Netavisens nyhedslinks uge 10
Danmark og Norden
Se også
Verden rundt

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Brixtoftes ven skrev selv skødet
[Netavisen - link 10.03.02] BT. Mistanken om mandatsvig mod borgmester Peter Brixtofte (V) i forbindelse med købet af Rørmosegaard-grunden af sin svindeldømte ven, Svend Petersen, bliver nu styrket af nye afsløringer.

Fiasko for frivillige marksaftaler
[Netavisen - link 10.03.02] Jydske Vestkysten. De frivillige aftaler har spillet fallit. Hvis der ikke sker noget nu, så forsvinder fuglene helt. Det er den kontante melding fra Christian Hjort, formand for Dansk Ornitologisk Forening.

8. marts i Oslo
[Netavisen - link 10.0302] Indymedia. Norge. Rapport fra den store demonstration i Oslo på kvindernes internationale kampdag.

Forskere klar med frontalangreb på Lomborg
[Netavisen - link 09.03.02] Infopaq. I Danmark kan man blive direktør for en videnskabelig instution uden videnskabelige, men kun politiske, kvalifikationer. 30 forskere angriber nu systematisk Bjørn Lomborgs propagandaværk.

SiD trængt op i en krog
[Netavisen - link 09.03.02] Infopaq. Strube-sagen ser ikke ud til at være slut. Politiundersøgelse mod 8 højtplacerede i Forbundshuset for ulovlig malkning, 4 stadig ansatte. SiD har efter intern undersøgelse benægtet, at der var mere end en enkelt involveret i råddenskaben.
Netavisen: Fogh-regeringen har god brug for en Tvind- og en SiD-sag, med Brixtofte/Thor Petersen og Co. involveret i ulovligheder i stribevis. Hvis der er noget reelt i denne sag, bør hele SiD-toppen udskiftes!

Tal på statslige fyringer
[Netavisen - link 09.03.02] Politiken.
Den omfattende fyringsrunde i ministerier og statslige styrelse kommer til at koste op til 2.550 ansatte deres job alene i år. Knap 10.000 stillinger vil være væk i 2005 - svarende til 7 pct. af samtlige ansatte i 2001.

Group 4 Falck næststørst i USA ...
[Netavisen - 09.03.02] Berlingske Tidende. Ansporet af amerikanernes forøgede behov for sikkerhedsforanstaltninger efter den 11. september har Group 4 Falck kastet sig ind i det amerikanske marked for sikringsydelser. Et marked, der anslås at have en værdi på 14 milliarder dollars om året. Det sker ved købet af USAs næststørste leverandør af 'sikringsydelser' (såsom fængselsdrift), det børsnoterede Wackenhut for omkring fem milliarder kr.
... når det gælder privat fængselsdrift!

Arbejdsløse skal nu arbejde gratis
[Netavisen - link 08.03.02] Politiken. Det gule arbejdsmarked og den sorte regering: Kapitalisterne skal ikke bare have billig, men helt gratis arbejdskraft stillet til rådighed. Langtidsledige og kontanthjælpsmodtagere skal fremover kunne pålægges at gå i gratis praktik på en virksomhed i op til et år. Forslaget stammer fra den integrationspakke, som regeringen offentliggjorde tirsdag, men retter sig ikke kun mod flygtninge og indvandrere, men mod alle, som har været ledige i længere tid.

Hjort strammer deltidslov
[Netavisen - link 08.03.02] SiD. Fagbladet. Ikke en eneste sikres deltidsjob af beskæftigelsesministerens deltidslov, der er affattet på en sådan måde, at ingen på forhånd kan være sikker på, hvad der er lovligt, og hvad der er ulovligt.

Umenneskelighedens princip
[Netavisen - link 08.03.02] Jydske Vestkysten. En gravid bosnisk-dansker mister sin mand, der ligeledes kommer fra Bosnien. Han udvises, fordi myndighederne skønner, at hans tilknytning til Danmark ikke er stærk nok. Men faktisk opfylder han selv den nye regerings rigide krav, så der er tale om en vigtig præcedens-sag.

Far och mor fik 6000 kroner mer. Farmor fik liggesår
[Netavisen -. link 08.03.02] Aftonbladet. Svensk. Af Johan Ehrenberg.Kommentar om den altomgribende privatisering af samfundet. Med eksempel i det svenske.

Danske soldaters død i Afghanistan
[Netavisen - links 07.03.02]
Der har udover i Norden og Tyskland ikke været stor international opmærksomhed omkring de 5 dræbte og 7 sårede danske og tyske soldater i Kabul. Tab er ikke velsete nyheder. Her en stribe kommentarer - indbefattet en reportage fra Associated Press.
EU-kommissær: Dødsfald i Kabul markerer EUs nye sikkerhedsrolle Berlingske Tidende
Enhedslisten: 'Vi skal fortsat sende soldater om nødvendigt' Ekstra Bladet.
Politisk enighed om fortsat dansk deltagelse DR
Svenskere i Kabul: Ikke udenfor fare Aftonbladet. Svensk.
Fredsbevarende soldater dræbt Newsday.AP. Eng.

Tvungen voldgift mod norske sygeplejersker
[Netavisen - link 07.03.02] Nordlys. Norsk. Den norske kommunalminister anvender tvungen voldgift for at tvinge landets strejkende sygeplejere (sygeplejersker) tilbage på arbejde. Konflikten er ikke slut, siger sygeplejerforbundet, der forudser forværrede problemer pga. de nedslidende arbejdsforhold.
Baggrund: Fuld støtte til sygeplejestrejken Revolusjon. Norsk.

