Netavisens nyhedslinks uge 35
Danmark og Norden
Se også
Verden rundt

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Alle links åbner i selvstændigt vindue

Konflikten i DR på nettet


Konflikten i DR er blevet langvarig, og nu er de 900 strejkende og lockoutede DR-journalister kommet på nettet - www.drkonflikt.dk.
Nyheder og baggrund for konflikten - og solidaritetudtalelser.


Rekordoverskud hos A.P. Møller

[Netavisen - link 29.08.02] Berlingske Tidende
Siden det tidlige forår har finansmarkederne været domineret af investorernes frygt for fusk og faldende indtjening. Men Danmarks største virksomhed, A.P. Møller-gruppen, gjorde i går frygten til skamme med et rekordoverskud på knap ni milliarder kroner i årets første seks måneder. Samtidig blev forventningen til hele året justeret op med hele to milliarder kroner. A.P. Møllers satsning på krig og olie samt afvikling af arbejdspladser på Lindø og lukning af Stålvalseværket giver pote.

Ældre bliver rigere - unge bliver fattigere
[Netavisen - link 29.08.02] Infopaq
I en undersøgelse fra OECD, der viser udviklingen af indkomstfordelingen i 17 lande, heriblandt Danmark, fremgår det, at indkomsten blandt de 41- til 75-årige er gået frem over en periode på ti år, mens den er gået tilbage for de 18- til 40-årige.

Finanslovskommentarer
Fra Socialistisk Folkeparti Modkraft 28.08.02
Fra Enhedslisten Modkraft 28.08.02

Terrorpakken i aktion: Demokratiet truet med aflytning af Jyllands-Posten
[Netavisen - link 28.08.02] Berlingske Tidende
Politiets aflytning af en journalist på Jyllands-Posten er det første kendte eksempel på de nye overvågningsbeføjelser, som antiterrorpakken har givet politiet.

Tre skridt på vejen mod staten Palæstina
[Netavisen - link 28.08.02] Berlingske Tidende
Det danske EU-formandskab er klar med ny plan for dannelsen af en palæstinensisk stat - i 2005. Udspillet skal drøftes med EU senere på ugen.

Helsingør gør klar til to dages berømmelse
[Netavisen - link 28.08.02] Berlingske Tidende
Helsingør er med de sidste hektiske forberedelser ved at være klar til de 15 EU-udenrigsministres ankomst på fredag. Det er et besværligt planlægningsarbejde med hundredevis af små detaljer, men også en mulighed for at gøre international reklame for byen.

Dansk økonomi er låst fast i lavvækst
[Netavisen - link 27.08.02] Erhvervsbladet.
Den danske økonomi halter mere end først antaget. Regeringen har netop nedjusteret sine forventninger til den økonomiske vækst både i år og næste år. Primært fordi krisen i USA kan mærkes mere end først antaget.

Protest mod svensk rederi med kontrakt til Irak-krig
[Netavisen - link 27.08.02] Indymedia. Sv.
USA har indgået en lang række kontrakter med store rederier og andre storkonvcerner med henblik på en krig mod Irak. Ligesom A.P.Møller har det svenske rederi Wallenius Wilhelmsen fået en profitabel ordre på at fragte krigsmateriel for USA til krig mod Irak. Tirsdag den 27 august kl 16 gennemføres en portest foran rederiets kontor i Stockholm. Tema: Nej till krig mot Irak – Nej till krigsprofiter.
Se også:
Krigsmateriel på svensk-norske skibe VG. No.

Busprivatiseringskaos i København
[Netavisen - link 26.08.02] Berlingske Tidende
Der er fortsat buskaos i København - og hvis 'anarkistiske fjernbusselskaber' skal forhindres i at skabe trafikale og sikkerhedsmæssige problemer i København, skal lovgivningen ændres. Det kan blive konklusionen på den seneste forhindring for Københavns Kommunes planer om en ny fjernbus-terminal.

Børnehaver klar til gadekamp
[Netavisen - link 26.08.02] Berlingske Tidende
Evakueringsplaner og forholdsregler mod tåregas. De københavnske børnehaver ruster sig til efterårets EU-demonstrationer. På mandag modtager de en detaljeret beredskabsplan fra kommunen!
De er ikke rigtig kloge - hverken på Politigården, Rådhuset, Borgen eller redaktionen - eller er de?

Udlicitering = udbytning
[Netavisen - link 26.08.02] Proletären. Sv.
"Offentlig udlicitering går ud på at presse priserne. Prisen sættes over kvaliteten, ellers ville der ikke blive foretaget nogen udliciteringer." Det udtaler en forsker på det svenske Arbetslivsinstitut, som påviser, at der ved udliciteringer og deraf følgende privatiseringer ikke opnås rationalisering ved tekniske forbedringer, men ved øget udbytning af arbejdskraften.

Ikke euro på dagsordenen - just nu
[Netavisen - link 26.08.02] EU-Observer.
Der kommer først en svensk afstemning om euroen om to år, siger udenrigsminister Anna Lindh. Denne uformelle besked kan have noget at gøre med riksdags- og lokalvalget 15. september, hvor ØMU-spørgsmålet er udrenset.

Stort politiopbud ved demonstration mod Terma
[Netavisen - link 25.08.02] Århus Stiftstidende.
En stor samling politifolk fra adskillige jyske politikredse var udkommanderet og klar til eventuel indsats ved en demonstration i går mod Lystrup-virksomheden Terma A/S i Lystrup

Fornyet kritik af SiD-formand
[Netavisen - link 25.08.02] Berlingske Tidende.
Jord- og Betonarbejdernes Fagforening kræver en grundig oprydning i SiD – herunder formandens afgang. Willy Strubes millionsvindel og SiD-formandens byggesag er langtfra glemt af medlemmerne. SiD-formand stærkt forundret.

ATP har tabt stort på kursfald på aktier
[Netavisen - link 24.08.02] Politiken
Årets andet kvartal har gnavet kraftigt i pensionsselskabet ATP's reserver, fremgår det af selskabets halvårsregnskab.
Se pressemeddelse fra ATP: Kursfald reducerer ATP's reserver

______________________________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik 2002 (pdf)

Tilbage til Nyheder