Netavisens nyhedslinks uge 40
Danmark og Norden
Se også
Verden rundt

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Øget PET-overvågning på nettet
[Netavisen - link 07.10.01] Ingeniøren. På vej mod Big Brother: Justitsministerens anti-terror pakke indeholder bl.a. overvågning af indhold i mails og hvor man surfer på nettet. 'Vi kan ende i Big Brother-Samfund', siger Cybercitys sikkerhedschef.
EU kommissionen arbejder på at indføre masseovervågning uden dommerkendelse via netovervågning. Har længe været et krav fra EU's efterretningstjenester. Den danske lovgivning er tilpasning:
EU: Netovervågning som i USA

Bondevik: milliardskattelettelse til erhvervslivet
[Netavisen - link 07.10.01] Dagens Næringsliv. Norsk. Selvom det norske erhvervsliv har mageligt råd til at skæppe til trængende velfærd i verdens rigeste land, er der nu udsigt til, at den nye, åbent borgerlige regering under Bondevik genemfører afgifts- og skattelettelser, 31 mia. nkr. i alt over fire år.

Attac Danmark stiftet
[Netavisen - link 07.10.01] Politiken. Knap 200 var med til at stifte dansk Attac. Man vedtog et program tæt op af det franske - og vil slås for bedre folkepension og mod udbredelsen af pensionsfondene.

Racisme på svensk arbejdsmarked
[Netavisen - link 07.10.01] Sydsvenskan. Svensk. Mere end fire ud af ti taxichauffører i Malmø har god uddannelsesbaggrund, men opgivet at få kvalificeret job.

Proteststorm for politiundersøgelse af skyderier
[Netavisen - link 06.10.01] Sydsvenskan. Svensk. Som følge af en folkelig proteststorm og enfremragende reportage i svensk TV den seneste uges tid har den svenske statsanklager nu besluttet, at sagen om de skarpskydende betjente i Göteborg i juni, hvis mordforsøg på festende demonstranter blev filmet og bevidnet fra adskillige vinkler, måske - og kun måske - alligevel skal retsprøves. I første omgang blev sagen simpelthen afvist af overanklageren. TV-reportagen afslørede, at fire betjente, der ikke var i livsfare, skød mod demonstranterne.
8 Gøteborgdemonstranter idømt langvarige fængselsdomme
[Netavisen - link 06.10.01] Aftonbladet. Svensk. Otte aktivister fra Göteborg-demonstrationerne i juni er blevet dømt til årelange fængselsstraffe for ledelse af demonstranter. "Terror-bekæmpelse"?
Se også Sydsvenskan

Vattenfall overtager DDR-statens tvangsforflytningspolitik
[Netavisen - link 06.10.01] Klassekampen. Norsk. ndbyggerne i en lille sorbisk flække i Østtyskland jublede, da DDR-styret væltedes, for så troede de, at de slap for at blive tvangsforflyttet pga. brunkulsudvinding. De tog fejl. I dag har det statslige svenske Vattenfall overtaget DDR-revisioniststyrets rolle som miljø- og kulturdræbende bulldozer.

Finland: Kvaler med euro'en
[Netavisen - link 06.10.01] Hufvudbladet. Svensk. Finland skal sammen med de fleste øvrige EU-lande indføre euro-mønten til nytår. Det giver en del problemer. Bl.a opfordres folk til i månedsvis efter årsskiftet at anvende elektronisk betaling for at undgå enorme flaskehalsproblemer.

Norge: Flere konkurser
[Netavisen - link 06.10.01] Aftenposten. Norsk. Markant øgning af konkurser i verdens rigeste land, Norge, vidner om recessionens indtog også her. De ramte virksomheder er større og større.

Attac splitter
[Netavisen - link 06.10.01] Aftonbladet. Svensk. ATTACs svenske afdeling boykotter demonstration mod lobbyorganisationen TABD pga. "frygt for maskerede deltagere".

Borgerlige: Begræns faglige blokader
[Netavisen - link 05.10.01] NetRedaktionen. Nu vil de borgerlige selvfølgelig have begrænset arbejdernes faglige kampmuligheder. 'Terrorbekæmpelse' - eller sort reaktion?

Norge kan blive inddraget i krigen
[Netavisen - link 05.10.01] NRK. Norsk. Stoltenberg-regeringen vil gennemføre en række militære tiltag, som betyder at Norge går med i USAs krig.

Arbejdsløsheden størst i KAD
[Netavisen - link 05.10.01] KAD. Kvindeligt Arbejderforbund har den højeste arbejdsløshed.

OK-forhandlinger syltet i tre år
[Netavisen - link 04.10.01] Berl Tid. Ritzau. Portører og arbejdmænd på Rigshospitalet har nedlagt arbejdet i protest mod at H:S har blokeret ok-aftale i tre år.

Konfilkt lukker Danish Crown Esbjerg
[Netavisen - link 04.10] Netredaktionen. Maskiner gik i stykker, slagteriarbejdere gik ned i løn - og gik hjem!

