Netavisens nyhedslinks uge 19
Danmark og Norden
Se også
Verden rundt

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Alle links åbner i selvstændigt vindue

Fogh anklages for løftebrud
[Netavisen - link 12.05.02] Politiken. To af Danmarks førende statsretseksperter anklager Anders Fogh Rasmussen (V) for at løbe fra et af sine vigtigste valgløfter og forære EU-modstandere en gratis fordel.

577 mio. til politi under EU-formandskab
[Netavisen - link 12.05.02] Berlingske Tidende. Vanvid: Politiet skal bruge 577 mio. kr. til ekstra opgaver under det danske EU-formandskab i efteråret. Det viser den ansøgning, som finansminister Thor Pedersen (V) i morgen sender til Folketingets finansudvalg på regeringens vegne.

Norge: De rige vil ha' EU
[Netavisen - link 09.05.02] Klassekampen. No. En meningsmåling, som bekræfter et fortsat norsk flertal mod EU-medlemskab, viser også en klar klasseprofil i holdningerne.

Vil straffe sygdom
[Netavisen - link 09.05.02] Osloposten. No.Strammere regler og hårdere sanktioner. Det er den kur mod det voksende sygefravær i bl.a. social- og sundhedssektoren, som et norsk parlamentarisk udvalg presser på med for at få vedtaget. Lempelse af nedslidningen er en by i Rusland.

Svensk rektor forbyder boykot Israel-kampagne
[Netavisen - link 09.05.02] Kristiansstadbladet. Sv. En elev blev ikke alene nægtet uddeling af flyveblade for boykot af Israel, rektor sammenlignede over for skolens elever den fæle propaganda med Sverigedemokraternas brune agitation. Sol og vind skal deles lige mellem offer og bøddel, mener den censurerende svenske skoleleder.

Antidemokratiske Sverigedemokrater hverver godt i skånsk ungdom
[Netavisen - link 09.05.02] Kristiansstadbladet. Sv. I det nyligt overståede, fuldt anlagte valg for svenske gymnasieelever fik det halvfascistiske Sverigedemokraterna på landsplan 3,8 pct. I den halvdanske landsdel Skåne scorede det rabiat svensknationalistiske parti, som har modtaget hundredtusinder af kr. i støtte fra Le Pens parti i Frankrig, imidlertid op til 10-12 pct.
Trelleborg - - - Christianstad

Nye illegale arbejdere afsløret
[Netavisen - link 09.05.02] Kristiansstadbladet. Sv. Det var fagforeningens civile årvågenhed, der afslørede en ny gruppe illegale østeuropæiske arbejdere i Hornsyld. Nu er de tre tjekker udvist. "Når flere og flere arbejdsgivere anvender billig udenlandsk arbejdskraft, undergraves overenskomstmæssige aftaler," hedder det lakonisk fra den ansvarlige SiD-funktionær.
Se også her SiD

John Wayne i Vietnam
[Netavisen - link 09.05.02] Århus Stiftstidende. "Så pompøs og bombastisk i sin svulmende heltedyrkelse, at den vader i klicheer og kun er et par millimeter fra at være ren kitsch." Selv det agtværdige borgerlige Århus Stiftstidendes anmelder har fået nok af de amerikanske propagandafilm i denne anmeldelse af "We were soldiers", der hylder den amerikanske indsats imod Vietnams uafhængighed, som kostede fire millioner livet.

Fyn: Politi lusker i narko-sag
[Netavisen - link 09.05.02]Fyens Stiftstidende.Politiet i Odense er blevet afsløret i at bruge lyssky metoder i jagten på narkokriminelle. Retssikkerheden for de anklagede undergraves, og sagen mod de usympatiske typer kan danne præcedens for, at forsvarerne ikke behøver at kende anklagerens materiale.

Pjece skal modvirke kulturkløft
[Netavisen - link 09.05.02]HillerødPosten. Med en simpel investering - en pjece i seks sproglige varianter - prøver Frederiksborgs amts sundhedsvæsen at forklare flygtninge og indvandrere det danske sundhedsvæsens rettigheder, pligter, procedurer og omgangskultur, så der undgås problemer og misforståelser.

Ny udlændingelovgivning: Dansk Folkeparti fejrer triumfer
[Netavisen - link 08.05.02] Berlingske Tidende. Tilbageskridt over hele linjen: Afskaffelse af de fakto-flygtningebegrebet; indskrænkninger af retten til politisk asyl (f.eks. af militærnægtere); retskrav på bolig bortfalder; syv års ventetid på permanent opholdstilladelse; nedsatte sociale ydelser i en årrække; krav om edsaflæggelse og skrappe danskprøver - osv. osv.: klapjagten på udlændinge - især fattigfolk - er sat ind. Den sorte præst Jesper Langballe har fået sat sine skæve fingeraftryk over det hele.
Se også
Oppositionen fordømmer aftalen med Dansk Folkeparti
[Netavisen - link 08.05.02] Berlingske Tidende. Dansk Folkeparti svinger taktstokken i udlændingepolitikken, mener oppositionen, der kritiserer regeringen for at have satset entydigt på et forlig til højre.

Tekniske skoler i oprør mod besparelser
[Netavisen - link 08.05.02] SiD. Elevorganisation spår flere protester landet over, efter at 3.500 elever på Aalborg Tekniske Skole i formiddag protesterede mod regeringens finanslov. Også lærerne er voldsomt utilfredse med besparelser på erhvervsuddannelserne.

