Netavisens nyhedslinks uge 15
Danmark og Norden
Se også
Verden rundt

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Alle links åbner i selvstændigt vindue

Dansk nødhjælpskonvoj tæt på Jenin
[Netavisen - link 13.04.02] Berlingske Tidende. En dansk nødhjælpskonvoj fra Folkekirkens Nødhjælp er til formiddag på vej mod den palæstinensiske by Jenin på Vestbredden.

Politiet drog af med Moses
[Netavisen - link 13.04.02] Politiken. Den sorte provokatør og krigsophidser Mogens Olsen holdt til 7 minutter på sit 'bønnemøde' på 'Israels Plads'. Så blev han fjernet af politiet ...

SiD: Boykot Israel
[Netavisen - link 12.04.02] SiD. SiD opfordrer til, at man øjeblikkelig boykotter varer fra Israel.

Danske EU-parlamentarikeres løn fordobles
[Netavisen - link 12.04.02] EU-Observer.
8.500 euro eller 63.400 kroner vil danske EU-parlamentarikere få i månedsløn, når EU-Parlamentet, som forventet, vedtager et forslag fra det indflydelsesrige Udvalg for Retlige Anliggender. »Helt afsindigt,« siger Ole Krarup fra Folkebevægelsen mod EU.

Århus: 1. maj for velfærd og mod terror
[Netavisen - link 12.04.02] SiD. 'Fagbevægelsen for velfærd!' og 'Nej til krig og terror!' er hovedemnerne for LOs 1. maj i Århus, som i år opsluger Rød 1. maj-arrangementet, som ellers blev indstiftet for at sikre at klassekampslinjen kom til udtryk på arbejdernes internationale kampdag.

Fyn er fin - for skodarbejde
[Netavisen - link 11.04.02] Fyens Stiftstidende. Odense kommune er førende i Danmark inden for etablering af de offentligt støttede job til mere eller mindre syg e mennesker. "Fleksjobberne udfylder et reelt behov hos arbejdsgiverne," siger Odenses fleksjobleder.

Norsk nødhjælp ødelagt af Israel
[Netavisen - link 11.04.02] Osloposten. No. Intet spares under det israelske terrorregimente.

Norge forbereder sort "antiterror-lov"
[Netavisen - link 11.04.02] Osloposten. No. Udlændinge, som "støtter terror", skal kunne udvises fra Norge. (Vi venter stadig på en klar "terror"-definition ...)

Gamle sportsstjerner: Aflys Israel-kampen
[Netavisen - link 10.04.02] Ekstra Bladet. Per Skaarup, tidligere håndboldlandsholdspiller: - Den kamp skal aflyses, fordi situationen i Mellem-østen lige nu er sådan, at man som individ bør tage stilling og have en holdning. Det har jeg selv. Jeg har for eksempel ikke købt billet til Parken og vil heller ikke se kampen i tv. Jeg synes, at tv-stationer burde nægte at bringe kampen og dermed vise, at de ikke vil være med til at sympatisere med det, der foregår i Israel.

9. april på palæstinensisk
[Netavisen - link 10.04.02] Berlingske Tidende Omkring tusind mennesker dækkede tirsdag Rådhuspladsen i Århus, hvor de demonstrerede mod Israels fremfærd over for palæstinenserne. Vel vidende, at de berørte et følsomt emne, drog de paralleller mellem Danmarks besættelse for 62 år siden og palæstinensernes sag.

Brixtofte hemmeligt sigtet
[Netavisen - link 10.04.02] BT. Mens Peter Brixtofte i flere uger har forsøgt at holde ansigtet i de rette folder, har han i al hemmelighed været sigtet for svindel.

PKK i folketinget
[Netavisen - link 10.04.02] Politiken Det er ingenlunde en ny holdning, at PKK skal betragtes som en terrororganisation. Det synspunkt er fuldkommen på linje med det, den tidligere regering har sagt ved flere lejligheder, sagde Anders Fogh Rasmussen i gårsdagens spørgetime.

SiD klar til boykot af Israel
[[Netavisen - link 09.04.02] SiD Hvis ikke der omgående sker fremskridt i retning mod en forhandlingsløsning i konflikten mellem israelere og palæstinensere, anbefaler SiD en boykot af alle israelske varer.

Supermarkeder kritiseres for Israel-handel
[[Netavisen - link 09.04.02] SiD De israelske produkter i danske butikker spænder fra bladselleri til vine, og de sælges fortsat hos blandt andet FDB og Dansk Supermarked. SiD anbefaler alle at boykotte varerne.

S: Stop krigen i Mellemøsten
[[Netavisen - link 09.04.02] Socialdemokratiet. Politik Online. Udtalelse fra Socialdemokratiets forretningsudvalg.

