Netavisens nyhedslinks uge 20
Danmark og Norden
Se også
Verden rundt

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Alle links åbner i selvstændigt vindue

Hjort vil indgå forlig om deltid . . .
[Netavisen - link 18.05.02] SiD. Hvis LO selv indarbejder retten til deltid i alle overenskomsterne næste år, så slipper de for et lovkrav, lyder det fra beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V).
... SiDs formand er parat og glad

Danmark dumper i velfærd
[Netavisen - link 17.05.02] Politiken. Først var der Schlüter - så fulgte Nyrup i sporet: 20 års angreb på den danske 'velfærdsmodel' er lykkedes. Efter to årtier med nedskæringer er Danmark røget ned i rækkerne og har udviklet sig til et samfund, der i stadig højere grad ligner USA og Storbritannien. Sådan lyder konklusionen i Magtudredningens analyse af den danske velfærdsstat, som udkommer i næste uge. Bag analysen står den verdenskendte svenske velfærdsforsker, professor Walter Korpi.

Jensby: Danmark og Grønland skal med i missilskjold
[Netavisen - link 17.05.02] Berlingske Tidende. Danmark må have forståelse for USAs ønske om at opbygge et skjold mod kemiske og atomare missiler. Og Danmark må stille faciliteterne på Thule-basen i Grønland til rådighed. Det siger forsvarsminister Svend Aage Jensby (V).

Bertel Haarder: Ingen folkeafstemning inden den ny traktat
[Netavisen - link 17.05.02] EU-Observer. Der kommer ingen folkeafstemninger om de danske undtagelser de første fire år, siger den danske europaminister, Bertil Haarder (V). Den 2. juni er det 10 år siden Danmark stemte Nej til Maastricht-traktaten.

Regeringen puster nyt liv i klassekampen
[Netavisen - link 16.05.02] Berlingske Tidende. De ideologiske fronter er trukket skarpt op, forud for en ny arbejdsmarkedsreform. Et åbent samråd om regeringens deltidsdirektiv danner rammen om den opblussede klassekamp.

"Vækstplan" fremlagt
[Netavisen - link 16.05.02] Infopaq. De danske arbejdere skal arbejde mere og længere. Økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen har fremlagt sin "vækstplan" med 30 forslag til, hvordan kapitalen kan kildes mere under nosserne og arbejderklassen øge sin nedslidning. Der skal også importeres højtuddannet arbejdskraft fra ulande, den såkaldte green card-ordning.
Vækst med vilje Se hele regeringens plan her

Murdoch har kig på TV 2
[Netavisen - link 16.05.02] Information. Mediemogulen Rupert Murdoch står klar som en af de mulige køber af TV 2, hvis regeringen privatiserer stationen. Murdochs tv-selskaber kan allerede ses af halvdelen af verdens befolkning. Koncernen har endnu ikke satser på det nordiske marked, men Murdoch-imperiet ønsker at ekspandere i flere europæiske lande i de kommende år.

Jyderne betaler for udviklingen
[Netavisen - link 16.05.02] Jydske Vestkysten. Den økonomiske vækst i Danmark foregår øst for Storebælt, selvom basisfaktorerne er gode i vest. Skævvridningen af den nationale udvikling er endnu engang bekræftet.

Island siger nej til Unionen
[Netavisen - link 16.05.02] Klassekampen. No. En undersøgelse af islændingenes forhold til EU viser, at det er temmelig negativt. Tidligere rygter om EU-positive vinde i landet skulle hermed være manet i jorden.

Kriminalisering af progressive
[Netavisen - link 16.05.02] Klassekampen. No. Hundreder af advokater fra hele EU har skrevet under på et opråb imod de nye såkaldte antiterrorlove, fordi de undergraver de borgerlige rettigheder.

Terrorhysteri
[Netavisen - link 16.05.02] Osloposten. No. Fem norske ministerier har trænet i, hvordan de skal tackle terrorangreb med bakteriologiske og kemiske våben.

