Netavisens nyhedslinks uge 24
Danmark og Norden
Se også
Verden rundt

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Alle links åbner i selvstændigt vindue

For let at blive syg: Nye angreb på social sikkerhed på vej
[Netavisen - link 16.06.02] Berlingske Tidende. Udviklingen i velfærdsydelserne - dvs. arbejdsløshedsdagpenge, kontanthjælp og sygedagpenge - er "stærkt bekymrende". Væksten i antallet af sociale klienter er "alarmerende", og sikringsordningerne er skruet sådan sammen, at de svækker folks mulighed for atter at kunne stå på egne ben, lyder konklusionerne i en ny rapport ifølge Jyllands-Posten

Atomkraftanalyser holdes hemmelige
[Netavisen - link 16.06.02] Politiken. I næsten seks uger har de svenske myndigheder i Statens Kärnkraftinspektion (SKI) haft rapporter i hånden fra ejerne af de svenske atomkraftværker. Rapporterne gennemgår i detaljer, i hvilket omfang de fire svenske atomkraftværker - med sammenlagt 11 atomreaktorer i drift - er sårbare over for terrorangreb

FN-kritik af dansk ligestilling
[Netavisen - link 16.06.02] Politiken. Dansk ligestillingspolitik får ikke kun pæne ord med på vejen fra FN's Kvindekomité, der i disse dage har Danmark til 'eksamen' i, hvordan vi lever op til FN's Kvindekonvention.

Varsler hed husbesættelsessommer i Oslo
[Netavisen - link 16.06.02] Osloposten. No. Det koger på boligmarkedet i Oslo. Priserne når astronomiske højder. Samtidig står boliger tomme. Unge uden bolig raser og okkuperer ubeboede huse.

KL: Vi må skære kraftigt på service
[Netavisen - link 15.06.02] Berlingske Tidende. Landets kommuner har indgået en stram økonomisk aftale, der ifølge de kommunale topfolk vil medføre alvorlige besparelser mange steder.

Amerikansk krise rammer Danmark
[Netavisen - link 15.06.02] Berlingske Tidende. Investorerne har tabt troen på et hurtigt økonomisk opsving, og ikke mindst tilliden til de direktører, som skal styre virksomhederne henimod bedre bundlinier, når opsvinget engang kommer. Det dårlige vækstscenario påvirker aktierne og i særdeles vækstaktierne meget negativt. Sammen med resten af Europa gik KFX kraftigt tilbage.
Se også
Økonomi i dødvande i USA Erhvervsbladet

EU-grænsepoliti blokeres af de nordiske lande
[Netavisen - link 14.06.02] EU-Observer. Eng. Danmark, Sverige og Finland vendre sig mod EU-grænsepolitik, men ønsker styrket samarbejde.

Grønt lys for Femern-forbindelse
[Netavisen - link 14.06.02] Berlingske Tidende. Sidste fase af den europæiske monopol-lobbyorganisation European Round Tables plan for Danmark som transitland - opførelsen af Femern-broen - er i støbeskeen efter dansk-tysk regeringsmøde.

Avisbude i strejke fra i dag
[Netavisen - link 14.06.02] Berlingske Tidende. Avisbudenes kamp for at bevare en gammel overenskomst ramte her til morgen op til halvdelen af hovedstadsavisernes abonnenter.

Bush nedprioriterer Thule i raketforsvar
[Netavisen - link 13.06.02] Information. USA foretrækker en kombination af x-band-radarer på skibe og rumbaseret overvågningssystem til at opdage fjendtlige missiler fremfor modernisering af bl.a. Thulebasen.

Støtte til ulande beskæres igen
[Netavisen - link 13.06.02] Politiken. Også til næste år vil regeringen spare på ulandsbistanden. Besparelsen på 1,5 mia. kr., som i år går til at nedbringe ventelister på sygehusene, fastholdes til næste år.

Verdensbanken i Oslo 24.-26. juni
Hemmeligt politibrev lukker osloskolerne
[Netavisen - link 12.06.02] Dagsavisen. No. Oslo politidistrikt har fået Skoleetaten og Oslo kommune til stoppe al udlejning af skolelokaler under Verdensbankens møde 24.-26.juni. Politiet mener skolerne kan blive 'base for voldelige demonstranter'.
Der mobiliseres også i Danmark og Sverige til protesterne mod Verdensbanken. Attac-Danmark har nu tilsluttet sig Oslo 2002. Også Ung Vänster i Sverige, og Globale Rødder i Danmark mobiliserer stort til Oslo.
En større analyse af Verdensbankens politik som medvirkende til øget global fattigdom og økonomisk krise kan læses her på engelsk (28 sider pdf)
De politiske rødder til økonomisk krise og fattigdom
Samme: Den fuldstændige rapport (197 s., pdf, eng)
Se også
Oslo2000: Ugyldigt kontraktbrud

Nyt parti vil i Folketinget
[Netavisen - link 12.06.02] Berlingske Tidende. Minoritetspartiet vil i Folketinget. Partiet afleverer fredag eftermiddag 21.100 forhåndsgodkendte vælgererklæringer i Indenrigsministeriet.

