Netavisens nyhedslinks uge 8
Danmark og Norden
Se også
Verden rundt

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

PROSA anbefaler stats-nej ved OK02
[Netavisen - link 24.02.02] SiD. PROSA, fagforening inden for edb-faget, anbefaler nu sine 700 medlemmer i staten at stemme nej til overenskomstforliget- på grund af finansloven.

Derfor siger PROSA Nej
[Netavisen - link 24.02.02] PROSA. 'Nogle – også i fagbevægelsen – har det synspunkt, at man ikke kan inddrage spørgsmålet om Finansloven i spørgsmålet om overenskomsten. Det er muligt, at disse personer lever i en osteklokke, hvor den omgivende verdens udvikling ikke influerer på deres hverdag, men det gør deres medlemmer ikke. I PROSA mener vi ikke, at der er noget særligt helligt over hverken regering, finansminister eller Finanslov ...'

AC varsler konflikt fra 5. april
[Netavisen - link 24.02.02] Ingeniøren.Net. Akademikernes Centralorganisation har sendt konfliktvarsel. 18 pct. af medlemmerne kan strejke fra 5. april.

Brixtofte på sjovt besøg i Israel
[Netavisen - link 24.02.02] Ekstra Bladet. Mens de fleste borgerlige medier har kastet sig over Amdi Petersen og Tvind, fortsætter afsløringerne af Farumskandalerne: Peter Brixtofte brugte 75.000 kr. på et skægt ophold på Israels dyreste hotel for at deltage i konfirmation - på skatteborgernes regning. Farum vil i strid med loven fortsat ikke tillade aktindsigt. Den konservative viceborgmester holdt fest i de baltiske lande.

Stilladskrig: Sejr til stilladsarbejderne
[Netavisen - link 23.02.02] SiD. Krigen om stilladserne er slut. Det omstridte Århus-firma Per Berg
Stillads Service dropper uorganiserede underentreprenører.

Sjofel Haarder: Fremmedfjendsk og fattigfjendsk
[Netavisen - link 22.02.02] Berlingske Tidende. Rigmandsminister Haarder fra Foghs rigmandsparti af rødvinsdrikkende modelsvindlere vil nu tage kontanthjælp fra indvandrere og danske fattigfolk, hvis deres børn forsømmer skolen for meget! For at forbedre integrationen! Denne gang er den borgerlige modelkommune Helsingør.

Fogh besøger Bush i marts
[Netavisen - link 22.02.02] Netposten. Danmark er en 'nær allieret' - og Fogh er på vej til at besøge sin åndsfælle Bush.

Nordea foran massefyringer
[Netavisen - link 22.02.02] Erhvervsbladet. Den nordiske bankgigant Nordea med 40.000 ansatte vil gennemføre masseafskedigelser og milliardbesparelser. Årsregnskabet fra Danmark viste store profitter - men mindre end konkurrenten Den Danske Bank.

Bjørn Lomborg anmeldt for videnskabelig uredelighed
[Netavisen - link 22.02.02] Ekstra Bladet. Århusiansk lektor anmelder statistikeren Bjørn Lomborg til Udvalgene Vedrørende Videnskabelig Uredelighed. Lomborg er en af højreregeringens ideologiske helte, der benægter eksistensen af alvorlige globale miljøtrusler. Han har netop søgt nyt job som direktør for regeringens ny institut for Miljøvurdering.

Arbejdspladser til modangreb mod højreregeringen
[Netavisen - link 21.02.02]
Tillidsfolk går til modangreb SID
Se også
'Det vil vi ikke på Danfoss'
Udtalelse fra CO-Industri Vestfrost
LO-ansatte ved Elsam udtaler

Udrensning i Royal Greenland
[Netavisen - link 21.02.02] KNR Online. Den nationale grønlandske monopolkoncern Royal Greenland har gennemløbet en udrensning af den gamle bestyrelse, med bl.a. Uffe Ellemann ude i kulden. Hjemmestyret, den grønlandske selvstyreregering, fører an i omrokeringen, der peger mod en "grønlandisering" af bestyrelsen.

Barnevik-skandalen
[Netavisen - link 21.02.02] Proletären. Svensk. Om Barnevik-skandalen med gigantiske gyldne håndtryk til svenske superkapitalister.

Om formålet med krigen i Afghanistan
[Netavisen - link 21.02.02] Proletären. Svensk.
Proletärens analyse af USA's formål med krigen mod Afghanistan.

Fogh roser Bushs giftige klimaplan efter amerikansk pres
[Netavisen - link 20.02.02] Information. Efter amerikansk pres for at udtale sig til støtte for George Bush' og den amerikanske olieindustris miljøødelæggende klimaplan, har Fogh støttet, at Bush rejser debatten!

