Netavisens nyhedslinks uge 34

Aktuelle nyheder, udtalelser m.v.
fra nettet i Danmark og udland

Tilbage til Nyheder

'Lad os nu se til, at Carlo Guiliani ikke døde forgæves'
[Netavisen - link 26.08.01] Svensk På IndyMedia Center og IndyMedia Italien kan man nu finde og downloade en video, der dokumenterer hvad der skete i Genua, produceret af IndyMedia Italien. Den 20. august holdtes i mange byer verden over protester på månedsdagen for mordet på Carlo Guiliani. Her er et brev fra den 19-årige svensker Hannes Westberg, der blev livsfarligt såret af svensk polti i Göteborg - til alle frihedseleskende mennesker i verden.
Samme på engelsk

Kraftig opbremsning i dansk økonomi
[Netavisen - link 26.08.01] Samtidig med at Marianne Jelved præsenterede en ny optimisk prognose med finansministeriets økonomiske oversigt, bremser de dansk virksomheder hårdt op. Forventningerne nedjusteres på stribe.

IBM og den nazistiske holocaust
[Netavisen - link 26.08.01] Svensk. En ny bog udreder sammenhængen mellem amerikanske monopoler og den nazistiske tilintetgørelsesmaskine.

Glæde i KAD
[Netavisen - link 24.08.01] Ligestillingsnævnet har afgjort, at det ikke er diskrimination, når KAD kun organiserer kvinder. Læs KADs pressemeddelelse
Se også: KAD vil mødes med de 10 kvinder fra Thrige

Åbent brev til borgmesteren fra pædagogerne i Assens
[Netavisen - link 24.08.01] "Medarbejdernes psykiske arbejdsmiljø er truet, arbejdsglæden er forsvundet og det påvirker den pædagogiske hverdag."

Lad os stoppe massakren i Tyrkiet! (Let us stop the massacre in Turkey)
[Netavisen - link 24.08.01] Engelsk. Den tyrkiske menneskerettighedsorganisation Tayad advarer om, at der kan komme nye massakrer i tyrkiske fængsler mod de sulktestrejkende og andre, der protesterer mod de ny isolationsfængsler.

Berlingske strejker - igen, igen
[Netavisen - link 24.08.01] Der strejkes igen på Berlingske Tidende - og de strejkende mødes først mandag.

Aids-epidemi i Kina
[Netavisen - link 24.08.01] Også Kina er Aids-ramt - en stor del af spredningen sker p.g.a. inficeret blod.

Norge: EU den femte statsmagt
[Netavisen - link 24.08.01] Norsk. Top-lobbyisten i Bruxelles for de norske kommuners landsforening siger, at EU er Norges "femte statsmagt". Gennem EØS-aftalens diktater er det norske folk - trods to gange nej til EF/EU ved folkeafstemninger - reelt medlem af den Europæiske Union.

Arbejderrettigheder i Kina (Workers' rights in China suffers . . .)
[Netavisen - link 23.08.01] Engelsk. Artikel i New York Times om arbejderrettigheder i et Kina, der bliver kapitalistisk. Usædvanlig og pludselig omsorg fra en avis, der normelt ikke interesserer sig for arbejdernes vilkår.

Seneste skridt: Statsmagten vs. Tvind
[Netavisen - link 23.08.01] Staten har udpeget en ny bestyrelse for Tvinds humanitære fond.

EU-protesten i Gøteborg skræmte magthaverne
[Netavisen - link 23.08.01] Svensk. Verdens ledende kapitalister og politikere tager skridt til at knuse modstanden. "Den Europæiske Union har aldrig været så upopulær, som den er i dag," indrømmer de ansvarlige for et nyt propagandaprojekt for Unionen, som er igangsat af den monopolkapitalistiske loge WEF.

Den Udvalgte Paria (The Chosen Pariah)
[Netavisen - link 23.08.01] Engelsk. Ran Ha-Cohen, IndyMedia, Israel kommenterer bl.a. anklagerne mod bødlerne Ariel Sharon og Carmi Gillon i Belgien og Danmark.
Se også
Dansk.Ran Ha-Cohen: Hærens tilstand (1)KP11, 2001- Hærens tilstand (2) KP15, 2001

Ny strejke på Berlingske Tidende
[Netavisen - link 22.08.01] Der strejkes igen på Orkla-avisen. De strejkende mødes først torsdag.

