Netavisens nyhedslinks uge 34
Danmark og Norden
Se også
Verden rundt

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Alle links åbner i selvstændigt vindue

Stort politiopbud ved demonstration mod Terma
[Netavisen - link 25.08.02] Århus Stiftstidende.
En stor samling politifolk fra adskillige jyske politikredse var udkommanderet og klar til eventuel indsats ved en demonstration i går mod Lystrup-virksomheden Terma A/S i Lystrup

Fornyet kritik af SiD-formand
[Netavisen - link 25.08.02] Berlingske Tidende.
Jord- og Betonarbejdernes Fagforening kræver en grundig oprydning i SiD – herunder formandens afgang. Willy Strubes millionsvindel og SiD-formandens byggesag er langtfra glemt af medlemmerne. SiD-formand stærkt forundret.

ATP har tabt stort på kursfald på aktier
[Netavisen - link 24.08.02] Politiken
Årets andet kvartal har gnavet kraftigt i pensionsselskabet ATP's reserver, fremgår det af selskabets halvårsregnskab.
Se pressemeddelse fra ATP: Kursfald reducerer ATP's reserver

Danske soldater træner oprørsbekæmpelse
[Netavisen - link 23.08.02] Modkraft.
Under overværelse af mere 2.500 publikummer gennemførte soldater fra Hærens Operative Kommando (HOK) torsdag en større øvelse på Sydsjælland, der med HOK’s egne ord viste »hvordan det hele fungerer, når krigen raser«.

Shimon Peres i Norge: Israels Goebbels taler om fred
[Netavisen - link 22.08.02] Klassekampen. No.
Den israelske udenrigsminister Shimon Peres har under sit besøg i Norge diverteret med en række åbenlyse usandheder for at fremstille Israel under Sharon som misforstået fredselskende.

Karensdag rammer skævt
[Netavisen - link 22.08.02] SiD.
SiDs formand, Poul Erik Skov Christensen, afviser forslag fra DA. Genindførelse af lønmodtagerbetalt karensdag rammer skævt og fjerner ikke årsagerne til sygefraværet.
Se også
Vi melder os sjældent syge fra arbejde
[Netavisen - link 22.08.02] Politiken
Nordmænd, belgiere, tyskere og svenskere er langt mere fraværende fra arbejde på grund af sygdom end danskerne. Vi melder os til gengæld lige så ofte syge som finnerne, men knap så sjældent som englænderne.

Hver 10. skoleelev er psykisk syg
[Netavisen - link 22.08.02] Berlingske Tidemde.
Alt for mange skolebørn med psykiske problemer bliver ikke behandlet, siger børnepsykiater. Den første danske undersøgelse af problemet fastslår, at hver tiende elev har problemer, der hører under det psykiatriske område.

SiD-afdeling kræver efterbetaling til aktiverede
[Netavisen - link 22.08.02] SiD.
SiD Hillerød A. stævner med den nye arbejdsretdom om aktivering i hånden Hillerød kommune med krav om efterbetaling til 10 kontanthjælpsmodtagere for tilsammen ca. 240.000 kroner.
Se også
Aktiveringsdom får konsekvenser Politiken 22.08.02

Fogh: Venstrefløjen skal undersøges
[Netavisen - link 21.08.02] Politiken.
Regeringen har besluttet at undersøge den danske venstrefløjs politiske aktiviteter under Den Kolde Krig
Se også
DF vil samle ind til kommunistundersøgelse
[Netavisen - link 21.08.02] Information
Den Kolde Krig skal undersøges nærmere, sagde Anders Fogh Rasmussen i går uden at konkretisere hvordan, men hvis der ikke bliver en selvstændig undersøgelse, vil Dansk Folkeparti starte en folkeindsamling til formålet

Tillidsfolk fortsætter kamp mod regering
[Netavisen - link 21.08.02] SiD.
En række faglige aktive fortsætter sammen med LO-Storbyerne kampen mod regeringens arbejdsmarkedspolitik. Faglig konference i Århus den 7. september.

To bundrekorder på praktikpladsområdet
[Netavisen - link 21.08.02] SiD.
Nye tal viser, at 11.442 personer forgæves søger praktikplads, og det er ny rekord. Samtidig er antallet af indgåede uddannelsesaftaler over et år det laveste nogensinde med blot 28.875 aftaler. Undervisningsministeren lægger nu op til forsøg med erhvervsuddannelserne.

Politiet skal selv behandle klager over dårlig opførsel
[Netavisen - link 21.08.02] Berlingske Tidende.
Politiet skal selv tale sig til rette med borgere, der klager over betjentes adfærd. Statsadvokaterne kan nemlig ikke nå at gøre noget ved danskernes stigende klagelyst over betjente, der bruger nedsættende udtryk, eller som blot opfører sig dårligt.

