Netavisens nyhedslinks uge 18
Danmark og Norden
Se også
Verden rundt

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Alle links åbner i selvstændigt vindue

Norsk LO vil blokere for israelske varer
[Netavisen - link 05.05.02] Fyens Stiftstidende. Norges LO og det norske Transportarbeiderforbund indleder tirsdag en fysisk blokade mod israelske varer i Økern-området i Oslo

Lagmand går efter færøsk fireparti-regering
[Netavisen - link 05.05.02] Berlingske Tidende. Færøernes lagmand Anfinn Kallsberg har efter to dages drøftelser med lagtingets partier besluttet at forsøge at danne en ny regering bestående af Socialdemokratiet, der de sidste fire år har siddet i opposition, og de nuværende koalitionspartier bestående af Folkeflokken, Republikanerne og Selvstyrepartiet.

Terrorpolitik
[Netavisen - link 05.05.02] Information. Den danske minister Lene Espersen protesterede imod, at de fleste EU-lande fortsat vil betinge sig, at ingen udleveret kan blive dømt til døden. Hun finder det tilstrækkeligt med en garanti for, at ingen vil blive henrettet. Som en fuldgyldig repræsentant for den danske regering er det nemlig hendes hovedærinde, at USA i alt væsentligt skal have, hvad det har bedt om.

Forligsmand orienteres om afstemningsrod
[Netavisen - link 03.05.02] Berlingske Tidende. Forligsmand Mette Christensen bliver i dag orienteret om årsagerne til og konsekvenserne af de fejl, som Forbundet af Offentligt Ansatte (FOA) har begået i forbindelse med afstemningen om årets overenskomst. Men selv om presset fra nejsigerne stiger for at få en omafstemning, afviser FOA-formand Poul Winckler kategorisk enhver snak om at starte forfra. Rod???

DF klar til deltids-indgreb
[Netavisen - link 03.05.02] SiD. Dansk Folkeparti vil stemme for loven om deltid, hvis regeringen opfylder en række krav om ændringer. Dermed er der flertal for indgrebet.
Se også
Deltidslov er gift for overenskomster

Avisbuds-forhandlinger i hårdknude
[Netavisen - link 03.05.02] SiD. Dagbladenes Arbejdsgivere nægter at give avisbudene i Storkøbenhavn ensartet og rimelig løn. Hvis forhandlingerne bryder sammen, kan der komme avisløse dage...

Efterlønstal vendt på hovedet
[Netavisen - link 03.05.02] SiD.SiD’s a-kasse er vred over misbrug af efterlønstal. De misvisende udmeldinger lægger efterlønsordningen for had, siger Morten Kaspersen.

Nazidemo i Karlskrona
[Netavisen - link 03.05.02] Sydostran. Sv. 64 svenske nazister demonstrerede 1. maj uden varsel i den sydsvenske by Karlskrona, hvor nazistpartiet NSF stiller op til kommunalvalget.

Angreb på Fogh prægede 1. maj-talerne
[Netavisen - link 02.05.02] CNN. Socialdemokratiets formand, Poul Nyrup Rasmussen, brugte en stor del af sin 1. maj-tale på at lange ud efter statsminister Anders Fogh Rasmussen og VK-regeringen

Fogh står fast på deltidslov
[Netavisen - link 02.05.02] SiD. Statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) er overbevist om, at deltidsloven bliver gennemført på trods af protester fra fagbevægelsen. Dansk Folkeparti har endnu ikke besluttet, om de vil støtte loven...

23 kr. i timen til polakker
[Netavisen - link 02.05.02] Århus Stiftstidende.En jysk bolighaj har udnyttet øst-arbejdere på det groveste. Spørgsmålet er, om en sådan sag er toppen af isbjerget.

Strafnedsættelse for én demonstrant
[Netavisen - link 02.05.02] Yelah. Sv. Fra 1 år og otte måneder til fire måneder. Sådan forsøger den svenske Højesteret nu med en enkeltsag at kompensere for de uhørt strenge straffe til politisk dømte, som er fulgt i kølvandet på anti-EU-demonstrationerne i Göteborg i fjor.

