Netavisens nyhedslinks uge 1
Danmark og Norden
Se også
Verden rundt

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Arriva: Privatisering for enhver pris. Se

Kammeradvokat advarede mod at fravælge DSB
[Netavisen - link 07.01.02] Infopaq. Kammeradvokaten forhåndsadvarede trafikministeren om ikke at fravælge DSB, hvis der ikke var sikkerhed for underbud.
DSB kræver fuld åbenhed om udbud
[Netavisen - link 07.01.02] Politiken. Beslutningen om Arriva er truffet på højeste regeringsniveau. DSB forlanger nu alle beregninger fra trafikministeriet i forbindelse med overdragelse af den vestjydske jernebanedrift til Arriva.
DSB indbyder Arriva til samarbejde
[Netavisen - link 07.01.02] Erhvervsbladet. DSB er parat til at udleje sine faciliteter til Arriva på markedsvilkår.

Hasardspil med de ansattes helbred
[Netavisen - link 07.01.02] Erhvervsbladet. Beskæftigelsesminister Klaus Hjort Frederiksens arbejderfjendske og ideologisk motiverede beslutning om at stoppe for udbygningen af BST (Bedriftsundhedtjenesten) to uger før den skulle gå i gang, vil få negative konsekvenser for helbredet.

Forskere støtter den fri ungdomsuddannelse
[Netavisen - link 06.01.02] Kristeligt Dagblad. Regeringsplanerne om at fjerne den fri ungdomsuddannelse (FUU) mødes med protest ikke bare blandt de unge - men også fra forskerside. Den tvinger eleverne til at tage ansvar - og så er den også billigere end andre ungdomsuddannelser.

Spareteater mødes af kritik
[Netavisen - link 06.01.02] SiD. Planerne om at spare på billettilskud møder stor kritik.

7,7 pct. arbejdsløshed i EU
[Netavisen - link 06.01.02] Infopaq. De stærkt underdrevne officielle tal fra Eurostat siger, at arbejdsløsheden i alle EU-landen i november var på 7,7 pct., for eurolandene 8,5 pct.

Kraftigt indhug i ulandsbistand
[Netavisen - link 05.01.02] Yahoo.dk. Regeringen vil spare 2,5 mia. på ulandsbistand over de næste to år - næsten det dobbelte af det tidligere oplyste.

Bøderegn til Arriva - også i Holland
[Netavisen - link 05.01.02] Politiken. Ikke bare i England, men også i Holland, hvor Arriva har sat sig godt på jernbanedriften, er det haglet ned med bøder for forsinkelser, overfyldte tog og brudte løfter.

Euro følges op af dybe reformer
[Netavisen - link 05.01.02] Politiken. Euro'en proklameres som en kæmpesucces, endnu før den for alvor er blevet hovedmønten i Euroland. Og nu sætter EU-toppen ny mål: Hurtige integrationsreformer på mange områder.

Norge: Kryberi for USA?
[Netavisen - link 05.01.02] Klassekampen. Norsk. Der er røre højt til tops i Norges parlamentariske liv i spørgsmålet om, hvor langt ned man skal krybe for USA, USA's terrorkrig og USA's åbenlyse krænkelser af almindelige borgerlige rettigheder.
Se også
Norsk dommerforening: Nej til amerikanske militærdomstole

Haarders udlændingelov snart klar
[Netavisen - link 04.01.02] SiD. Ritzau. VK-Dansk Folkeparti-regeringens forslag til ny udlændingelov fremlægges senere i januar. Haarder afviser ikke overraskende, at førsteudkastet skal være blevet kasseret af statsministeren himself.

Hjemmeværnet vil indsætte 1000 mand til bevogtning i fredstid
[Netavisen - link 04.01.02] Hjemmeværnsbladet. Parat til terrorkrig!

To-tusen-og-ett ute
[Netavisen - link 04.01.02] Revolusjon. Norge.
Nytårsstatus fra ML-gruppen Revolusjon.
Se også nyt tema
Om globaliseringen

Højreregeringen vil spare en milliard på undervisning
[Netavisen - link 03.01.02] SiD. Den foghske sparekniv op til finansloven vil gå hårdt ud over undervisningsbudgetterne, der efter regeringens plan skal spare knap 5 pct.

Norsk terrorlov: Farlig definition
[Netavisen - link 03.01.02] Klassekampen. Norsk. Det norske udkast til "antiterrorlov" følger i omverdenens fascistoide spor. Lovparagrafferne skal danne grundlag for statsterroristisk bekæmpelse af arbejdskampe, demonstrationer m.v

EUs arbejdsdirektiv på vej som lov
[Netavisen - link 03.01.02] SiD. EUs arbejdstidstirektiv er nu ved at blive til dansk lov. Et forslag er sendt til høring, med henblik på vedtagelse til april.