Forældre i Assens vil stoppe ISS
[Netavisen - link 22.08.01] ISS' børnehavedrift (tdl. Jydsk Rengøring)i Assens har været en dyr fiasko - nu vil forældrene have det stoppet.
Se også
Børn - dem privatiserer man da (KP10, 2000)
Fra ét monopol til et andet (KP23, 1999)

Kræver Jaldungs afgang
[Netavisen - link 22.08.01] Svensk politi retter en skarp kritik mod politiets topledelse for udviklingen i Gøteborg under EU-topmødet- og demonstranter kræver politichef Jaldungs afgang.

Frigi Gigi!
[Netavisen - link 22.08.01] Norsk. Luigino Longo,"Gigi", en 43 år gammel fagforeningsaktivist og socialist blandt de norske demonstranter ved EU-topmødet i Göteborg blev idømt 2 1/2 års fængsel - uden skygge af bevis. En protestbevægelse udvikler sig i Norge for at få Gigi fri.

Du har penge til gode!
[Netavisen - link 22.08.01] Den Koordinerende Gruppe arrangerer stormøde i Nørrebrohallen onsdag den 29. august kl. 11-14. Nyt om retssagen mod statsministeren!
Se også Nyrup har modtaget stævning

'Gamle' danskere hilser 'nye danskere' velkommen
[Netavisen - link 22.08.01] Dansk Folkepartis og Jyllands-Postens skandaløse annonce med navne på tusinder af nye danskere får modspil.

Globaliseringens ofre (Globalization's Victims)
[Netavisen - link 22.08.01] Engelsk. En ny dokumentarfilm afslører nye sider af Verdensbankens/IMFs katastrofale 'strukturtilpasningsprogrammer' og deres ødelæggende sociale effekt
Se også Tema om IMF, Verdensbanken og globaliseringen

Nyt materiale om Gøteborg
[Netavisen - link 21.08.01] Der er kommet nyt materiale frem om Gøteborg-topmødet, hvor svensk politi skød demonstranter - uden at være i en livstruende situation. De skød i hovedhøjde mod flygtende demonstranter, viser videooptagelser, der ikke før har været fremme.
Se også Tema: Fokus Göteborg
Øjenvidneberetning: Skød direkte mod mængden

I fængsel for at udnytte polske arbejdere
[Netavisen - link 21.08.01] Systematisk udnyttelse af illegal polsk arbejdskraft har givet indehaveren af Aaby Moduler i Brovst, Kim Godiksen, en fængselsdom og millionbøde.

Kikset betænkning
[Netavisen - link 21.08.01] En ny arkivbetænkning kritiseres skarpt af journalist Leif Larsen, medlem af Kulturministeriets tilgængelighedsudvalg.

SiD/transport: Tilbage til to-årige overenskomster
[Netavisen - link 21.08.01] De fire-årige overenskomster skal ikke have en chance til. De to-årige skal tilbage, siger SiD/transport.

Klassekvotienten er i praksis sat op
[Netavisen - link 21.08.01] 31 elever i klassen mod tidligere 28. Der er ved at være fyldt op!
Udtalelse fra Falkonergårdens Gymnasium og HF

Schengen mod demonstranter
[Netavisen - link 20.08.01] EUs indenrigsministre har besluttet at aktivere Schengen til politisk overvågning og kontrol af demonstranter.
Se også Foreslår fælles EU-uropoliti

'Så absurd at ingen ville opføre det' (Interview with PublixTheatreCaravan)
[Netavisen - link 20.08.01] Engelsk. Der er stadig en lang række arresterede fra G-8 topmødet i Genua tilbage i italienske fængsler. Heriblandt 15 tyskere og folk fra en række andre lande. Den 17. august blev medlemmerne af PublixTheaterCaravan, en aktionsteatergruppe, løsladt. I interviewet gives deltaljer om de groteske forhold for de arresterede.
Se også Tema om Genova

Antonio Zumel er død
[Netavisen link 20.08.01] Engelsk Veteranen fra den filippinske revolution døde for kort tid siden. Hans begravelse blev en stor politisk manifestation med over 1000 deltagere.

 

Arkiv over Nyhedslinks

Tilbage til Nyheder