Netavisens nyhedslinks uge 16
Danmark og Norden
Se også
Verden rundt

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Alle links åbner i selvstændigt vindue

Også global fredsdemonstration i Gøteborg 20. april
[Netavisen - link 20.04.02] Indymedia. Sv. Også i Gøteborg demonstreres på den internationale aktionsdag mod terrorkrigen. Og i Stockholm:
Stockholm: Global protestdag mot Israels och USA:s krig

Israelsk mailstorm mod SiD tager til
[Netavisen - link 20.04.02] SiD IT-medarbejder Jens Peter Hansen har på få dage modtaget 2200 vrede
mails fra israelere, fordi han annullerede køb af israelsk software i protest mod overgrebene i de palæstinensiske områder. Også de danske avisers læserbrevsspalter er begyndt at afspejle den systematiske israelsk-organiserede kampagne mod SiD.

Ny Løn er en karikatur
[Netavisen - link 20.04.02] SiD Ny Løn på det offentlige arbejdsmarked fungerer ikke som det
ledelses-instrument, det var tænkt, mener arbejdsmarkedsforsker Flemming Ibsen,
Aalborg Universitet. Fællestillidsmand kalder ny løn en karikatur...»

Børn fanges i centrifugen
[Netavisen - link 20.04.02] SiD Den sociale arv trives i bedste velgående, viser nye tal fra Danmarks Statistik. Tallene skaber undren, da en stigende brug af daginstitutioner ikke har brudt den sociale arv.

Politivold og landskampsuroligheder: 160 arresteredes
[Netavisen - link 18.04.02] Sydsvenskan. Sv. Af Joachim Palmkvist. Hvor de danske aviser ukritisk har gengivet politiets version af sammenstøddene omkring Idrætsparken fortæller Sydsvenskans udsendte om politivold mod pågrebne og lader også demonstranternes syn komme frem. Opbuddet af politi og omkomstningerne ved afholdelsen af den såkaldte 'venskabskamp' var de største ved en nogensinde ved en fodboldkamp.

Aktivister afbryder fodboldkamp
[Netavisen - link 18.04.02] Modkraft. En gruppe københavnske Palæstinaaktivister fik held til at forcere det enorme politiopbud og klatre ind over det forstærkede hegn - og opfordre til boykot af Israel.

SVT hyldede militærkup
[Netavisen - link 18.04.02] Mediekritik. Sv. Den svenske statsradiofoni er anmeldt til Granskningsnämnden for antidemokratisk propaganda. SVT's reportager fra det fejlslagne militærkup i Venezuela fulgte USA's linje og hyldede de fascistiske kupmagere.

Rebildfesten forberedes af politiet ...
[Netavisen - link 18.04.02] Nordjyske Stiftstidende. Surprise: Politiet frygter TERROR ved årets Rebildarrangement.

"USA spiller offer"
[Netavisen - link 18.04.02] Osloposten. Nor. USA's Oslo-ambassade er omgærdet af voldsomme sikkerhedsforanstaltninger, der hindrer trafikken og koster skatteyderne penge. Som om det var USA, der var truet.

Nazi marcherer i Karlskrona
[Netavisen - link 18.04.02] Sydöstran. Sv. De etablerede kommunalpolitikere i Karlskrona har sluttet sig sammen i en afvisning af nazisterne, der stiller op til efteråret. I lighed med det fremmedfjendske Sverigedemokraterna bliver de boykottet og modarbejdet af politikerne.

KPML(r)'s ordfører om partiets opstilling til efterårets valg.
[Netavisen - link 18.04.02] Proletären. Sv. KPML(r) stiller til efteråret op til 12 kommunalvalg, 1 regionalvalg og landstingsvalg.

Volvo eksporterer lystigt til Israel
[Netavisen - link 18.04.02] Proletären. Sv. Volvo betragter 196 lastbiler til Israel som 'civile køretøjer' og lovlig eksportvare til Israel.

Faglig klub fordømmer Israel
[Netavisen - link 18.04.02] Indymedia. Sv.

SiD i israelsk modvind
[Netavisen - link 17.04.02] SiD. Voldsom Israelsk kampagne imod SID for støtten til boykot af Israel.

Ingen garanti for 'venskabelig' landskamp
[Netavisen - link 17.04.02] Infopaq. Det israelske fodboldlandshold vil fejre årsdagen for oprettelsen af den israelske stat, når holdet onsdag møder Danmark i Parken til en garanteret upolitisk 'venskabskamp'.

Erhvervsråd vil til at sælge arbejdskraft
[Netavisen - link 17.04.02] Erhvervsbladet. Nyskabelse i dansk erhvervs- og arbejdsmarkedspolitik skal få ikke-forsikrede ledige i arbejde i det private erhvervsliv - Det skal være med til at forhindre mangel på arbejdskraft i de kommende år

Ukontrolleret dansk våbenhandel med Israel
[Netavisen - link 16.04.02] Politiken. Kravet om stop for dansk våbeneksport til Israel - bl.a. fra Terma - er blevet stadig mere højlydt. Under Nyrup-regeringen lempedes våbenhandelsbestemmelserne - og i dag siges ingen at kende omfanget.

Sundhed med social slagside
[Netavisen - link 16.04.02] Politiken. Hellere rig og sund end fattig og syg. Danskernes følelse af sundhed og velvære hænger stadig uløseligt sammen med status og økonomi, viser en ny helbredstest af befolkningen fra Statens Institut for Folkesundhed.

Grønland har miljøgiften i blodet
[Netavisen - link 16.04.02] Information. Høje koncentrationer af miljøgift i blodet hos østgrønlændere kan bl.a. give fosterskader og kræft – kostvaner må ændres. Det er en afspejling af den høje forureningsgrad fra industrien i Nordamerika og Europa.

Svenskere afvist fra Israel
[Netavisen - link 15.04.02] Dagens Nyheter. Sv. Fire svenskere udsendt af Palæstinagrupperne afvistes lørdag fra Israel nogle timer efter ankomsten til Ben Gurion-lufthavnen i Tel Aviv. Det svenske eudenrigsministerium ser alvorligt på sagen og har begæret en forklaring fra Israel.

Ny bog om nazilægen Værnet
[Netavisen - link 15.04.02] Kristeligt Dagblad. Der er lavet en film af instuktøren Ib Makwartz om den danske nazilæge Værnet, som bl.a. eksperimenterede på sagesløse fanger for at kurere dem for homoseksualitet. Filmen havde premiere 9. april. Samtidig er der udkommet en bog om hele sagen. Værnet blev aldrig stillet til retsligt regnskab for sine forbrydelser.

Finsk demonstration mod Israel
[Netavisen - link 15.04.02] CGI-bin. Mediaweb.Svensk. Slagordene gjaldede mod Sharon, Blair og Bush i Helsingfors' gader.

Oslo-lærere mod Ny Løn
[Netavisen - link 15.04.02] Osloposten. No.Lærerne nægter at medvirke til indførelsen af en fedterøvsordning.

Dansk nødhjælpskonvoj tæt på Jenin
[Netavisen - link 14.04.02] Berlingske Tidende. En dansk nødhjælpskonvoj fra Folkekirkens Nødhjælp er til formiddag på vej mod den palæstinensiske by Jenin på Vestbredden.

Politiet drog af med Moses
[Netavisen - link 13.04.02] Politiken. Den sorte provokatør og krigsophidser Mogens Olsen holdt til 7 minutter på sit 'bønnemøde' på 'Israels Plads'. Så blev han fjernet af politiet ...

______________________________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Tilbage til Nyheder