Netavisens nyhedslinks uge 25
Danmark og Norden
Se også
Verden rundt

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Alle links åbner i selvstændigt vindue

Gymnasierne skal målrettes til erhvervslivet
[Netavisen - link 21.06.02] DR-Online. Gymnasierne skal målrettes bedre til erhvervslivet, og derfor skal undervisningen moderniseres, mener undervisningsministeren. Det skal være slut med sproglig og matematisk linie. Det første halve år er introduktion, derefter vælger eleverne fagpakker.

EU-borgere ønsker ny linje
[Netavisen - link 21.06.02] Politiken. De indgreb over for indvandringen til Europa, der står øverst på dagsordenen for EU's topmøde i dag, er ikke et folkekrav. Et flertal i Europa ser indvandrerne som en berigelse, og de ser ingen grund til flere stramninger.

Bornholm: Sympatidemo for russiske søfolk
[Netavisen - link 21.06.02] SiD. Op mod 300 bornholmere demonstrerede i går deres sympati for de 24 søfolk ombord på den russiske trawler Salus. Siden oktober har skibet ligget i Rønne Havn, og søfolkene får ingen løn.

Terroriststemplet frihedskamp
[Netavisen - link 21.06.02] Proletären Sv. Kommentarer til EU's terrorstempling af legitime befrielsesbevægelser. "Det handler ikke om at dele ansvaret lige, for der findes ikke to ligeværdige parter i denne konflikt, men derimod om at tage stilling for de undertrykte mod undertrykkerne."
EU terrorstempler FARC og PFLP

Nyt sparechok på voksenuddannelser
[Netavisen - link 20.06.02] SiD. Desværre kommer de mindst uddannede igen kommer til at holde for, selvom det er den gruppe der har det største behov for efteruddannelse for ikke at risikere ryge ud arbejdsmarkedet, siger SiD's uddannelsessekretær, efter at undervisningsministeriet har bebudet millionnedskæringer og dermed mere brugerbetaling på voksen- og efteruddannelserne.

EUs nye terrorliste - komplet
[Netavisen - link 20.06.02] EU-Observer. Den seneste opdatering af EU´s terrorliste omfatter seks nye palæstinensiske organisationer - samt nogleisraelske. Også det colombianske FARC terrorstemples. Det kurdiske PKK - men ikke efterfølgeren KADEK - er med på listen. Se listerne.

Sommerjobs i vækst - rettigheder i bund
[Netavisen - link 20.06.02] Aftonbladet. Sv. Brugen af billig ungdomsarbejdskraft i sommerferien er voldsomt stigende. De unge er ikke blot billige, der kender ikke deres rettigheder og /eller magter ikke at forsvare dem grundet deres svage situation. Her beretning fra beretning fra Sverige, som også kunne være fra f.eks. Danmark.

Borgere:Odense går den forkerte vej med spareplanerne
[Netavisen - link 20.06.02] Fyens Stiftstidende. "Hvis man ikke vander frøene, får man en dårlig høst. Har børnene ikke en ordentlig skole, vil det trække igennem hele uddannelsessystemet." Fyens Stiftstidendes reportage fra den folkelige protest mod Odense kommunes nedskæringsoffensiv.

Kulturskatte går tabt, brugerbetaling på udgravninger
[Netavisen - link 20.06.02] Jydske Vestkysten. Et par eksempler på, at vores historiske rødder aldeles ikke bliver plejet af det velstående Danmark. Også her må der holdes for med besparelser.
Rådner i fugtige lokaler Horsens Folkeblad

Venstre i Farum har ikke lært noget
[Netavisen - link 20.06.02] BT. - Det her er SOS – the Same Old Shit. Der er ingen, der har lært en skid. Det er mandag aften, og den amerikanskfødte løsgænger, Paul Wachtell, har netop forladt den lukkede del af byrådsmødet på Farum Rådhus, hvor et flertal i byrådet har stemt for ulovlig redningsplan for Farum Boldklub.

