Netavisens nyhedslinks uge 43
Danmark og Norden
Se også
Verden rundt

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

S-borgmestre: Ja til hurtigt valg
[Netavisen - link 28.10.01] Berlingske Tidende. Magtfulde, socialdemokratiske borgmestre ser gerne folketingsvalg samtidig med kommunalvalget den 20. november.

Regeringen vil svække asylansøgeres retssikkerhed
[Netavisen - link 26.10.01] Berlingske Tidende. Asylansøgere skal fremover ikke have lov til at fremlægge deres sag mundtligt, foreslår regeringen ved indenrigsminister Karen Jespersen. Men det er i strid med internationale standarder og forringer drastisk asylansøgernes muligheder for at redegøre for, hvorfor de ansøger om asyl, mener kritikere.

Jan Myrdal: Imperiernes grav
[Netavisen - link 26.10.01] Manifest. Svensk. Jan Myrdals kommentar til den amerikanske krig mod Afghanistan - som imperiemagternes gravlægger.

Ny omfattende fyringsrunde på Carlsberg
[Netavisen - link 26.10.01] Børsen. En ny nedskærings- og fyringsrunde er på vej i Carlsberg Breweries. Ledelsen lægger op til fyring af 245 medarbejdere indenfor funktionærstaben på hovedkontoret i København - hvilket svarer til hver tredje funktionær.

Lønmodtagere skal selv betale for mere barsel
[Netavisen - link 26.10.01] Berlingske Tidende. Arbejderne og arbejdsgivere skal betale prisen for forlængelsen af barselsorloven. Regeringen foreslår, at parterne hver skal lægge 23 kr. om måneden efter skat for forlængelsen af orloven med 14 uger - arbejderne via en forhøjelse af ATP, som reelt er en skatteforhøjelse.

Norge: Humanitære støttepenge holdes tilbage
[Netavisen - link 25.10.01] Klassekampen. Norsk.Det norske udenrigsministerium tilbageholder udbetalingen af millioner af kroner, der var blevet lovet til humanitært arbejde for ofrene i Afghanistan.Indtil videre lægger Røde Kors ud. Samtidig tøver Norge ikke med støtte til USA's krig.

Ikke flere syge baltiske arbejdere
[Netavisen - link 15.10.01] SiD.Eksempler som virksomheden Baltic Accu med kronisk dårligt arbejdsmiljø skal undgås. Sådan lyder SiD's budskab, før Arbejdsministeriets konference om et fælles arbejdsmarked i Østersøregionen...

Faglig støtte til krigen - eller Nej!
[Netavisen - link 25.10.01] Yelah. Svensk. Det svenske LO's formand støtter USA's krig, i modsætning til f.eks. den spanske modsvarighed.

Forsvarets Efterretningstjeneste vil have arabiskkyndige officerer
[Netavisen - link 25.10.01] Berlingske Tidende. Mellemøsten er vigtig
pga. olien, og kyndighed i det arabiske sprog er en klar fordel, når
Vestens imperialistiske interesser skal sikres på de breddegrader.

Unionsregering i Bruxelles forberedes
[Netavisen - link 23.10.01] EU-Observer. De store EU-lande er i gang med at forberede en unionsregering til afløsning af det nuværende Ministerråd.

Norge er i krig
[Netavisaen - link 23.10.01] Revolusjon. Norge. Norge er blevet slæbt ind i en krig, der for at fuppe blot kaldes 'antiterrorkampagne'. Nu gælder det om at få Norge ud af en beskidt krig!

Tyrkiet og pressefriheden
[Netavisen - link 23.10.01] Proletären. Svensk. Proletärens reportere blev brutalt udvist af Tyrkiet i sommers, da de ville interviewe progressive demokratiforkæmpere. Nu har de langt om længe fået presset udenrigsministeriet til at se på sagen.

Danmark overhaler Østrig i racisme
[Netavisen - link 22.10.01] Information.I internationale sammenhæng går Danmark ind for åbenhed - men regeringen vil ikke offentliggøre en kritisk rapport om det officielle Danmarks forhold til mindretallene.

Snydes for pensioner
[Netavisen - link 21.10.01] Infopaq. Massevis af arbejdende snydes for ok-aftalte pensioner af arbejdsgiverne.

Norge: Kirkelige kredse imod bombardementerne
[Netavisen - link 20.10.01] Dagsavisen. Norsk. Samtidig med at det norske Kristeligt Folkepartis Kjell Magne Bondevik som statsminister har dannet regering, opfordrer centrale kirkelige kredse regeringen til at gå imod bombardementerne af Afghanistan og søge en løsning i overensstemmelse med international ret.

Israel: Danmark truer fredsproces
[Netavisen - link 20.10.01] Infopaq. Det officielle Israel mener, at Danmark - og ganske særligt Mogens Lykketoft - truer 'fredsprocessen', fordi han har sidestillet israelske drab på palæstinensiske ledere med et enkelt palæstinensisk attentat

SiD imod lov om arbejdstid
[Netavisen - link 20.10.01] Net-redaktionen.SiD vender sig imod den åbenlyse undergravning af det danske aftalesystem på arbejdsmarkedet: at EUs arbejdstidsdirektiv skal gennemføres via lovgivning også i Danmark. Forbundet mener i stedet, at regeringen bør lade sagen gå til EF-Domstolen

 

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Tilbage til Nyheder