Netavisens nyhedslinks uge 9
Danmark og Norden
Se også
Verden rundt

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Svensk politimand indrømmer slag
[Netavisen - link 03.03.02] SVT. Sydnytt. Svensk. Retssag indledt mod politimand, der anklages for vold mod demonstranter i Malmø før EU-topmødet i Gøteborg. Efter fældende videobevis opgiver han at benægte slag.

Skåneføderalisternes program
[Netavisen - link 03.03.02] Svensk. Det foreløbige partiprogram for det regionale skånske parti.

Overvågningssamfund Danmark
Kritik af terrorpakke
[Netavisen - link 02.03.02] Computerworld. Digital Rights mener, at den danske antiterror-pakke går langt videre end de fleste øvrige EU-lande, når trafikdata logges konsekvent. Ifølge det danske udspil skal internetudbydere pålægges at gemme trafikdata i op til et år. Prosa er bekymret.
Terrorpakke på kollisionskurs Computerworld Danmark er godt på vej til at blive et overvågningssamfund. Det mener professor Peter Blume ved Københavns Universitet, der på foranledning af Teknologirådet har udarbejdet et notat om elementerne i regeringens antiterrorpakke.

Tillidsfolk indkalder til demonstration
[Netavisen - link 01.03.02] SiD. Det faglige stormøde i Silkeborg med over 750 tillidsfolk fra hele landet, har besluttet at holde protestmøde ved Christiansborg onsdag den 20. marts.

EU-konventet skal skrive forfatning
[Netavisen - link 28.02.02] EU-Observer. Medlemmer af præsidiet i EU-konventet mener, at konventets arbejde skal resultere i en egentlig forfatning for EU-landene.
Se også
Jens Peter Bondes ny bog om EU-konventet
Bonde er medlem af konventet og har skrevet en bog om sit syn på det. Den er på engelsk - og kan downloades via link i denne artikel om den fra EU-Observer.

Undersøgelse af politiskuddene i Gøteborg nedlagt - igen
[Netavisen - link 28.02.02] Aftonbladet. Svensk. Statsanklager Björn Ericson har igen besluttet at nedlægga forundersøgelsen omkring politiskuddene på Vasaplatsen i Gøteborg under EU-topmødet.

Finland: Så glade er de for NATO
[Netavisen - link 28.02.02] HufvudstadsbladetMediaweb.Finland. Svensk. 11 procent af finnerne er positive over for NATO-medlemskab, viser ny meningsmåling.
Finland: Så glade er de for UNIONEN
[Netavisen - link 28.02.02] Mediaweb. En anden finsk meningsmåling viser, at to tredjedele er imod en føderal
udvikling i EU. En fjerdedel ville gerne træde ud af Unionen nu.

"Den falske humanismes støvletramp"
[Netavisen - link 28.02.02] Kristeligt Dagblad. Kommentar af den Lund-baserede fredsforsker Jan Øberg om Vestens såkaldte krig mod terrorisme. "På vor klode dør hver dag mellem 60.000 og 100.000 som følge af mangel på rent vand, mad, medicin, skoler, boliger og tøj. Det er cirka 20 millioner om året," skriver han bl.a.

Dansk Folkeparti kræver åben diskrimination
[Netavisen - link 28.02.02] Kristeligt Dagblad. Højreregeringens fremmedfjendske lovgivninger skal have et skær af ensartethed over sig i behandlingen af udlændinge og berørte danskere - for at undgå voldsomme internationale reaktioner. Men Dansk Folkeparti kræver at forskelsbehandlingen bliver klar og tydelig!


Lomborg politisk udnævnt
[Netavisen - link 27.02.02] Politiken. Lektor Bjørn Lomborg, statistisker, er blevet udnævnt som leder af det ny Institut for Miljøvurdering, som højreregeringen vil bruge imod miljøforbedringer. Lomborgs 'kvalifikationer' består i at han - totalt uvidenskabeligt - benægter eksistens af den globale miljøkrise. Derfor er han håndplukket af WEF (Verdens Økonomiske Forum, Davos-forummet) som kommende 'global leder'. Anders Fogh meddeler, at udnævvnelsen ikke er politisk. Den har vakt raseri i forskerkredse og miljøbevægelserne.

Kritik af deltidslov preller af på Fogh
[Netavisen - link 27.02.02] Fagbladet. SiD. Kritik er et udslag af gammeldags samfundstænkning, siger Anders Fogh Rasmussen.

Små A-kasser risikerer tvangslukning
[Netavisne - link 27.01.02] SiD. Fire a-kasser er lukningstruet, hvis kravet om medlemstal på 10.000 fastholdes i en kommende lov om tværfaglige a-kasser.
Se også
Regeringen klar med ny lov om tværfaglige A-kasser

Advarsel mod fortsat energi-liberalisering
[Netavisen - link 26.02.02] SiD. Tillidsfolk fra energisektoren i alle fem nordiske lande advarer kraftigt mod fortsat liberalisering af energisektoren. De frygter for forsyningssikkerheden og Enron-affærer.