Danske miljøgrupper frygter USA
[Netavisen - link 21.08.02] Berlingske Tidende.
Amerikanerne frygtes at ville oversvømme FN-topmødet om bæredygtig udvikling, med en række initiativer, som reelt ikke bringer mange miljøfremskridt med sig. De vil bl.a. bruge til at fremme hel- og halvprivate 'partnerskaber'.

Hele Norden ser gerne Baltikum i EU og NATO
[Netavisen - link 20.08.02] Berlingske Tidende.
Danmark er det eneste nordiske land, som er med i både EU og NATO. Men statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) kunne efter det nordisk-baltiske topmøde i Riga glæde sig over, at alle nordiske lande støtter Estlands, Letlands og Litauens bestræbelser på at komme med i EU og NATO.
Overskriften burde måske snarere være: Hele Nordens storborgerskab vil gerne have dem med begge steder.
Oog i øvrigt også Sverige, Norge og Finland!
Se også:
Partileder: Sverige måske med i Nato
[Netavisen - link 20.08.02] Berlingske Tidende.
Lederen af oppositionspartiet Moderaterne vil have Sverige til at diskutere NATO-medlemsskab, hvis valget til efteråret resulteter i et systemskifte, og Moderat-leder Bo Lundgren bliver statsminister

Afdækker norske krigsløgne
[Netavisen - link 20.08.02] Klassekampen. No.
I sin begrundelse for krigen i Jugoslavien henviste den norske regering flere gange til en udtalelse fra præsidenten for FNs sikkerhetsråd som aldrig har eksisteret. Dette afdækker Gunnar Garbo i ny bog.
Hvad gjorde den danske regering?

Flere siger nej til ØMU i Sverige
[Netavisen - link 20.08.02] EU-Observer.
Svenske vælgeres bekendtskab med euro i sommerferien har mod forventning skabt flere nej-sigere, viser opinionsundersøgelse. I juli sagde 40 procent af vælgerne nej - for et halvt år siden var det kun 33 procent. Men der er fortsat flertal for euro.

Kim Larsen: Opsang til Odense
[Netavisen - link 19.08.02] Fyens Stiftstidende.
Popsangeren, der flyttede til Odense for otte år siden, er rasende over, at der skal spares på skolefritidsordningerne. Men Kim Larsen harcelerer også mod Odenses udvikling, som han kalder for by-indvikling. Ingen er fredet. Slet ikke Anker Boye.

Børnemishandling i frihedens navn
[Netavisen - link 19.08.02] Politiken.
Moses Hansens venner i den kristne sekt Faderhuset driver en fuldt lovlig friskole i København, hvor ungerne indoktrineres med et tidligt middelalderligt verdensbillede. Selvom både behandlingen af børnene og indholdet af undervisningen på Samuelskolen på Nørrebro er skandaløs, vil undervisningsministeriet ikke gribe ind.
Se også
Københavns Kommune skal undersøge Faderkirkens friskole

Værfterne: Fra storindustri til nichebranche
[Netavisen - link 18.08.02] Berlingske Tidende.
De store værfter i Danmark har det skidt. Danmarks næststørste værft, Ørskov i Frederikshavn, drejede i denne uge nøglen om for nybygninger og uddelte en ny stribe fyresedler.

Socialdemokratiet vil lade VK-regeringens politik fortsætte
[Netavisen - link 18.08.02] Politiken.
Socialdemokratiet accepterer nu de stramninger, som regeringen har gennemført for at få færre flygtninge og indvandrere til Danmark, og partiet har ingen planer om at ændre Venstre og de konservatives ideer om at indføre princippet om frit valg for borgerne, når det gælder sygehuse og velfærdspolitik.

Advarer mod 'gabestok'-undersøgelse
[Netavisen - link 18.08.02] Politiken.
Tidligere justitsminister Frank Jensen (S) sender nu en kraftig advarsel til regeringen og Dansk Folkeparti mod at igangsætte en ny officiel undersøgelse om den kolde krig.

Vandskader bliver dyre
[Netavisen - link 17.08.02] Berlingske Tidende.
Sommerens mange skybrud bliver dyrt for sikringsselskaberne. Hos to af landets største selskaber, Tryg og Codan, har man foreløbig opgjort skaderne i juni og juli til ca. 65 mio. kr., og anmeldelserne strømmer fortsat ind.

Kommuner spekulerer i bistandsklienter
[Netavisen - link 17.08.02] SiD
Flere ledige bistandsklienter sendes i jobtræning hos private virksomheder uden løntilskud, mens antallet af ledige med løntilskud falder.

______________________________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik 2002 (pdf)

Tilbage til Nyheder