Netavisens nyhedslinks uge 32
Danmark og Norden
Se også
Verden rundt

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Alle links åbner i selvstændigt vindue

Lykketoft kommer svækket Nyrup til undsætning
[Netavisen - link 10.08.02] Politiken.
Mogens Lykketoft bliver som Socialdemokratiets politiske ordfører, oplyser han fredag eftermiddag efter et timelangt møde med partiformanden, Poul Nyrup Rasmussen.

USA vil have danske pædofile udleveret
[Netavisen - link 10.08.02] Berlingske Tidende.
USA kræver et dansk ægtepar udleveret til retsforfølgelse. Den amerikanske anklagemyndighed offentliggjorde i aftes tiltalen mod de to danskere, som angiveligt er hovedpersoner i en international børneporno-ring.

Nyrup: Tak for sidst til Auken
[Netavisen - link 09.08.02] Berlingske Tidende. Leder.
Nyrups planer om at nybesætte ledende poster i Socialdemokratiet er "et åbenlyst kup, der skal sikre, at han kan fortsætte som sit partis statsministerkandidat ved det kommende valg, nye folk kan blive kørt i stilling til endeligt at overtage ledelsen af Socialdemokratiet og tiden i opposition kan bruges til en helt nødvendig fornyelse af såvel partiapparatet som det politiske indhold."

Syv stilladssager droppet
[Netavisen - link 09.08.02] SiD
På mandag og tirsdag skal otte århusianske stilladsarbejdere for retten i Århus. De er tiltalt for hærværk mod Per Berg Stilladsservice under en seks måneder lang faglig konflikt i vinter. Til gengæld har politiet i Århus opgivet rejse tiltale i syv sager, som statsadvokaten ønskede genoptaget.

Elias Bredsdorff død
[Netavisen - link 09.08.02] Politiken.
90 år blev Bredsdorff - modstandsmand og 'dødsforagtende humanist' - der faldt for Hrustjovs antistalinistiske kampagne, men var aktiv både i Vietnambevægelsen og mod den sovjetiske invasion af Tjekkoslovakiet.
Læs Hans Hertels (antikommunistiske) nekrolog.

USA beder om danske garantier
[Netavisen - link 08.08.02] Politiken.
USA er nu gået i aktion for at sikre, at amerikanske borgere ikke bliver stillet for den Internationale Straffedomstol, der netop er oprettet, efter at en række lande, heriblandt Danmark, har ratificeret aftalen.
Se også
USA over international lov: Kissinger og Co. Netavisen

Aktiverede har ret til overenskomstløn
[Netavisen - link 08.08.02] SiD.
En aftale mellem en kommune og en privat virksomhed om aktivering sætter ikke overenskomsten ud af kraft, fastslår en principiel dom fra Arbejdsretten.

Pædagoger frygter social slagside
[Netavisen - link 08.08.02] Berlingske Tidende.
Pædagogernes faglige organisationer er imod socialminister Henriette Kjærs (K) planer om at sætte ventelister til vuggestuer og børnehaver ud af kraft.

Demonstration mod FN, NATO og EU
[Netavisen - link 08.08.02] Indymedia Sverige. Sv.
Repræsentanter for den vestlige imperialisme bliver mødt med en demonstration, når de mødes i Helsingborg 30. august.

Lykketoft: Drop invasion af Irak
[Netavisen - link 07.08.02] Politiken.
Tidligere udenrigsminister Mogens Lykketoft (S) opfordrer den danske regering til at udnytte EU-formandskabet til at samle medlemslandene om en advarsel mod en militær invasion af Irak - på et tidspunkt, hvor internationale spekulationer og debat om en ny krig mod Saddam Husseins regime spidser til.