Gratisavisen Metro udbetaler ikke lønninger (i Argentina)
[Netavisen - link 26.02.02] Aftonbladet. Sverige. Det ekspanderende Metro er også i Argentina - og der udbetaler det ikke lønninger til de ansatte. Journalister har besat avisen - og der demonstreres ved den svenske ambassade.

Kommunale OK-forhandlinger genoptages
[Netavisen - link 26.02.02] SiD. Det kommer ikke som en bombe: Afstanden mellem parterne er ikke større, end at der kan opnås forlig, vurderer chefforhandlerne fra både KTO og kommunerne, der mødes igen onsdag. På mandag mødes SiD og KL.

Skånefederalisterne
[Netavisen - link 26.02.02] Kristianstadsbladet. Svensk. Et nyt regionalt parti er netop stiftet i Skåne. Det EU-venlige parti vil omdanne Sverige til en føderation efter tysk mønster og derved muliggøre skånsk selvstyre.

Demonstrant vil have betjent dømt for mened
[Netavisen - link 25.02.02] Yelah. Sverige. En vilkårligt dømt Göteborg-demonstrant retter nu anklage mod politiets nøglevidne for mened. En videooptagelse gennemhuller politiets konstruerede forklaring, som fældede aktivisten. Og sagen kunne sikkert have været afgjort til den anklagedes fordel fra starten, hvis hans advokat ellers havde haft lov til at se politiets film fra emonstrationerne sidste juni.

Michael Wiehe synger ud
[Netavisen - link 25.02.02] Telemarksavisen. Norge. Sangeren Mikael Wiehe høres blandt dem, som agiterer mod fascistoide tendenser, racisme og krigsophidselse. Her gengivet i en norsk koncertanmeldelse.

PROSA anbefaler stats-nej ved OK02
[Netavisen - link 24.02.02] SiD. PROSA, fagforening inden for edb-faget, anbefaler nu sine 700 medlemmer i staten at stemme nej til overenskomstforliget- på grund af finansloven.

Derfor siger PROSA Nej
[Netavisen - link 24.02.02] PROSA. 'Nogle – også i fagbevægelsen – har det synspunkt, at man ikke kan inddrage spørgsmålet om Finansloven i spørgsmålet om overenskomsten. Det er muligt, at disse personer lever i en osteklokke, hvor den omgivende verdens udvikling ikke influerer på deres hverdag, men det gør deres medlemmer ikke. I PROSA mener vi ikke, at der er noget særligt helligt over hverken regering, finansminister eller Finanslov ...'

AC varsler konflikt fra 5. april
[Netavisen - link 24.02.02] Ingeniøren.Net. Akademikernes Centralorganisation har sendt konfliktvarsel. 18 pct. af medlemmerne kan strejke fra 5. april.

Brixtofte på sjovt besøg i Israel
[Netavisen - link 24.02.02] Ekstra Bladet. Mens de fleste borgerlige medier har kastet sig over Amdi Petersen og Tvind, fortsætter afsløringerne af Farumskandalerne: Peter Brixtofte brugte 75.000 kr. på et skægt ophold på Israels dyreste hotel for at deltage i konfirmation - på skatteborgernes regning. Farum vil i strid med loven fortsat ikke tillade aktindsigt. Den konservative viceborgmester holdt fest i de baltiske lande.

Stilladskrig: Sejr til stilladsarbejderne
[Netavisen - link 23.02.02] SiD. Krigen om stilladserne er slut. Det omstridte Århus-firma Per Berg
Stillads Service dropper uorganiserede underentreprenører.

Sjofel Haarder: Fremmedfjendsk og fattigfjendsk
[Netavisen - link 22.02.02] Berlingske Tidende. Rigmandsminister Haarder fra Foghs rigmandsparti af rødvinsdrikkende modelsvindlere vil nu tage kontanthjælp fra indvandrere og danske fattigfolk, hvis deres børn forsømmer skolen for meget! For at forbedre integrationen! Denne gang er den borgerlige modelkommune Helsingør.

Fogh besøger Bush i marts
[Netavisen - link 22.02.02] Netposten. Danmark er en 'nær allieret' - og Fogh er på vej til at besøge sin åndsfælle Bush.

Nordea foran massefyringer
[Netavisen - link 22.02.02] Erhvervsbladet. Den nordiske bankgigant Nordea med 40.000 ansatte vil gennemføre masseafskedigelser og milliardbesparelser. Årsregnskabet fra Danmark viste store profitter - men mindre end konkurrenten Den Danske Bank.

Bjørn Lomborg anmeldt for videnskabelig uredelighed
[Netavisen - link 22.02.02] Ekstra Bladet. Århusiansk lektor anmelder statistikeren Bjørn Lomborg til Udvalgene Vedrørende Videnskabelig Uredelighed. Lomborg er en af højreregeringens ideologiske helte, der benægter eksistensen af alvorlige globale miljøtrusler. Han har netop søgt nyt job som direktør for regeringens ny institut for Miljøvurdering.

______________________________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Tilbage til Nyheder