Netavisens nyhedslinks uge 21
Danmark og Norden
Se også
Verden rundt

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Alle links åbner i selvstændigt vindue

Storangreb på de arbejdsløse
Strammere greb om ledige
[Netavisen - link 25.05.02] SiD Der er bred enighed i Folketinget om, at der skal flere i sving på arbejdsmarkedet. Regeringen offentliggjorde fredag en række forslag, der skal opfylde målet. Socialdemokratiet er med på en del af vejen.
Dagpenge til unge i fare
[Netavisen - link 25.05.02] Politiken. Flere fagforbund advarer regeringen mod at røre ved de dagpenge, som lærlinge og nyuddannede har ret til, når de har gennemført en uddannelse på mindst 18 måneder
Regeringen foreslår sænkning af overførselsindkomster
[Netavisen - link 25.05.02] Politiken. Regeringen åbner for, at der kan skæres i ydelserne til de arbejdsløse, så de tvinges til at skaffe sig arbejde, hvis de vil have penge at leve for. Statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) afviser dog, at VK-regeringen har planer om en "generel sænkning af satserne i det danske overførselssystem.
Dokumentation
Se regeringsoplægget 'Flere i arbejde' her

Elever klager over censur fra ministerium
[Netavisen - link 25.05.02] SiD. Erhvervsskolernes elevorganisation anklager undervisningsministeriet for censur og dårlig moral ved bevidst at udelade historier i ministeriets daglige presseklip "Dagens Nyheder" om erhvervsskoleelevernes blokade i torsdags. Ministeriet afviser.

Flere ledige tvinges i gang
[Netavisen - link 24.05. 02] Berlingske Tidende. Med skærpet kontrol og sanktioner vil regeringen sikre, at ledige hurtigt kommer i arbejde. Ellers kan det offentliges »generøse forsørgelse« hurtigt blive en sovepude for ledige, mener regeringen.
Se også
Regeringen beskyldes for løftebrud
[Netavisen - link 24.05.02] Politiken. Regeringen er parat til at sænke nogle af de ydelser til arbejdsløse, der er højere end den grundlæggende understøttelse. Det får Socialdemokratiet til at beskylde regeringen for løftebrud

Meget racisme efter terror
[Netavisen - link 24.05.02] Politiken. Danmark er et af de EU-lande, som oplevede den største stigning i racistisk motivererede overgreb efter 11. september. Det viser en rapport over overgreb på muslimske grupper efter terrorangrebene i USA, som EU's Center for Racediskrimination og Fremmehad, EUCM, torsdag offentliggjorde i Bruxelles.

Farums aktivering bliver undersøgt
[Netavisen - link 24.05.02] SiD. SiD's afsløringer af fusk med løntilskud til private firmaers aktivering af ledige i Farum bliver nu undersøgt. Beskæftigelsesministeren har bedt Farum Kommune om en redegørelse for kommunens praksis.
Se også
Løkke sad med til nattemøde
[Netavisen - link 24.05.02] Berlingske Tidende.Indenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (V) deltog i nattemøde den 6. februar, hvor Venstres position skulle sikres i Farum, viser ny bog. Vel vidende, at der var begået kriminalitet i stor stil ...

Danske aktivister frikendt
[Netavisen - link 23.05.02] Berlingske Tidende. Hovrätten - den svenske landsret - frikendte torsdag tre danske aktivister, der var tiltalt for blandt andet planlægning af grov vold op til EU-topmødet i Göteborg sidste sommer - og som gav anledning til dea helt store 'terrorist-overskrifter'. Der var intet at dømme dem for ...

Elevblokader af handelsskoler
[Netavisen - link 23.05.02] SiD. Erhvervsskolernes Elevorganisation blokerer på landets tekniske skoler i protest mod regeringens milliard-nedskæring på uddannelserne.Torsdag den 23. maj gennemfører de tekniske skoler landet blokader i protest mod regeringens planlagte nedskæringer. Regeringen vil spare en milliard kroner på de tekniske skoler og AMU centre over de næste fire år.
Se pressemeddelelsen fra EEO:
Nu må vanviddet stoppes
Erhvervsskolernes Elevorganisation (EEOs) hjemmeside

