Netavisens nyhedslinks uge 44
Verden rundt
Se også
Danmark og Norden

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Netavisens linksamling 11.09-07.10.2001 USA går i krig
Nordiske resourcer med nyhedslinks:
Antiimperialisme-sida Norge Manifest Sverige Fred på Nettet
Engelsk
Antiwar US A.N.S.W.E.R.

De fem største løgne om krigen
[Netavisen - link 04.11.01] Engelsk. Anti-War Committee of Students in Solidarity at the University of Pittsburgh

Bin Laden: FN kriminelt instrument mod muslimer
[Netavisen - link 04.11.01] DR-TV. I en ny video kritiserer Bin Laden FNs rolle i Palæstina og Afghanistan.

Krisen i Argentina stadig mere akut
[Netavisen - link 04.11.01] Svensk TV. Den næststørste økonomi i Latinamerika er bankerot - og fattigdommen kræver stadig flere ofre.

USA: Krigsmodstander hindret i at flyve til møde
[Netavisen - link 04.11.01] Counterpunch. Engelsk. En leder af det amerikanske Grønne parti blev forhindret af væbnet politi i at flyve til et møde - mistænkt for terrorisme. 'Terrorbekæmpelse' udvides til at omfatte alle, der er modstandere af USAs krigspolitik.

Bomber USA bevidst civile?
[Netavisen - link 03.11.01] Lew Rockwell.com. Engelsk. Af Mark Weisbrot. Vicedirektøren for Center for Economic and Policy Research, Washington,spørger om USAs krig er mod civile. Admiral Michael Boyce, chef for den britiske forsvarskommando har om bomningerne sagt: 'De vil fortsætte indtil befolkningen i landet selv indser, at dette vil blive ved, indtil de får udskiftet deres ledelse'.Samme logik som i Irak? Terror mod civile for at fjerne støtten til Taliban - og Talibanerne selv?

Arabiske lande afviser ensstemmigt angreb på Irak
[Netavisen - link 03.11.01] Berlingske Tidende. Alle lande i Den arabiske Liga afviser ensstemmigt udvidelsen af terrorkrigen til angreb på Irak eller noget andet arabisk land.

USA ser rødt over Nicaragua
[Netavisen - link 03.11.01] St. Petersburg Times. USA. Engelsk. Sandinisten Daniel Ortega har gode valgmuligheder i Nicaragua. Nu sammenlignes han af USA med Bin Laden!
Se også Washington sidestiller 'intifada' og 'terror' Reuters. Engelsk.

USA: Ny udvidelse af den officielle terrorhitliste
[Netavisen - link 03.11.01] St. Petersburg Times. USA. Engelsk. Det amerikanske udenrigsministerium og andre myndigheder har udvidet listen over 'terroristorganisationer' og angrebsmål for terrorkrigen betydeligt. Se tilføjelserne her.

Studenteraktioner på europæisk plan
[Netavisen - link 03.11.01] Indymedia. Engelsk. De spanske studerende har strejket - og de studerende i en række andre EU-lande planlægger at gøre det den 10.-14. december i protest mod de reaktionære (og stadig mere fælles) EU-uddannelser.

Første japanske tropper i udlandet siden 2. verdenskrig
[Netavisen - link 03.11.01] Frankfurter Rundschau. Engelsk. Til militær understøttelse af USAs terrorkrig har Japan ophævet lovgivning, der forbyder det at sende soldater til udlandet - og har sendt de første afsted.

ASEAN og Kina vil danne verdens største frihandelszone
[Netavisen - link 03.11.01] Yahoo. Engelsk. Ved at lægge de 10 Asean-lande og Kina sammen kan det største frihandelsområde i verden blive en realitet i løbet af en årrække.

Guide til Al Jazeera
[Netavisen - link 03.11.01] En guide til den arabiske TV-station, som også rummer en automatoversætter fra arabisk til engelsk.

