Netavisens nyhedslinks uge 17
Danmark og Norden
Se også
Verden rundt

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Alle links åbner i selvstændigt vindue

Norsk-russisk grænsestrid i vente
[Netavisen - link 26.04.02] Nordlys. No.Olieforekomster i Barentshavet nord for Nordkalotten medfører en dans om den varme grød for at få trukket en fredelig streg mellem Norges og Ruslands territorier til havs. Emnet kommer højt på dagsordenen, når Ruslands præsident Putin besøger Norge til efteråret.

Modstand mod fasciseringen
[Netavisen - link 26.04.02]Yelah. Sv.Det progressive og antikapitalistiske miljø i Sverige er gået i gang med organisere sig til modstand mod de antidemokratiske tendenser hos den udøvende og dømmende magt. Et "demokratinetværk" er dannet til forsvar for retssikkerheden.

Sverige er værst
[Netavisen - link 26.04.02]Yelah. Sv."Sverige har blivit ledande i västvärlden vad det gäller att ingripa mot demonstrationsrätten vid toppmöten," siger en af forfatterne til en undersøgelse af det svenske politis aggressive strategi.

Politivold undersøges alligevel
[Netavisen - link 26.04.02]Yelah. Sv.Göteborg juni ´01 spøger igen: Justitieombudsmannen tager sagen om politiangrebet på Hvitfeldtska gymnasiet op, selvom den statslige anklagemyndighed tidligere på året aflyste sagen.

Bokse-betjenten skal i retten igen
[Netavisen - link 26.04.02]Yelah. Sv. En chefanklager vil genoptage sagen mod den videofilmede boksende betjent fra anti-EU-demonstrationen i Malmø for et år siden. Betjenten blev for kort tid siden frikendt pga. de tumultuøse omstændigheder, som ifølge retten retfærdiggjorde bokseslaget i ansigtet på en fredelig demonstrant.

LO starter ligelønskampagne
[Netavisen - link 25.04.02] LO. Det utålelige ligelønsproblem skal løses. Det er LO’s begrundelse for at starte en kampagne for ligeløn. Målet er, at der forud for LO-kongressen i november 2003 er sat nye initiativer i gang, som kan formindske det løngab, som i dag stiller de kvindelige lønmodtagere klart ringere end deres mandlige kolleger.

VK vil deregulere telemarkedet yderligere
[Netavisen - link 25.04.02] Berlingske Tidende. Mange af de regler, der i dag regulerer telemarkedet, skal væk, mener minister for videnskab, teknologi og udvikling, Helge Sander (V).

Ateismen breder sig i Danmark
[Netavisen - link 25.04.02] Kristeligt Dagblad. 1981 sagde 40 procent af de danskere, som beder eller mediterer, at Gud spiller en stor rolle i deres liv. I 1999 var tallet nede på 26 procent. Og samtidig var der i 1981 16 procent af de bedende eller mediterende, der sagde, at Gud ingen rolle spiller i deres liv. I 1999 var tallet vokset til 26 procent.

Hjort vil ikke afvise kristeligt udspil
[Netavisen - link 25.04.02] SiD. Beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V) har sat sin partifælle Jens Vibjerg på plads. Venstre vil ikke afvise forslaget om at begrænse konfliktretten.
Se også baggrund
Nyt kors til den danske model
[Netavisen - link 25.04.02] SiD.Regeringens forslag til deltidslov fik danske demonstranter på gaderne. Men Kristeligt Folkepartis forslag om at begrænse konfliktretten vil skabe endnu mere uro på arbejdsmarkedet end deltidsloven.

A. P. Møller skifter kurs
[Netavisen - link 25.04.02] Berlingske Tidende. Frasalg: A.P. Møller sælger for føste gang ud af sine virksomheder. Salget af Maersk Medical og Roulunds Fabriker, der begge har haft problemer med indtjeningen, vækker international interesse.

Fascistoid jubel
[Netavisen - link 24.04.02] Aftonbladet. Sv. Det højreradikale og fremmedfjendske svenske parti Sverigedemokraterna, der står til op mod ti pct. i meningsmålingerne, jubler over det franske broderpartis sejr ved præsidentvalget. Le Pens Nationale Front har direkte finansieret Sverigedemokraterna med hundredtusinder af kroner.