Flere forsøgs-skeletter ud af skabet
[Netavisen - link 02.05.02] Nordlys. No. Mens den danske SS-læge Værnets eksperimenter med ufrivillige kz-fanger nu belyses, senest i en bog, en deokumentarfilm af Ib Makwarth og et nummer af det antifascistiske tidsskrift Håndslag, fokuserer norsk debat på efterkrigstidens skumle eksperimenter. De seneste års afsløringer af, at norske læger eksperimenterede med sagesløse patienter langt op i 1970'erne, udvides med en undersøgelse af medicinske forsøg på bl.a. "krigsbørn" - tyskerbørn - i Nordnorge. Også retarderede blev udsat for lsd, elektrodebehandlinger og radioaktivitet for at studere virkningerne.

Sport: Ricardo stopper i Israel
[Netavisen - link 02.05.02] Ekstra Bladet. Den danske træner for det israelske fodboldlandshold takker af efter veludført kollaboratørarbejde på kulturfronten.

Færøsk valg ender uafgjort
[Netavisen - link 01.05.02] Politiken. Færøernes koalition, Folkeflokken, Republikanerne og Selvstyrepartiet, gik tilbage fra 18 mandater til 16 mandater. Også oppositionen bestående af Socialdemokratiet, Sambandspartiet og Centerpartiet fik 16 mandater.

Frustrationen lurer på lærerværelserne
[Netavisen - link 01.05.02] Infopaq. Hos landets lærere blev tirsdagens ja til den (amts)kommunale overenskomst modtaget med frustration.
Foreløbigt lægger flertallet af landets lærerværelser lokale til faglige møder på fredag - udenfor arbejdstiden.

Portørstrejke på Riget
[Netavisen - link 01.05.02] SiD. Som en direkte konsekvens af overenskomstresultatet på det kommunale område valgte 150 portører på Rigshospitalet i København at nedlægge arbejdet tirsdag i protest mod sammenkædningsreglerne, der førte til et snævert ja.

Carl Bildt anmeldt til Haagtribunalet for medhjælp til folkemord
[Netavisen - link 01.05.02] Indymedia. Sverige. - Vi har anmeldt Carl Bildt til Haagtribunalet for medhjælp til folkemord, medhjælp til krigsforbrydelser og medhjælp til forbrydelser mod menneskeheden, siger den internationalt kendte juraprofessor Francis A Boyle, advokat for organisationerne Srebrenicas mødre og Srebrenicas kvinder.

Israel mærker europæisk boykot
[Netavisen - link 01.05.02] DR-Online. Israel er begyndt at mærke, at en række europæiske, herunder danske, forbrugere boykotter israelske varer på grund af Israels fremfærd mod palæstinenserne.

Prodi: Danske EU-undtagelser må ophøre
[Netavisen - link 01.05.02] Børsen. De danske undtagelser for Maastricht-traktaten "tilhører fortiden og må ophøre," siger EU-kommissionens formand, Romano Prodi. Prodi fulgte dermed et ønske fra den danske statsminister Anders Fogh-Rasmussen:
Prodi fulgte dansk ønske Politiken

Bilbranchen på katastrofekurs
[Netavisen - link 01.05.02] Erhvervsbladet. Den danske bilbranche er på direkte katastrofekurs. Efter et sløjt 2001 står bilsalget fortsat i stampe, og samtidig betyder en ny EU-forordning, at de danske biler vil stige med op til 25 pct. over de næste halvandet år.

Byggebranchen taber terræn
[Netavisen - link 01.05.02] Erhvervsbladet. Et større udskilningsløb er på vej blandt de danske virksomheder. Vinderne bliver virksomhederne inden for servicesektoren og industrien, mens pilen peger nedad for byggesektoren.

Højrepartier sejler i hver sin båd
[Netavisen - link 01.05.02] Politiken. Holdningerne kan være nok så ens - noget formaliseret samarbejde på den europæiske højrefløj bliver der ikke tale om. Sådan lyder svaret fra både Belgien og Danmark, efter at den østrigske højrepolitiker Jörg Haider bød sine trosfæller fra andre EU-lande op til dans.

Kommunalt ansatte siger ja til ny overenskomst
[Netavisen 30.04.02] Politiken. De kommunalt ansatte har sagt ja til en ny treårig overenskomst. De ansatte har vedtaget mæglingsforslaget om en ny aftale med 51,9 pct. af stemmerne for, mens 48,1 pct. sagde nej. Knap 46 pct. deltog i afstemningen.
Se også Massivt nej fra lærerne: 90 pct. Berlingske Tidende

Thor P: Passiv forsøgelse skal gøres mindre attraktiv
[Netavisen 30.04.02] SiD. 87.000. Så mange personer vil den danske regering gerne have i arbejde. Arbejdskraften skal blandt andet skaffes ved at gøre passiv forsørgelse mindre attraktiv, siger finansminister Thor Pedersen (V) til Mandag Morgen.