Regionskommune til valg
[Netavisen - link 16.05.02] Bornholms Tidende. Den nye politiske enhed Bornholms Regionskommune går til det første samlede ø-valg den 29. maj. I den forbindelse beskylder nogle af de ledende kandidater konstruktionen for at være varm luft, da der ikke følger flere økonomiske midler til den forfordelte ø.
Fra Bornholms Tidendes valgdebat

Protestaktion lammer landet
[Netavisen - link 15.05.02] Politiken. Arbejdspladser landet over vil ligge øde torsdag, når Folketinget tager hul på anden behandling af regeringens deltidslov, der på forhånd er sikret med stemmer fra Dansk Folkeparti.

Nordiske statsministre slutter op om omstridt udviklingsplan for Afrika
[Netavisen - link 15.05.02] RORG-samarbejdet. Norsk. I Molde-erklæringen gav de nordiske statsministren i weekenden fuld støtte til målsætningerne i den omstridte handlingsplan for Afrika, NEPAD, en plan lederen for Det sydafrikanske kirkeråd, Molefe Tsele, kaller "et partnerskab med afrikanske ledere uden afrikanske folk".

SAS Airline splittes op efter rekordunderskud
[Netavisen - link 15.05.02] DR Online. SAS opdeler det tabsgivende SAS Airline i fire selvstændige enheder. Det sker for at vende den negative udvikling i flyselskabet. I årets tre første måneder har SAS tabt omkring 12.5 millioner kroner om dagen. Koncernen kom ud af årets første kvartal med et underskud før skat på 1,157 mia. kr. mod et overskud på 32 mio. kr. i den samme periode året før.

Udsigt til avisstrejke i Storkøbenhavn
[Netavisen - link 15.05.02] SiD
. Et totalt sammenbrud i overenskomstforhandlingerne mellem SiD Lager og Handel og Dagbladenes Arbejdsgivere får avisbude til at nedlægge arbejdet om 12 dage.

Bekymring for politisk valgt bestyrelse i DR
[Netavisen - link 15.05.02] Politiken. »Danmarks Radios ideologiske ensidighed ser ud til at kunne brydes, idet den kommende bestyrelse fremover skal have det overordnede programansvar. Det er meget glædeligt«, siger DF's mediepolitiske ordfører, Poul Nødgaard.

Myten om Model Farum
Aktiveringsfusk skal undersøges
[Netavisen - link 15.05.02] SiD. SiD går nu til Indenrigsministeriet for at få undersøgt ulovlighederne i Farum Kommunes aktiveringspraksis til bunds. Det sker på baggrund af, at Farum Kommune i strid med dansk lovgivning har givet private virksomheder 100 procent i løntilskud til ledige i virksomhedsrevalidering
Se også
Fogh forsvarer Farummodellen
SiD. På trods af bl.a. SiD's afsløringer af rod og snyd i Farum med beskæftigelse af bistandsklienter fremhæver statsministeren stadig Farums beskæftigelsespolitik.
Samt
Myten om Farums job-succes
SiD. Politikere i og udenfor regeringen fremhæver fortsat Farum som kommunen, der er ekspert i at skaffe bistandsmodtagere i arbejde. Men også den myte er ved at punktere.
Samt
Snydt i Farums jobjungle
SiD. Et år som gratis arbejdskraft hos private firmaer er helt normale vilkår for bistandsklienter i Farums sociale system. Og så kan der opstå kludder i både løn og kontrakter, viser en frisk sag fra SiD.

De næste fire års mediepolitik: Regeringens medieudspil
[Netavisen - link 15.05.02] Altinget. Aftalen mellem forligspartier om privatisering af TV2 og meget andet godt for den private profit.

Indsam overdrev tal
[Netavisen - link 14.05.02] Altinget.Indvandrerorganisation Indsam har tilsyneladende givet forkerte oplysninger om tvangsægteskaber. Misinformation, der kan have fået Folketinget og regeringen til at træffe beslutninger på forkerte forudsætninger

Fjernsyn for de borgerlige
[Netavisen - link 14.05.02] Berlingske Tidende. Den borgerlige regering har stillet ind på de danske stationer. TV 2 sættes til salg, reklamerne sættes ind, DR skal lægge ud, P3 får kam til sit tilbagestrøgne hår, og det er altsammen på tide, ifølge TvDanmark.