Arbejdsløse sættes under pres
[Netavisen - link 23.05.02] Politiken Regeringen planlægger at sænke udgifterne til understøttelse - og bl.a. nedsætte satser til revalidering og andre muligheder for arbejdsløse og syge. 'Den eneste mulighed for at få flere penge for arbejdsløse skal være at få sig et job', er filosofien. Til gengæld vil regeringen fortsat reducere antallet af jobs i den offentlige sektor.
Se også
Et alt i et-hus til arbejdsløse Politiken

De gratis netglæder snart forbi
[Netavisen - link 23.05.02]Berlingske Tidende. Nu lanceres Danmarks største betalingsløsning til Internettet: Valus. Over 50 medier og netportaler står bag en storstilet indsats for at få danskerne til at betale for at bruge deres netsider. Politiken overvejer fuld betaling for hele sin netavis.

Justitsminister på svedetur
[Netavisen - link 23.05.02] DN. Sverige. Den svenske riksdag har efter tænders gnidsel godkendt en vigtig del af EU's såkaldte antiterrorlovgivning. Formelt handler det mest om udlevering af kriminelle til EU-lande, uden dobbelt strafbarhed. Medlemskab i "kriminelle organisationer" f.eks.
Se også
- Ned med statsterrorismen! Yelah. Sv.
I Sverige var der i tirsdags demonstrationer i Stockholm og Malmø mod "antiterror"-lovene og for de demokratiske rettigheder. Palæstinensere og kurdere - to folk uden land - fyldte ikke overraskende en god del af demoerne.
100 demonstrerer i Malmø

Alvorlig officiel svensk kritik af Danmark
[Netavisen - link 23.05.02] Sydsvenskan. Sv. Den svenske integrationsminister Mona Sahlin har rettet det skarpe skyts mod den nye fremmedfjendske regering på vor side af Sundet, og hun kritiserer også de danske socialdemokraters lumre leflen i samme retning. De nye danske "racelove" vil få hundreder af dansk-udenlandske par til at flytte over til Skåne.

HK klar til at stævne regeringen
[Netavisen - link 23.05.02] Infopaq. Afskaffelsen af kønsopdelt lønstatistik er en hån mod kvinde-/ligestillingskampen. Det tvinger fagbevægelsen til at gøre noget, og den topstyrede reaktion er naturligvis at påberåbe sig EU's ligestillingsdirektiver.

Udlændinge smides i fængsel uden dom eller sigtelse
[Netavisen - link 23.05.02] Århus Stiftstidende. Fremmede i Danmark er retsløse, hvis ikke papirerne er i orden.

Fortsat modersmålsundervisning til tosprogede i Århus
[Netavisen - link 23.05.02] Århus Stiftstidende. Århus trodser foreløbig regeringens afskaffelse af retskravet på modersmålsundervisningen. De konkrete positive erfaringer gør udslaget. (Men lad så kurdiske børn lære kurdisk og ikke tyrkisk! red.)

Åbent brev fra Danmarks Lærerforening til Anders Fogh Rasmussen
[Netavisen - link 22.05.02] Danmarks Lærerforening. "Det er umuligt at indfri jeres valgløfter på skoleområdet, hvis kommunerne gør folkeskolen til omdrejningspunkt for kommunale besparelser - og det på et tidspunkt, hvor elevtallet stiger. Vi vil derfor nu appellere til dig som statsminister om at sikre, at skatte- og udgiftsstoppet ikke finansieres gennem en kvalitetssænkning i folkeskolen."
Se også
Minister støtter opgør med klasseundervisning
[Netavisen - link 22.05.02] Politiken.Kommunerne ønsker et opgør med det gamle princip om én lærer, til én klasse, i ét klasselokale. Lærerne kan godt undervise større grupper af børn, der sammensættes på tværs af klasser og årgange, ligesom ældre elever og forældrene også kan tage ansvaret for noget af undervisningen, mener kommunerne.

Buschauffører vil lade passagerer køre gratis
[Netavisen - link 22.05.02] SiD.Ved køreplansskiftet på søndag den 26. maj bliver det sandsynligvis gratis at køre i bus. Chaufførerne i hovedstadsområdet er godt trætte af, at de efter fyraften selv skal passe på billetteringspengene og dermed være lette røveriofre.

