et af de bedste nogensinde.

Nogen har taget patent på danske ø’er
[Netavisen - link 07.11.02] Information.
Internettets introduktion af adresser med ikke-engelske tegn trues af amerikansk firma: Der findes ingen internetadresse, der hedder www.københavn.dk. Ingen der hedder www.økologiskråd.dk. Ingen ww.ældresagen.dk. Og slet ingen www.NytPåÆrø.dk. Hvorfor ikke? Fordi Dr. Walid Tout fra Michigan, USA, har udtaget verdenspatent på de danske bogstaver æ, ø og å som bestanddele af en internet-adresse.

Politisk harme over operagave
[Netavisen - link 07.11.02] Politiken.
Mærsk Mc-Kinney Møllers personlige engagement i operahuset står i skærende kontrast til hans privatøkonomiske indsats. Mærsk Mc-Kinney Møller betaler ikke en eneste krone til operaen af egen lomme. Det gør til gengæld samtlige skatteborgere i Danmark, da det ikke er Mærsk Mc-Kinney Møller selv, men den almennyttige fond, 'A.P. Møller og Hustru Chastine Møller Fond til almene formaal', der betaler hele gildet.

Malkerunde
[Netavisen - link 07.11.02]Ekstra Bladet. Leder.
HISTORIEN kunne være skrevet af Martin Andersen Nexø. Eller Knuth Becker. Eller Charles Dickens. Historien om 16-årige Christian Petersen, der er flygtet fra den institution, han er blevet anbragt på af det offentlige. Christian er ikke sendt på institution, fordi han har gjort noget forkert eller er stofmisbruger. Christians brøde er blot, at han er svært ordblind og betragtes som socialt belastet.

Større lønspredning på vej i industrien
[Netavisen - link 07.11.02] Erhvervsbladet.
Stor interesse om fremtidens lønsystemer, der med fagbevægelsens blå stempel vil byde på mere individualitet og større lønforskelle end hidtil set.

Skandinaver begår krigsforbrydelser i dette øjeblik
[Netavisen - link 07.11.02] Indymedia Sverige. Sv.
Amnesty International klassificerer USA's håndtering af krigsfanger i Afghanistan og omegn som kriminel ifølge folkeretten. Eftersom bl.a. de skandinaviske hemmelighedsfulde styrker i den hemmelige fortsættelse af
krigen, der foregår nu, overdrager krigsfanger til amerikanerne, er de selv skyldige i krigsforbrydelser.

Gøteborg-processerne kriminaliserer demonstranter
[Netavisen - links 07.11.02] Aftonbladet & Indymedia Sverige. Sv.
Den svenske højesteret har nedsat straffene for nogle unge, der blev dømt for at være "kommandocentral" under anti-EU-demonstrationerne i Gøteborg i fjor. Men den principielle anklage og dens konsekvenser for retstilstanden fastholdes. Politiske demonstranter kriminaliseres simpelthen med Gøteborg-afgørelserne.
Se også Indymedia Sverige her og her

For langt mellem top og bund i SiD
[Netavisen - link 07.11.02] SiD
Mange menige medlemmer føler, at der er for langt fra top til bund i SiD. Og for mange er kun medlem på grund af tvingende nødvendighed, konkluderer intern SiD-rapport.

Ledigheden stiger på Fyn
[Netavisen - link 07.11.02] SiD/Fagbladet.
Lukninger og nedskæringer på de fynske arbejdspladser viser sig nu i arbejdsløsheds-tallene. Når statistikken for september offentliggøres, vil den vise en stigning i forhold til samme måned året før, og det er første gang i over to år. Nu kan statistik-rytteriet ikke længere sminke tallet tilstrækkeligt.

Stasi-tilstande i Norge
[Netavisen - link 06.11.02] Adresseavisen. No.
En konkret afsløring som led i undersøgelserne af efterretningstjenesten POT har bragt bl.a. Trondhjem-dagbladet Adresseavisen i et pinligt lys. Et tidligere kommunalbestyrelsesmedlem i staden kan konstatere, at hver en prut, han slog, blev noteret af POT-kilder under en rejse i Sovjet. Og det begrænser mulighederne for kildernes dentitet.

Scott Ritter: Advarsel mod global krig
[Netavisen - link 05.11.02] Berlingske Tidende.
Venner bryder ind og stopper én, når man går over stregen, siger tidligere våbeninspektør Scott Ritter, der håber Europa vil forbyde et amerikansk krigseventyr imod Irak.

Strejkeopfordring kostede 65.000 kroner
[Netavisen - link 05.11.02] Modkraft
Det kostede SiD 65.000 kroner i bod, da formanden for forbundets afdeling i Hanstholm opfordrede til generalstrejke under EU-topmødet i december.
Se også SiDs meddelse - hvor der ikke nævnes noget om bod:
Dementi af opfordring til generalstrejke
[Netavisen - link 01.11.02] SiD
I et åbent brev i Fagbladet 4. oktober i år opfordrede afdelingsformand Peter Sand Mortensen, SiD Hanstholm LO's formand Hans Jensen til at overveje at kalde danske lønmodtagere sammen til en generalstrejke i forbindelse med EU topmødet i København 12. og 13. september. Det er af DA blevet opfattet som en opfordring til arbejdsnedlæggelse. Nu dementeres dette.

'Ingen krig mod Irak': Ny hjemmeside
[Netavisen - link 05.11.02]
I
nitiativet 'Ingen krig mod Irak' har nu fået egen hjemmeside.

USA-kritisk våbeninspektør besøger Danmark
[Netavisen - link 04.11.02] Politiken
Scott Ritter i Danmark: Det er en vægtig stemme i debatten omkring Irak, der mandag og tirsdag er i København, hvor han skal møde politikere på Christiansborg, militærfolk og ikke mindst Politikens læsere på et møde mandag aften.
Se programmet hos 'Lad Iraks folk leve'

Arbejder du for Mao?
[Netavisen - link 02.11.02] Modkraft
Klumpet tackling fra Venstres Ungdom: Med Mao på løbesedler og hjemmeside leverer Venstres Ungdom et ensidigt og dårligt underbygget angreb på Operation Dagsværk.
Pressemeddelelse. Operation Dagsværk.

______________________________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik 2002 (pdf)

Tilbage til Nyheder