USA og Rusland vil sammen opdele Afghanistan
[Netavisen - link 02.11.01] The Frontier Post. Pakistan. Engelsk. USA og Rusland skal være blevet enige om fra marts næste år at foretage et fælles landangreb mod Taliban - og derefter dele landet efter etniske linjer - og dermed dele magten over det.

EU-politisamarbejde tager fart
[Netavisen - link 02.11.01] EU-Observer. Unionsstaten opbygges som en politistat - i rask tempo.

Raketaftale mellem USA og Rusland på vej
[Netavisen - link 02.11.01] Information. Studehandel mellem Bush og Putin om ABM. raketskjold og missiler ved at være på plads.

Blairs fiasko i Syrien
[Netavisen - link 02.11.01] The Times. Engelsk. Toni Blair har været nødt til at foretage endnu en rejse til Mellemøsten for at prøve at holde sammen på den skrøbelige antikrigskoalition. I Syrien gik det galt.

Betydningsfulde demonstrationer i Tyrkiet og Pakistan
[Netavisen - link 02.11.01] Workers World. Engelsk. På grund af landenes rolle i USAs krig er arbejdernes modstand i lande som Tyrkiet og Pakistan af den største betydning. I Tyrkiet har bl.a. Arbejderpartiet EMEP organiseret demonstrationer. Og i Pakistan er der ikke kun religiøst inspirerede protester.

Ruslands blodige krig i Tjetjenien
[Netavisen - link 02.11.01] SiD. Tabstallene i Ruslands beskidte krig mod Tjetjenien er meget betydelige.

Arafat: England må rette op på historisk fejl
[Netavisen - link 01.11.01] The News. Pakistan. Engelsk. Arafat venter, at Toni Blair under sin ny diplomatiske rundtur vil udtale klar støtte til palæstinensisk stat og rette op på Balfour-erklæringen fra 1917, der støttede en jødisk stat, og lagde grunden for den nuværende tragedie.

Tyrkiske soldater til Afghanistan
[Netavisen - link 01.11.01] CNN-dk. USA vil have tyrkiske soldater med erfaring i bekæmpelse af kurdere sat ind i Afghanistan.

Rusland kan 'støtte terrorkrigen' med 250.000 mand
[Netavisen - link 01.11.01] The News. Engelsk. Hvis bombardementerne og specialtropperne ikke kan afgøre USAs krig i Afghanistan, mener militæranalytikere, at det vil kræve indsættelsen af 400.000 kampsoldater. USA har godt 100.000 i området, England 30.000. Andre landes tropper overvejes. Indiske soldater, men først og fremmest tyrkiske er mulig kanonføde i krigen. Og Rusland vil være parat til at bidrage til terrorkrigen med 250.000 mand!

Verdensbanken: Dystert billede af den globale økonomi
[Netavisen - link 01.11.01] DR-Online. Den kapitalistiske verdenskrise vil uddybes - med store konsekvenser ikke mindst i ulandene, siger en ny rapport fra Verdensbanken.

Svindende tiltro til krigen
[Netavisen - link 01.11.01] Fyens Stifttidende. Reuters. Nu må den borgerlige presse indrømme at tiltroen til USAs krig er for nedadgående - det betyder også, at krigsmodstanden er voksende.

Bin Laden blot en bekvem syndebuk?
[Netavisen - link 31.10.01] Swan. Engelsk. Krigen mod Afghanistan har været forberedt længe før den 11. september. Også opbygningen af de amerikanske militære forbindelser med Uzbekistan. Det store oliespil har kørt længe.

Saddam mere skrækindjagende end Bin Laden
[Netavisen - link 31.10.01] Pravda. Engelsk. Russisk kommentar til de amerikanske proklamationer om at Irak er næste krigsmål.
Se også Offentligheden forberedes på angreb mod Irak Swan. Engelsk.

Kristne kræver hævn
[Netavisen - link 31.10.01] Kristeligt Dagblad. Efter massakren på kristne i en kirke i Pakistan skærpes religiøse modsætninger.

