Netavisens nyhedslinks uge 44
Danmark og Norden
Se også
Verden rundt

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Færøerne: Kommunalt ansatte får 12,5 pct. mere i løn
[Netavisen - link 04.11.01] Ekstra Bladet. De kommunalt ansatte færinger, der har strejket for vbedre overenskomster, får en klækkelig lønforhøjelse.

Venstre splittet om terrorpakke
[Netavisen - link 04.11.01] Berlingske Tidende. Mens Venstres ledelse bakker regeringens terrorpakke op 100 pct. siger partiets IT-ordfører, at den angriber ytringsfriheden.

Terrorpakken - Ren afskrift efter EU
[Netavisen - link 04.11.01] EU-Observer. Der er dårlig ændret et komma i forhold til EU-kommissionens udspil i Frank Jensens danske version.
Se også Lovteksten til terrorpakken. Justitsministeriet.

Nyrup: 'Vi må ikke ryste på hånden'
[Netavisen - link 04.11.01] Berlingske Tidende. Den krigsglade danske megafon for amerikansk politik vil fortsætte bombningerne i ramadanperioden - og henstiller fromt til at undgå civile tab.

Kødmonopol: Dårligere og dyrere mad?
[Netavisen - link 03.11.01] Politiken. Steff-Houlberg bliver ædt i en ny slagterifusion, der vil give Danish Crown næsten totalmonopol på svineslagtninger i Danmark med 94 pct. Resultatet bliver fyringer af Steff-Houlbergs administration på Sjælland - og dårligere og dyrere varer, frygter Forbrugerrådet.

Geografisk prognose for Folketingsvalget
[Netavisen - link 03.11.01] Altinget. En prognose for det forestående folketingsvalg, der prøver at bestemme mandattab og gevinster for hvert parti i samtlige valgkredse.

De udstødte og De konservative
[Netavisen - link 03.11.01] Information. De konservative vil i regering følge Socialdemokratiets linje over for de udstødte op.

Kun hver anden siger ja til øget overvågning
[Netavisen - link 02.11.01] Computerworld. Mens der er et overvældende flertal i folketinget for øget kontrol og tilsidesættelse af de tilkæmpede demokratiske rettigheder er halvdelen af befolkningen imod indholdet af terrorpakken.

Magtforsker: Problematisk loyalitet i VL-netværk
[Netavisen - link 02.11.01] Computerworld. Professor Lise Togeby er ved at gennemføre det første store forskningsprojekt nogensinde om erhvervslivets 'hemmelige netværk'.

Frihed til enhver tid
[Netavisen - link 01.11.01] Information. Avisens gennemgang af regeringens såkaldte terrorpakke.

Ulovlig støtte fra LO til Socialdemokratiet
[Netavisen - link 01.11.01] Infopaq. LO har givet Socialdemokratiet ulovlige millionbeløb, afslører DRs Rapporten.

SF og Enhedslistens valgtemaer
[Netavisen - link 01.11.01] DR-Online. Hovedtema: velfærd - og Enhedslisten vil profilere sig som partiet, der er imod USAs krig og den europæiske union som superstat.

De radikale: SF kan være med i ny regering
[Netavisen - link 01.11.01] Infopaq. De radikales mission i en ny regering vil være at afskaffe EU-forbeholdene. Og SF kan som regeringsparti være med til det.

Borgerlige valgtemaer
[Netavisen - link 01.11.01] DR-Online. De borgerlige er 'helt enige med Nyrup i krigs- og terrorpolitiken', men vil ikke have den som valgtema.

Terrorstramning af udlændingelov
[Netavisen - link 31.10.01] Ekstra Bladet. Karen Jespersen har sit modstykke til terrorpakken klar - en terrorstramning af udlændingeloven.

Norden truer Storbritanien med miljøkrig
[Netavisen - link 31.10.01] Infopaq. De nordiske miljøministre vil have den engelske atomudledning af Sellafield stoppet.

Kværner reddet i sidste øjeblik
[Netavisen - link 31.10.01] Børsen. Den konkurstruede norske storkoncern Kværner undgik fallit - for nu.

SiD: Lokalformænd kræver ændringer
[Netavisen - link 31.10.01] Politiken. Strube-skandalen har fået SiD-tillidsmænd til at tænke på, at 'tillid er godt, men kontrol er bedre'.

Regeringens terrorpakke - en fallit for demokratiet
[Netavisen - link 30.10.01] Politiken. 10 års fængsel for at give en skærv i kirkebøssen. Livsvarigt for groft hærværk! "Det er en fallit for demokratiet, når vi bliver så skræmt af en - frygtelig - terrorhandling, at vi slipper helt grundlæggende retsprincipper", siger Steen Bech, tdl. formand for Advokatrådets strafferetsudvalg.

Dansk økonomi er kernesund ifølge LO
[Netavisen - link 30.10.01] LO. LOs økonomer har i anledning af valgkampen bidt hovedet af al skam. Titusinder af forestående fyringer er økonomiske sundhedstegn!

Maersk: Hemmelig spionflåde
[Netavisen - link 29.10.01] Ekstrabladet. Den største danske multinationale Maersk har altid haft intime kontakter med USA og amerikansk militær. Så intime at den har haft en hemmelig spionflåde.
Se også Vi ved intet Ekstrabladet

Massefyringer på vej
[Netavisen - link 29.10.01] Berlingske Tidende. Titusinder af arbejdspladser vil blive raseret i den kommende tid. Op til 10 pct. af medarbejderne vil blive fyret på en række virksomheder, siger erhvervsledere.

Strube bedragerianmeldt
[Netavisen - link 29.10.01] SiD. SiD har indgivet politianmeldelse mod afdøde Willy Strube for bedrageri i stort format.

Flertal i Norge mod bombning
[Netavisen - link 29.10.01] NTB. Norsk Yahoo. På trods af en massiv partopbakning bag USAs krig og norsk krigsdeltagelse er modstanden støt stigende i vefolkningen. Nu er et lille flertal imod, siger opinionsundersøgelse.

Skudt - og 8 måneder i fængsel
[Netavisen - link 29.10.01]Dagens Nyheter. Svensk. Den 20-årige Hannes Westberg, som længe var i livsfare efter at være blevet skudt af et løbsk svensk politi (hvis optræden i Gøteborg stadig ikke er undersøgt) blev i dag idømt 8 måneders ubetinget fængsel for vold!

Norsk efterretningstjeneste ville nedkæmpe væbnet sameoprør
[Netavisen - link 29.10.01] Dagbladet. Norsk. Der blev taget kraftige midler i brug for at registrere samernes politiske aktiviteter i 70erne og frem. De var et oplagt mål for den tids illegale 'antiterror'-kampagne!

S-borgmestre: Ja til hurtigt valg
[Netavisen - link 28.10.01] Berlingske Tidende. Magtfulde socialdemokratiske borgmestre ser gerne folketingsvalg samtidig med kommunalvalget den 20. november.

______________________________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Tilbage til Nyheder