Netavisens nyhedslinks uge 4
Danmark og Norden
Se også
Verden rundt

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Indvandrerpolitikere vil presse regeringen
[Netavisen - link 27.01.02] DR-Tv. Indvandrerpolitikere går sammen 'på tværs' for at bremse VK-regeríngens fremmedfjendske love. En stor demonstration lørdag på Rådhuspladsen i København til forsvar for modersmålundervisningen viser, hvor stor harmen er over dens reelle afskaffelse.

AIDs bliver værre end den sorte død
[Netavisen - link 26.01.02] Nettavisen. Norsk. AIDs har allerede kostet 25 millioner mennesker livet. Det bliver verdenshistoriens største epidemi, siger amerikanske eksperter.

Unge fravælger efterlønnen
[Netavisen - link 26.01.02] TV2Nyheder. Hver 5. SID'er under 35 står udenfor efterlønsordningen, som Nyrup forringede. Regningen kommer senere ...

Danmark deltager i generalprøve på EU-militær på trods af forsvarsforbeholdet
[Netavisen - link 25.01.02] EU-Observer. Berlingske Tidende. EU overtager kommandoen i Bosnien - og Danmark deltager i, hvad der betragtes som en generalprøve på EU-hæren, som Danmark ikke kan deltage i p.g.a. forsvarsforbeholdet. Med et verbalt kunststykke betegner udenrigsministeriet det som en ikke militær, men en politimæssig operation. På denne måde kan Danmark snige sig med i alle EUs kommende militæreventyr - bare de kaldes for 'fredsskabende' eller 'politilignende'!

Tre arrangører forbereder alternativt topmøde
[Netavisen - link 25.01.02] EU-Observer. Tre forskellige netværk er nu i fuld gang med at forberede aktiviteter i forbindelse med EU-topmødet i København den 12.-13. december. Hvert netværk har sin dagsorden for, hvad topmødet i København skal bruges til.

Erhvervspakken kun første skridt på vejen
[Netavisen - link 25.01.02] Erhvervsbladet. Højreregeringen har andet end nedskæringer på programmet: Dens 'erhvervspakke' er en stor gave til kapitalisterne. Nu forlanger 'erhvervslivet' straks endnu en gavepakke.

Ikke kriminelt at samle ind til somaliere
[Netavisen - link 25.01.02] Dagen Nyheter. Svensk. Det er ikke kriminelt at samle penge ind til de tre somaliere, USA har udpeget som 'terrorister', har den svenske chefanklager besluttet.
Se også
Adieu svensk selvstændighed!
[Netavisen - link 24.01.02] Proletären. Svensk. Den svenske regering nægter at bevæge sig i spørgsmålet om tre svenske medborgere af somalisk oprindelse, der er stemplet som "terrorister" af USA. De tres advokater henvises til USA. Sverige har åbenlyst opgivet sin selvstændighed.

Prøveballon for lavere dagpengesats
[Netavisen - link 24.01.02] SiD. Lavere kontanthjælp til udlændinge kan være prøveballon for lavere dagpengesats i fremtiden.

Hvad laver Norge i Kirgisien?
[Netavisen - link 24.01.02] Klassekampen. Norsk. Norge er af USA blevet tvunget til at udstationere militærpersonel i Kirgisistan tæt ved den kinesiske grænse, hvor amerikanerne er ved at opbygge en strategisk base. Hvad laver Norge der?
Se også USA bestemmer

Usle forhold også i afghanske fangelejre
[Netavisen - link 24.01.02] Politiken. En dansker er anbragt under kummerlige og umenneskelige forhold i en amerikansk fangelejr i Afghanistan.

Skal ikke gøres til løntrykkere
[Netavisen - link 24.01.92] SiD. Lavere mindsteløn til flygtninge og indvandrere vil øge spændingerne på arbejdspladserne, advarer formanden for SiD's Industrigruppe, Børge
Frederiksen.

Mindedemonstration for Fadime
[Netavisen - link 24.01.02] Indymedia. Svensk. 5.000 mødte onsdag aften op til mindedemonstration for kurdisk-svensk pige, der myrdedes af sin far i et 'æresdrab'.

Klart flertal mod Haarders straffetogt
[Netavisen - link 23.01.02] Infopaq. Danskerne vil ikke være med til at sætte flygtninge på en lavere ydelse end kontanthjælpen, Et flertal på 50 pct. siger fra over for den lave ydelse, mens 41 pct. går ind for den lavere ydelse, og ni pct. ikke har taget stilling. Det viser en meningsmåling som PLS Rambøll har foretaget for Morgenavisen Jyllands-Posten.

TV-Stop tæt på
[Netavisen - link 23.01.02] Politiken. Vidste TV-Stop at et æg-attentat ville finde sted? Hvordan kunne dets fotograf have sit kamera stift rettet mod statsministerens baghovede? Og havde man vidst at fotograf Maria var blevet anholdt i Gøteborg under EU-topmødet og i øvrigt har deltaget i mange aktioner og happenings, derudover er venstreorienteret og holder af spejlæg - så er det mindre sikkert, at danskerne kunne have nyt synet!

Piller er lykken
[Netavisen - link 23.01.02] Berlingske Tidende. Med en eksport på 30 mia. kr. overgår medicinalindustrien svineproducenternes eksport i 2001 med 1,5 mia. kr. Medicineksporten er vokset med 5,5 mia. kr. i forhold til 2000 til det højeste niveau nogensinde.

