Netavisens nyhedslinks uge 11
Danmark og Norden
Se også
Verden rundt

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Kunstnere på barrikaderne
[Netavisen - link 16.03.02] Berlingske Tidende.Selv liberale kulturfolk anklager VK-regeringen for at være kunstfjendsk, og i næste uge når modstanden en foreløbig kulmination med fælles kunstnerdemonstration til Kulturministeriet.

Dansk Industri advarer mod anti-terrorpakke
[Netavisen - link 16.03.02] Søndagsavisen. DI siger at den danske antiterrorlovgivning er skrappere end i de øvrige EU-lande - og kan skade dansk konkurrenceevne!

Steff-Houlberg idømt kæmpebod
[Netavisen - link 16.03.02] NNF. En faglig voldgift fastslog i dag, at 110 medarbejdere fra Ringsted-slagteriet Steff-Houlberg skal have over en million kroner ekstra i lønerstatning for ulovlig lockout. Dermed er slagteriet dømt til at betale en samlet bod og lønerstatning på over tre millioner kroner, hvilket er Danmarks største samlede bod til en enkeltvirksomhed for overenskomstbrud.Særligt de 14 medarbejdere, som var lockoutet i næsten fem måneder, kan se frem til en klækkelig erstatning.

Kraftige protester mod deltidslov
[Netavisen - link 15.03.02] SiD/Fagbladet. Op mod 100 grupper af tillidsfolk har bedt om foretræde for Folketingets Arbejdsmarkedsudvalg for at protestere over loven om deltid. Det har forsinket loven, og måske bliver den ikke til noget.

Group 4 Falck sortlistet
[Netavisen - link 15.03.02] Politiken. - Vi har foretaget en grundig research på Group 4 Falcks nykøbte aktiviteter i USA. Konklusionen er, at kritikken af den inhumane behandling af fængselsfanger er berettiget. På den baggrund har vi på nordisk plan besluttet, at Banco p.t. ikke kan investere i Group 4 Falck, siger Kirsten Fjord, formand for den såkaldte 'etiske investeringsforening' Banco.
Se også Corporate Watch UK (engelsk)
Group 4 Falck

SiD og KAD på vej mod sammenslutning
[Netavisen - link 15.03.02] Politiken SiD og Kvindeligt Arbejderforbund, KAD, skal lægges sammen. I hvert fald hvis det står til de to forbundsformænd, Poul Erik Skov Christensen og Lillian Knudsen.

SiD gør status i Strube-sagen
[Netavisen - link 15.03.02] SiD. Pressemeddelelse fra SiD omkring Willy Strubes og Ole Iversens bedragerier mod forbundet - og omkring pressekampagnen mod SiD. Strube bedrog for 1,2 mio kr.

Efterløn Classic
[Netavisen - link 15.03.02] SiD. Efterlønnen skal ikke alene forbedres. Den skal bringes helt tilbage til den oprindelige form, mener SiD's Landssammenslutning af Efterløns- og Pensionistklubber.

Sag mod hærchef syltes
[Netavisen - link 15.03.02] Politiken Til trods for regeringens løfter om, at krigsforbrydere skal retsforfølges, har politiet de sidste måneder forgæves søgt Politiets Efterretningstjeneste (PET) og Forsvarets Efterretningstjeneste (FE) om oplysninger, der kan bringe sagen om den irakiske hærchef på tålt ophold videre.
Se også
CIA optrapper forbindelsen til den krigsforbrydermistænkte irakiske ekshærchef i Sorø
Boston Globe. Eng. CIA har intensiveret forbindelsen med Nizar Khazraji. Han er den førende kandidat på en liste med 55 officerer, som kan indsættes som en 'irakisk Karzai' - i stil med den nuværende afghanske regeringschef.
Danmark overvejer at støtte CIAs planer med Khazraji Politiken

Svensk ØMU-medlemskab kræver besparelser eller nye skatter
[Netavisen - link 14.03.02] EU-Observer. Svensk deltagelse i Den Økonomiske og Monetære Union kræver hidtil uset store overskud på statsbudgettet, konkluderer en statslig rapport. Rapporten bliver hilst velkommen af svenske ØMU-modstandere.

Fedmes sociale slagside
[Netavisen - link 14.03.02] Politiken. - Der er en kæmpe social ulighed, når det handler om overvægt - og fedme. Der er en tendens til, at andelen af folk med en kortvarig uddannelse og arbejdsløse er mere fede. Fedme er ved at blive et nyt parameter for, hvem der tilhører under- og overklassen i Danmark, siger chefpsykolog.

Hundreder af millioner skattekr. til dansk deltagelse i Joint Strike Fighter
[Netavisen - link 13.03.02] Berlingske Tidende. Den danske våbenindustri med Terma i spidsen og dens indflydelsesrige lobby har fåe det som ønsket: Forligspartierne bag forsvaret nikkede principielt ja til at satse adskillige hundrede millioner kroner på udviklingen af det jagerfly, der skal erstatte F-16 om ti år. Detaljer er fortsat hemmelige.

USA truer dansk eksport
[Netavisen - link 12.03.02] Politiken Danske landmænd kan blive de næste ofre i det, der kan gå hen at blive en alvorlig handelskrig på tværs af Atlanten mellem USA og EU.