Sag mod Søren Kam og andre krigsforbrydere opgives
[Netavisen - link 07.08.02] Politiken.
Danmark opgiver 30 drabssager fra besættelsestiden. Justitsminister Lene Espersen (K) har efter råd fra rigsadvokaten opgivet at forfølge sager mod 30 personer, der tilbage i 1965 blev mistænkt og eftersøgt af de danske myndigheder for drab begået under besættelsen, oplyser justitsministeren i et notat til Folketingets retsudvalg.

SiD med på privatisering af jobformidling
[Netavisen - link 06.08.02] SiD
Nu melder også SiD ud, at man ligesom LO er med på at private firmaer skal score kassen på jobanvisning. SiDs A-kasser vil selv være med om buddet. Tror SiD og LO at det vil skabe flere jobs?
Se også
LO villig til forlig

Kupbase mod Saddam i Danmark
[Netavisen - link 06.08.02] Ekstrabladet.
Eks-hærchef Nizar Al-Khazraji, der bor på 'tålt ophold' i Sorø, er hjernen bag en ny eksil-irakisk gruppe, der får hovedbase i Danmark, med planer om kup mod Saddam Hussein.

Rusland vred på Jyllands-Posten
[Netavisen - link 06.08.02] Information
Kreml forlanger en ’officiel reaktion’ fra København, efter Jyllands-Posten på lederplads har kaldt den russiske enklave Kaliningrad for en ’røverrede’ samt foreslår, at EU overtager enklaven. Det er ligesom i de gode gamle dage, da avisen massivt støttede tysk og dansk erhvervslivs udfoldelsestrang mod øst.

Militæret vil bruge private fly og skibe
[Netavisen - link 06.08.02] Berlingske Tidende
Dansk forsvar har så alvorlige problemer med at transportere specialstyrker og militært udstyr hurtigt nok til internationale krise, at forsvarsminister Svend Aage Jensby (V) som noget nyt overvejer at lease skibe og fly hos private danske rederier og virksomheder - ligesom USA gør det.

Simonsen ønsker debat om efterløn
[Netavisen - link 06.08.02] Kristeligt Dagblad.
Tidligere indenrigsminister Thorkild Simonsen (S) mener, at kun »værdigt trængende« bør kunne få efterløn. Eksministeren er sat til at signalere, at det arbejde, Nyrup startede for at ødelægge efterlønsordningen, kan afsluttes under Fogh.

Vil gå til regeringen efter SiD-klage
[Netavisen - link 05.08.02] SiD
SiD har klaget over at Silkeborg Kommune misbruger ledige på kontanthjælp. Vinder SiD sagen, vil kommunen kræve lovændring. Det vil der være flertal for i Folketinget, mener Silkeborg Kommune...
Se også
SiD kritiserer ISS-aktivering

Svensker i retsløst fangenskab
[Netavisen - link 05.08.02] Aftonbladet. Sv.
En 23-årig fyr fra Ørebro er blandt de hundreder af krigsfanger, som USA holder fanget på ubestemt tid på Cuba-basen Guantanamo. Nu forlanger familien, at de svenske regering tager affære for at få ham hjem.

Stank kan føre til evakuering af søfolk
[Netavisen - link 03.08.02] SiD
Det kan mærkes i næseborene, at over 300 ton brisling omborg på det konfliktramte skib Salus i Rønne havn er ved at tø op. Embedslægen og Søfartsstyrelsen griber muligvis ind og evakuerer den russiske besætning...

Juridisk slagsmål efter Ri-bus konkurs
[Netavisen - link 03.08.02] SiD
80 tidligere Ri-Bus chauffører mangler, løn, pension og feriepenge for i alt to millioner kroner i kølvandet på busselskabets konkurs...

Arbejdsgivere behandler fritidsjobbere elendigt
[Netavisen - link 03.08.02] SiD
LO's Jobpatrulje besøger igen i år virksomheder over hele landet, for at tjekke de unge fritidsjobberes arbejdsforhold. Tendensen er, at arbejdsgiverne behandler de unge dårligere.

______________________________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik 2002 (pdf)

Tilbage til Nyheder