Fagbevægelsen raser mod Dansk Folkeparti
[Netavisen - link 08.05.02] SiD. Vreden mod Dansk Folkeparti er stor, efter partiet har lovet at stemme for deltidsloven. Der er varslet aktivitetsdag 16. maj, hvor lovforslaget er til 2. behandling.
[Netavisen: Hvordan kunne man overhovedet i første omgang tro på DFs 'modstand' mod deltidsloven?]
Se også

Deltidslov endnu ikke på plads
[Netavisen - link 08.05.02] SiD. I dag afgiver arbejdsmarkedsudvalget betænkning om det omstridte deltidsforslag, men Socialdemokratiet kræver forslaget til behandling igen. Det kan udskyde en vedtagelse til efter sommerferien.

Lars Løkke stadfæster suspension af Brixtofte
[Netavisen - link 07.05.02] Infopaq. Peter Brixtofte må aflevere borgmesterkæden i Farum.
Se også
Politianmeldelser mod Brixtofte
[Netavisen - link 07.05.02] Berlingske Tidende

Nyt jagerfly sprænger budgettet med halv milliard
[Netavisen - link 07.05.02] Politiken. Danmark skal betale over en halv mia. kr. mere end beregnet for at være med til at udvikle det nye jagerfly, Joint Strike Fighter, (JSF). Prisen bliver 892,5 mio. kr. indtil 2012, mens prisen ved forsvarsforliget i 1999 blev sat til 350 mio. kr.
[Netavisen: Denne stigning var ikke ukendt, da købet blev besluttet].

Skjult kunstnerstøtte kan misbruges - og giver bøvl
[Netavisen - link 07.05.02] Erhvervsbladet.
Både revisorer og skattefolk ser store problemer i lovforslaget om, at kunst skal være fradragsberettiget på lige fod med f.eks. maskiner og computere. Holdningen er, at hvis politikerne vil støtte kunstnere, må de gøre det direkte.

Dansk krigsforbryder fik hjælp af nazi-netværk
[Netavisen - link 06.05.02] Ekstra Bladet. Søren Kam - den danske krigsforbryder, der skjuler sig i Tyskland - fik hjælp fra Heinrich Himmlers datter til at undgå mord-anklage. Han er måske den sidste, naziernes hemmelige netværk Stille Hilfe har kunnet holde hånden over.

Artenedtur bliver dyr for teatre
[Netavisen - link 06.05.02] Politiken. Arte skylder teatrene et stort millionbeløb - ifølge Politikens kilder 12,7 mio. kr. - for billetter, som abonnenterne for længst har bestilt og betalt. Hvis hverken Arte selv, Kulturministeriet eller paraplyorganisationen Det Storkøbenhavnske Teaterfællesskab (DST) vil og kan betale Artes gæld, står de i forvejen økonomisk hårdt belastede teatre i hovedstaden over for endog meget store problemer.

Største indkomstforskelle i Sverige siden 1970'erne
[Netavisen - link 06.05.02] Indymedia. Sv. Ulighederne i indkomst og dermed social status er konstant polariseret, siden det svenske statistiske entralbureau begyndte at registrere sagen for 27 år siden.

Nazisme i Karlskrona
[Netavisen - link 06.05.02] Sydsvenskan. Sv.Baggrundsartikel fra det borgerlige dagblad Sydsvenskan om nazipartiet NSF's opstilling til kommunevalget i Karlskrona og det politiske livs reaktion herpå.

Politiløgne om demonstration
[Netavisen - link 06.05.02] Yelah. Sv. Såkaldte medborgervidner dementerer politiets beretning om voldelige optøjer efter opløsningen af en Reclaim The Street-demo i Stockholm.

"Det får aldrig vara okej att stödja ett folkmord!"
[Netavisen - link 05.05.02]Indymedia. Sv. Pressemeddelelse fra SUF og Ung Vänster (Sv.) om deres demonstration mod en zionist-fascistisk demonstration, og hvordan den fuldstændigt uprovokeret blev angrebet af politiet og fredelige demonstranter gennembanket.

Norsk LO vil blokere for israelske varer
[Netavisen - link 05.05.02] Fyens Stiftstidende. Norges LO og det norske Transportarbeiderforbund indleder tirsdag en fysisk blokade mod israelske varer i Økern-området i Oslo

Lagmand går efter færøsk fireparti-regering
[Netavisen - link 05.05.02] Berlingske Tidende. Færøernes lagmand Anfinn Kallsberg har efter to dages drøftelser med lagtingets partier besluttet at forsøge at danne en ny regering bestående af Socialdemokratiet, der de sidste fire år har siddet i opposition, og de nuværende koalitionspartier bestående af Folkeflokken, Republikanerne og Selvstyrepartiet.

Terrorpolitik
[Netavisen - link 05.05.02] Information. Den danske minister Lene Espersen protesterede imod, at de fleste EU-lande fortsat vil betinge sig, at ingen udleveret kan blive dømt til døden. Hun finder det tilstrækkeligt med en garanti for, at ingen vil blive henrettet. Som en fuldgyldig repræsentant for den danske regering er det nemlig hendes hovedærinde, at USA i alt væsentligt skal have, hvad det har bedt om.

______________________________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Tilbage til Nyheder