Netavisens nyhedslinks uge 43
Danmark og Norden
Se også
Verden rundt - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Alle links åbner i selvstændigt vindue

Joint Strike Fighter: Nyt kampfly med dansk software
[Netavisen - links 27.10.02] Søndagsavisen
Joint Strike Fighter: Firmaet IFAD i Odense skal udvikle det program, der skal styre alle processer i de nye kampflys motorer.

A.P. Møller sløjfer ansattes pension
[Netavisen - links 27.10.02] Søndagsavisen
Maersk Company Ltd. er kommet i modvind efter at have sløjfet en pensionsordning for 126 medarbejdere.

Fogh fik mandat til EU-udvidelsen
[Netavisen - links 26.10.02] Politiken
Danmark har fået det ønskede mandat til at afslutte udvidelsesforhandlingerne med 10 kandidatlande. Dermed har statsminister Anders Fogh Rasmussen nået sit erklærede topmøde-mål. Mandag mødes ansøgerlandene i København og forhandlingerne kan begynde.

Straffesag på vej mod Brixtofte
[Netavisen - links 26.10.02] Politiken
Tilsynsrådet vil bede Statsadvokaturen for Særlig Økonomisk Kriminalitet rejse en straffesag mod Peter Brixtofte for ulovligt at have optaget to lån på i alt 450 millioner kroner.

V: Multinational skat intet stort problem
[Netavisen - links 25.10.02] SiD
Staten går kun glip af fem milliarder kroner om året fra de multinationale selskaber, siger skatteministeren, der ikke vil øge skattekontrollen.

Tørnæs svigter løfte om mere uddannelse
[Netavisen - links 25.10.02] SiD
Regeringen indkasserer omkring 100 millioner fra brugerbetaling på voksenuddannelse, selv om Tørnæs har lovet at bruge pengene til endnu mere voksenuddannelse

Gul formand har dom for dagpengesnyd
[Netavisen - links 24.10.02] SiD
Johnny Nim fra Danske Lønmodtageres A-kasse fik seks måneders betinget fængsel i 1998. Ifølge B.T har han brugt medlemskontingenter til at finansiere sin villa og Volvo.

Nazi-terror udbredes på svensk grund
[Netavisen - links 24.10.02] Aftonbladet. Sv.
Nazismen stikker sit fjæs frem i Sverige mere end nogensinde siden anden verdenskrig og viser behovet for et håndfast opgør, som i øvrigt aldrig blev foretaget efter Sveriges skandaløse pro-nazi-politik under krigen. En retssag er indledt imod to nazister, som har haft en dødsliste med hundreder af navne - heriblandt én person, en fagforeningsmand, som faktisk er blevet myrdet af nazister. Samtidig kan nazisterne fortsætte med at trykke deres fascistiske og racistiske budskaber i en nedlagt møbelfabrik.
Se også
Her ligger nazisternes hemmelige trykkeri Aftonbladet. Sv.

Sveriges retsvæsen afbøjer PFLP-sag
[Netavisen - link 24.10.02] Modkraft.
Foreløbig får svenskerne ikke afprøvet den nye terror-lovgivnings grænser i praksis, efter at retssystemet på et fuldstændigt uprincipielt grundlag har afvist en prøvesag om støtte til den palæstinensiske befrielsesorganisation PFLP. Indsamlingerne til folkenes befrielse fortsætter, også i Danmark i øvrigt.
PFLP har for nylig udsendt et generelt kommuniké - Befri Palæstina! - i anledning af toårsdagen for den anden Intifadas start (eng.)

Løsarbejdere får reduceret dagpengeret
[Netavisen - link 23.10.02] SiD
Ifølge den nye arbejdsmarkedsreform skal forbrug af dagpenge frem over regnes i uger, og ikke timer. Det rammer blandt andre SiD’s løsarbejdere.
Se også
Stigende ledighed gør reform sårbar
[Netavisen - link 23.10.02] SiD
Den ny arbejdsmarkedsreform kan vælte som et korthus i modvind, hvis arbejdsløsheden begynder at stige. Det mener SiD’s uddannelsessekretær Poul Hansen.

A.P. Møller i spidsen for arbejdsgiverfelttog i UK
[Netavisen - link 22.10.02] Berlingske Tidende.
Som det første store selskab har Mærsk taget det endelige opgør med arbejdsgiver-garanterede pensioner. Britiske lønmodtagere frygter, at andre vil følge efter.
KP-Net: Internationalt er det anden gang på et par måneder A.P. Møller-giganten er gået i spidsen for en arbejdsgiveroffensiv. Sidst var i USA under havnearbejderstrejken på Vestkysten.
Se også
Dødsulykke på Mærsk-skib
[Netavisen - link 22.10.02] Politiken.
En hidtil hemmeligholdt dødsulykke på et amerikansk indregistreret A.P. Møller-containerskib skyldtes så graverende tekniske og menneskelige fejl, at den amerikanske kystvagt vil rejse civil straffesag med krav om erstatning og bøde mod det danske rederis datterselskab Maersk Line.

Virksomheder har nøglen til flere job
[Netavisen - link 22.10.02] SiD
Forskere gør op med dogme om, at det er de lediges egen skyld, at de er uden job. Snarere skyldes det arbejdsgivernes fordomme mod ældre og indvandrere. Det er snarere virksomheders fordomme end den enkelte lediges egen skyld, der bremser beskæftigelsen, konkluderer forskere fra Aalborg Universitets Center.

Flere arbejder gratis for staten
[Netavisen - link 22.10.02] Politiken.
Antallet af ulønnede praktikanter under Udenrigsministeriet er næsten fordoblet på blot to år. Mere end 200 studerende med en bachelorgrad arbejder gratis på de danske repræsentationer i udlandet under EU-formandskabet, og selv om de ikke får løn, løser de reelle akademiske og diplomatiske opgaver, som eksempelvis at repræsentere Danmark til møder i EU.

Fogh: 'Vejen banet for et samlet Europa'
[Netavisen - link 21.10.02] Berlingske Tdende.
Det irske ja til Nice-traktaten vækker glæde i EU og ansøgerlandene (dvs. i de herskende kredse). Den danske statsminister kalder det et klart signal om, at EU mener udvidelsen alvorligt.

Fogh Rasmussen kræver nu fælles fodslag i EU om udvidelsen
[Netavisen - link 21.10.02] EU-Observer.
EU's formand, Anders Fogh Rasmussen, vil om nødvendigt forlænge topmødet i Bruxelles den 24.-25. oktober, indtil der er enighed i EU-landene om et fælles udspil til ansøgerlandene. Ellers kan udvidelsen ikke nå at blive forhandlet på plads i år, sagde statsministeren på et pressemøde søndag aften.

Hungermarch nået frem til Stockholm
[Netavisen - link 21.10.02] Yelah. Sv.
En gruppe elever fra en folkehøjskole i Gæstrikland har vandret den lange vej til hovedstaden for undervejs at oplyse om den USA-dikterede frihandelsaftale FTAA, der truer hele det latinamerikanske kontinent.

______________________________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik 2002 (pdf)

Tilbage til Nyheder