De leger med ilden
[Netavisen 30.04.02] Klassekampen. No. Vi må holde op med at undervurdere truslen fra højrepopulismen. Fascisme og højrepopulisme er og bliver den største trussel mod arbejderbevægelsen og samfundets demokratiske kræfter, skriver Asbjørn Wahl.

EU sætter PKK og dens afløser på terrorliste
[Netavisen 30.04.02] Berlingske Tidende. EU-landenes faste ambassadører i Bruxelles er blevet enige om at sætte den kurdiske separatistbevægelse PKK og dens afløse Kongressen for Frihed og Demokrati i Kurdistan (KADEK) på EU's fælles liste over terrororganisationer. 'Terrorlisten' udvides.

EU: Danske forbehold skal gøre ondt
[Netavisen 30.04.02] Information. Danmark kan ikke få i pose og i sæk. Derfor afviser Kommissionen nu danske ønsker om deltagelse i EU-regler om skilsmisse og forældremyndighed

"Forskel på Israelkritik och antisemitisme"
[Netavisen 30.04.02] Mediekritik. Sv. Seriøst debatforum om pressens dækning af Israels besættelse af Palæstina og opråbene om "antisemitisme" fra de pro-israelske kredse.

Dansk 'fredsinitiativ' for Mellemøsten
[Netavisen 29.04.02] Berlingske Tidende. Det israelske udenrigsministerium har henvendt sig til det danske om at Danmark tager et 'fredsinitiativ' i konflikten, når Danmark overtager EU-formandsskabet. Danmark har nemlig forståelse for de israelske synspunkter, siger man i Tel Aviv. Per Stig Møller erklærer sig rede.

Fem dage til konflikt?
[Netavisen 29.04.02] SiD. En konflikt i amter og kommuner er kommet en dag nærmere end ellers nævnt flere steder. Det samlede afstemningsresultat ligger meget tæt efter massivt Nej til OK2002 fra skolelærere og sygeplejersker.

Har Barsebäck alligevel en fremtid?
[Netavisen 29.04.02] Berlingske Tidende. Store fornyelsesarbejder på Barsebäck for de næste tre år får den københavnske overborgmester til at kræve at regeringen tager kontakt med den svenske for at få klar besked.

Afskeds-show til 40 millioner
[Netavisen 29.04.02] Ekstra Bladet. Regningen løber op i et svimlende millionbeløb, når forsvaret om godt tre måneder tager afsked med forsvarschef Christian Hvidt. Hans sidste arbejdsdag 31. juli fejres som et langt og imponerende afskedsarrangement.

IMC Norge oppe igen
Netavisen 29.04.02] IMC Sverige. Norsk. "Etter alt for mange dager av nettet har nå Indymedia.no seiret over de mennesker som har prøvd å stoppe oss. Vi har vært truet av søksmål for copyrightbrudd og mangel på ansvarlig redaktør, samtidig som det har vært systematiske forsøk på å ødelegge samarbeidet og strukturen innen deler av Indymedia. At mennesker bruker så mye energi på å stoppe oss er et tydelig tegn på hvor viktig det er med en åpen folkebasert mediekanal"
Klik her for Indymedia Norge

Danske kristne opruster mod islam
[Netavisen 29.04.02] Berlingske Tidende. Konflikten mellem kristne og muslimer i Mellemøsten rykker for alvor ind over Danmarks grænser, og danske frikirker klæder nu menighederne på til kamp. »Forfærdende udvikling,« mener leder af religiøs videnscenter.

Kradse ord til solidaritets-industrien
[Netavisen 28.04.02] Berlingske Tidende. Den danske fagbevægelse er groet totalt fast. Et mellemlag af vellønnede bureaukrater har sat sig tungt på maskinen, og mens toppen ser magtesløs til, driver bureaukraterne fag-forening for eget vellevneds skyld og ikke for medlemmernes. Det skriver HKs tidl. pressechef i en ny, opsigtsvækkende debatbog.

______________________________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Tilbage til Nyheder