Norske F-16 til Afghanistan
[Netavisen - link 12.06.02] Aftenposten No.
Norske F16-fly og deres piloter skal nu gøre aktiv bombetjeneste under amerikansk kommando i Afghanistan.

Saglige argumenter savnes
[Netavisen - link 12.06.02] SiD. Arbejdsløsheden blandt unge er faldet markant. Men det er usikkert hvor stor en rolle halve dagpenge spiller, og der er intet belæg for at udvide ordningen, påviser ny rapport fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

Ny nedtur på praktikpladsområdet
[Netavisen - link 12.06.02] SiD. Antallet af unge uden praktikplads er støt stigende, men for første gang længe er der et svagt fald i antallet af unge i skolepraktik.

Nedskæring rammer børnefamilier
[Netavisen - link 11.06.02] SiD. Halve dagpenge til unge mellem 25 og 29 er en af konsekvenserne, hvis regeringens planer om at udvide ungeindsatsen bliver gennemført. Det rammer knap 20.000 danskere – især ufaglærte og familier med børn.

Ansatte i knibe efter konkursbølge
[Netavisen - link 11.06.02] Politiken. Den uomtgalte og skjulte konkursbølge raser: Stadig flere ansatte får ikke udbetalt løn. Derfor må medarbejderne gå til Lønmodtagernes Garantifond, og det gør de nu i et omfang, der i den grad er kommet bag på fonden.

Farum-borgergruppe angriber minister
[Netavisen - link 11.06.02] Berlingske Tidende Indenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (V) beskyldes nu for at dække over myndighedernes svigtende tilsyn med de skandaløse forhold i Farum Kommune, hvor borgmester Peter Brixtofte (V) i årevis regerede med enevældig hånd

Ny terrorlov giver massiv overvågning
[Netavisen - link 10.06.02] Berlingske Tidende. Terrorpakken betyder omfattende overvågning af stort set alle danskere. IT-branchen er forundret over, at terrorpakken er vedtaget uden debat om de vidtgående indgreb, den betyder i danskernes retstilstand.

Regeringen vil stoppe "negativ" omtale
[Netavisen - link 10.06.02] Berlingske Tidende.Den udenlandske presse i Danmark er grundigt træt af at blive beskyldt for at skrive negativt om Danmark og dansk indvandrerpolitik. Den danske regering vil ikke kaldes for en spade.

Københavnske avisbude strejker fra fredag
[Netavisen - link 10.06.02] Berlingske Tidende. Forhandlingerne for at forhindre en omfattende strejke blandt de storkøbenhavnske avisbude brød i nat sammen i Forligsinstitutionen

Mere privatisering af sygehusvæsenet
[Netavisen - link 10.06.02] Jydske Vestkysten. Sønderjyllands Venstre-amtsborgmester lægger op til at formidle et eller flere af de fire sønderjyske sygehuse til profitmagere. Den svenske koncern Capio, som er ved at købe Hørsholm sygehus, har udkig efter sygehuset i Tynne. Brixtofte lever.

"Terrormistænkte" anholdt efter særlov
[Netavisen - link 10.06.02] Aftonbladet. Sv. To statsløse palæstinensere er blevet tilbageholdt i Sverige i henhold til en 30 år gammel antidemokratisk særlov, som har været i yderst sjælden anvendelse. Nu tages den op af retsarsenalet i den såkaldte antiterrorkrig.
Se også
Vil udvise dem - men hvorhen Aftonbladet. Sv
Hård kritik af terrorlov Dagens Nyheter Sv.

Norge i Vestsahara
[Netavisen - link 10.06.02] Klassekampen. No. OliesNorge: Norsk firma deltager i resurseudnyttelsen i det af Marokko besatte Vestsahara. Den seismiske virksomhed TGS-Nopec har for nylig indgået en kontrakt med besættelsesmagten Marokko om kortlægning af olieressourcerne i Vest-Sahara.

Hjemmearbejde øger produktiviteten
[Netavisen - link 08.06.02] DR-Online. 417.000 af alle lønmodtagere - 17 procent - arbejder helt eller delvist med pc fra deres hjem, og det er en rigtig god idé, skriver De 3 Stiftstidender og JydskeVestkysten.

______________________________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik 2002 (pdf)

Tilbage til Nyheder