Netavisens nyhedslinks uge 26
Danmark og Norden
Se også
Verden rundt

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Alle links åbner i selvstændigt vindue

Globale Rødder protesterer
[Netavisen - link 28.06.02] Modkraft Phorum.
Torsdag morgen afleverede et syngende bud en besked til den danske justitsminister Lene Espersen fra de pro-demokratiske aktivister i Globale Rødder. "Kan Justitsministeren garantere at vi og udenlandske demonstranter ikke bliver frataget vores demokratiske ret til at demonstrere?" spørger organisationen bl.a., efter at nogle af dens medlemmer for nylig blev anholdt i Norge på baggrund af (ulovlig) politisk overvågning.

Schengen-registrering førte til politiske arrestationer
[Netavisen - link 27.06.02] Klassekampen, no.
Det var oplysninger fra EU's Schengen-system, der førte til arrestationerne i Norge af tilrejsende demonstranter og politiske aktivister, som ville deltage i protesterne mod Verdensbanken. Det viser, at Schengen allerede på nuværende tidspunkt bruges til politisk undertrykkelse i klar strid med sine egne højtsvungne demokratiske paragraffer.

Protest mod registrering
[Netavisen - link 26.06.02] Indymedia, no.
Det norske politi registrerer tilrejsende, som vil demonstrere mod Verdensbanken, selvom de ikke er mistænkt for noget som helst. Endnu en salamiskive af hævdvundne rettigheder, som skæres væk.

Norge udviser demonstrant
[Netavisen - link 26.06.02] Aftonbladet, sv.

Under stort ståhej har Oslo politi arresteret og udvist en ung svensker, som ville deltage i demonstrationerne mod Verdensbankmødet. Fyren er ikke mistænkt for noget, han skulle have gjort, men for noget, han måske vil gøre.

HT-busser bliver dyrere og dårligere
[Netavisen - link 23.06.02] Berlingske Tidende. Hovedstadens Udviklingsråd lægger op til massive besparelser i busdriften i de kommende år. Kvaliteten forringes samtidig med, at billetpriserne igen stiger ekstraordinært. Regeringens krav om nul-vækst får skylden.

17 aktivister anholdt efter blokadeaktion
[Netavisen - link 23.06.02] Berlingske Tidende. En talstærk politistyrke fra Københavns Politi anholdt 17 aktivister fra Greenpeace, der havde blokeret for lastningen af coasteren Hein ved Prøvestenen.

______________________________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik 2002 (pdf)

Tilbage til Nyheder