Farum første kommune under administration for ulovligheder
[Netavisen - link 20.02.02] Information. Farum sættes under administration for Brixtoftes ulovligheder. Hvorfor sættes Brixtofte ikke af og ind?

Norge følger ikke EUs sanktioner mod Zimbabwe
[Netavisen - link 20.02.02] Nettavisen. Norsk. Norge har valgt ikke at følge EU, som har indført sanktioner mod Zimbabwes præsident Robert Mugabe og 19 medlemmer af hans regring.

Farum sat under administration
[Netavisen - link 19.02.02] Politiken. Farum Kommune blev tirsdag sat under administration af Indenrigsministeriet. Kommunens gæld er så stor, at den ikke overholder kassekreditreglerne, og samtidig er lån for 450 millioner kroner optaget ulovligt.
Se også Hvem ejer Farum? Ekstra Bladet

Amdi fængslet i USA
[Netavisen - link 19.02.02] Ekstrabladet. Tvinds stifter Amdi Petersen er fængslet i Los Angeles, efter at han blev arresteret i weekenden på begæring af dansk politi. Tirsdag skal han til det første retsmøde om udlevering til Danmark.

Thor Petersen skifter forklaring
[Netavisen - link 19.02.02] Berlingske Tidende. Før dagens spørgsmål i folketinget har også finansminister Thor Petersen vævet sig ind i selvmodsigelser om sin rolle i Farum.

Politiet gør klar til masseanholdelser
[Netavisen - link 18.02.02] Infopaq. Dansk politi gør klar til at foretage masseanholdelser i forbindelse med topmødet mellem EU og ASEAN-landene i september og det afsluttende EU-topmøde i december.

Mindstelønnen ingen hindring for flere jobs
[Netavisen - link 18.02.02] SiD. Der gøres kraftige forsøg på at fjerne eller sænke mindstelønnen under påskud af, at det vil integrere udlændinge - men forskning viser at mindstelønnen (og heller ikke en højere mindsteløn) er en hindring for nye arbejdspladser.

1000 norske sygeplejere i strejke
[Netavisen - link 18.02.02] Sidste. Norsk. Den norske sygeplejerekonflikt er ved at blive langvarig.

Ulla Røder fængslet igen
[Netavisen - link 17.02.02] Ekstrabladet. Den verdenskendte danske fredsaktivist Ulla Røder er blevet fængslet for nye protester mod dens skotske atombase Farslane.
Se også
Fynsk fredsaktivist atter bag tremmer TV2/Fyn

Øget pres på Thor Petersen
[Netavisen - link 17.02.02] Berlingske Tidende. Mistanke om, at Peter Brixtofte favoriserede Thor Petersen (V) i kontrakt om plejeboliger, skaber nyt pres. Tilsynsråd kræver nu finansministerens rolle i Farum-skandalen undersøgt.

Farummodellen
[Netavisen - link 16.02.02]
Kassebeholdningen lav Politiken
14.02.02
Frygten for Brixtofte Berlingske Tidende
13.02.02
Brixtofte fusker med Falckvagter BT
Skatteborgerne betalte 9 mio. for håndboldfusion BT
12.02.02
Brixtofte gav spekulantven 365 pct. i rente BT
Brixtofte lod kommunen betale lønninger i Farum Boldklub BT
Den store stadiongave i Farum Politiken

Det højrenationale Sverigedemokraterne repræsenteret i riksdagen
[Netavisen - link 16.02.02] Aftonbladet. Sv. Mere om riksdagsmedlemmet fra Moderaterna, der er blevet Sverigedemokrat. Sverige har en fascist alt andet end af navn i parlamentet.
Se også Dagen Nyheter Sv.

Skåne: Svindler sig til fradrag
[Netavisen - link 16.02.02] Proletaren. Sv.Skandalerne ruller over toppen af Sverige. I Region Skåne har en reaktionær moderat politiker, som har svunget pisken over arbejdsløse,svindlet sig til fradrag og kan alligevel nyde godt af sine generøse
"politiker-dagpenge" på 25.000 kr. om måneden frem til pensionsalderen.

Gyldent håndtryk til svensk spidsborger
[Netavisen - link 16.02.02] Aftonbladet. Sv.Og hele det officielle Sverige har svært ved at bortforklare, at spidsmonopolborgeren Percy Barnevik har kunnet hæve et "gyldent håndtryk" fra ABB på 930 mio. kr. Og han er kun den største blandt ligemænd.

Øvrigt: Region Skåne vil åbne en repræsentation i Berlin
[Netavisen - link 16.02.02] Kristianstadsbladet. Sv."Det blir inte någon skånsk ambassad," forsikrer en talsmand fra regionen.

______________________________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Tilbage til Nyheder