Netavisens nyhedslinks uge 7
Danmark og Norden
Se også
Verden rundt

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Ulla Røder fængslet igen
[Netavisen - link 17.02.02] Ekstrabladet. Den verdenskendte danske fredsaktivist Ulla Røder er blevet fængslet for nye protester mod dens skotske atombase Farslane.

Øget pres på Thor Petersen
[Netavisen - link 17.02.02] Berlingske Tidende. Mistanke om, at Peter Brixtofte favoriserede Thor Petersen (V) i kontrakt om plejeboliger, skaber nyt pres. Tilsynsråd kræver nu finansministerens rolle i Farum-skandalen undersøgt.

Farummodellen
[Netavisen - link 16.02.02]
Kassebeholdningen lav Politiken
14.02.02
Frygten for Brixtofte Berlingske Tidende
13.02.02
Brixtofte fusker med Falckvagter BT
Skatteborgerne betalte 9 mio. for håndboldfusion BT
12.02.02
Brixtofte gav spekulantven 365 pct. i rente BT
Brixtofte lod kommunen betale lønninger i Farum Boldklub BT
Den store stadiongave i Farum Politiken

Det højrenationale Sverigedemokraterne repræsenteret i riksdagen
[Netavisen - link 16.02.02] Aftonbladet. Sv. Mere om riksdagsmedlemmet fra Moderaterna, der er blevet Sverigedemokrat. Sverige har en fascist alt andet end af navn i parlamentet.
Se også Dagen Nyheter Sv.

Skåne: Svindler sig til fradrag
[Netavisen - link 16.02.02] Proletaren. Sv.Skandalerne ruller over toppen af Sverige. I Region Skåne har en reaktionær moderat politiker, som har svunget pisken over arbejdsløse,svindlet sig til fradrag og kan alligevel nyde godt af sine generøse
"politiker-dagpenge" på 25.000 kr. om måneden frem til pensionsalderen.

gyldent håndtryk til svensk spidsborger
[Netavisen - link 16.02.02] Aftonbladet. Sv.Og hele det officielle Sverige har svært ved at bortforklare, at spidsmonopolborgeren Percy Barnevik har kunnet hæve et "gyldent håndtryk" fra ABB på 930 mio. kr. Og han er kun den største blandt ligemænd.

Øvrigt: Region Skåne vil åbne en repræsentation i Berlin
[Netavisen - link 16.02.02] Kristianstadsbladet. Sv."Det blir inte någon skånsk ambassad," forsikrer en talsmand fra regionen.

- Stik piben ind Anders Fogh
[Netavisen - link 15.02.02] Fyens Stifttidende. ADVARSEL: Lindø-ansattes utilfredshed sender rystelser ud i det faglige system

Politi i dialog med aktivister før EU-topmøder
[Netavisen - link 14.02.02] Politiken. For at undgå at topmøderne under Danmarks EU-formandsskab ender i kaos, som set i flere andre lande, har Københavns Politi tænkt sig at holde en række møder med de grupper, der vil være involveret i de demonstrationer, der går hånd-i-hånd med politikernes vigtigste møder.

RBF og SiD
[Netavisen - link 14.02.03] SiD Specialarbejderforbundets (SiD) næstformand, Steen Andersen, ser frem til et møde med RestaurationsBranchens Forbund (RBF) om et nærmere samarbejde og en eventuel fusion på længere sigt.
Se også
RBF og HK

Svensk flygtningesolidaritet
[Netavisen - link 14.02.02] Yelah. Sv. Cirka 500 ud af 3.500 indbyggere i den nordsvenske by Råneå har demonstreret til fordel for de derværende bosniske flygtninge, der er truet af udvisning.

Sultestrejkende palæstinensere besætter kirke i Malmø
[Netavisen - link 14.02.02] Sydsvenskan. Sv- En gruppe palæstinensiske flygtninge i Malmø besætter en kirke og sultestrejker for at gøre opmærksom på deres desperate, retsløse situation.

Daghøjskoler trues af udslettelse
[Netavisen - link 13.02.02] SiD.Med besparelserne i lovforslaget om at gøre daghøjskoler kommunale baner regeringen vejen til den totale udslettelse af daghøjskolerne, siger Landsforbundet af Voksen- og Ungdomsundervisere (LVU).