Mellemøstkonlikt eksploderede midt i Århus
[[Netavisen - link 09.04.02] Århus Stiftstidende. Sorte Moses drog til Århus for at provokere til uroligheder - og dte lykkedes.

Forbereder folkepensionens afskaffelse
[[Netavisen - link 08.04.02] Politiken. Garantier for folkepension? De findes ikke. Partierne lader deres ungdomsorganisationer om det grove arbejde med at forberede dens afskaffelse.

Öppen famn med stängda gränser
[Netavisen - link 08.04.02] Sydsvenskan. Svensk. Åben favn med lukkede grænser: Et stærkt udvidet EU kombineret med en begrænsning af "fremmede" i Danmark. Det er den underlige danske dagsorden for Unions-formandskabet set med den svenske presses øjne.

Far til dræbt søn søger retfærdighed
[Netavisen - link 08.04.02] Århus Stiftstidende. Faren til en af de politi-dræbte århusianske biltyve tror - i lighed med mange iagttagere - ikke en døjt på den officielle forklaring på skuddene og kæmper nu for en omstødelse af dommen. Som Hjemmeværnsmand retter han dog ikke skytset imod den præ-fascistiske præcedens i denne og andre frifindelser af politiskyderi i Danmark og Sverige i de senere år.
Se også Amnesty ind i sagen Politiken

Gøteborgere for Palæstina
[Netavisen - link 08.04.02] GöteborgsPosten. Svensk. Mindst 5.000 deltog i en demo mod Israels terror, og en gruppe vänsterpartister har indledt en sultestrejke i stadens domkirke for palæstinensernes sag.

"Terrorist"-farce i Sverige udvikler sig
[Netavisen - link 08.04.02] DN. Svensk. En svensk politiker, der er stemplet som "terror-sympatisør" af USA (og FN), trodser sin vilkårlige dom og kandiderer til riksdagsvalget. Han er trods rejseforbudet taget til Geneve for at bringe sagen til international afgørelse.

Nazister stiller op i Karlskrona
[Netavisen - link 08.04.02] Sydöstran. Svensk."Nationalsocialistisk front" har flyttet folk fra hele Sverige til den halvstore blekingske provinsby, så de kan stille op i kommunalvalget, der foregår samtidig med riksdagsvalget til efteråret. Det åbent nazistiske og dermed i folkeretlig forstand kriminelle parti truer åbenlyst med voldsanvendelse over for rivaler såvel som antinazister. De svenske nazister er velorganiserede og står bag drab på bl.a. en fagforeningsmand.

Ledige skal presses til at søge flere job
[Netavisen - link 06.04.02] Erhvervsbladet. Danmark bør ændre på sin model for aktivering af de arbejdsløse. I stedet for den nærmest hovedløse aktivering skal de ledige kunne tvinges til at søge flere job. Og hvis de ikke er aktive nok i jobsøgningen, skal de kunne trækkes i deres dagpenge, som det sker i Holland, siger århusiansk arbejdsmarkedsforsker.

Fusk med varer fra Israel
[Netavisen - link 06.04.02] Information. Israelske eksportører skjuler, at vin og kosmetik kommer fra de besatte områder. Told- og Skattestyrelsen indleder efterforskning

Vil spærre grænserne
[Netavisen - link 06.04.02] Klassekampen. Norge.DEMONSTRATION: Politiet vil bygge en Festung Norwegen under Verdensbank-konferencen i Oslo 24. til 26 juni. Demonstranter fra udlandet vil blive udvist på mistanke, uden tidligere dom eller straf.

Boykot Israel-plakat
[Netavisen - link 06.04.02] Revolusjon. Norge. Plakaten downloades i pdf.

Anders Foghs besøg i Tyrkiet fordømmes
[Netavisen - link 06.04.02] Indymedia. Norge. Engelsk.DHKC. "The Danish government's relation to the state of Turkey is a source of shame for all Danish people. All those who have common sense must not accept this.
IT IS A SHAME TO BE ON GOOD TERMS WITH SADISTIC MURDERERS AND MORE THAN A SHAME, IT IS A CRIME AGAINST HUMANITY TO BE ALLIED WITH THEM. WE CALL ON DENMARK NOT TO COMPLY WITH THIS CRIME AGAINST HUMANITY."

Bølle-betjent frifundet
[Netavisen - link 06.04.02] Sydsvenskan. Sverige. .Tingsretten i Malmø har aflyst sagen mod den betjent, der blev
videofilmet, mens han bankede lystigt løs på en fredelig demonstrant i byen for et år siden. Med denne fascistoide frifindelse af åbenlys og vilkårlig statsvold mod dissidenter har skandalen om overgrebene mod Malmø-demonstrationen nået en ny kulmination. Demonstrationen var vendt mod EU.

______________________________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Tilbage til Nyheder