Netavisens nyhedslinks uge 39

Tilbage til Nyheder

Aktuelle nyheder fra nettet
om Danmark og Norden
Nyhedslinks ARKIV
Nyhedslinks uge 38

Andre nyhedslinks fra i dag og fra ugen:
Nyhedslinks: USAs Terrorkrig


Valg i oktober?
[Netavisen - link 30.09.01] Berlingske Tidende. Kan Nyrup i denne tid ikke trække stemmer i rollen som statsmand, vil han aldrig kunne det. Derfor tænker han på valg allerede i oktober.

ISS opkøbt 5 nye selskaber til deres monopol
[Netavisen - link 30.09.01] Børsen. Det multinationale rengøringsmonopol ISS har netop føjet 5 nye selskaber til sit monopol. ISS har opkøbt nye elskaber i Frankrig, Danmark, Finland og Tyskland.

Terrororgasme: Nu går den på Ekstrabladet
[Netavisen - link 29.09.01] Ekstrabladet: 'Autonome i hellig krig - 100 danske unge melder sig under islam-fanerne'. I USA har højrefløjen fundet ud af, at den voksende bevægelse mod USAs krig er kommunister, der fører 'hellig krig' mod USA. Ekstrabladet kan fortælle, at det er i Danmark er autonome, der har konverteret til fundamentalistisk islam!
Se også 'Kommunister proklamerer antiamerikansk Jihad!'
[Netavisen - link 28.09.01] Washington Times. Engelsk.
Så kommer antikommunismen igen åbent på banen i USA, i ly af "antiterror"-hysteriet. Det store dagblad Washington Times anklager antikrigsdemonstranterne og den kommende demonstration den 29. september foran Det Hvide Hus for at være manipulerede af kommunister: "Hvorfor transporterer vi fly rundt til den halve verden på udkig efter fjender, når vor nations værste fjender - kommunister, der proklamerer anti-amerikansk jihad - vil være lige foran Washington-monumentet på lørdag?"

Terrorberedskab: Akut brug for 100 mio. kr.
[Netavisen - link 29.09.01] Ingeniøren-Net. Der skal oprustes - nyt 'antiterrorudstyr' vil akut koste 100 mio. kr. Hvem skal betale?
Se også USA beder uformelt Danmark om militær støtte til angreb på Afghanistan DR-TV

Den norske regering beslutter terrorberedskab
[Netavisen - link 29.09.01] Nettavisen. Norsk. Det norske terrorberedskab skal optrappes. Man skal have Nobel-fredsfest i december!

Stop for erstatning til lavtlønnede
[Netavisen - link 29.09.01] KAD. For fremtiden bliver det kun højtlønnede, der kan få arbejdsskadeerstatning under revalidering. Hidtil har arbejdsskadede fået udbetalt erstatning fra Arbejdsskadestyrelsen, mens de var under revalidering. Det har Arbejdsskadestyrelsen nu sat en stopper for efter en dom fra Østre Landsret.

Sådan ruster Danmark sig mod terror
[Netavisen - link 28.09.01] Infopaq. Siden 11. september har det danske militær været i terrorberedskab.

'Faklen' er gået ind
[Netavisen - link 28.09.01] Århus Stiftstidende. Tidsskriftet Faklen er gået ind efter fem år. Redaktøren satser på politisk karriere som formand for Minoritetspartiet.

K vil have 49 'terrororganisationer' forbudt
[Netavisen - link 27.09.01] Information. De konservative har fremlagt en liste med 49 organisationer, de vil have forbudt. Den er et langt stykke hen ad vejen identisk med den amerikanske regerings. Den overgår imidlertid denne. USA betragter (p.t.) officielt 7 stater og 29 organisationer som terroristiske. Under besættelsen var De konservative med til i strid med grundloven at forbyde Det kommunistiske Parti og deltog i kollaboratørregeringen.
Terroristlande og -organisationer ifølge USA Engelsk

SAS fyrer og skærer ned
[Netavisen - link 27.09.01] Børsen. Flykrisen slår også hårdt i Danmark. Massefyringerne begynder.