Professor: Barsebäck kan ikke lukkes i 2003
[Netavisen - link 03.01.02] Berlingske Tidende. Ingen skal tro at kampen om lukning af Barsebäck er slut. Lobbyisterne fortsætter til det sidste.

Ren ideologi bag valget af Arriva
[Netavisen - link 03.01.02] SiD. Trafikministeriet har ikke kunnet finde noget at udsætte på DSB's tilbud om at køre tog på seks jyske jernbanestrækninger. Sagen er "ren gift for fremtidige udliciteringer", og "varsler nye barske tider for den offentlige sektor", lyder det samstemmende fra SiD og Statsansattes Kartel...

Regeringen: De almene boliger skal privatiseres
[Netavisen - link 02.01.02] Politiken. Thor Petersen vil med et lovindgreb tvinge de almennyttige boligselskaber til at sælge ud af deres 510.000 lejligheder.
Se også København: Salg af almene boliger katastrofalt Politiken

200.000 offentligt ansatte forsvinder
[Netavisen - link 02.01.02] Politiken. I løbet af de næste fem år går en fjerdedel af de offentligt ansatte på pension.

Fogh Rasmussens nytårstale
[Netavisen - link 02.01.02] Statsministeriet.
Se Kommunistisk Politiks kommentar
Foghs frihed til monopolerne

Danske bank: Barske tider forude for industrien
[Netavisen - link 02.01.2001] Erhvervsbladet. Danske Bank spår, at industrien går endnu barskere tider i møde i det nye år - uanset reformer vil opsvinget lande vente på sig.

Pressemeddelelse fra Ungdomshuset
[Netavisen - link 02.01.02] Modkraft. Debat. Udtalelse på baggrund af det voldelige frikirkelige angreb på Ungdomshuset.

Fogh under forvandling
[Netavisen - link 01.01.2001] Infopaq. Den pragmatiske og midtsøgende Fogh har efter valget igen forvandlet sig til den ideologiske og konfliktsøgende ditto. Nu går han til angreb på 'velfærdsstaen'.

Frikirke i hærværksaktion mod Ungdomshuset
[Netavisen - link 01.01.2002] Infopaq. Den såkaldte Faderkirke brød i går ind i Ungdomshuset for at besætte det og jage brugerne ud - men røg selv ud.

Stor vækstpotentiale i dansk krigsindustri
[Netavisen - link 01.01.2002] Erhvervsbladet. De moderne danske våbenfabrikanter ser hen mod en gylden fremtid.

DF: Racisme-paragraf skal væk
[Netavisen - link 31.12.01] Ekstrabladet. En af de sorte præster fra Dansk Folkeparti - Søren Krarup - vil fremsætte lovforslag om at fjerne racisme-paragraffen. Han regner med tilslutning fra VK.

Kæmpebøde til Arriva
[Netavisen - link 31.12.01] Information. Den britiske buskoncern fik for tre måneder siden en bøde på 2 mio. £ for togaflysninger i år 2000. Det lover godt for togdriften i Vestjylland.

Dreng satte ild til sig selv
[Netavisen - link 31.12.01] Ekstrabladet. Zafan fra Afghanistan vil hellere dø end udvises - og antændte sig selv på asylcenter i Grib Skov i Nordsjælland.

Hvorfor så tavs Persson?
[Netavisen - link 31.12.01] Aftonbladet. Svensk. Af Sverker Åström. En svensk ambassadørs og tidligere statssekretærs skarpe kritik af Persson-regeringens manglende kritik af Sharons kamp mod palæstinenserne og USAs illegitime bombardementer af Afghanistan - ud fra et traditionelt svensk udenrigspolitisk synspunkt.

Arriva kører tog 'katastrofalt dårligt'
[Netavisen - link 30.12.01] Politiken. Britisk ekspert ryster på hovedet af den danske regering. Erfaringerne med Arrivas togdrift i England er 'katastrofale'.

Nu skyder dansk politi indbrudstyvene
[Netavisen - link 30.12.01] Ekstrabladet. En 23-årig mand blev dræbt, og en 25-årig livsfarlig såret, da politi i Århus skød på indbrudstyve.
(Den 25-årige er senere også død).

Arriva vinder dansk jernbanedrift - dyrt for DSB
[Netavisen - link 29.12.01] Politiken. Privatiseringen af jernbanerne kan blive dyr - for skatteyderne, DSB - og passagererne.

DSB-bestyrelse tilbyder at gå
[Netavisen - link 29.12.01] Politiken. Den samlede DSB-bestyrelse har tilbudt at gå af efter at den ny trafikminister har forkastet dens bud på jernbanedrift i Vestjylland.

Brug for hård ledelse!
[Netavisen - link 29.12.01] Netposten. Formanden for Ledernes Hovedorganisation siger, at der bliver brug for hård ledelse i både den private og offentlige sektor i det kommende år, hvor recessionen for alvor sætter ind.

__________________________________________________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Tilbage til Nyheder