Medhold i ransagnings-klager
[Netavisen - link 20.06.02] Modkraft. Byretten har afgort, at politiet skal levere beslaglagte computere og telefoner tilbage til foreløbigt to personer. Beslaglæggelserne og ransagningen skulle ifølge politiet afdække kurértjenesten "De Brune Bude". De to personer, der idag fik medhold i deres klage, mener ikke, at ransagningerne havde noget med hash at gøre. Men mest med EU-formandsskab ...

Dagblade lockouter
[Netavisen - link 19.06.02] Politiken. Det Berlingske Officin og Politikens Hus har besluttet at lockoute trykkere, pakkeri-medarbejdere og håndværkere i de to blades trykkerier i Avedøre og på Rådhuspladsen.
Se også
Danske dagblade giver sig ikke i budkonflikt Infopaq
Lukker øjnene for illegalt arbejde SiD
Allerede for et år siden henvendte SiD sig forgæves til Told og Skat og aviskoncernerne med en begrundet mistanke om, at vognmænd bruger illegal arbejdskraft til at bringe aviser ud...

Døde måske af politi-vold
[Netavisen - link 19.06.02] Ekstra Bladet. 21-årige Jens Arne Ørskov fra Løgstør, der døde natten til lørdag efter en voldsom anholdelse ved et halbal i Løgstør vest for Aalborg, døde højst sandsynligt af et akut hjertestop - muligvis med et hårdhændet politi-greb som medvirkende faktor.

Thor P. på vej ind i Farumsøgelyset
[Netavisen - link 18.06.02] Information. Der er rigtigt meget, som det alternative flertal udenom VK-regeringen gerne vil have undersøgt i den kommende kommissionsundersøgelse af Farum-skandalen, men det allervigtigste mål er det, som hidtil er usagt – nemlig finansminister Thor Pedersens rolle.

Folkebevægelsen og Junibevægelsen skilles
[Netavisen - link 18.06.02] Politiken. Folkebevægelsen mod EF-unionen melder sig ud af den tværpolitiske modstandergruppe i EU-parlamentet, der også tæller modstandere fra Storbritannien, Frankrig og Holland.

Verdensbanken i Oslo 24.-26.juni: OSLO 2000
DEN MYNDIGHETSSKAPTE VOLDSOPPTRAPPING Av Nils Christie
Verdensbankens kamp mot de fattige Av Mathias Bismo

Fængsels-bure til EU-demonstranter
[Netavisen - link 17.06.02] Berlingske Tidende. Københavns Politi bygger trådnet-celler (inspireret af amerikanerne på Guantanamo) med plads til 350 demonstranter i parkeringskældrene under tre politistationer i København.

Amerikanskstyret koldkrigsnetværk fortsatte op i 90erne
[Netavisen - link 17.06.02] Ekstra Bladet. Eks-forsvarsminister Hans Hækkerup (S) afslører, at Danmark opretholdt hemmeligt efterretningsnetværk (Gladio, Stay Behind) helt op i 1990'erne. Der er blevet løjet officielt, omfattende og af mange tdl. ministre og regeringer omkring det.
Se også
Stay Behind: Den ufortalte historie Kommunistisk Politik 24, 2000

Et år efter Gøteborg 2001
[Netavisen - link 17.06.02] Demokratinättet. Sv. I weekenden afholdtes en række seminarer, arrangementer og demonstrationer ved 1-året for Gøteborg-topmødet, hvor svensk politi skød på demonstranter og domstolene idømte hårde fængselsstraffe til en lang række aktivister. Programmet var bl.a. Status over hvad der egentlig skete - en politisk protest mod den nuværende terroristlovgiving - og en drøftelse af fremtidige aktioner i forbindelse med FN-mødet i Johannesburg og det danske EU-formandsskab.