'Nielsson bør fyres for USA-kritik'
[Netavisen - link 27.09.01] Ritzau.Infopaq. Poul Nielssons kritik af USA får tysk kristelig demokrat til at kræve ham fyret som EU-komissær

Ny udvikling i kampen om statsministerposten i Norge
[Netavisen - link 27.09.01] Bettavisen. Norsk. Den norske regeringskrise fortsætter. Nu tegner detb til en borgerlig trepartiregering, støttet på Fremskridtspartiet. Jan Petersen fra Høyre bliver alligevel ikke statsminister.

Dømt for racistisk saltsyreangreb
[Netavisen - link 27.09.01] Ekstrabladet. 6 måneders fængsel til dansk racist for at have angrebet to somaliere med saltsyre.

Kræver 3-4000 danske muslimer interneret
[Netavisen - link 26.09.01] Altinget. Fascistoidt krav fra Inge Dahl-Sørensen, Venstremedlem af Retsudvalget, som siger hun taler på partiets vegne.

Racistisk overfald kaldes 'drengestreger'
[Netavisen - link 26.09.01] Jydske Vestkysten. Fremmedfjendsk voldsoverfald på afghansk flygtningefamilie i Sønderjylland blev af politiet karakteriseret som "drengestreger".

Havne strejkelammet
[Netavisen - link 26.09.01] Børsen. De danske havnearbejdere strejkede i to timer i går i protest mod EU-direktiv. Det var en del af en international kampagne mod 'amerikanske tilstande' i havnene.
Se også Malmø: Lokal kampvilje i international protest Yelah. Svensk

Det tror vi sgu ikke på!
[Netavisen - link 26.09.01] Børsen. Terrorangrebet i USA får skyld for meget. At USA er i krise. At USA er i krig i Afghanistan. At børserne krakker. At PFA er i krise. Nu har det også ramt TV2.

Norsk højreregering på vej
[Netavisen - link 26.09.01] Nettavisen. Norsk. En højreregering med støtte fra det norske Fremskridtsparti og med Jan Petersen som statsminister er på vej.

Danske Bank tager kollektivt kampskridt mod ansatte
[Netavisen - link 25.09.01] Netredaktionen. Dansk Bank varsler 6000 ansattes overgang til nyt lønsystem

Norsk LO varsler sympatistrejke for DS Louise
[Netavisen - link 25.09.01] Nettavisen. Norsk. Nu varsles der sympatikonflikt med de ansatte på restauranten DS Louise på Aker brygge, som har ført en langvarig faglig kamp.
Se også Støttehilsen til D/S Louise Revolusjon

Kværner trues af konkurs
[Netavisen - link 25.09.01] Nettavisen. Norsk. En af Norges største koncerner har alvorlige likviditetsproblemer.
Se også Skyhøj Kværner-gæld Nettavisen

Postbude i Charlottenlund i strejke
[Netavisen - link 24.09.01] Infopaq. Postbudene i Charlottenlund strejker mod hjemsendelse af kollega og underbemanding.

Danske politikeres terrorliste
[Netavisen - link 24.09.01] Information. Avisen har spurgt forskellige politikere om hvilke organisationer, der skal med på EUs terrorliste. Autonome f.eks.? Det viser klart, at det ikke drejer sig om kamp mod kriminel terror, men mod politiske frigørelsesbevægelser.

Intern strid i Attac DK.
[Netavisen - link 24.09.01] Jyllands-Posten. Striden i det danske Attac op til stiftelsen går ifølge Jyllands-Posten mellem tilhængere og modtandere af vold.

Reaktionen på USA
[Netavisen - link 24.09.01] Indymedia Sverige. Svensk.. En tdl. statsminister og en tdl. undervisningsminister har i indlæg i Dagens Nyheter kritiseret USA for den skæve verdensorden - EU vil gøre det bedre!

Svensk økonomisk nedtur
[Netavisen - link 24.09.01] di.se. Svensk. Svensk økonomi raser, trods Perssons løfter om det modsatte. Borgerskabet er lettet over at stå uden for ØMU og kræver krisetiltag i stor
skala, bl.a. afskaffelse af visse skatter:

 

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Tilbage til Nyheder