Unibank hjalp med svindel
[Netavisen - link 12.03.02] Børsen. Unibank er af Østre Landsret blevet dømt for at have hjulpet to svenske storsvindlere til at købe et selskab for dets egne midler.

Strubesagen: SiD undrer sig over pressehetz
[Netavisen - link 12.03.02] SiD. - Det her er simpelthen for groft. Det er dybt frustrerende og jeg er virkelig gal i skralden over, at vi uge efter uge bliver mistænkeliggjort uden at nogen overhovedet vil gøre beskyldningerne konkrete, siger forbundsformand Poul Erik Skov Christensen, SiD.
Se også Politiet mødes med SiD

Dagens sportsnyhed
[Nyheder - link 12.03.02] Ekstra Bladet.

Farvel Brixtofte!
[Netavisen - link 11.03.02] Ekstra Bladet. Et flertal i Farum byråd besluttede søndag aften for at suspendere Peter Brixtofte som borgmester.

Maersk fyrer fagligt aktive
[Netavisen - link 11.03.02] Ekstra Bladet. Mærsk tromler frem i den tredje verden på en facon, der er fordums koloniherrer værdig. På fjerde år nægter Mærsk Medical, der producerer hospitalsudstyr, at give 800 kvindeligt ansatte på deres fabrik i Malaysia lov til at organisere sig og lade sig repræsentere af en fagforening.

Percy Barnevik betaler (noget) tilbage
[Netavisen - link 11.03.02] Aftonbladet. Sverige. Efter en stor offentlig ståhej over, at han kunne hæve en pension fra ABB på op mod en millard sv.kr. (over en milliard målt i danske kr.), er den tidligere topchef Percy Barnevik blevet presset af sine fæller i monopololigarkiet til at aflevere 548 mio. tilbage til ABB. Han må indstille sig på at stramme ballerne med de tilbageværende 353 mio.

Offentlig gæld - nul statsborgerskab
[Netavisen - link 11.03.02] Århus Stiftstidende. Hvis Gulliver kom til Danmark, ville han forbløffes over den høje standard blandt indbyggerne: ingen skylder noget til det offentlige. Gør man det, kan man nemlig ikke blive statsborger. Gæld til det offentlige skal være en stopklods.

Hvem tror på Malmø politi?
[Netavisen - link 11.03.02] Yelah. Sverige. -Det har ju förekommit vissa konspiratoriska teorier om att vi skulle
ha planerat ingripandet i förväg. Detta är rent trams, siger den ansvarlige stabschef i Malmøpolitiet til en voldsdømt betjents afsløring af dette i retten under ed. Demonstrationen i Malmø sidste april lader nærmest til at have været en praktisk øvelse i bekæmpelse af dissidenter, som fulgte det regionale politis nedskrevne koncept som efter en drejebog.

Brixtoftes ven skrev selv skødet
[Netavisen - link 10.03.02] BT. Mistanken om mandatsvig mod borgmester Peter Brixtofte (V) i forbindelse med købet af Rørmosegaard-grunden af sin svindeldømte ven, Svend Petersen, bliver nu styrket af nye afsløringer.

Fiasko for frivillige marksaftaler
[Netavisen - link 10.03.02] Jydske Vestkysten. De frivillige aftaler har spillet fallit. Hvis der ikke sker noget nu, så forsvinder fuglene helt. Det er den kontante melding fra Christian Hjort, formand for Dansk Ornitologisk Forening.

8. marts i Oslo
[Netavisen - link 10.0302] Indymedia. Norge. Rapport fra den store demonstration i Oslo på kvindernes internationale kampdag.

Forskere klar med frontalangreb på Lomborg
[Netavisen - link 09.03.02] Infopaq. I Danmark kan man blive direktør for en videnskabelig instution uden videnskabelige, men kun politiske, kvalifikationer. 30 forskere angriber nu systematisk Bjørn Lomborgs propagandaværk.

SiD trængt op i en krog
[Netavisen - link 09.03.02] Infopaq. Strube-sagen ser ikke ud til at være slut. Politiundersøgelse mod 8 højtplacerede i Forbundshuset for ulovlig malkning, 4 stadig ansatte. SiD har efter intern undersøgelse benægtet, at der var mere end en enkelt involveret i råddenskaben.
Netavisen: Fogh-regeringen har god brug for en Tvind- og en SiD-sag, med Brixtofte/Thor Petersen og Co. involveret i ulovligheder i stribevis. Hvis der er noget reelt i denne sag, bør hele SiD-toppen udskiftes!

Tal på statslige fyringer
[Netavisen - link 09.03.02] Politiken.
Den omfattende fyringsrunde i ministerier og statslige styrelse kommer til at koste op til 2.550 ansatte deres job alene i år. Knap 10.000 stillinger vil være væk i 2005 - svarende til 7 pct. af samtlige ansatte i 2001.

Group 4 Falck næststørst i USA ...
[Netavisen - 09.03.02] Berlingske Tidende. Ansporet af amerikanernes forøgede behov for sikkerhedsforanstaltninger efter den 11. september har Group 4 Falck kastet sig ind i det amerikanske marked for sikringsydelser. Et marked, der anslås at have en værdi på 14 milliarder dollars om året. Det sker ved købet af USAs næststørste leverandør af 'sikringsydelser' (såsom fængselsdrift), det børsnoterede Wackenhut for omkring fem milliarder kr.
... når det gælder privat fængselsdrift!

______________________________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Tilbage til Nyheder