Konkuser har tømt Lønmodtagernes Garantifond
[Netavisen - link 23.01.02] Informatiom. Ritzau. Den økonomiske krises gennemslag med mange konkurser i Danmark har stort set tømt Løndmodtagernes Garantifond.

Lynafskedigelelser på vej i staten
[Netavisen - link 23.01.02] Infopaq. - Jeg blev noget urolig over at høre det, jeg kun kan tolke som en bekræftelse på, at der er fyringer på vej, og at det bliver lynafskedigelser, siger formand for Dansk Magisterforening, Ingrid Stage, til Netavisen Infopaq.

UK: Stormagter skal lede EU
[Netavisen - link 22.01.02] Berlingske Tidende. Den britiske regering overvejer ifølge det britiske dagblad Financial Times at fremsætte forslag om, at Tyskland, Frankrig og Storbritannien sammen skal udgøre den politiske ledelse i et udvidet EU.

Fogh udsat for brutalt ægattentat
[Netavisen - link 22.01.02] Berlingske Tidende skriver at landets statsminister blev udsat for et brutalt ægattentat fra en gruppe ukendte ægterrorister (der viste sig at være kyllinger, idet de fejgt skjulte sig), da han på Nørrebro ville donere penge til en kirke fra et iturevet eksemplar af hans bog Minimalstaten, der nu genrejses i discountudgave.

Oprøret mod de nedslidte skoler
[Netavisen - link 22.01.02] Politiken. - Vi sidder med kopi-ark i stedet for rigtige bøger, og vi får splinter i røven på stolene. Det for dårligt, og nu må der gøres noget ved det«, siger elevrådsformand Sidsel Hansen fra Grundtvigskolen, som er gået ind i det nye årtusinde med blandt andet bogsystemer fra 1960'erne. Eleverne på foreløbig 11 skoler strejker.

Fordobling af klager mod arbejdsgivere
[Netavisen - link 22.01.02] Infopaq. Danske lønmodtagere lægger sag an mod deres arbejdsgivere i større grad end nogensinde før - og de vinder.

Flere dropper tandlægen
[Netavisen - link 22.01.02] Politiken. Fattige danskere har ikke råd til at gå til tandlæge. Resultatet er, at Danmark har mange tandløse sammenlignet med andre europæiske lande.

Fortsat stor NATO-modstand i Sverige
[Netavisen - link 21.01.02] NRK. Norsk. Der er næsten dobbelt så mange svenskere som siger Nej til NATO-medlemsskab som tilhængere deraf.

Meldt til politiet for menneskelighed
[Netavisen - link 21.01.02] Aftonbladet. Svensk. Sverigedemokraterne har meldt kendte svenskere til politiet for deres ulovlige støtte til de medborgere af somalisk afstamning, der er vilkårligt ramt på levebrødet af USA's såkaldte antiterror. Det officielle Sverige kan ikke finde en grimasse, der kan passe.

Dansk deltagelse i Joint Strike Fighter dobbelt så dyr
[Netavisen - link 20.01.02] Yahoo.dk. Den evt. danske deltagelse i verdens største krigsflyprojekt Joint Strike Fighter kommer til at koste skatteyderne det dobbelte af det først opgivne. Der skal siges ja under alle omstændigheder, tordner lobbyister og propaganda.

Atomaffald skal lagres i den danske undergrund
[Netavisen - link 20.01.02] Berlingske Tidende. En dansk kommune om få år modtage 5.000 kubikmeter radioaktivt affald fra Forskningscenter Risø, siger videnskabsminister Helge Sander. Nu begynder slagsmålet om at undgå at få klatten ...
Se også
Danmark bruger Indien som losseplads for farligt affald Politiken

Svenskere skrotter weekenden
[Netavisen - link 19.01.02] IngeniørenNet. I Sverige har man opfundet en ny slags arbejdsuge, hvor man arbejder tre dage i træk og holder fri de tre næste dage

'Overvismand' Sænk skatten på arbejde
[Netavisen - link 19.01.02] DR-Online. Skatten på arbejdskraft sænkes i nabolandene - og Danmark må følge med, siger den såkaldte overvismand.

Lettere adgang for kvalificerede udlændinge
[Netavisen - link 19.01.02] Ingeniøren.Net. Regeringen vil indføre positivliste for efterspurgte kvalifikationer, der giver hurtig arbejdstilladelse - og en 'green card'-lignende ordning.

Aktiverede har krav på skriftlige ansættelsesbeviser
[Netavisen - link 19.01.02] SiD. Retssag fastslår at aktiverede har krav på et egentligt ansættelsesbevis - og ikke blot en henvisning.

Regionalpolitik

Skåne og Sverige
[Netavsien - link 19.01.02]
Sveriges Riksdag. Svensk. Spørgsmålet om Skåne i Sverige er blevet en politisk 'sag' i Sverige. Der findes kræfter, som ønsker et selvstændigt Skåne, skånsk tilslutning til NATO osv. Højrekræfter udnytter også her de nationale spørgsmål. Dette rigsdagsreferat er et indlæg fra den skånske socialdemokrat Leif Jakobsson:"Herr talman! Om mitt inlägg uppfattas som en lojalitetsförklaring från de skånska socialdemokraterna till nationen Sverige är det helt riktigt. Det var min avsikt."
Sådan kører den svenske riksdags interne debat om forsøget med at gennemføre EU's påtvungne regionalisering.
Se også debatoplæg fra Pelle Collin, APK:
EU's regionaliseringsstrategi, optrapningen af konflikten om det svenske regionsforsøg og spørgsmålet om Skandinaviens nationale fremtid

__________________________________________________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Tilbage til Nyheder