'Planlagt politioverfald i Malmø
[Netavisen - link 07.03.02] Yelah. Svensk. Den progressive offentlighed havde ret, da den i sin tid var enig om,
at politiets voldelige indgreb med vilkårlige massearrestationer over for en antikapitalistisk demonstration i Malmø i april i fjor var planlagt af magthaverne.
-Vid genomgången var det hela tiden underförstått att vi skulle statuera ett exempel, att visa att polisen inte skulle tillåta något inför Göteborg, sagde en betjent under edsvorent forhør forleden. Politiet fik ordre om at foretage massearrestationen på et tidspunkt, da demonstrationen slet ikke var gået i gang.
Se også Franz Krejbjergs kommentar i Kommunistisk Politik/Netavisen 23.04. 2001
Svensk politi kørte efter hemmelig drejebog

Farummodellen lever!
[Netavisen - link 07.03.02] Sydsvenskan. Svensk. Et udvalg fra en kommune uden for Malmø planlagde for et stykke tid siden, før Peter Brixtoftes fald fra tronen, et studiebesøg til Farum på den danske side af Sundet for at lære af den liberale mønsterkommunes gode eksempel med udliciteringer. Søreme, om besøget ikke gennemføres alligevel!
-Vi åker dit för att titta på de saker som de har gjort bra, siger den liberale kommunalpolitiker Anders Berngarn.

Forværret sundhedssituation for arbejderbørn og -unge
[Netavisen - link 07.03.02] Telemarksavisa. Norsk. Den regionale lægechef i Telemark konkluderer, at børn og unge i fylket har en forværret helbredssituation. -Større press på arbeidsmarkedet og stadig høyere krav til utdanning fører til at flere faller utenfor, siger han. -Det er ikke tilfeldig hvem som blir syke, eller som får psykiske problemer. Liten økonomisk bæreevne og helseproblemer henger sammen.

'Integration' som lavtløns- og løntrykkerpolitik
[Netavisen - link 06.03.02] Politiken. Det centrale i regeringens 'integrationsudspil' er, at flygtninge og indvandrere skal arbejde til en lavere løn end deres danske kolleger for at komme ind på arbejdsmarkedet.
Se også Den sorte integrationsplan
[Netavisen - link 06.03.02] Indenrigsministeriet. En sort plan indsvøbt i fagre ord. Læs den her (pdf).

Norske soldater i kamp
[Netavisen - link 06.03.02] Klassekampen. Norsk. KRIG: Norske specialstyrker har siden lørdag vært involveret i en offensiv mod al-Qa'ida og Taliban i den østlige del af Afghanistan.
Netavisen NB! Det gælder også danske specialstyrker - men i modsætning til i Norge vil danske myndigheder ikke give nogen som helst oplysninger om de danske troppers aktivitet eller situation.

CIA vil have irakisk hærchef
[Netavisen - link 06.03.02] Politiken. Den krigsforbrydermistænkte irakiske eks-hærchef i Sorø (gammel ven af CIA) er samme agenturs vigtigste bud på Iraks fremtid!

EU roser regeringens asociale økonomiske politik
[Netavisen - link 06.03.02] Politiken. Regeringen får selvfølgelig og som på bestilling ros fra EU og ligesindede regeringer for sin asociale politik. Enmeste kritik: De rige bør have større skattelettelser.

Forfatterprotest mod Fogh-politik
[Netavisen - link 05.03.02] Information Det samlede danske forfatterkorps mobiliserede sig i går i nedskærings-protester.

Lindø i strejke
[Netavisen - link 04.03.02] Politiken.
Lindøarbejderne har nedlagt arbejdet i protest mod flytning af en sikkerhedsrepræsentant og dermed ledelsens indblanding i arbejdernes repræsentation.

Socialdemokrater vil gøre op med 'velfærdsgoder'
[Netavisen - link 04.03.02] Berlingske Tidende. To af Socialdemokratiets topfolk lægger op til at slagte flere af partiets hellige køer. Folk må selv til at betale til folkepensionen og for at få gjort ekstra rent. »Vi bliver nødt til at tage hul på diskussionen,« siger Anker Boye, kommunernes formand.

Højreregeringen vil i konflikt med/om Christiania
[Netavisen - link 03.03.02] Politiken. Den konservative militarist H.A. Møller vil vælte 'borgfreden' om Christiania, der har eksisteret siden 1989. Se også
Politirazzia mod Chhristiania

Svensk politimand indrømmer slag
[Netavisen - link 03.03.02] SVT. Sydnytt. Svensk. Retssag indledt mod politimand, der anklages for vold mod demonstranter i Malmø før EU-topmødet i Gøteborg. Efter fældende videobevis opgiver han at benægte slag.

Skåneføderalisternes program
[Netavisen - link 03.03.02] Svensk. Det foreløbige partiprogram for det regionale skånske parti.

Overvågningssamfund Danmark
Kritik af terrorpakke
[Netavisen - link 02.03.02] Computerworld. Digital Rights mener, at den danske antiterror-pakke går langt videre end de fleste øvrige EU-lande, når trafikdata logges konsekvent. Ifølge det danske udspil skal internetudbydere pålægges at gemme trafikdata i op til et år. Prosa er bekymret.
Terrorpakke på kollisionskurs Computerworld Danmark er godt på vej til at blive et overvågningssamfund. Det mener professor Peter Blume ved Københavns Universitet, der på foranledning af Teknologirådet har udarbejdet et notat om elementerne i regeringens antiterrorpakke.

______________________________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Tilbage til Nyheder