Norske aviser om Verdensbanken
[Netavisen - link 17.06.02]Indymedia Norge. Pluk fra søndagens aviser om forberedelserne til Verdensbankmødet i Oslo den 24.-26 juni: Om politioprustning, om mulig afvisning af mindst 500 aktivister ved grænsen, om 'Gigi' Longo -- familiefaren der demonstrerede fredeligt i Gøteborg og nu afsoner to års fængsel - og om det, dte hele handler om: at 12 millioner børn vil død af sult i år. Og næste år. F.eks.
Mere om Gigi Dagsavisen

Hver femte følger boykot
[Netavisen - link 17.06.02] SiD. Ifølge SiD's egen sondering følger op mod hver femte dansker opfordringen til at boykotte det racistiske Israel pga. landets besættelse af palæstinensisk jord. Det anses for et fint resultat i betragtning af massemediernes formidling af konflikten.

Bonus for at møde på job straffer syge
[Netavisen - link 17.06.02] SiD. SiD advarer mod indførelsen af mødebonusser så store, at de straffer de syge økonomisk og i øvrigt presser folk på arbejde, selvom de er
voldsomt sløje. Mere straf end rationelt selv fra en udbyttersynsvinkel.

Undladelsessynder og propaganda
[Netavisen - link 17.06.02] Klassekampen. No. .En ny norsk antologi retter ud fra en borgerlig-demokratisk vinkel fokus mod offentlighedens - massemediernes og det politiske systems - censur, fordrejninger og fortielser i kølvandet på 11. september. Bogen dokumenterer mediernes rolle som propagandaapparat.

"Integration" fra oven
[Netavisen - link 17.06.02] EU-Observer. Nu kommer der igen et syntetisk og ufolkeligt integrationsprojekt på banen som led i EU's opbygning af Kapitalens Øresundsregion, en fælles dansk-svensk tv-kanal på basis af de eksisterende statslige regionalstationer. EU-Observer afslører, at den monopolkapitalistiske Øresundskomité er ophav til tv-ideen, selvom det officielt forties.

For let at blive syg: Nye angreb på social sikkerhed på vej
[Netavisen - link 16.06.02] Berlingske Tidende. Udviklingen i velfærdsydelserne - dvs. arbejdsløshedsdagpenge, kontanthjælp og sygedagpenge - er "stærkt bekymrende". Væksten i antallet af sociale klienter er "alarmerende", og sikringsordningerne er skruet sådan sammen, at de svækker folks mulighed for atter at kunne stå på egne ben, lyder konklusionerne i en ny rapport ifølge Jyllands-Posten

Atomkraftanalyser holdes hemmelige
[Netavisen - link 16.06.02] Politiken. I næsten seks uger har de svenske myndigheder i Statens Kärnkraftinspektion (SKI) haft rapporter i hånden fra ejerne af de svenske atomkraftværker. Rapporterne gennemgår i detaljer, i hvilket omfang de fire svenske atomkraftværker - med sammenlagt 11 atomreaktorer i drift - er sårbare over for terrorangreb

FN-kritik af dansk ligestilling
[Netavisen - link 16.06.02] Politiken. Dansk ligestillingspolitik får ikke kun pæne ord med på vejen fra FN's Kvindekomité, der i disse dage har Danmark til 'eksamen' i, hvordan vi lever op til FN's Kvindekonvention.

Varsler hed husbesættelsessommer i Oslo
[Netavisen - link 16.06.02] Osloposten. No. Det koger på boligmarkedet i Oslo. Priserne når astronomiske højder. Samtidig står boliger tomme. Unge uden bolig raser og okkuperer ubeboede huse.

KL: Vi må skære kraftigt på service
[Netavisen - link 15.06.02] Berlingske Tidende. Landets kommuner har indgået en stram økonomisk aftale, der ifølge de kommunale topfolk vil medføre alvorlige besparelser mange steder.

Amerikansk krise rammer Danmark
[Netavisen - link 15.06.02] Berlingske Tidende. Investorerne har tabt troen på et hurtigt økonomisk opsving, og ikke mindst tilliden til de direktører, som skal styre virksomhederne henimod bedre bundlinier, når opsvinget engang kommer. Det dårlige vækstscenario påvirker aktierne og i særdeles vækstaktierne meget negativt. Sammen med resten af Europa gik KFX kraftigt tilbage.
Se også
Økonomi i dødvande i USA Erhvervsbladet

______________________________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik 2002 (pdf)

Tilbage til Nyheder