Netavisens nyhedslinks uge 30
Danmark og Norden
Se også
Verden rundt

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Alle links åbner i selvstændigt vindue

Kvinder overtager universiteter
[Netavisen - link 27.07.02] Politiken.
Kvinderne stormer ind på universiteterne, mens mændene i langt mindre omfang ønsker at tage en universitetsuddannelse.

Moralsk opgør på Færøerne
[Netavisen - link 27.07.02] Politiken.
En gammel sag om uregelmæssige pengeoverførsler truer med at splitte det færøske landsstyre. Folketingsmedlem Torbjørn Jacobsen fra koalitionspartneren Republikanerne kalder den færøske lagmand Anfinn Kallsberg uværdig til jobbet som regeringsleder og kræver generel moralsk oprustning i færøsk politik.

Skepsis efter USA-skandaler
[Netavisen - link 27.07.02] Berlingske Tidende.
De amerikanske erhvervsskandaler har haft den bivirkning, at danske private investorer nu er dybt mistroiske over for de informationer, de får fra danske selskaber. Det viser ny undersøgelse fra Dansk Aktionærforening.

Novo Nordisk forsøgspersoner frygter kræft
[Netavisen - link 26.07.02] DR-Online.
Urinblæresvulster i en mus og et antal rotter fik i mandags Novo Nordisk til at stoppe udviklingen af en ny sukkersygemedicin. Den meddelelse fik kurserne på Novo Nordisk aktier til at rasle ned. Den skabte også frygt blandt de 2500 mennesker, som har deltaget i forsøg med Novo Nordisks medicin.

Gøteborgdommene fører os tilbage til 1800-tallet
[Netavisen - link 26.07.02] Modkraft. Sv.
Pressemeddelelse fra Demokratinätet

Indsam sendt til inkasso af Socialministeriet
[Netavisen - link 26.07.02] Berlingske Tidende.
Staten kræver nu adskillige hundrede tusinde støttekroner tilbage fra indvandrerorganisationen Indsam, der ikke har kunnet redegøre for brugen af de økonomiske tilskud fra flere ministerier. Regeringen og Dansk Folkeparti vil ophæve samarbejdet med Indsam, efter at indvandrerorganisationen er sendt til inkasso.

Den svenske model fungerer ikke: Sverige ingen velfærdsstat
[Netavisen - link 25.07.02] Dagens Nyheter. Sv.
Den svenske model fungerer ikke længere. Sverige er ikke længere en velfærdsstat. En ny forskerrapport viser at antallet af beskæftigede er formindsket kraftigt, med omkring 250.000 personer i de seneste tiår. Det skriver professor Bo Södersten på DN-debatt.

Staten taber over 100 mio. kr. på Stålvalseværkets konkurs
[Netavisen - link 25.07.02] Berlingske Tidende
Mens staten ser ud til at blive den største enkelte taber på konkursen i A.P.Møllers lukkede Stålvalseværk, har Danske Bank på få måneder dygtigt manøvreret sig ud af udsigten til et kæmpetab - og slipper med et begrænset tab på kun 10 mio. kr. Andre kreditorer står til at miste mere end en kvart milliard kroner.

Det hvide Finland
[Netavisen - link 25.0.02] Hufvudstadsbladet. Sv.
En rapport fra en europæisk organisation mod racisme og fremmedhad konkluderer, at Finland er gennemsyret af diskrimination, deriblandt mod de indfødte samer.

Baggrund om dommen på fem år til en Göteborg-demonstrant
[Netavisen - link 24.07.02] Indymedia. Sv.
Se også
Fem år til Göteborg-demonstrant
[Netavisen - link 24.07.02] Politiken
Den hidtil hårdeste dom er nu afsagt imod en af de demonstranter, der blev indfanget til skueproces efter folkemanifestationerne mod EU i Göteborg i juni i fjor.

Norge: Kvindeløn 41 procent lavere end mændenes
[Netavisen - link 24.07.02] Klassekampen. No.
Nye tal viser at kvinder i Norge har 41 procent lavere indtægt end mænd. Uligelønnen er fortsat en realitet: Kvinders indtjening ligger på 3/5 af mænds.

Tredjestørste fald i KFX’ historie
[Netavisen - link 23.07.02] Berlingske Tidende.
Det toneangivende danske aktieindeks KFX faldt markant mandag.

Pensionsselskaber i krise
[Netavisen - link 23.07.02] Politiken.

Flere danske pensionsselskaber er i krise efter en sort mandag på såvel danske som udenlandske børser. Over hele verden dykkede aktiekurserne til et historisk lavpunkt, og på Københavns Fondsbørs mistede de toneangivende aktier i KFX-indekset hele fem procent af deres værdi - det tredjestørste fald nogensinde.

Flere anholdt under EU-møde
[Netavisen - link 22.07.02] Yahoo. Ekstrabladet.
Mens miljøministrene efter deres møde i Sønderborg i dag tog på sejltur på Alssund, demonstrerede en skare EU-modstandere fra Stop Unionen 2002 i Sønderborgs gader

Hemmelige SiD-aftaler om tavshed
[Netavisen - link 22.07.02] Politiken.
Politiets efterforskning af svindel med medlemmernes penge i Specialarbejderforbundet i Danmark (SiD) kan blive vanskeliggjort af en række hemmelige aftaler, som forbundet har indgået med tidligere ansatte.

Unge vil bo i København
[Netavisen - link 22.07.02]Berlingske Tidende.
For de 20-29-årige er det tilsyneladende dødens pølse at bo i Københavns opland. De unge stormer til hovedstaden for at studere eller arbejde. På ti år er der flyttet 25.500 nye unge til hovedstaden.

Dollardyk udhuler opsparing
[Netavisen - link 22.07.02]Berlingske Tidende.
De i forvejen hårdt ramte private investorer bløder med den amerikanske dollar. Det samme gør nogle af de store pengetanke. ATP har tabt omkring en mia. kr. på den amerikanske valutas trængsler.

EU udnytter grænseproblem
[Netavisen - link 22.07.02] Sydsvenska Dagbladet, sv.
En reportage fra den svensk-finske grænse i Tornedalen, hvor euromønten succesfuldt promoveres over i det fortsat eurofrie Sverige med den oprindelige samhørighed på tværs af grænsen som basis og afsæt. Hvad der ikke fremgår i denne artikel, er, at majoriteten af befolkningen i den svenske del af Tornedalen er etniske finner - derfor den store succes for EU's grænseudviskningsdagsorden. De svenskere, der omtales i reportagen, er formentlig alle sammen tornedalsfinner. Befolkningen i Haaparanta (Haparanda) på den svenske side forventes massivt at bakke op om en bydel midt på grænsen mellem de to EU-delstater i en afstemning om dette.

Malmø-BZ'ere overfaldet af voldeligt politi
[Netavisen - link 22.07.02] Svensk Indymedia, sv.
En gruppe unge aktivister i Malmø besatte et tomt hus i protest mod de uhyrlige boligvilkår i byen. Politiet dukkede op og foranstaltede sædvanen tro vold til den store medalje.

Massivt politiopbud til EU-møder i Århus
[Netavisen - link 22.07.02] Århus Stiftstidende
Århus-politiet trækker på kræfter fra nabokredsene for at mobilisere folk nok til at banke demonstranter på plads i forbindelse med EU-formandskabets arrangementer i byen.

______________________________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik 2002 (pdf)

Tilbage til Nyheder