Ny borgmester i Farum - igen
[Netavisen - link 14.05.02] Politiken. Valget af Lars Carpens som ny borgmester kommer efter dagens farcelignende kamp om borgmesterposten, hvor hele tre kandidater nåede at have borgmesterkæden inden for rækkevide.
Se også
Ekspert: Farum skjuler oplysninger ulovligt
[Netavisen - link 14.05.02] Politiken. Ulovlighederne fortsætter tilsyneladende i Farum Kommune. På kopier af repræsentationsbilag er navne udstreget eller kopieret bort, hvilket efter forvaltningseksperten Oluf Jørgensens mening strider mod loven om offentlighed i forvaltningen

’Israel skal fjernes’
[Netavisen - link 14.05.02] Information. Den israelske ’størrelse’ skal opløses fredeligt eller ved kamp, mener Hizb-ut-Tahrir, internationalt parti med dansk gren, der har holdt pressemøde om emnet.

Farum får igen ny borgmester fra vindrikkerklubben
[Netavisen - links 13.05.02]
Brixtoftes tvetydige farvel til Farum Berlingske Tidende
Den lokale (eks)partiformand angriber partiet Venstre Politiken

Aktionsdag med strejker mod deltidsloven
[Netavisen - link 13.05.02] Fyens Stiftstidende. Der lægges op til arbejdskampsaktiviteter - herunder strejker - når folketinget torsdag skal behandle den nye forhadte deltidslov, der umyndiggør lønmodtagerne.

NATO vil have prof-styrker
[Netavisen - link 13.05.02] Berlingske Tidende. NATO's generalsekretær agiterer for, at de sidste lande i imperialistalliancen - deriblandt Danmark - opgiver deres værnepligt til fordel for en professionel hær.

Soldater med fri plyndringsret
[Netavisen - link 13.05.02] Aftonbladet. Sv. Et svensk finansieret fredscenter i Palæstina blev plyndret, raseret og ribbet, da den israelske hær kom forbi. Selv madrationerne til fattige palæstinensiske familier blev hugget.

Politidokumenter skal udleveres
[Netavisen - link 13.05.02] Helsingekuriren. Sv. En domstol har givet påbud om, at det skånske politi skal udlevere ucensurerede dokumenter, der klarlægger, om dansk politi ulovligt deltog i nedkæmpelsen af en fredelig demonstration mod EU i Malmø for et år siden for at lære taktik og voldsudøvelse.

"Terrorjagt nedtramper demokratiet"
[Netavisen - link 13.05.02] Proletären. Sv. Jan Myrdal kommenterer "antiterror"-lovgivningens fascistiske og inkvisitoriske aspekter og stiller sig gerne til rådighed for et fængselsophold for at forsvare ytringsfriheden. Interview med Jan Myrdal i Proletären.
Jan Myrdals kommentar om den nye inkvisition.

Vil have Bondevik som diplomat
[Netavisen - link 13.05.02] Klassekampen. No. En række norske humanitære organisationer vil have statsminister Bondevik ned og mægle i Colombia. Mæglingsmissionen skal først og fremmest hindre de planlagte massakrer mod civilbefolkningen fra de fascistiske, pro-amerikanske AUC-troppers side.

Schengen-politikorps skal dække Norge
[Netavisen - link 13.05.02] Klassekampen. No. Et forslag fra EU-Kommissionen lægger op til et fælleseuropæisk grænsepoliti til beskyttelse af Schengen-områdets grænse. Det betyder, at Norge underlægges denne EU-suverænitet.

Norge svinger sablen
[Netavisen - link 13.05.02] Klassekampen. No. Den norske regering lægger op til at spendere hundreder af millioner ekstra på krigsførelse for at kunne efterleve sine forpligtelser i USA's og EU's "antiterrorkrig" i Centralasien. Store dele af krigseventyret er hemmeligholdt.

Fogh anklages for løftebrud
[Netavisen - link 12.05.02] Politiken. To af Danmarks førende statsretseksperter anklager Anders Fogh Rasmussen (V) for at løbe fra et af sine vigtigste valgløfter og forære EU-modstandere en gratis fordel.

577 mio. til politi under EU-formandskab
[Netavisen - link 12.05.02] Berlingske Tidende. Vanvid: Politiet skal bruge 577 mio. kr. til ekstra opgaver under det danske EU-formandskab i efteråret. Det viser den ansøgning, som finansminister Thor Pedersen (V) i morgen sender til Folketingets finansudvalg på regeringens vegne.

______________________________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik 2002 (pdf)

Tilbage til Nyheder