Radikal arbejdsgiverpolitik: Opgør med mindstelønnen
[Netavisen - link 12.02.02] Politiken. Den radikale integrationsordfører og 'den populære indvandrerpoliker' Naser Khader meldr nu klart ud som arbejdsgiverpolitikere: Mindstelønnen skal væk (ned). I integrationens hellige navn.
Men mindsteløn er i forvjen lavtløn og indslusningsløn. Det er en Brixtofteagtig nyliberal løgn, atafskaffelse af mindstelønnen skaffer flere i arbejde.

USA satser på irakisk hærchef i Danmark
[Netavisen - link 12.02.02] Infopaq. Den tidligere irakiske hærchef Nizar Khazraji er USAs valg til ny marionet i Irak og afløser for Saddam efter en krig/manipuleret opstand. Khazraji er i eksil i Danmark (Sorø) og undersøges af politiet for krigsforbrydelser
Kommunistisk Politik/Netavisen fortalte allerede før årsskiftet denne historie og dens baggrund. Se
USA vil bruge krigsforbryder i Sorø til at vælte Saddam

Massefyringer i Nordjylland
[Netavisen - link 12.02.02] Erhvervsbladet. Nu lukkes Cardiac Science i Åbybro. Forleden var det en af amtets største arbejdspladser - Ørskovværftet. Erhvervsbladet spørger sig selv om der er krise.

TEAM
[Netavisen - link 12.02.02] Ny hjemmeside af EU-kritiske partier og organisationer. Engelsk. TEAM har netop lanceret en ny webside for medlemmer og alle andre interesserede i EU-kritiske argumenter og synspunkter. De 40 organisationer og partier, der udgør TEAM, er demokratiske og ikke-racistiske organisationer fra venstre til højre side af det politiske spektrum. Team står for ”The European Alliance of EU-critical Movements”.

Advarsel til Albrechtsen
[Netavisen - link 12.02.02] Folkebevægelsen mod EU. Indlæg fra Ole Krarup omkring partifællen fra Enhedslisten Keld Albrechtsens oplæg (fremsat sammen med Holger K. Nielsen) til at sætte to af de fire danske EU-forbehold tl folkeafstemning.

Regning på vej til Farumborgere
[Netavisen - link 11.02.02] Politiken. En regning, som overstiger et helt års kommunale udgifter i Farum, venter på skatteborgerne i den nordsjællandske kommune. Mens sæbeboblerne efter den sygemeldte borgmester Peter Brixtofte (V) brister én efter én, vokser til gengæld de økonomiske problemer.

Sverige formelt ikke længere neutralt
[Netavisen - link 11.02.02] Hallands Nyheter. Svensk. Den svenske regering og tre andre riksdagspartier er enedes om en ny svensk sikkerhedsdoktrin, der putter ordet "neutralitet" længere ned i brødteksten og ophøjer den Europæiske Union til en folkeretlig status som FN.

Skarp finsk kritik af USA
[Netavisen - link 11.02.02] CGI.Mediaweb.Svensk. Finlands udenrigsminister udtaler, at USA's verdensbillede er "indskrænket og sort-hvidt", og at Bushs tale om ondskabens akse er farlig. Han slutter sig dermed til rækken af EU-udenrigsministre, der nu begynder at trække fronten op imod USA og forberede det fremtidige strategiske brud med den gamle supermagt - efter at EUs internationale kommissær Chris Patten i et interview i The Guardian opfordrede til at tage bladet fra munden.
Og Per Stig Møller?

Kissinger fik den - Skulle Hitler også have haft den?
[Netavisen - link 11.02.02] Dagbladet. Norsk. Der er (fra det norske Fremskrittsparti) rejst forslag om at nominere George W. Bush til Nobels Fredspris. Det har det norske Dagbladet en fyldig debat om.

Brixtofe sigtet for mandatsvig
[Netavisen - link 10.02.02] Ekstrabladet. Bagmandspolitiet har nu rejst sigtelse for mandatsvig mod den sygemeldte Farumborgmester.

Socialdemokratisk krise skærpes
[Netavisen - link 10.02.02] Infopaq. Mogens Lykketoft - siges det - holder nøglen til Nyrups fremtid i sin hånd. De gamle fraktionsmodsætninger fra 'formandsopgøret' dukker frem igen.

Hvorfor drikker Brixtofte?
[Netavisen - link 09.02.02] Ekstrabladet. Bykongen fra Farum er en Willy Strube med stil. Han kan lide god rødvin, til mere end 8000 pr. flaske. På skatteborgernes regning.Han kan også favorisere sine gamle venner økonomisk. Nu har han meldt sig syg - foreøbig i tre måneder. Han er også politianmeldt.

______________________________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Tilbage til Nyheder