Hård kritik i svensk TV-program af politioptræden ved Det schillerske gymnasium i Göteborg
[Netavisen - link 04.10.01] Expressen. Svensk. Begivenhederne undersøges stadig - nu meddeles det, at forundersøgelsen af skudepisoderne den følgende dag i Gøteborg kan blive genoptaget, selvom den blev indstillet i forbindelse med anklagemyndighedens beslutning om ikke at rejse tiltale mod skydende politifolk.

Største antal konkurser i 6 år
[Netavisen - link 04.10.01] Børsen Online. Der gøre stadig forsøg på at tale krisen væk - men nu vokser antallet af konkurser i Danmark hurtigt.

Folketingets åbning:
Enhedslisten tilfreds men savner sociale løfter
[Netavisen - link 02.10.01] Berlingske Tidende Frank Aaen: Nyrup 'fornuftig, afbalanceret, besindig'.
Vigtig tale om nationalt sammenhold
[Netavisen - link 02.10.01] LO Hans Jensen og LO-toppen støtter 'terrorpakken'
Krigsforbrydere skal straffes i Danmark
[Netavisen - link 02.10.01] Politiken. Hvad med Carmi Gillon?

Dansk Attac er gået død
[Netavisen - link 03.10.01] Information. Attac Dk. stiftes i den kommende weekend - men er ædt op af intern strid og gensidig mistro allerede inden stiftelsen.

Danskerne ønsker ikke højere pensionsalder
[Netavisen - link 03.10.01] DR1 Online. Ny undersøgelse viser, at danskerne på trods angrebene på efterlønnen og fratrædelsesordninger, stadig ønsker at gå på pension i 60 årsalderen.

Retssag om Den Sociale Pensionsfond udsat igen - igen
[Netavisen - link 02.10.01] De Usynlige. Statens kammeradvokat har endnu engang udsat retssagen om regeringens milliardtyveri fra landets pensionister af Den Sociale Pensionsfond.

Boksende betjent tiltales - men ikke skydende
[Netavisen - link 02.10.01] Sydsvenskan. Svensk. Forleden afblæstes undersøgelsen af politiets skud i Gøteborg med tiltalefrafald. Efter legaliseringen af politiets likvideringsforsøg mod Göteborg-demonstranterne i juni gydes nu lidt olie på vandene med en tiltale mod den positivt virkelystne betjent, der blev filmet i færd med at boksetræne på to demonstranter i Malmø i april.

Kræver højere el-pris for ikke at lukke for strømmen
[Netavisen - link 01.10.01] Information. Hvis ikke prisen på el sættes varigt i vejret, vil Danmark opleve tilstande som i Californien, hvor privatiseringer medfører strømafbrydelser, truer elværkerne. Hver især er de store energimonopoler større end de monopoler, der blev afviklet under privatiseringen. De har magten til at lukke for strømmen.

A.P. Møller vælter sig i Nordsø-olie
[Netavisen - link 01.10.01] Politiken. Maersk skovler rigdomme op fra havbunden. Halfdan-feltet giver tre gange så meget som beregnet.

Sekt overtager Ungdomshuset
[Netavisen - link 01.10.01] Jubii dk. Fanatisk kristen sekt har købet Ungdomshuset på Jagtvej i København, og har efter voldsom protest fra de unge bedt politiet om at smide de unge ud. 34 unge blev anholdt - men er nu løsladt.

Valg i oktober?
[Netavisen - link 30.09.01] Berlingske Tidende. Kan Nyrup i denne tid ikke trække stemmer i rollen som statsmand, vil han aldrig kunne det. Derfor tænker han på valg allerede i oktober.

ISS opkøbt 5 nye selskaber til deres monopol
[Netavisen - link 30.09.01] Børsen. Det multinationale rengøringsmonopol ISS har netop føjet 5 nye selskaber til sit monopol. ISS har opkøbt nye elskaber i Frankrig, Danmark, Finland og Tyskland.

Terrororgasme: Nu går den på Ekstrabladet
[Netavisen - link 29.09.01] Ekstrabladet: 'Autonome i hellig krig - 100 danske unge melder sig under islam-fanerne'. I USA har højrefløjen fundet ud af, at den voksende bevægelse mod USAs krig er kommunister, der fører 'hellig krig' mod USA. Ekstrabladet kan fortælle, at det er i Danmark er autonome, der har konverteret til fundamentalistisk islam!
Se også 'Kommunister proklamerer antiamerikansk Jihad!'
[Netavisen - link 28.09.01] Washington Times. Engelsk.
Så kommer antikommunismen igen åbent på banen i USA, i ly af "antiterror"-hysteriet. Det store dagblad Washington Times anklager antikrigsdemonstranterne og den kommende demonstration den 29. september foran Det Hvide Hus for at være manipulerede af kommunister: "Hvorfor transporterer vi fly rundt til den halve verden på udkig efter fjender, når vor nations værste fjender - kommunister, der proklamerer anti-amerikansk jihad - vil være lige foran Washington-monumentet på lørdag?"

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Tilbage til Nyheder