Deltidslov vedtages under alle omstændigheder
[Netavisen - link 22.05.02] SiD.Uanset om arbejdsmarkedets parter laver frivillige aftaler om retten til deltid, vedtages beskæftigelsesministerens lovforslag om deltid den 31. maj. Det er ikke godt nok, siger fagbevægelse og politikere.
Se også
LO parat til aftale om deltid LO

Flere danskere har ekstra job
[Netavisen - link 22.05.02] Ugebrevet A4. Dobbelt så mange danske lønmodtagere har mere end et job i forhold til i midten af 90’erne. Det viser en undersøgelse, som Forskningscenter for Arbejdsmarked-og Organisationsstudier på Københavns Universitet (FAOS) har lavet for Ugebrevet A4.

Myndigheder skal tage ansvar for Farum-skandalen
[Netavisen - link 22.05.02] Berlingske Tidende. I årevis forsøgte borgere og politiske grupper i Farum at råbe myndighederne op og få dem til at gribe ind over for det, der har udviklet sig til "Farum-skandalen". Men hverken Tilsynsrådet for Frederiksborg Amt eller Indenrigsministeriet greb ind, og derfor vil en gruppe Farum-borgere nu have placeret et ansvar for skandalen hos tilsynsmyndighederne.
Se også
Jeg blev misbrugt af Farum Kommune
[Netavisen - link 22.05.02] Ekstra Bladet.- Det virker dybt mistænkeligt, siger TV2's sportschef Morten Stig Christensen om falskt Farum-bilag.

Vestre Fængsel skal huse anholdte EU-demonstranter
[Netavisen - link 22.05.02] Politiken. 150 fanger i Vestre Fængsel skal flyttes for at gøre plads til eventuelle uromagere under det danske EU-formandskab til efteråret

'Hård medfart til blød udlicitering
[Netavisen - link 21.05.02] Politiken. Regeringens ambitioner om omfattende udlicitation af kommunal rengøring, madproduktion, madudbringning og lignende opgaver har lidt et alvorligt nederlag. Den statslige indkøbsgigant Statens & Kommunernes Indkøbservice (SKI) har måttet skrinlægge storstilede planer om at gå ind i de bløde velfærdsområder

"Den dårligste kulturminister vi har haft"
[Netavisen - link 21.05.02] Berlingske Tidende. Kort om kultur- ministeren: Lyninterview med forfatteren Jan Sonnergaard

Borgfred om EU
[Netavisen - link 21.05.02] Berlingske Tidende. Socialdemokratiet og regeringen har givet håndslag på, at dansk formandskab skal blive en succes.

Elever skal ud af folkeskolen efter 9. klasse
[Netavisen - link 21.05.02] Infopaq. Folkeskolens 10. klasse står sørme også for skud i regeringens spareplaner.

Vil have ungdomsfængsler igen
[Netavisen - link 21.05.02] Fyenhs Stiftstidende. Reaktionen tromler også derudad på den retspolitiske front. Her ses et udspil om at genindføre ungdomsfængsler som løsning på en situation med manglende personale til varetagelse af unge kriminelle. Hjulet vil derved skrues 25-30 år tilbage.

Ny skueproces i Göteborg
[Netavisen - link 20.05.02] Indymedia. Sverige. E n synikalistisk fagforeningsaktivist fra Lund er tiltalt for bl.a. "forberedelse af grov mishandel" i forbindelse med anti-EU-demonstrationerne i Göteborg i fjor. Den formentlig fuldstændigt fabrikerede anklage kan give to et halvt års fængsel.

Demokratisk aktion
[Netavisen - link 20.05.02] Indymedia. Sverige .Det svenske Demokratinätet arrangerer debat og demonstration imod de nye såkaldte antiterrorlove. Over hele Sverige manifesteres modstand mod fasciseringen.

Mere naziuro i Sverige
[Netavisen - link 20.05.02] Yelah. Sv. En bande nazister har hærget byen Motala med bl.a. hærværk mod en journalists privatbolig. En spontan antinazistisk demonstration samledes dagen efter.

Hjort vil indgå forlig om deltid . . .
[Netavisen - link 18.05.02] SiD. Hvis LO selv indarbejder retten til deltid i alle overenskomsterne næste år, så slipper de for et lovkrav, lyder det fra beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V).
... LO er parat og glad

______________________________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik 2002 (pdf)

Tilbage til Nyheder