Antikrigsbevægelsen vinder ny styrke i USA
[Netavisen - link 30.10.01] Los Angeles Times. Engelsk. Den fremvoksende antikrigsbevægelse styrkes både på universiteterne og udenfor - ligesom med Vietnambevægelsen. Men den adskiller sig også fra denne.

FBI: Måske nazister bag miltbrand
[Netavisen - link 30.10.01] Politiken. Den amerikanske højrefløjsterrorisme - som naziterror i almindelighed - har ikke været på dagsordenen i den forskruede terrordebat. Nu siger FBI, det kan være 'nynazister', der står bag bioterroren i USA. Og det kan det jo . . .

Dybeste økonomiske krise siden 2. verdenskrig
[Netavisen - link 30.10.01] The Scotsman. Engelsk. Ny økonomisk rapport tegner dystert billede af verdensøkonomien, der er ind i den dybeste krise i de sidste 55 år.

Den grænseløse retfærdigheds matematik
[Netavisen - link 30.10.01] The Guardian. Engelsk. Den indiske forfatterinde Arundhati Roys allerede berømte essay mod krigen.

Operation 'Vedvarende Frihed' skal sikre US-herredømme
[Netavisen - link 30.10.01] Engelsk. Udtalelse fra antimperialistiske amerikanske Vietnam- og andre krigsveteraner.

Amerikansk offensiv i vanskeligheder
[Netavisen 30.10.01] Information. Den amerikanske krig i Afghanistan kan ikke vindes alene med luftbombardementer - der rammer civile og øger raseriet mod USA.

Amerikanske bomber, amerikanske brød
[Netavisen 29.10.01] BBC. Engelsk. De dødsensfarlige og forbryderiske klyngebomber og de amerikanske brødbomber ligner hinanden så meget, at amerikansk radio til Afghanistan nu advarer mod at forveksle dem!

De israelske genbesættelser
[Netavisen - link 29.10.01] Al Ahram Weekly. Engelsk. Israel har ikke i sinde at opgive sine nye besættelser, skriver den ægyptiske avis.

Amerikansk-israelsk plan om at stjæle Pakistans atommissiler
[Netavisen - link 29.10.01] The Telegraph. Engelsk. Den 'islamiske' atombombe skal stjæles.

Reclaim the Streets igen politi-voldsramt
[Netavisen - link 29.10.01] Indymedia. Engelsk. Som i Gøteborg under EU-topmødet blev et arrangement af Reclaim the Streets-bevægelsen banket igennem af politi i Washington DC på den internationale protestdag mod krigen.

Olieselskabet Elf købte franske partier
[Netavisen - link 29.10.01] Berlingske Tidende. Olie er god til at smøre med.

Russisk bekymring over amerikansk greb om olie
[Netavisen - link 29.10.01] The Telegraph. Engelsk. Rusland frygter at USA vil snuppe den kaukasiske og centralasiatiske olie.

Krigen har brug for god PR
[Netavisen - link 28.10.01] Media Monitor's Network. Engelsk. Norman Solomon. Pentagon har hyret reklamebureauet Rendon Group til at få krigen til at se godt ud.

Bethlehems centrum i ruiner
[Netavisen - link 28.10.01] Yahoo. Engelsk. Den israelske genbesættelse af centrale palæstinensiske byer har medført store ødelæggelser. Bethlehems centrum ligger i ruiner. Trods FNs og sikkerhedshedsrådets krav vil Israel ikke trække sig tilbage.

PFLP om den israelske aggression
[Netavisen - link 28.10.01] Indymedia. Engelsk. "Det palæstinensiske folk ønsker ikke mere, end hvad alle mennesker har bedt om og fortjener - at leve i fred og sikkerhed, med frihed og uafhængighed," skriver den palæstinensiske modstandsfront PFLP i et kommuniké. "Legitim modstand kan aldrig blive sidestillet med terrorisme."

_________________________________________________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Tilbage til Nyheder