Netavisens nyhedslinks uge 41
Danmark og Norden
Se også
Verden rundt - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Alle links åbner i selvstændigt vindue

DA: SiD bryder fredspligt
[Netavisen - link 12.10.02] SiD
Arbejdsgiverne er faret i flint over et læserbrev i Fagbladet fra HB-medlem Peter Sand Mortensen, der opfordrer til generalstrejke. DA og LO mødes om sagen.

Nedskæringer hos ældre er i strid med loven
[Netavisen - link 12.10.02] Fyens Stiftstidende
HJEMMEHJÆLP: Tusindvis af ældre odenseanere har fået et brev, som mange mener er på kant med loven

Praktikpladser sætter ny bundrekord
[Netavisen - link 12.10.02] SiD
De nyeste tal fra Undervisningsministeriet viser, at 11.973 personer er uden praktikplads. Det er en stigning på 9,5 procent i forhold til året før, og det højeste antal, siden undervisningsministeriet begyndte at registrere praktikpladssøgende i 1993.

Tvivl om Group 4 Falcks retræte fra Vestbredden
[Netavisen - link 10.10.02] Berlingske Tidende
Israelske bosættere er vrede over, at Group 4 Falck har bedt israelske Hashmira Corp. om at indstille overvågningsarbejdet og forlade den besatte Vestbred.

Tusindvis af ledige mister uddannelse
[Netavisen - link 10.10.02] SiD
Flere tusinde ledige får mindre uddannelse alene i Århus amt som følge af arbejdsmarkedsreformen. SiD er nervøs for, hvordan det vil gå med uddannelsesindsatsen....

Hul i finansloven på 350 millioner
[Netavisen - link 10.10.02] SiDRegeringen sparer 350 millioner kroner på arbejdsmarkedsreformen. I Finanslovsforslaget blev pengene reserveret til indsats for svage. Nu bliver pengene brugt endnu en gang - nu til skattelettelser.

Göteborg-betjente for domstol
[Netavisen - link 10.10.02] Sydsvenska Dagbladet. Sv.
En lille gruppe betjente er som de eneste af slagsen blevet tiltalt ved en domstol for deres brutale magtudøvelse over for politisk aktive unge i Göteborg i fjor under anti-EU-aktiviteterne. Sagens omfang er dog på
forhånd blevet begrænset af politiske hensyn, foruden at den er et år forsinket. I mellemtiden er hundreder af politiske aktivister blevet trukket gennem det svenske retsvæsens skueprocesser.

March imod FTAA
[Netavisen - link 10.10.02] Yelah. Sv.
En gruppe svenske studerende har startet en lang march - i Sverige - imod den amerikanske imperialismes kvælertag om Latinamerika, den såkaldte FTAA-aftale.

Svag ja-føring til EU i Norge
[Netavisen - link 10.10.02] Klassekampen. No.
Der er den højeste tilslutning til EU i lang tid i Norge, viser den nyeste meningsmåling - måske pga. USA's fremfærd i disse tider? Der er dog en skævhed: Kvinderne og ungdommen er imod, stodderne er for, siger
målingen. Der er også en tydelig geografisk forskel med særlig stor Unionsmodstand i Nordnorge.

Nej til kold minimalstat
[Netavisen - link 09.10.02] RBF.
RBFs kongres tog klart afstand fra regeringens arbejdsmarkedsforlig med socialdemokratiet, der vil til føre økonomiske forringelser for de ledige, herunder de unge, de nyuddannede, reserver og de ældre.
Udtalelse vedtaget på RBFs kongres 7. oktober 2002

Politiet tiltaler Camre for racisme
[Netavisen - link 09.10.02] DR-Nyheder
Politiet beder Europa-Parlamentet om at ophæve Mogens Camres (DF) parlamentariske immunitet. Årsagen er, at politiet vil tiltale ham for overtrædelse af racismeparagraffen.

SiD utilfreds med arbejdsmarkedsreform
[Netavisen - link 08.10.02] SiD
I forbindelse med regeringens forlig om en ny arbejdsmarkedsreform udtaler forbundsformand Poul Erik Skov Christensen, SiD: ”Vi anerkender Socialdemokraternes indsats, der fjernede nogle af de værste forringelser i forliget. Men det til trods blev det alligevel et borgerligt forlig med besparelser og reelle forringelser."
Pressemeddelelse 7. oktober 2002
Se også
De borgerlige og socialdemokraterne går efter de økonomisk svageste Enhedslisten. Modkraft.
Bredt forlig om flere i arbejde SiD

Hele forligsteksten (pdf)

Tak Leijonborg for racisme-spøgelset!
[Netavisen - link 07.10.02] Yelah. Sv.
Da Folkepartiets leder op til rigsdagsvalget fremsatte krav om sprogtest for statsborgerskab, åbnede han døren til parnasset for den lumre racisme, som hersker i dagens Europa. En kommentar til spørgsmålet om, hvorvidt den danske fremmedhadersyge har ramt Sverige på det seneste, og hvad der kan gøres mod den.

Antiimperialisme kriminaliseres
[Netavisen - link 07.10.02] Proletären. Sv.
Stor baggrundsartikel og kommentar om PFLP-"sagen", hvor medlemmer af Venstrepartiets ungdomsorganisation er sigtet for "støtte til terror" pga. deres støtte til den progressive palæstinensiske befrielsesorganisation. Den støtte, ældre venstrefløjsere og antiimperialister i sin tid ydede til FNL, ANC, Zanu, Swapo, Polisario og Frelimo, ville i dag føre til "terror"-anklager og almen kriminalisering.

Komite: Psykisk syge mishandles
[Netavisen - link 07.10.02] Politiken.
Se også
Privat sundhedsvæsen fremmes af nye firma-forsikringer
[Netavisen - link 07.10.02] Politiken.

Sympatikonflikt truer A.P. Møller
[Netavisen - link 06.10.02]Politiken.
For at støtte de strejkende havnearbejdere på den amerikanske vestkyst vil Specialarbejderforbundet i Danmark (SiD) nu gennemføre sympatikonflikter, der kan lamme A.P. Møllers containerterminal i Århus eller sætte olieaktiviteterne på Nordsøen på vågeblus.

De dyreste madpriser i Europa
[Netavisen - link 05.10.02] Aftonbladet. Sv.
Norge er dyrest med madpriser i Europa, Danmark dyrest blandt EU-landene.

Venstrepartiet sagde ja til tilbud fra Persson
[Netavisen - link 05.10.02] Svt. Sv.
Göran Persson kan regere videre på Miljøpartiets og Venstrepartiets mandater. 'Nu skal der føres rød og grøn politik', siger Persson - som Schröder i Tyskland.

______________________________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik 2002 (pdf)

Tilbage til Nyheder