Jens Okking går over til Folkebevægelsen mod EU
[Netavisen - link 24.04.02] EU-Observer. Skuespilleren og EU-parlamentarikeren, Jens Okking, har meldt sig ind i Folkebevægelsen mod EU, og han vil fra efteråret repræsentere Folkebevægelsen i EU-Parlamentet. Han blev i 1999 valgt for JuniBevægelsen.

Farums spareplan dyr for borgerne
[Netavisen - link 24.04.02] Politiken. Byrådet i Farum Kommune vedtog tirsdag aften en økonomisk handlingsplan, der bliver dyr for borgerne de kommende år. Konkret betyder det, at skatten næste år sættes op med 3,2 procentpoint til 22,8, og at den kommunale grundskyld hæves med 12 promille til 18 fra næste år.

Blodet privatiseres
[Netavisen - link 23.04.02] Politiken.Danske bloddonorer skal fremover levere gratis råmateriale til medicinalindustrien. Regeringen lægger i en ny blodforsyningslov op til et epokegørende brud med den hidtidige blodpolitik, og foreningen Bloddonorer i Danmark frygter, at den merkantile udnyttelse af en del af blodet vil føre til et frafald blandt donorerne

Svensk politi satte rekorden
[Netavisen - link 23.04.02] EU-Observer. Stor demonstration søndag mod det svenske politi og de svenske domstole, der for begges vedkommende satte uheldige rekorder i forbindelse med EU-demonstrationer under det svenske formandskab. Demonstranterne krævede demonstrationsfrihed, og ”Demokratinettet”, der kræver øget kontrol med politiet og en omgørelse af dommene fra Göteborg, blev stiftet.

Integrationsindsats er slået fejl
[Netavisen - link 23.04.02] SiD. De seneste 15 års indsats for integration er slået fejl. I dag er der procentvis færre indvandrere i beskæftigelse end i 1985, skriver Ugebrevet MandagMorgen.

Avisbudsforhandlinger fortsætter
[Netavisen - link 23.04.02] SiD. Mandag 29. april forhandles der igen om overenskomst for de godt 1.000 avisbude i Storkøbenhavn. Avispakkerierne er klar til at gå i sympatistrejke, hvis der ikke nåes en løsning.

"Mindedemo" mod politivold i Malmø
[Netavisen - link 22.04.02] Yelah. Sv. Hundreder mødtes for at fuldende den demonstration, der for et år siden blev brutalt og vilkårligt nedbanket af træningsivrigt politi.
Se også her Indymedia. Sv.

To demonstrationer for fred i Stockholm
[Netavisen - link 21.04.02] Indymedia. Sv.

Reportage om fredsdemoerne i Sverige
[Netavisen - link 21.04.02] Indymedia. Sv.

Også global fredsdemonstration i Gøteborg 20. april
[Netavisen - link 20.04.02] Indymedia. Sv. Også i Gøteborg demonstreres på den internationale aktionsdag mod terrorkrigen. Og i Stockholm:
Stockholm: Global protestdag mot Israels och USA:s krig

Israelsk mailstorm mod SiD tager til
[Netavisen - link 20.04.02] SiD IT-medarbejder Jens Peter Hansen har på få dage modtaget 2200 vrede
mails fra israelere, fordi han annullerede køb af israelsk software i protest mod overgrebene i de palæstinensiske områder. Også de danske avisers læserbrevsspalter er begyndt at afspejle den systematiske israelsk-organiserede kampagne mod SiD.

Ny Løn er en karikatur
[Netavisen - link 20.04.02] SiD Ny Løn på det offentlige arbejdsmarked fungerer ikke som det
ledelses-instrument, det var tænkt, mener arbejdsmarkedsforsker Flemming Ibsen,
Aalborg Universitet. Fællestillidsmand kalder ny løn en karikatur...»

Børn fanges i centrifugen
[Netavisen - link 20.04.02] SiD Den sociale arv trives i bedste velgående, viser nye tal fra Danmarks Statistik. Tallene skaber undren, da en stigende brug af daginstitutioner ikke har brudt den sociale arv.

______________________________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Tilbage til Nyheder